Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Gemini666 napisał(a):
ehhh - ja to bym chciała, aby maluszek trafił do odpowiedzialnego domku - ma całkiem masywne łapki - będzie z niego ładny i dość spory doberman (narazie to taka perełka)

Myślę, że wszyscy tutaj zgromadzeni chcą tego samego niezależnie od masywności aktualnej jego łapek

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie wiem, co jest grane, ale jest nastepny dobek - młody chłopak u nas ............ - też pałęta się jak Dragon po ulicach Wąchocka od dwóch tygodni prawie :angryy::angryy::angryy: Znam go tylko z opisów - podobno to kopia Dragona, tylko trochę drobniejsza, bardziej skora do zabaw, czyli pewnie młodsza i mniej zaradna, bo wychudzona. Czekam na zdjęcia .........

Równocześnie mam zgłoszenie, że Państwo z Wolbromia szukają ok. trzyletniego dobka od maja - są przekonani, że ich Dropsiu to Dragon, ale nie sądzę, bo........ mam kilka argumentów, ale przede wszystkim Dragon nie reaguje na imię podane, ale jeszcze musi się odbyć wizyta u weta w celu werfikacji złamania kości przedniej łapy w dzieciństwie. Ale tak, czy siak rozejrzyjcie się, proszę, zwłaszcza małopolska - może do was trafił taki dobek ......

Posted

Dziewczyny na wstępie chciałam bardzo wszystkim podziękować za zaangażowanie i pomoc w adopcji. Dzisiaj zapadła ostateczna decyzja odnośnie małego Ramzeska (mam nadzieję, że najlepsza dla niego i już więcej nie będzie żadnego galimatiasu).
Maluch zostaje z dotychczasowym właścicielem - wynikły różne niespodziewane sytuacje i jak usłyszałam na 300% pies zostaje w domu (była ostateczna rozmowa). Jak dla mnie z jednej strony dobrze (bo ten chłopak naprawdę jest zakochany w tym piesku), z drugiej mam nadzieję, że tak już zostanie (osobiście będę obserwować wszystko).
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i ze swojej strony (jak i tego chłopaka) przepraszam, że sprawa wcześniej nie została postawiona konkretnie - bez nerwów i niepotrzebnego zamieszania.
Ramzes ma się dobrze :)

Posted

A ja tylko niesmialo przypomne o zglaszanym sporo wczesniej, kalekim 10-letnim dobeczku KARO.

To Karus u mnie :

Wątek Karusia :

Jest teraz u mnie w hoteliku, ale zbliza sie zima ... on zamarznie w budzie....
Kasi juz opisywalam go tak dokladnie, ze lepiej nie mozna.
Jest przekochany, bardzo kochajacy ludzi, tulacy sie potwornie....
Swietnie toleruje suczki, ale niestety... nie lubi chlopakow i kotkow.... To jedyne jego wady.
On nie znajdzie u nas domku ....

Posted

Chyba powinnam coś wyjaśnić i dla czystego sumienia to zrobię:
1. Z Panem z Kielc się nie spotkałam, ponieważ sprawy życia i śmierci jednego z członków mojej Rodziny zawisły na włosku. Przepraszam - zawaliłam :oops: , ale dla mnie sprawy ważne, bardzo ważne i ważniejsze są zhierarchizowane i nie dałam rady ani fizycznie, ani psychicznie tego załatwić. Swoją drogą tajemnicza Pani Karolina się nie skontaktowała ze mną, a byłoby to pomocne przy spotkaniu z tymi ludźmi
2. Dragon od piątku przebywa w Katowicach w szpitaliku pod egidą SOS dla Zwierząt, oczekując na kastrację i ogólny przegląd właśnie ewentualnych złamań!

Wielkie PODZIĘKOWANIA składam Anecie z SOS dla Zwierząt za szansę tymczasowania, zabiegów i szukania mu domu - dzięki temu i zbiegowi okoliczności, bo info dostałam w przeddzień wyjazdu mojego akurat na Śląsk, pies przebywa już w super warunkach, a miejsce po Dragonie, choć koszmarne, ale lepsze niż u hycla, gdzie nie przeżyłby pewnie kilku godzin, może zająć inny pies i jak pisałam wcześniej będzie to pewnie kolejny dobek :placz: albo od dwóch lat bezdomny boksio !

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f1155/doberman-samiec-wychudzony-z-podejrzeniem-dysplazji-potrzebny-dt-boleslawiec-145538/#post12894729

mamy sutyację awaryjną w bolesławcu, nie macie jakiś DT, bo on jutro najprawdopodobniej trafi do miejskiej przechowalni, a tam już inny wet ma pieczę nad zwierzami, a wysyła tam tylko technika, który nic nie umie. Ja nie mam gdzie go przechować-blok i duży samiec. A ten chłopak jest tak przytulaśny, że masakra, tak się przykleił do mnie, jak pojechałam go obejrzeć:placz:

dopiszę tutaj też-ma stare złamanie miednicy, to nie dysplazja, jego życiu nic nie zagraża

Posted

BeataJ napisał(a):
Co to znaczy, ze trafi do przechowalni??

przechowalnia miejska to takie miejsce, gdzie psy czekają na wywóz do schronu, od ponad roku to Białogard; kilka boksów na zewnątrz, beton a na nim słoma, zadaszone, spacer raz dziennie z osobami z lokalnego stowarzyszenia, papu i zmiana wody x2, chociaż miał się chyba zmienić przy nich pracownik, więc nie wiem jak to się skończyło. Aktualnie chyba każdy pies siedzi sam, ale to moze się zmienić z godziny na godzinę, jak dowiozą np kolejnego delikwenta. Wet jest inny-podsyła tam technika, który tylko ogląda pobieżnie psy i ostatnio wykonuje polecenia pań ze stowarzyszenia np proszę dać temu psu tabletki na robaki, albo ten ma ranę; facet nie ma podejścia-kiedyś tam leczyłam poprzedniego psa, bo wybór wetów był skromniejszy.
Aktualne info-chłopak ułożony, już więcej chodzi, jeszcze 1-2 dni posiedzi u wetki, dzisiaj dostał zawiezione papu gotowane, może uda mi się go odwiedzić jeszcze

Posted

BeataJ napisał(a):
Oj...a tymczasow jak na lekarstwo....Jakis hotelik tam macie w sensownej cenie moze?

ZuziaM dopiero się rozbudowuje, u niej dobek Karo za 10zł siedzi(też do Niemiec jedzie) i ładnie przybrał na wadze, we lwówku w tamtejszej przechowalni też jest hotel, ale tam jakiś rok temu za dobka Yeti, który dzięki Wam pojechał do Niemiec wołali 30zł; w Dłużynie jest w schronie, ale to taki hotelik w budynku administracyjnym-słychać wszystkie psy, teren schronu; we w-wiu tez sa, ale tamtych nie znam, ani cen.:roll:
chłopak się zgadza z sukę wetki-mają rotkę, tak na raty sobie przypominam co Aneta mi mówiła przed chwilą-ona jedzenie mu dawała przed chwilą

Posted

BeataJ napisał(a):
ZuziaM postawilaby chlopaka na nogi...ale szukamy caly czas miejsca dla niego.

dzięki, jakbym miała więcej czasu-konczę pisac swoją rozprawę i wiedziała, że on się zgodzi z moim Bismarckiem to bym go do siebie wzięła. Cały czas się boję o jego ewentualne destrukcyjne zapędy-mam mnóstwo książek na podłodze i materiałów, a nie ma gdzie ich indziej upchnąć, no i nie wiem jak ze schodami, lepiej aby po nich nie chodził. Z transportem zawsze możemy kombinować i gdzieś go podrzucić, bo on raczej problemów nie będzie sprawiał, a jest takim przecinakiem chudziutkim:placz: to moja psia miłość-następny pies będzie dobkiem, na Bismarcku przetestowałam siebie i dużego psa-wcześniej był jamniol, ale teraz wiem, ze podołam, a to takie kochane psiaki z tych dobermanów, ehh. Jeszcze raz dziękuję za pomoc, zajrzę za jakiś czas, bo zmykam pisać

Posted

Pabianice

suka Dora oddana przez właścicieli
powód: nie toleruje dziecka
z psami się zgadza, z kotami nie wiadomo, przyjazna do ludzi
nie rodziła, jeszcze przed sterylką, jest przeraźliwie utuczona.

baaardzo smutna... pilnie potrzebuje domu

Posted

to ja tylko Gutka przedstawię w lepszej scenerii:razz: chłopak tak naprawde może już domu odpowiedzialnego szukać, jest fajniusi, wiecej info w wątku, a tutaj foto;)

taki wstydniś:diabloti:

dzięki za pomoc, mam nadzieję, ze chłopak szybko znajdzie dom

Posted

Nadeszla pora, żeby o tym napisać - od 4-5 dni prowadzę wyjątkowo "denną' korespondencję z "niby" właścicielem Dragona Nawet mi się nie chce przytaczać szczegółów, bo musiałabym pisać np. że po ciągnięciu za język niby - właściciela udało mi się uzyskać informację, że pies reaguje na cyt: "kici kici"
Uczciwie jednak informuję, że mając podstawy prawne, wynikające poniekąd, tak z prawa ogólnie obowiązującego w kraju, jak i lokalnego, na podstawie oświadczeń mailowych osoby deklarującej poniekąd, że jest właścicielem Dragona, złożę zawiadomienie na policji - szczerze mówiąc nie uważam, że de facto dotyczy to Dragona, ale ................ taki człowiek nie powinnien się zajmować nawet pchłą :angryy:

A tak na marginesie - koleś zeznał (całkowicie dla mnie niepoważny), choć w to akurat moge uwierzyć w 100%, że zabrał dobka z przytuliska p. Krzętowskiej za 100 zł !!!!!!!!!!!!

• 4 weeks later...
Posted

od kilku dni w konińskim schronie Nergal, piękny młody dobek, podrzucony na posesję naprzeciwko schronu. siedzi w boksie. spokojny, łagodny, na spacerze obwąchujący i obsikujący wszystko co się da.

Posted

BARDZO PILNA POMOC

dzwoniła do mnie przed chwila Dorota z Emiru, ze w grodzisku Mazowieckim na opuszczonej posesji są dwa psiaki..
facet odwiedza swoją działkę od czasu do czasu i bije te psiaki
jeden to dog a drugi to Doberman (sunia)
w Emirze brak miejsc !! :placz:
dla doga mają tymczasowy dom ale z dobermanką nie mają co zrobić ...!!!
trzeba na już znaleźć jej domek !!!
pilna sprawa

do Doroty 502720743
mój nr 608123765