Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Ja też nie mogę :razz:

Przypomniałam sobie, kiedy podejmowałam decyzję o adopcji dobermanki, zapytałam na forum dobermanów o metraż mieszkania... akurat Hesy :evil_lol: ona miała wtedy 4 dobermany na 60 metrach z haczykiem ;)
więc na te nasze 60 z haczykiem jeden tym bardziej się zmieścił :eviltong:

Mam nawet pomysł, żeby zrobić mały konkurs antybzdurny na to, kto zaryzykował najwięcej w najmniejszym metrażu :evil_lol: Ale rozumiem to bardziej jako żart, bo nie każdy może chcieć zwierzać się ;)
Kochani, rozsądni inaczej, bardzo Was pozdrawiam :p
Sorry, nie mogę inaczej, niż przez absurdalne poczucie humoru

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zasadzkas :diabloti:. Hesa ma piękne psy, nie wiedziałam że ma 60m z hakiem - pocieszające... Moim zdaniem każde mieszkanie jest większe od budy dla psa a w budzie psy biegać nie maja więc metraż mieszkania taki zeby pies sie mógł obrócić i położyc wystarczy:D

Posted

[quote name='aisaK']Co za dupki!!! Co to przeszkadza? Dobrze, że dzieci nie oddaje, bo się nie mieszczą w tym mieszkaniu, ludzie maja w głowach :mad: :angryy:
DEBILE!!!

A teraz UWAGA KRAKÓW!!!
Potrzebuję wszelkich informacji na temat tej suczki:

Wiek, zachowanie wobec zwierząt, charakter!!!PILNE!!!
aisaK a co to za suczka??skad ja wzielas?jest w Krakowie?

Posted

Karilka a masz jakis pomysł? Gdzie ją dać? Wysterylizować....:(:(:( Nie mamy gdzie i jak...

Karusia, podobno jest w waszym schronie!!! Jest Ares(nikt go teraz nie widział) oraz ta suczka i o niej musze wiedziec jak najwięcej!!!

Posted

karusiap napisał(a):
aisaK a co to za suczka??skad ja wzielas?jest w Krakowie?

jak była Asior i robiła zdjęcia powiedzieli, ze to Ares (boksy psie), porównałysmy zdjęcia te ze zdjęciami Aresa z adopcji krakowskich i to jest inny pies, ze o nieobecności pirutka nie wspomne... :roll: Ciotki sie w niedziele dowiedzą aisaK...

Posted

znaczy wiesz jak to bedą dobki po dobkach to nie będzie problemu z domkami raczej. Ale czy tam ma opieke czy raczej nie? Jakieś foty jej może? i zaczniemy szukac domków dla szczeniorów?

Posted

Jej zdjecie jest na 100 stronie, jest chyba przedostatnia. Wiesz, ktos ja wkleił i tyle...tyle wiemy...nie wiem czy sa tam wolontariusze, czy ktos by pomógł...szczenna jest także w Ligocie, mix-dobermana, ale tez nie mamy tymczasu!

Posted

Czytając Wasze posty o metrażach mieszkań, w których mieszakaja dobki pomyślałam, że mam w sumie niezłe warunki do trzymania takiego pieska - mieszaknie wydzielone w domku jednorodzinnym, małe, ale własne podwórko no i największy atut - ogród moich rodziców o dlugości ok 1 km, gdzie taki doberman mógłby się wyszaleć. Chyba powinnam przestać czytać wasz wątek, bo nabieram coraz większej ochoty na dobermanka. Na razie zdrowy rozsądek wygrywa i podpowiada mi, że nie mogę sobie na niego pozwolić :placz: - mam 2 letnią córeczkę, która lubi przytulać wszystkie zwierzaki domowe. I kota, który lubi zabawy z psami... Ale za kilka lat... Może jest na dogo wątek, gdzie opisujecie Wasze początki z adoptowanymi psami? Jak się oswajały i jak zdobywaliście ich zaufanie?

Posted

Wiecie co, wydaje mi się, że trzeba w jakiś sposób walczyć ze stereotypami dotyczącymi psów ze schronisk. Przyznam szczerze, że sama do tej pory uważałam, że psy raz skrzywdzone przez człowieka już raczej nie potrafią mu zaufać, a poza tym gdzieś czytałam, że doberman jak raz się przywiąże do swego właścicial, to innego nie zaakceptuje - a tu proszę...

Posted

Hehe... mój doberek jest u nas 2,5 miesiąca - jeszcze moment i będzie ok ale to pies zupełnie nie wychowany był. Teraz już jest lepiej choć ma zachowania, które mi sie nie podobają ale znikna z czasem myślę... głupie to jeszcze takie:razz:. Doberman to pies jednego pana - fakt ale jak go nie ma to innego sobie wybiera:diabloti:. I kredyt zaufania daje nowemu... Sielskie psy.

Posted

Okienko na wpis nr telefonu np. osoby rozwieszającej czy najbliższego dobermaniaka by sie przydało... i jakiegoś reprezentacyjnego dobka gdzieś walnąć by sie przydało bo te bidy kochane nie przykuwają oka przechodnia... a gdyby walnąć takiego zgrabnego, zadbanego piesiaka gdzieś (tylko gdzie??:cool3:) to byłoby przykuwajace oko plakacisko:)

Posted

w sumie Karilka ma racje. a ja mysle, ze powinien byc jednen dumny i piekny, zdrowy w centrum, a dookoła bidy - np chudziutka sigma, no nie wiem... nie chce sie wymadrzac... moze ivi??

Posted

tak sobie jeszcze myślę w kwestii drukowania plakatów - co możemy zaoferować w zamian za wydrukowanie za darmo? np reklamę drukarni na "nadziei dobermana"?

nad okienkiem jeszcze pomyślę (yyy tylko gdzie?) ale reprezentacyjnego nie wcisnę za diabły, zresztą jest Vika i myślę że ona swoim uroczym pysiem może chwycić za serce :)

Posted

No jest Vika;). Ale coś by tak jakąś zgrabną dobermanią talię pokazać - to wizytówka rasy;). I logo w rogu po lewej stronie nie wielkie... tylko przydałoby się takie wiecie no... spojrzysz i zostaje Ci obraz w głowie... trzeba by pomysleć. I jak by było jakieś fajne to może na stronke wstawić i wogóle zaprezentować, rozprzestrzenić... Fajnie mówić... ale może ktoś ze zmysłem plastycznym buy sie pokazał?
Moje pomysły z przed 2 tyg sie realizują - wspólne allegro i logo... czemu tak późno:evil_lol: