wix Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Witam ;) Mam pytanie do mieszkancow trojmiasta ;) Gdzie macie zarejestrowane swoje psiska? Ja w styczniu bede wyrabiać młodej rodowod, wiec musze wybrać- czy zapisac sie w zwiazku gdanskim, czy gdynskim. Który wg Was lepiej działa, który jest mówiąc krótko sprawniejszy, lepszy? ze zwiazkiem gdanskim mialam troszke do czynienia, z gdynskim jeszcze nie, wiec.. ;) z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi ;) Asia z Rastą Quote
morelee Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Gdyni nie polecam ze wzgledu na ciągłe wciskanie psiej szkółki należącej do, wiedomo, "przyjaciół", o Gdańsku nic nie wiem. Quote
Gazuś Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Co do Gdańska - wyrobienie rodowodów idzie dość sprawnie, przynajmniej tak bylo w nasyzm przypadku. Nieprzyjemości nigdy nie miliśmy żadnych ;) Quote
Honey Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 [quote name='=VioaoiV=']Witam ;) Mam pytanie do mieszkancow trojmiasta ;) Gdzie macie zarejestrowane swoje psiska? Ja w styczniu bede wyrabiać młodej rodowod, wiec musze wybrać- czy zapisac sie w zwiazku gdanskim, czy gdynskim. Który wg Was lepiej działa, który jest mówiąc krótko sprawniejszy, lepszy? ze zwiazkiem gdanskim mialam troszke do czynienia, z gdynskim jeszcze nie, wiec.. ;) z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi ;) Asia z Rastą[/quote] A z ktorej gupy masz psa ? I czego oczekujesz po oddziale, do ktorego bedziesz nalezala? Quote
A&R&I Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Witam i polecam Oddział Gdański do którego sama należę. Z wyrobieniem rodowodu nie mieliśmy najmniejszego problemu - poszło szybko i sprawnie :) Pracują tam miłe Panie które zawsze we wszystkim pomogą. Natomiast słyszałam dużo negatywnych opinii o Gdyńskim oddziale. Sama miałam problemy żeby zaliczyć wystawę w Gdyni do Mł.Ch.Pl ponieważ ten, że oddział wysłał nieczytelne sprawozdanie później niż oddział Gdańsk (wystawa w Gdyni była 16 lipca a wystawa w Sopocie 13 sierpnia). Quote
Urwis Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Patrząc na przydomek hodowli w jej podpisie i na zdjęcie, strzelam, że ma borderka :loveu: Chętnie również poczytam, co sądzicie o oddziale w Gdańsku,bo mam ten sam dylemat. W oddziale gdyńskim już byłam dla rozeznania, w gdańskim jeszcze nie ale planuję się wybrać. Pozdrawiam Iza Quote
wix Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 Honey- jak urwis slusznie zauwazyla- border collie, gr. I FCI Oczekuje przede wszystkim rzetelnosci, sprawnosci, uczciwosci, i ogolnie przyjaznego podejscia do 'klienta' ze tak to nazwe :lol: :lol: morelee- o jaka szkolke Ci chodzi? moze byc na pw. dzieki wszystkim za odpowiedzi :D Quote
Agappe Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 ja co prawda z wwy, a nie trójmiasta, ale emaile też na tym świecie są i wysyłałam wiele razy i do gdańska i do gdyni.. z Gdańska bardzo szybko dostawałam konkretną odpowiedź <pani zawsze była miła jesli można tak mówić o kontaktach emailowych> z Gdyni z tego co pamietam nigdy nie dostałam odpowiedzi....:shake: :shake: Quote
Honey Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 No dobrze, wszyscy chwala Gdansk, to je sie wypowiem w temacie Gdyni - w Gdyni idzie ku dobremu ! :razz: Gdynia sie komputeryzuje, archiwizuje, rozwija, wdraza nowinki technologiczne. Udziela sie tam coraz wiecej wartosciowych osob i fachowcow w swoich dziedzinach, robi sie kameralnie , milo i profesjonalnie. I bedzie coraz lepiej. Plany sa wielkie :) Z Gdanska, ale nalezaca do Gdyni Honey. ;) Quote
MonikaSz Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Osobiście nie narzekam na oddział gdyński - spotkałam się tam z dużą życzliwością i pomocą w stawianiu pierwszych wystawowych kroczków. Udało mi się podsunąć pomysł rozdawania woreczków razem z katalogami podczas tegorocznej wystawy gdyńskiej. Może i mieli to w planach, ale na pewno trochę szerzej im zobrazowałam jak wyglądają wystawy organizowane np. w Czechach. Chociaż jeśli chodzi o sekcję szkoleniową, to w przeciwieństwie do Gdańska, który rozwija się prężnie - cicho ... Ale trzeba być dobrej myśli - w gdyńskim oddziale wiele zmieniło się, pojawiło się sporo nowych osób, które chcą działać. Także idzie ku lepszemu - zmieniać oddziału nie będę. Niedawno zyskałam prawo głosu, więc zobaczymy jak będzie dalej :razz: Quote
Urwis Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='MonikaSz'] Chociaż jeśli chodzi o sekcję szkoleniową, to w przeciwieństwie do Gdańska, który rozwija się prężnie - cicho ... [/quote] No, a właśnie o to najbardziej mi chodzi :lol:, sama wiesz... Nie wiem, co robić, hmm, jeszcze pomyślę. Pozdrawiam Iza Quote
MonikaSz Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Wiem, wiem :cool3: Ja bym jeszcze chwilkę poczekała - jest tam sporo młodych zapalonych osób. Może coś ruszy, a może już coś się dzieje :roll: Na razie wychodzę z założenia, że skoro jestem w jednym oddziale i równocześnie jestem członkiem ZKWP, to mam prawo korzystać ze szkoleń, egzaminów, startów w zawodach organizowanych przez wszystkie oddziały Polski. Za wszystko płacę z własnej kasy - mam nadzieję, że to się nie zmieni. Quote
Urwis Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='MonikaSz'] Na razie wychodzę z założenia, że skoro jestem w jednym oddziale i równocześnie jestem członkiem ZKWP, to mam prawo korzystać ze szkoleń, egzaminów, startów w zawodach organizowanych przez wszystkie oddziały Polski. [/quote] Monika, jasne, tego na pewno nikt nie zabroni, tylko chodzi o przepływ informacji, który albo jest albo go nie ma. Ostatnio jak byłam w Gdyni dowiedzieć się o zawody obedience, to nie dostałam w siedzibie Związku informacji, czy będą, kiedy będą, na jakiej zasadzie będą, a do Sopotu, mimo mojej prośby, zadzwonić nie chciały ("ja nie wiem kim są ci państwo, o których pani mówi" :crazyeye: - myślałam, że w Trójmieście w oddziałach Związku wszyscy się mniej więcej znają, chociaż ze słyszenia). A w ogóle to z rozmowy wyszło, że chyba nie mogę się zapisać :lol:. W końcu zadzwoniły do znajomej trenerki i ona przez telefon mi wszystko ładnie wyjaśniła. Niepotrzebnie tam jechałam w ogóle, sama mogłam do niej zadzwonić. I dlatego myślę nad Gdańskiem. Z drugiej strony, jeśli wszyscy będą uciekać z Gdyni, to oddział nie będzie się rozwijał. Ogólnie jest super sympatycznie. Tylko informacji brak. Pozdrawiam Iza Quote
wix Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Urwis, czy moge liczyc na odpowiedz na pw? Quote
Urwis Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Oczywiście:lol: A wysyłałaś mi już jakieś pw? Bo nie widzę ale z drugiej strony tutaj mam zawsze problem z siecią... Najwyżej wieczorem z domu odpowiem (chyba, że źle szukam:razz: ) Quote
Urwis Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Udało się sprawdzić, w skrzynce pusto na razie:lol: Jasne, że odpowiem, pisz śmiało. Quote
wix Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 chcialam zapytac o ta szkole w gdyni- jaka mialas na mysli? Quote
buziaczek Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 tez polecam Gdańsk wiele razy tam bylem nigdy nie było zadnych problemow Quote
MonikaSz Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='Urwis']Monika, jasne, tego na pewno nikt nie zabroni, tylko chodzi o przepływ informacji, który albo jest albo go nie ma. Ostatnio jak byłam w Gdyni dowiedzieć się o zawody obedience, to nie dostałam w siedzibie Związku informacji, czy będą, kiedy będą, na jakiej zasadzie będą, a do Sopotu, mimo mojej prośby, zadzwonić nie chciały ("ja nie wiem kim są ci państwo, o których pani mówi" :crazyeye: - myślałam, że w Trójmieście w oddziałach Związku wszyscy się mniej więcej znają, chociaż ze słyszenia). A w ogóle to z rozmowy wyszło, że chyba nie mogę się zapisać :lol:.[/quote] Żal ... A co do zawodów, to przynajmniej w moim przypadku najlepszym źródłem informacji jest albo dogomania albo psy sportowe. Często komunikaty Głównej Komisji Szkoleniowej o zawodach obedience są niepełne, dlatego korzystam głównie z net-u. Ale masz rację - pełna informacja powinna być w oddziałach. Quote
sortis Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Pytanie jak w tytule... Na stronie związkowej pojawia się Oddział Sopot. Nie Gdańsk. i nie ma w 2007 wiosennej gdańskiej wystawy.... Czy to tylko zmiana nazwy... siedziby... te rzeczy? Czy też Oddział w Gdańsku zamknięto z jakichś powodów a powstał nowy Oddział w Sopocie? Nowi ludzie? Nowy zarząd?... A może to tylko pomyłka w nazwie?... Może ktoś z wybrzeża coś na ten temat? Quote
morelee Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Oddział przeniesiony do Sopot, gdańskiej wystawy nie ma, trudno. Zarząd ten sam, a w kazdym razie nic nie słyszałam o tym był zmieniony. Zadzwoń i zapytaj. Quote
Daria_gda Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Czy ma ktos linka do strony gdanskiego oddzialu? Ewentualnie prosze o jakies inne info - adres, tel itp - bo jakos nie moge znalezc :shake: Quote
Recommended Posts