Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak Jo-zaglądam do Lusi:eviltong: by tak było przez co najmniej 10 lat i więcej:p
Lusia i mama życzą wszystkim zdrowych i udanych świąt Bożego Narodzenia, dużo prezentów i aniołków czuwających nad każdym pieskiem w samotności...

• 1 month later...
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto nadchodzi Lusia i jej foty-długo oczekiwane:
Tutaj urzęduje Lusia:

ale najchętniej z mamą na łóziu :loveu: :

na wysokości:eviltong: :

fajnie też zająć się kosteczką do gryzienia :evil_lol: :

i taka jestem nadobna księżniczka:p :

To foty robione wczoraj. Lusia nie cierpi obcych-jak ktoś wchodzi do domu to szczeka-ale tak, że trzeba uciekać-oczywiście mnie bardzo lubi-ja o Lusi względy zabiegam-podejrzewam, że mnie polubiła bo jestem częstym gościem-nie takim sporadycznym.

Posted

Dobry wieczór :).
Lusia jest przepiękna :loveu:.Oktawia poprosiła mnie o banerek do jej galerii.Zrobiłam.Jeśli sie podoba,to proszę bardzo ;).Jest juz z odsyłaczem,więc wystarczy zapisać go na dysku i wstawić na dogo jako podpis :).

• 1 month later...
Posted

Krótka fotorelacja z Lusiowego wczorajszego spacerku:

:painting: :smilecol: :smilecol::smilecol: :painting:

:calus: :iloveyou: :loveu:

Lusia jest stróżem domu:evil_lol: -gdy ktoś przychodzi od razu wita go szczekiem tak samo jak dzwoni telefon-ale kiedy ja przychodzę w goście to kładzie się na brzuszku-jednym słowm jak kogoś pozna lepiej i polubi jest milusia Lusia-jak kogoś nie zna trzyma dystans i już.

• 3 months later...
Posted

I po dłuższej przerwie co nowego u Lusi klusi:loveu: :

na łóziu

obok-psie ciasteczko:evil_lol:

no i pełen relax z mamą:p
Lusia klusia miała drobny kłopot z uszkiem ale już wszystko o.k.biegała z mamą do weta, na kleszcze zabezpieczona-lubi sobie pochasać po działce w weekendy-jak jest ładnie to jest dla Lusi super przygoda:eviltong:

Posted

Jo37 napisał(a):

Z Lusi to się zrobił malutki tłuścioszek .

Właśnie:mad: :mad: :mad: pamiętasz Lusię Jo jak wyglądała jak ze schroniska wychodziła?
Same mówiłyśmy "o jakia tłuściutka! ale się odchudzi jak będzie chodzić na spacerki" no i co? jest grubsza wśćiekam się na Lucillę i jestem bezwględna-powinna zeszczupleć 0,5 kg to minimum-dla malutkiego pieska 0.5 kg to bardzo dużo-a jeszcze parę lat przed nią-z wiekiem pies ma już gorszą przemianę materii i już nie ma talii osy-ale trzeba dbać i pracować na sylwetkę całe życie! no powiedz sama:roll:

Posted

Oto Lusia zrobiona specjalnie przez Misiaczek dla Lucilli:

i jeszcze jedna przeróbeczka:

tło ja wybierałam:oops: zaś Misiaczek jest masterką od takich bajerów:cool3:

Posted

Jo37 napisał(a):
Z Lusi to się zrobił malutki tłuścioszek .

wcale nieprawda ,lusienka zjeda rani jeden albo dwa paseczki prasowane dla piesków ,albo jeden suszony przełyczek,na obiad 4 płaskie łyzki ryzu lub dwie łyzki kaszki co jest zwazone na 10 dkg.do tego 5 deko gotowanego indyka ,oraz 5 lub 10 dkg jarzynki,nie je słodyczy jesli cos wysepi to delikatnie co nie przekracza 10 dkg miesa na dzien czasemi nie je dzien lub dwa i je drugiego dnia wieczorem,jesli rano dostanie skrawki szynki lub chrzastki z kurczaka albo z kostek to nie dostaje paseczków.
przez przynajmiej dwa miesiace zaden lekarz nie umiał mi okreslic ile moze jesc wagowo co jest ABSOLUTNYM SKANDALEM,JADŁA WTEDY ZA DUZO ,dopiero ułozyłam proporcje z zywienia sredniego psa innej rasy,bo lekarz mowił szklanka lub miska wielkosci głowy a jak to przełozyc nailosci????dostaje tez herbatniczka 1 dziennie malutki.od marca nie korzysta juz z bialego serka w ilosci plasterek a 1cm lub bułeczki z masłem 1 kromeczka to był zima i sporadycznie ale wtedy nie jadła rano paseczków miesnych.:oops: :Dog_run: :drink1: :beerchug:

Posted

He, he, a co robi to wielkie ciacho na łóziu? :evil_lol:
Rzeczywiście, kuleczka się z Lusi zrobiła!
Najważniejsze, że ma teraz kochający dom i wszelkie wygody. I chyba już wszelkie lęki Lusi przeszły :lol:

Posted

Ania-Sonia napisał(a):

He, he, a co robi to wielkie ciacho na łóziu? :evil_lol:

:roflt: :roflt: :cool3:
Ja wiem Lucilla:evil_lol: -to wszystko jest ładnie i pięknie-ale czy cichcem nie ma dokarmiania?:candle:
A wet-nie ustali-bo to debile w większości-kiedyś dawałam weta typowego od żywienia-psi technolog żywienia-na Różanej jest-tak ogólnie to jeszcze nie rozwinięta scpecjalizacja wśród weterynarzy-dlatego tak jest-a każdy pies ma inne potrzeby żywieniowe, mały małemu nierówny.
A przeróbki? ani słowem o nich-co jest Lucilla:mad: :motz:

• 1 month later...
Posted

Lucilla robi wielkie postępy:lol: ostatnio znalazła domek dla malutkiego kotka-sąsiadka Lucilli przygarnęła ciężarną kocicę-na osiedlu jest sporo kotów:-(-niestety-i w efekcie urodziły się małe-kotek poszedł do nowego domu
P.S. pamiętam stare zdjęcie Lusi jeszcze ze schronu:

piękną sylwetkę miała! ja tą Lucillę powieszę! Lucia to klusia! spasiona aż wstyd!

• 5 weeks later...
Posted

malagos napisał(a):

Ale psica ma dobry domek!!:shiny:
Niech sobie bedzie kluchą, ale jest szczęśliwa, to najważniejsze!

Malagos witaj na glerii Lusi:multi::lol:
jest szczęśliwa-bo rozpieszczana przez Lucillę:p niebawem sesję zdjęciową trza Lusi srobic-bo przerwa w fotach skandaliczna:evil_lol:

Posted

i jak powiedziałm tak obfociłam:evil_lol::

Lusia zgrywa sierotkę-natychmiast jak ma byc modelką:loveu:

pieszczotka:

Lusia klusia w całej okazałości:

Teraz Lucilla ma biegania do weta-dzisiaj został zrobion wymaz z uszka-ma stan zapalany, jakie bakterie okaże się w tygodniu jak będzie wynik-dałam krótkie szkolenie Lucilli jak z wetami się rozmawia-pierwszy przykład jak żąda się obejrzenia ucha psa otoskopem a nie "zajrzenia na oko" bo raz tak wcześniej wetka zrobiła.

• 3 months later...
Posted

Lusi minęło 27 listopada rocznica pobytu w domku u Lucilli:bday::BIG::BIG::santagri::x-mas:
Jest Lusia Klusią zwaną Lulejką:evil_lol: vel serdelkiem:eviltong:
Lucilla w trakcie kupowania swetroska dla Lusi....ale ma mały dylemat: jak długośc dobra to.....pod brzuszkiem za ciasno (w biuście):nerwy:

• 2 months later...
Posted

jako, że stale widuje Lusię-nadal twierdzę, że to mała nabzdyczona dama:loveu:tylko przy nogach pańci a resztę osób olewa-powiem więcej: zasypia na mamie potem obala się obok niej-w nocy jak się obudzi znów gramoli się na na nią i ponownie obala jak przyśnie na bok-nieprawdopodobna jest!:loveu::evil_lol: