daga_27 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 nie dogaduje sie ze zwierzetami Doroty, wiec wraca do mnie. Quote
daga_27 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='dobka']Daga_27 dzisiaj wysłałam paczuszkę[/quote]Dobka dzieki wielkie!! na pewno nam sie te rzeczy przydadza. Shilla juz u mnie!! Jakos sie dziwnie zachowuje, ale mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy. Co mnie martwi, to to, ze powiekszył się jej guz na szyji :-( czyzby jej stan zdrowia sie pogarszał??:shake: Quote
dzodzo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 :shake: niedobrze.Napisałam taka próbkę tekstu o "nadziei dobermana", wkleje ,przeczytajcie i osądzcie-krytyka może byc miazdąca:)Ja jestem daleka od egzaltacji, konkretna i rzeczowa i teks t tez jest taki dlatego wiem, ze moze nie przypaść do gustu. [FONT=Times New Roman][SIZE=3]NADZIEJA DOBERMANA[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Na internetowym Forum Dogomania narodziła się niespełna dwa miesiące temu spontaniczna inicjatywa, którą ochrzciliśmy „Nadzieją dobermana”.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Poruszeni losem dobermanów przebywających w polskich schroniskach, porzuconych, zapomnianych, umierających z zimna i tęsknoty, postanowiliśmy [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]wspólnie ( wszak w grupie siła!) pomóc tym pięknym, szlachetnym psom.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Są wśród nas doświadczeni właściciele dobermanów, wielbiciele tej niezwykłej rasy, ale również po prostu ludzie wrażliwi na krzywdę zwierząt.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Prawie codziennie docierają do nas informacje o kolejnych...doliczyliśmy się już kilkunastu...na szczęście łagodna jak do tej pory zima daje nadzieję, że zdążymy im pomóc...jeśli nie-zimno i mroźne noce będą dla nich zabójcze.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Uroda dobermana przyciąga, sprawia , że wielu zachwyca się tą rasą i nieświadomi czekających ich wyzwań kupuje słodkiego szczeniaka. Z braku czasu, cierpliwości, czasem wiedzy z przemiłego psiaka wyrasta źle wychowany, atakujący wszystko co się rusza postrach osiedla. Stąd wzięła się ciągnąca się od wielu lat nienajlepsza reputacja dobermana jako psa agresywnego. W wielu krajach takie myślenie powoli odchodzi do przeszłości ale w Polsce wciąż pokutują mity o groźnych dobermanach skaczących do gardła. Psy, które przerastają swojego właściciela trafiają na ulicę, potem do schronisk. Tam, o ile nie trafią na miłośnika rasy czeka je los psów skazanych na łańcuch gdzieś w wiejskim obejściu („bo ostry”) albo dożywocie w klatce.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Nie chcemy do tego dopuścić!!! Naszym celem jest propagowanie odpowiedzialnej adopcji skrzywdzonych dobermanów-ale tylko w ręce ludzi potrafiących docenić piękno i elegancję dobermana jak również jego szczególny charakter i wymagania-psa piekielnie inteligentnego ,aktywnego, wiernego.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Chcemy propagować sterylizację, aby nie pomnażać nieszczęścia bezdomnych zwierząt.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]W bardzo krótkim czasie udało nam się stworzyć stronę internetową poświęconą naszej akcji:[/SIZE][/FONT] [URL="http://www.nadzieja-dobermana.up.pl/"][FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=#800080]www.nadzieja-dobermana.up.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]mającej służyć jako baza kontaktowa i informacyjna.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Utworzyliśmy subkonto bankowe o nazwie „nadzieja dobermana” przeznaczone na gromadzenie środków pieniężnych niezbędnych do opłacenia hoteli dla naszych podopiecznych, ich wykup ze schronisk, transport i leczenie.[/SIZE][/FONT] [B][U][COLOR=black][FONT=Verdana]Numer konta:[/FONT][/COLOR][/U][/B] [B][COLOR=navy][FONT=Verdana]78213000042001038801430001[/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Verdana][COLOR=black][B]VWBank[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B]ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA [/B][/COLOR][/FONT][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Ż[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Verdana]YCIE[/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Verdana][COLOR=black][B]UL.JAGIE[/B][/COLOR][/FONT][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]ŁŁ[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Verdana]Y 5 M 19[/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Verdana][COLOR=black][B]14-100 OSTRÓDA[/B] [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B]nr konta dla przelewów z zagranicy [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B]INGBPLPW78213000042001038801430001 [/B]op[/COLOR][/FONT][COLOR=black][FONT=Times New Roman]ł[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]ata za przewalutowanie 40zl [/FONT][/COLOR] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=5]Z dopiskiem „Nadzieja dobermana”[/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Nawiązaliśmy kontakt z niemiecką organizacją pomocy dobermanom.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Dzięki ich chęci pomocy pierwsza suczka Olenka -Klaudia podbija teraz wrażliwe serca za zachodnią granicą, a kolejne pieski czekają na swoja szansę. Mimo krytyki z jaką spotykaliśmy się za zagraniczne adopcje wierzymy, że każdą szansę należy wykorzystać!!![/SIZE][/FONT] [SIZE=5][FONT=Times New Roman]Także w Polsce są już historie ze szczęśliwym zakończeniem[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] choćby Sonia w Stargardzie Gdańskim, Jumbo w Łodzi-bardzo się cieszymy z dobrych serc , które otworzyły się na przyjęcie do swoich domów potrzebujących piesków.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Obecnie na naszą i Waszą pomoc oczekuje kilka dobermanów. Gdańsk, Bytom, Jelenia Góra, Warszawa...niewidomy Levisek, zoperowany dzięki wpłatom dogomaniaków Nicholas, Saba ,Wilma, Togo, Shilla....i inne jeszcze bezimienne.[/SIZE][/FONT] [B][SIZE=5][FONT=Times New Roman]Apelujemy o wsparcie i pomoc!!! [/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Times New Roman]Ich historie tez mogą mieć happy end.[/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Zwracamy się do tych z Was- miłośnicy psów-którzy mogliby pomóc poprzez zapewnienie domu tymczasowego dla psa zabranego ze schroniska, oczekującego na adopcję. Tylko dom i środowisko naturalne pozwala na poznanie charakteru psa, jego wad i zalet, zachowania w stosunku do innych zwierząt, dzieci. Oferując dom tymczasowy dajecie szansę jednemu dobermaniemu życiu...Oferując dom stały wynagradzacie krzywdy jakie inni ludzie zgotowali zwierzętom. Nawet najdrobniejsze wpłaty na konto „Nadzieja dobermana” pozwolą na aktywną pomoc kolejnym dobermanom.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Jeśli chcesz adoptować dobermana-skontaktuj się z nami.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Jeśli chcesz zapewnić dobermanowi dom tymczasowy-skontaktuj się z nami[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Jeśli widzisz dobermana, który się błąka lub któremu dzieje się krzywda-prosimy powiedz nam o tym, [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Jeśli chcesz dołączyć do nas i wspierać zaangażowaniem i sercem –zapraszamy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]DAJ DOBERMANOWI NADZIEJĘ.....[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]www.nadzieja-dobermana.up.pl[/SIZE][/FONT] Quote
daga_27 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 no kurcze, teks pierwsza klasa!!!!:multi: Tylko prosze zmienic, ze Sonia jest w Starogardzie Gdańskim, zeby sie wlasciciele nie obrazili ;-) Quote
Ulaa Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Jak dla mnie rewelacja, rzeczowo i konkretnie :happy1: Quote
daga_27 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 wiesci o Shilli.... wraca do rownowagi psychicznej. Gada do mnie bez przerwy jesli nie spi:loveu: Raz przegonila Thetule, ale wystarczylo "zostaw" i od razu odpuscila. kota na szczescie nadal nie rusza :-) Jak na razie wszystko jest ok! Quote
Rybc!a Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Wiecie co, szczerze nie widziałam by Elbi był agresywny. Pierwszy raz gdy go zobaczyłam, głaskałam go przez kraty. Dzisiaj postaram się skontaktować z kobietą, która miała jechać zobaczyć dobka z kwarantanny. Quote
daga_27 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 3 gady u mnie wcinaja kostki. Co to jest za widok :-) zero agresji przy tym. Shilla z kostka radzi sobie najlepiej z calej trójki ;-) Adela to sobie smoczek z kostki zrobila, a Theta walczy zawziecie by cos odgrysc ale marnie jej to tymi kielkami wychodzi. Po Thete przyjezdza jutro nowa pancia z Wroclawia :-) Quote
daga_27 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Boze, zobaczcie to: [URL]http://www.allegro.pl/item156239818_doberman_pilnie_.html[/URL] przeczytajcie dokladnie tresc aukcji:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :angryy: :angryy: Quote
preska Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 dobek jest bardzo łagodny i to jest powód sprzedaży :angryy: :angryy: ! To jest powód żeby temu komuś.....ach, lepiej nie będę publicznie mówić !. Nóż się w kieszeni otwiera !. Jestem pewna że z tego samego powodu ktoś się pozbył "Dobi" która jest u mnie. Co za ludzie !. Quote
Vika_Bari Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Nu to może go zaproponowac do Rzeszowa. Co prawda jest dobkiem. Ale nie kazdy dobek aż tak strasznie choruje jak dobek tej pani co pisala (to co bylo wklejono Beatką) Quote
aisaK Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 A widziałyście jaki ma zapis na GG: "Bo ty jesteś playboyem i wszystkie będą twoje" nie komentuje...teraz kupi sobie agresora i bedzie szpan!!!i jest to rafcio i ma 17 lat... chyba cos do niego napisze...:( Quote
Vika_Bari Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Dziewczyny nie piszcie mu nic tylko pomyslimy jak i gdzie zabrać psa od tego idioty! pisnie do nigo nic nie da. A jerzeli zrobi coś temu psiakowi? Przez to ze go straszymy. Przecież widzicie ze nie ma a ni uczuć a ni mózgu. Quote
karusiap Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 trzeba by go bylo postraszyc jakas odpowiedzialnoscia czy kara bo wezmie nastepnego psa... Quote
dzodzo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 ciśnie mi sie na usta tylko jedno...słowo na k...może ten Rzeszów to dobra myśl???jest duży, pies,młody... Quote
D O R K A Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Jadziemy w sobotę do Węgrowa z siostrą, ktora pragnie adoptować sunię Sarę z węgrowskiego schroniska. Jedziemy małym samochodem (Matizem) i możemy do niego zapakować tylko dwa psiaki. Myślałam o tym młodszym bo Enia mówiła, że on strasznie biedny i wystraszony. Dla drugiego też znajdzie się w Radomiu tymczasowe miejsce, tylko trzeba załatwić transport i oczywiście osobę, która go formalnie adoptuje. Mam pewien pomysł na dowiezienie drugiego dobka do Radomia ale trzeba go dowieźć do Warszawy. Może go odebrać w Warszawie mąż naszej radomskiej dogomaniaczki, który pracuje w Warszawie. Quote
Dobermania Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Daj znać na wątku transportowym, że potrzebny transport do W-wy. Co do tego kretyna z Allegro - bez komentarza:( "100 zł do dużego upustu":/ Jeeezu. Quote
Karilka Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Czy doszły na konto drobniaki od Claud, Dropka i Jona? Kupiły dawno temu książki z bazarku... Quote
daga_27 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Tego z allegro, to moze trzeba szybko nawet wykupic od pajaca? szkoda psa. kto wie gdzie dalej trafi:angryy: A Shilla ma sie swietnie na starych smieciach ;-) jutro wkleje Wam fotki calej trojki razem. no i Shillke z osobna :-) Quote
aisaK Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Próbowałam się skontaktowac z tym typkiem, ale mi nie odpowiadał na GG. Nie zamierzałam mu grozić ani go wyzywać, nie jestem niepoważna (chociaz najchętniej to bym mu cos powiedziała): chciałam dowiedzieć się gdzie pies jest, jak daleko i jakie ma plany na przyszłość, zaproponowac mu agresywnego rottweilera i zobaczyć. Będę próbowała później. DORKA napisz na transportowym o potrzebie transportu do Warszawy. KARILKA przeglądni wątek AFN aby przekonać się czy te osoby zapłaciły na dobermany. Tam jest przedstawiany codzienny wykaz wpływów i wypływów. Daga27: Shila najlepiej czuje sie u ciebie-jaki wniosek ;) Quote
Recommended Posts