Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Dianie, która w tej chwili jest u romenki pilnie trzeba szukać nowego domu - wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29336[/URL] .
Proszę o pomoc!!!

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hop!']Dianie, która w tej chwili jest u romenki pilnie trzeba szukać nowego domu - wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29336[/URL] .
Proszę o pomoc!!![/quote]

Sledzimy watek Dianki od poczatku wiec wiemy o wszystkim....

Beata

Posted

[SIZE=2]PILNIE szukam kogos kto może sprawdzic dom dla szczeniaczka dobermana. Potencjalny dom jest jest w Miedzyrzeczu - 40km od Gorzowa Wielkopolskiego.
Mamy tam kogos?
Beata
[/SIZE]

Posted

Powracajac do stronki. Czy takie tekst, ktory juz dawno sie pojawil tu na watku, mozna dac do dzialu "o nas". Pasuje Wam?

No i kazdy mial ze dwa slowa o sobie napisac.....
Dla mnie tekst fajny. Ktos ma propozycje zmiany to dawac smialo :-)

Przede wszystkim jesteśmy zwyczajnymi ludźmi, którzy wyjątkowo ukochali rasę dobermana. Postanowiliśmy połączyć siły i zadbać nie tylko o psy tej wspaniałej rasy, które są członkami naszych rodzin, ale też o te, którym w życiu szczęścia zabrakło. Stworzyliśmy zespół osób, które w gąszcz swych codziennych spraw wplatają pomoc dla dobermanów w potrzebie.

Staramy się działać szybko, rozsądnie i sprawnie. Szukamy dobermanów, które tkwią uwięzione w schroniskach. Zabieramy je zza krat, odżywiamy, a jeśli jest taka potrzeba to leczymy. Dajemy im wiarę w to, że będą jeszcze cieszyć się spacerami, ciepłym leżem i drapaniem za uchem. W miarę możliwości pokrywamy koszty transportu i różnych zabiegów. Potem szukamy dla nich domów, takich odpowiedzialnych, na całe życie. Praktyka pokazała, że warto. Coraz więcej osób zgłasza się do nas z informacjami o dobermanach w schroniskach. Są też tacy, którzy wprost mówią, że chcą psa oddać. Każdy z tych psów ma wyjątkowe znaczenie i w każdego z nich wkładamy maksimum sił, wiary i czułości. Walczymy o dobro rasy, która nas urzekła mądrością, wiernością i przepięknym wyglądem

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Niestety Neron ma bardzo malo czasu.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Info z dzis do wlasciciela:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Drastycznie skrócił mi się czas odnośnie mojego psa. Sprawy nabrały szybkiego tempa, sam się tego nie spodziewałem, ale w czym rzecz? Otóż muszę wyjechać w połowie września na szkolenie na pół roku. Więc tak naprawdę nie będzie miał się kto zająć Neronem, żona nie da rady sobie sama. Muszę go niestety oddać najpóźniej do 16 września do schroniska.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Beata[/FONT]

[quote name='BeataJ'][FONT=Comic Sans MS][B]Wiek:[/B][/FONT][FONT=Comic Sans MS] 5 lat[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][B]Miasto:[/B] Oleśnica kolo Wroclawia[/FONT]
[B][FONT=Comic Sans MS][B]Imie:[/B] NERON[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][B]Status:[/B][/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS] Pilnie szuka domu![/FONT]

[IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46d3304a827e0.jpg[/IMG]

Beata[/quote]

Posted

Ania-trudno pewnie powiedzieć...:(

Takiego meila dostałam, czy mamy mozliwość sprawdzenia:

Treść: jakieś 2,3 tygodnie temu w schronisku w Szerokiej był piekny, młoduy doberman. Schronisko jest w Jastrzębie-Szeroka, niedaleko więzienia. Niestety nie wiem czy nadal tam jest i nie mam mozliwosci sprawdzenia. Musiał tam być od niedawna bo wygladał dobrze. Może macie jakąś możliwość sprawdzenia. Wiem tylko że schron jest czynny od 11 do 16.

