Jump to content
Dogomania

Wychudzony, cały w dredach, porzucony... Woodstock ma dom! :)

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witajcie cioteczki

dziś byłam u Woody'ego... psiak jest niesamowitym pieszczochem, wtyka łeb pod rękę z prośbą o pieszczotę, zaczepia łapką, dostałam nawet buziaka :) ... łaknie ciepła człowieka niesamowicie... poza tym to jak w temacie - kochany, grzeczny misiak... u Pani, u której przebywa jest na terenie z innymi psami, nie przejawia w stosunku do nich żadnej agresji...
został już nieco wyczesany, ale wymaga kąpieli i dalszej pielęgnacji... jak odrośnie zdrowe futro będzie niesamowicie pięknym psem!!! dość sporym - dziś waży 26 kilogramów, ale brak mu trochę ciałka...
z racji na jego zaniedbanie raczej jednak mieszkał w budzie... ale ma tak ogromną potrzebę przebywania przy człowieku, że myślę, że będzie idealnie komponował się z jakąś rodziną w bloku, na kanapie :)

z nieco gorszych wieści... u Woody'ego jest podejrzenie babeszjozy, przestał jeść, jest nieco apatyczny... na szczęście jeśli to babeszja to same jej początki, nie ma temperatury, śluzówki różowe... dziś byłam z nim u weta, dostał imizol, antybiotyk, atropinę... dalsze leczenie zaplanowane, będzie je nadzorować Pani, u której Woody przebywa (ja niestety wyjeżdżam na kilka dni)

u weta dług za leczenie...

kosiek, jak się pojawisz to musimy się spotkać, coś zaradzić...
w przyszłym tygodniu postaram się o zdjęcia Woody'ego jak już dziewczyny doprowadzą go do porządku... trzeba psa ogłaszać, bo w domu, w którym jest nie będzie mógł pozostać zbyt długo...

Posted

dokładnie... mnie nie będzie w Otwocku więc nie mogę pomóc w poniedziałek... samochodem to 5 minut jazdy, na pieszo - spory kawałek drogi, a Pani opiekująca się Woodym schorowana, nie wyobrażam sobie jak pokona tą odległość...

Posted

A ja uparcie powtórzę i pewnie będę często powtarzała.... POTRZEBNA POMOC w poniedziałek rano Woostock ma być u weta, i bardzo proszę o pomoc w transporcie z Otwocka do lecznicy na Ługach!

Posted

Beka,dzięki za info, wiem że jesteś z Konstancina, ale jestem "nowa" na dogo i ciężko mi cokolwiek załatwić, cokolwiek wybłagać.... więc próbuję szukać pomocy wszędzie... :-)

Posted

Ja w dalszym ciągu nie znalazłam chętnego, na zawiezienie Woodstocka do weta, ponoć jest z nim trochę lepiej, odzyskuje apetyt! Bardzo proszę o pomoc dla bezpańskiegp psiaka!!! Czy może nie tu powinnam pisać?Jedyną osobą która się zainteresowała i mi pomogła w tym temacie, jest Katcherine-BARDZO CI DZIĘKUJĘ! Niestety nikt z tych osób nie może jechać w poniedziałek rano :-( Szkoda mi bardzo tylko Woodstocka.....

Posted

niestety też nie mogę pomóc fizycznie przetrasportować psiaka .Nie wiem jak mogę pomóc -może jakaś taksówka by zabrała ,albo jakiś znajomy za opłata ,a może poprosić weterynarza o wizyte domową .Mogę pokryć koszty byle psiak otrzymał pomoc.

Posted

Kabaja, bardzo Ci dziękuję, zaraz napiszę do Koosiek, żeby wszystko ustaliła i zoorganizowała, a przede wszystkim zapytała weta, czy przyjedzie! Postaram się jak najszybciej odpisać!
Kabaja jeszcze raz bardzo dziękuję !!!

Posted

W końcu udało mi się skontaktować z KOOSIEK, otóż Woodstock czuje się już dużo lepiej:multi:! I Pani u której jest pójdzie z nim sama, w asyście innej pani!!

Tak więc BARDZO DZIĘKUJĘ KABAJA:loveu:

Posted

ciesze się ,że z psiakiem lepiej .
Do kiedy Woody może być u tej Pani ? Trzeba mu porobić ogłoszenia i takiego pięknego psa ktoś wypatrzy.
Proszę przeslijcie nr konta ,to chociaż sie trochę dorzuce do leczenia Woodiego.