Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzodzo napisał(a):
dziś przywiozłam do domu sunię z Mielca-teraz juz Beję, zrobiłąm niezły numer bo nie powiedziałam nikomu w domu ze po nia jadę,żeby nie mogli zaprostestować:)po prostu weszłam z nią do domu i powiedziałam "teraz możecie nas przyjąc obie albo wyrzucic".Mama wyraźnie sie juz zako****e:)
jestesmy juz po pierwszym spacerze.Na razie jest wszytsko ok,dobcia jest sliczna:multi: martwia mnie troche jej tylne nogi, ma wyraźne problemy z wstawaniem i kładzeniem się , chodzi tez tak troche nienaturalnie.Podróz zniosła dobrze, mielismy samochod z kratka więć siedziała w bagazniku i byłą bardzo spokojna, widac ze jeździłą autem.Ale w domu pierwsza przeszkoda okazały się schody-wysokie i obłożone płytkami-boi się ich wyraźnie, w dól musieliśmy ą właściwei znieść, wracjąc ze spaceru nie chiała wejśc ale jakos się przemogła i dała rade.Mysle ze któś ja musal nieźle tłuc, ona boi sie panicznie nawet przejśc z pokoju na korytarz -w drodze powrotnej zatrzymalismy się w lesie i Marcin chciał jej rzucić patyk az cała sie skuliła...z kotem na razie patrza na siebie z daleka ale nie wykazuje agresji tylko ciekawość, poza tym leży między nami z pyskiem na mnie i cały czas prosi oi pieszczoty. Suchej puriny nie ruszyłą, zjadła trochę mięsa i duzo pije.Jutro pewnie wet i kąpiel bo woniejet az miło:smile:Dziekuje bardzo panu kierownikowi i panu , który ją podwiózl do kielc, kazdemu schronisku życzę takich pracowników!!!!!!!!Jutro napisze jak minęla pierwsza noc.
podrawiamy Zoję-dalmatynkę z która sunia podrózowała!!!!!!!!
jestem w szoku:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :-(

Posted

zasadzkas napisał(a):
Jaka ona ładna i chuda.
Czy ona ma czubeczek ogona biały? Taki pędzelek?

No wlasnie, cos bardzo slabo na wadze przybiera. Niby w hotelu dostaje Royala ale jakos...nie widac efektow przybierania na wadze. Ogonek ma bialy bo popsikany tym sreberkiem, uszkodzila sobie w nocy, walila o kraty klatki :-( Ona musi miec domek......i to szybciutko.

Beata

Posted

Dodzo gratuluję nowego domownika:loveu: Suńka potrzebuje tylko cierpliwości i czasu i na pewno dojdzie do siebie. Moja Ambucha tez bała się wszystkiego, zabawa patykiem nie była mozliwa, bo suka kuliła się cała w sobie. Teraz po prawie roku to nie ten sam pies. U Was też tak będzie. Na pewno. No i musimy kiedyś umówić się na spacerek z naszymi dziewczynami :-)

Posted

Jeśli chodzi o Ligockie dobeczki to po raz kolejny juz pisze:
1. Ivi-Katowice
2. czarny doberman został adoptowany-ma juz domek!
3. Mix-dobka-szczenna suczka-ja trzeba wyciągnąc z Ligoty, wysterylizować (sterylka aborcyjna) i dac jej tymczas-Olena cos kombinuje...

Dzodzo, teraz ona będzie już wiedziała, że reka jest od głaskania! Jak dobrze, że jest u Ciebie! Tak się cieszę! Co te psy musza przechodzić-to przechodzi wszelkie reguły!

Posted

wrócilismy od wetki i wieści nie najlepsze-z nogami jest żle, prawdopodobnie zwyrodnienie stawów, jeśli w ciągu tygodnia przyjmowania leków nie bedzie widocznej poprawy idziemy na rentgena.Beja dostała kilka zastrzyków, została zwazona-32 kilo!!!!!!!!kawal psa:smile:na zdjęciach ze schronu wydawala sie malym dobermanem ale jest wielka!w samochodzie anioł, u weta anioł-lekarka powiedzial ze tak spokojnego dobermana to nie widziala jeszcze:), wyraxnie ucieszyla sie z powrotu do domu, macha ogonkiem, weszla na gore i lezy kolo mnie.Wzięlam urlop na dzis zeby z nia pobyc!!!niestety wetka powiedziala ze lepiek dla niej by bylo gdyby nie musiala wvhodzic po schodach, ale szkoda mi zeby tak sama siedziala...i na pewno jest starsza niz 5 lat.Beda fotki:)tylko sie usmiechne do Beaty:evil_lol:
Bira-jasne ze spacerek mozliwy , ja czesto jezdze w strone zdunskiej i sieradza,tam sa fajne miejsca po drodze do pobiegania!!!!!!!!

Posted

aisaK napisał(a):
A możecie to wyjaśnić z tym Aresem, o co chodzi?

Dzodzo-ponownie piszę: super wieści!

postaram się, ale na odległość to niemozliwe....
w niedziele dopiero :(

Posted

piekna dziewczynka!! klon Shilli:loveu:

mam potencjalny dom dla suczki do 2 lat, czarnej odpalanej, z cietym ogonem i niekopiowanymi uszami. pan dzwonil z ogloszenia, zapomnialam zapytac z jakiego. obiecalam, ze w srode sie odezwe.

Posted

może Miśka????pasowalaby do opisu:)dziękujemy, dziewczynka sliczna ale chora, sprawdzilam dostalismy lek o nazwie arteflex do podawania w karmie i dzis dostala zastrzyk z metacanu chyba ale nie widze zeby jej to pomoglo:(nadal ledwo sie zbiera z podlogi, wlasciwie caly czas lezy...wtedy najmniej cierpi:shake:

Posted

dzodzo napisał(a):
może Miśka????pasowalaby do opisu:)dziękujemy, dziewczynka sliczna ale chora, sprawdzilam dostalismy lek o nazwie arteflex do podawania w karmie i dzis dostala zastrzyk z metacanu chyba ale nie widze zeby jej to pomoglo:(nadal ledwo sie zbiera z podlogi, wlasciwie caly czas lezy...wtedy najmniej cierpi:shake:

Artroflex nie leczy, moze wspomagac. Metacam to niesterydowy przeciwzapalny srodek podawany nim w przypadku klopotow ze stawami.

Czyli ma to co Shilla....Ja bym RTG bioder zrobila, najpewniej to zwyrodnienie stawow biodrowych. Moze tez byc kregoslup-jak u mojego bylo.

Beata

Posted

na rtg pojdziemy moze za tydzien przy nastepnej wizycie.Czyli co podawac jej ten arteflex czy poprosic o cos innego?poradxcie cos, prosze.Juz po kapieli i bylysmy na dlugim spacerze-nawet probowala trozke biegac i przysięgam ze sie śmiala do mnie:loveu: