zasadzkas Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ja też nie mogę :razz: Przypomniałam sobie, kiedy podejmowałam decyzję o adopcji dobermanki, zapytałam na forum dobermanów o metraż mieszkania... akurat Hesy :evil_lol: ona miała wtedy 4 dobermany na 60 metrach z haczykiem ;) więc na te nasze 60 z haczykiem jeden tym bardziej się zmieścił :eviltong: Mam nawet pomysł, żeby zrobić mały konkurs antybzdurny na to, kto zaryzykował najwięcej w najmniejszym metrażu :evil_lol: Ale rozumiem to bardziej jako żart, bo nie każdy może chcieć zwierzać się ;) Kochani, rozsądni inaczej, bardzo Was pozdrawiam :p Sorry, nie mogę inaczej, niż przez absurdalne poczucie humoru Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/447445_oddam_w_dobre_rece.html Może ktoś chce psy do pilnowania posesji? Sterylizowane panie by poszły może? Trzeba by sprawdzić bo czasem ludzie nie zdaja sobie sprawy że psy sie oddaje...ja np. nie wiedziałam a moi rodzice sie lapali za głowy jak widzieli np. oddam rotweilera albo coś.... może by było ok? Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Zasadzkas :diabloti:. Hesa ma piękne psy, nie wiedziałam że ma 60m z hakiem - pocieszające... Moim zdaniem każde mieszkanie jest większe od budy dla psa a w budzie psy biegać nie maja więc metraż mieszkania taki zeby pies sie mógł obrócić i położyc wystarczy:D Quote
zasadzkas Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Teraz ma sporo więcej, ale miała dobki długo wcześniej i metraż nie stanowił problemu. Quote
karusiap Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='aisaK']Co za dupki!!! Co to przeszkadza? Dobrze, że dzieci nie oddaje, bo się nie mieszczą w tym mieszkaniu, ludzie maja w głowach :mad: :angryy: DEBILE!!! A teraz UWAGA KRAKÓW!!! Potrzebuję wszelkich informacji na temat tej suczki: Wiek, zachowanie wobec zwierząt, charakter!!!PILNE!!! aisaK a co to za suczka??skad ja wzielas?jest w Krakowie? Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ej ta szczenna sunia będzie miała te szczeniaczki?? Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Karilka a masz jakis pomysł? Gdzie ją dać? Wysterylizować....:(:(:( Nie mamy gdzie i jak... Karusia, podobno jest w waszym schronie!!! Jest Ares(nikt go teraz nie widział) oraz ta suczka i o niej musze wiedziec jak najwięcej!!! Quote
Jagienka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 karusiap napisał(a):aisaK a co to za suczka??skad ja wzielas?jest w Krakowie? jak była Asior i robiła zdjęcia powiedzieli, ze to Ares (boksy psie), porównałysmy zdjęcia te ze zdjęciami Aresa z adopcji krakowskich i to jest inny pies, ze o nieobecności pirutka nie wspomne... :roll: Ciotki sie w niedziele dowiedzą aisaK... Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 znaczy wiesz jak to bedą dobki po dobkach to nie będzie problemu z domkami raczej. Ale czy tam ma opieke czy raczej nie? Jakieś foty jej może? i zaczniemy szukac domków dla szczeniorów? Quote
karusiap Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 a moze to jest Venus??tylko ona podobno sie szczerzy jak sie podchodzi... Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Jej zdjecie jest na 100 stronie, jest chyba przedostatnia. Wiesz, ktos ja wkleił i tyle...tyle wiemy...nie wiem czy sa tam wolontariusze, czy ktos by pomógł...szczenna jest także w Ligocie, mix-dobermana, ale tez nie mamy tymczasu! Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Karusia, Venus? Czyli agresywna jest? :( Możesz sprawdzić ile ma lat i jaka jest oprócz szczerzenia sie.. Quote
Justa74 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Czytając Wasze posty o metrażach mieszkań, w których mieszakaja dobki pomyślałam, że mam w sumie niezłe warunki do trzymania takiego pieska - mieszaknie wydzielone w domku jednorodzinnym, małe, ale własne podwórko no i największy atut - ogród moich rodziców o dlugości ok 1 km, gdzie taki doberman mógłby się wyszaleć. Chyba powinnam przestać czytać wasz wątek, bo nabieram coraz większej ochoty na dobermanka. Na razie zdrowy rozsądek wygrywa i podpowiada mi, że nie mogę sobie na niego pozwolić :placz: - mam 2 letnią córeczkę, która lubi przytulać wszystkie zwierzaki domowe. I kota, który lubi zabawy z psami... Ale za kilka lat... Może jest na dogo wątek, gdzie opisujecie Wasze początki z adoptowanymi psami? Jak się oswajały i jak zdobywaliście ich zaufanie? Quote
bira Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='Justa74']Może jest na dogo wątek, gdzie opisujecie Wasze początki z adoptowanymi psami? Jak się oswajały i jak zdobywaliście ich zaufanie? Wprawdzie nie dogo, ale...;) http://www.moloss.pl/viewtopic.php?t=209 I tutaj jeszcze historia jednej "mojej" suni http://www.moloss.pl/viewtopic.php?t=139 Quote
dzodzo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Justa, takich historii jest na dogo wiele-w wolnej chwili ci podrzucę kilka watków o naszych dobkach(to moje ulubione).Jeden z tych dobków lezy wlasnie koło mnie i sledzi kazdy mój ruch, nie spuszcza ze mnie wzroku i caly czas kaze sie miziac i nie przestawac...:loveu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39087-oto nasza jeszcze krotka historia Quote
zasadzkas Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 To mój, zapraszam:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17957 p.s.Ja zamierzam zostać matką w przeciągu roku, dwóch ;) Quote
Justa74 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Wiecie co, wydaje mi się, że trzeba w jakiś sposób walczyć ze stereotypami dotyczącymi psów ze schronisk. Przyznam szczerze, że sama do tej pory uważałam, że psy raz skrzywdzone przez człowieka już raczej nie potrafią mu zaufać, a poza tym gdzieś czytałam, że doberman jak raz się przywiąże do swego właścicial, to innego nie zaakceptuje - a tu proszę... Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Hehe... mój doberek jest u nas 2,5 miesiąca - jeszcze moment i będzie ok ale to pies zupełnie nie wychowany był. Teraz już jest lepiej choć ma zachowania, które mi sie nie podobają ale znikna z czasem myślę... głupie to jeszcze takie:razz:. Doberman to pies jednego pana - fakt ale jak go nie ma to innego sobie wybiera:diabloti:. I kredyt zaufania daje nowemu... Sielskie psy. Quote
Klementynkaa Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 hop, hop aktualny plakat jest TUTAJ. pooglądajcie dziewczynki, zbierzcie do kupy ewentualne pomysły na udoskonalenia tylko uprzedzam - zaczyna na tym plakaciku być baardzo ciasno :) Quote
majafaja Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 eh...justa, czego to ludziska nie wymyślą.... Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Okienko na wpis nr telefonu np. osoby rozwieszającej czy najbliższego dobermaniaka by sie przydało... i jakiegoś reprezentacyjnego dobka gdzieś walnąć by sie przydało bo te bidy kochane nie przykuwają oka przechodnia... a gdyby walnąć takiego zgrabnego, zadbanego piesiaka gdzieś (tylko gdzie??:cool3:) to byłoby przykuwajace oko plakacisko:) Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ej a gdyby np. zamiast myślników doberki powstawiać??? takie małe znaczki dobkowe....ejjj i może ktoś jakieś logo wymyśli? Fajnie by było mieć logo:D Quote
majafaja Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 w sumie Karilka ma racje. a ja mysle, ze powinien byc jednen dumny i piekny, zdrowy w centrum, a dookoła bidy - np chudziutka sigma, no nie wiem... nie chce sie wymadrzac... moze ivi?? Quote
Klementynkaa Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 tak sobie jeszcze myślę w kwestii drukowania plakatów - co możemy zaoferować w zamian za wydrukowanie za darmo? np reklamę drukarni na "nadziei dobermana"? nad okienkiem jeszcze pomyślę (yyy tylko gdzie?) ale reprezentacyjnego nie wcisnę za diabły, zresztą jest Vika i myślę że ona swoim uroczym pysiem może chwycić za serce :) Quote
Karilka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 No jest Vika;). Ale coś by tak jakąś zgrabną dobermanią talię pokazać - to wizytówka rasy;). I logo w rogu po lewej stronie nie wielkie... tylko przydałoby się takie wiecie no... spojrzysz i zostaje Ci obraz w głowie... trzeba by pomysleć. I jak by było jakieś fajne to może na stronke wstawić i wogóle zaprezentować, rozprzestrzenić... Fajnie mówić... ale może ktoś ze zmysłem plastycznym buy sie pokazał? Moje pomysły z przed 2 tyg sie realizują - wspólne allegro i logo... czemu tak późno:evil_lol: Quote
Recommended Posts