dzodzo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Bossik sliczności-na Sarah tez przyjdzie czas.:loveu: Quote
Justa74 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Bossik jest piękny W ogóle dobermany to piękne psy, nie wiem, jak ludzie mogą ich się pozbywać. A z tego co piszecie, charaktery też mają wspaniałe, pod warunkiem, że nikt ich nie skrzywdził. Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Nawet jak ktoś je skrzywdzi to portafią byc wspaniałe i wybaczyć, przykładem jest Ivi z mordowni z Ligoty, któa pokazuje nam jak powinno sie kochac życie i byc wdzięcznym za każdy dzień! Quote
VitisVini Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 hej, jesteśmy wsie spod gdańska ale to nie gra roli bo jakby się udało to transport jakoś się zorganizuje. Tylko, że w tej sprawie jest jeszcze sporo niewiadomych- opisałam wszytko w privie. Nie chcę bić piany i robić nadziei no ale musiałam wykorzystać szansę. jak będe wiedziec coś więcej to zaraz sie pojawię. Quote
majafaja Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='VitisVini']hej, jesteśmy wsie spod gdańska ale to nie gra roli bo jakby się udało to transport jakoś się zorganizuje. Tylko, że w tej sprawie jest jeszcze sporo niewiadomych- opisałam wszytko w privie. Nie chcę bić piany i robić nadziei no ale musiałam wykorzystać szansę. jak będe wiedziec coś więcej to zaraz sie pojawię.[/quote] w sprawie jakiego psiaka??? Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Juz klikałyśmy z VitisVini na PW, teraz czakam na dokłądniejsze dane co do pieska i będziemy polecać ;) Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Dziewczyny...kolejny doberman!!!:placz: [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/452040_oddam_w_dobre_rece_2_5_rocznego.html[/url] Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 I sunieczka czekoladowa: [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/447445_oddam_w_dobre_rece.html[/url] Ja pierdykam... znowu...''zmieniam mieszkanie na mniejsze i to nie są dobre warunki dla takiego psa" Ja mam 56m...i co??? Quote
bira Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Oddam 2,5 rocznego, dobrze ułozonego, spokojnego i posłusznego Dobermana. Yuko caly czas chowany jest w domu, w kontaktach z dziecmi nigdy nie sprawial kłopotów, nigdy nie byl wiazany na lańcuchu. Pies jest wybiegany, lubi długie spacery i pieszczoty. Oddaje go z wielkim żalem, [B]ponieważ zamieniam dom na mieszkanie, gdzie nie ma odpowiednich warunków dla tak dużego psa. [/B] Kocham takie argumenty[B].[/B] Quote
daga_27 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 ja nie moge jak takie cos slysze czy czytam:angryy: Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Co za dupki!!! Co to przeszkadza? Dobrze, że dzieci nie oddaje, bo się nie mieszczą w tym mieszkaniu, ludzie maja w głowach :mad: :angryy: DEBILE!!! A teraz UWAGA KRAKÓW!!! Potrzebuję wszelkich informacji na temat tej suczki: [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/833/dsc08066zy6.jpg[/IMG][/URL] Wiek, zachowanie wobec zwierząt, charakter!!!PILNE!!! Quote
zasadzkas Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ja też nie mogę :razz: Przypomniałam sobie, kiedy podejmowałam decyzję o adopcji dobermanki, zapytałam na forum dobermanów o metraż mieszkania... akurat Hesy :evil_lol: ona miała wtedy 4 dobermany na 60 metrach z haczykiem ;) więc na te nasze 60 z haczykiem jeden tym bardziej się zmieścił :eviltong: Mam nawet pomysł, żeby zrobić mały konkurs antybzdurny na to, kto zaryzykował najwięcej w najmniejszym metrażu :evil_lol: Ale rozumiem to bardziej jako żart, bo nie każdy może chcieć zwierzać się ;) Kochani, rozsądni inaczej, bardzo Was pozdrawiam :p Sorry, nie mogę inaczej, niż przez absurdalne poczucie humoru Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/447445_oddam_w_dobre_rece.html[/url] Może ktoś chce psy do pilnowania posesji? Sterylizowane panie by poszły może? Trzeba by sprawdzić bo czasem ludzie nie zdaja sobie sprawy że psy sie oddaje...ja np. nie wiedziałam a moi rodzice sie lapali za głowy jak widzieli np. oddam rotweilera albo coś.... może by było ok? Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Zasadzkas :diabloti:. Hesa ma piękne psy, nie wiedziałam że ma 60m z hakiem - pocieszające... Moim zdaniem każde mieszkanie jest większe od budy dla psa a w budzie psy biegać nie maja więc metraż mieszkania taki zeby pies sie mógł obrócić i położyc wystarczy:D Quote
zasadzkas Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Teraz ma sporo więcej, ale miała dobki długo wcześniej i metraż nie stanowił problemu. Quote
karusiap Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='aisaK']Co za dupki!!! Co to przeszkadza? Dobrze, że dzieci nie oddaje, bo się nie mieszczą w tym mieszkaniu, ludzie maja w głowach :mad: :angryy: DEBILE!!! A teraz UWAGA KRAKÓW!!! Potrzebuję wszelkich informacji na temat tej suczki: [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/833/dsc08066zy6.jpg[/IMG][/URL] Wiek, zachowanie wobec zwierząt, charakter!!!PILNE!!![/quote] aisaK a co to za suczka??skad ja wzielas?jest w Krakowie? Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ej ta szczenna sunia będzie miała te szczeniaczki?? Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Karilka a masz jakis pomysł? Gdzie ją dać? Wysterylizować....:(:(:( Nie mamy gdzie i jak... Karusia, podobno jest w waszym schronie!!! Jest Ares(nikt go teraz nie widział) oraz ta suczka i o niej musze wiedziec jak najwięcej!!! Quote
Jagienka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='karusiap']aisaK a co to za suczka??skad ja wzielas?jest w Krakowie?[/quote] jak była Asior i robiła zdjęcia powiedzieli, ze to Ares (boksy psie), porównałysmy zdjęcia te ze zdjęciami Aresa z adopcji krakowskich i to jest inny pies, ze o nieobecności pirutka nie wspomne... :roll: Ciotki sie w niedziele dowiedzą aisaK... Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 znaczy wiesz jak to bedą dobki po dobkach to nie będzie problemu z domkami raczej. Ale czy tam ma opieke czy raczej nie? Jakieś foty jej może? i zaczniemy szukac domków dla szczeniorów? Quote
karusiap Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 a moze to jest Venus??tylko ona podobno sie szczerzy jak sie podchodzi... Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Jej zdjecie jest na 100 stronie, jest chyba przedostatnia. Wiesz, ktos ja wkleił i tyle...tyle wiemy...nie wiem czy sa tam wolontariusze, czy ktos by pomógł...szczenna jest także w Ligocie, mix-dobermana, ale tez nie mamy tymczasu! Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Karusia, Venus? Czyli agresywna jest? :( Możesz sprawdzić ile ma lat i jaka jest oprócz szczerzenia sie.. Quote
Justa74 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Czytając Wasze posty o metrażach mieszkań, w których mieszakaja dobki pomyślałam, że mam w sumie niezłe warunki do trzymania takiego pieska - mieszaknie wydzielone w domku jednorodzinnym, małe, ale własne podwórko no i największy atut - ogród moich rodziców o dlugości ok 1 km, gdzie taki doberman mógłby się wyszaleć. Chyba powinnam przestać czytać wasz wątek, bo nabieram coraz większej ochoty na dobermanka. Na razie zdrowy rozsądek wygrywa i podpowiada mi, że nie mogę sobie na niego pozwolić :placz: - mam 2 letnią córeczkę, która lubi przytulać wszystkie zwierzaki domowe. I kota, który lubi zabawy z psami... Ale za kilka lat... Może jest na dogo wątek, gdzie opisujecie Wasze początki z adoptowanymi psami? Jak się oswajały i jak zdobywaliście ich zaufanie? Quote
Recommended Posts