Posted

[quote name='BeataJ']Powracajac do stronki. Czy takie tekst, ktory juz dawno sie pojawil tu na watku, mozna dac do dzialu "o nas". Pasuje Wam?[/quote]

Moze byc?

Beata

Posted

[quote name='BeataJ']Sledzimy watek Dianki od poczatku wiec wiemy o wszystkim....

Beata[/quote]
Czyli mam rozumieć, że zgadzacie się na uśpienie Dianki...

Posted

hop!!!kto tak napisal???
znalezienie domu dla niej bedzie graniczyło z cudem-oceniac Romenki i jej decyzji nie bede, nie będe też komentowac, jesli możesz pomoc w szukaniu domu dla psicy pomóz-a sama wiesz ze będzie to ogromnie trudne
to nie jest zdrowy i sprawny pies tylko sunia na skraju zycia i smierci i potzreba naprawdę odpowiedzialnego opiekuna aczy taki się znajdzie?tego nikt z nas nie wie

Posted

Zobaczcie zdjęcia Rozy na jej wątku:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66126&page=18&highlight=nadzieja+dobermana%27"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66126&page=18&highlight=nadzieja+dobermana%27[/URL]

Posted

[quote name='hop!']Czyli mam rozumieć, że zgadzacie się na uśpienie Dianki...[/quote]

hop!, staralam sie nie komentowac tego co pisalas na watku Romenki ale tu juz nie daje rady.
GDZIE TAK JEST NAPISANE, ZE SIE NA JEJ USPIENIE ZGADZAMY!!!!

Beata

Posted

Wcale nie wypowiadacie się na wątku Dianki. Z jednej strony staracie się pomagać psom a z drugiej strony w sytuacji, kiedy pada propozycja uśpienia Dianki z Waszej strony nie ma reakcji. Co mogę o tym myśleć? Weszłam na ten watek, bo liczyłam, że przynajmniej spróbujecie szukać Dianie domu. Widzę, że się myliłam się.

Posted

[quote name='hop!']Wcale nie wypowiadacie się na wątku Dianki. Z jednej strony staracie się pomagać psom a z drugiej strony w sytuacji, kiedy pada propozycja uśpienia Dianki z Waszej strony nie ma reakcji. Co mogę o tym myśleć? Weszłam na ten watek, bo liczyłam, że przynajmniej spróbujecie szukać Dianie domu. Widzę, że się myliłam się.[/quote]

Jak sobie wyobrazasz nasza reakcje? Co wg Ciebie powinnismy zrobic?
Jestesmy w kontakcie z Romenka, wiemy, ze najpewniej bedzie musiala oddac Dianke. Kazdy z nas pamieta, ze Dianka szuka domu i kazdy z nas jak tylko pojawi sie jakas opcja bedzie dawal znac.

Co Ty zrobilas dla Romenki i Dianki, w jaki sposob chcesz jej pomoc?

Beata

Posted

[quote name='BeataJ']Jak sobie wyobrazasz nasza reakcje? Co wg Ciebie powinnismy zrobic?
Jestesmy w kontakcie z Romenka, wiemy, ze najpewniej bedzie musiala oddac Dianke. Kazdy z nas pamieta, ze Dianka szuka domu i kazdy z nas jak tylko pojawi sie jakas opcja bedzie dawal znac.

Co Ty zrobilas dla Romenki i Dianki, w jaki sposob chcesz jej pomoc?

Beata[/quote]
Czy ogłaszacie Diankę? Co robicie, żeby znaleźć jej dom?
Są osoby na dogo, które zaoferowały pomoc w ogłaszaniu ale romenka dotąd nie napisała tekstu. Kto ma to za nią zrobić? Przecież ona najlepiej zna suczkę i potrafi najwięcej o niej powiedzieć.
Jestem na dogo od niedawna. Nie mam ani wielkich możliwości ani osiągnięć w poszukiwaniu domów dla piesków. Ale przynajmniej chcę i próbuję na tyle, na ile potrafię.

Posted

[quote name='hop!']Czy ogłaszacie Diankę? Co robicie, żeby znaleźć jej dom?
Są osoby na dogo, które zaoferowały pomoc w ogłaszaniu ale romenka dotąd nie napisała tekstu. Kto ma to za nią zrobić? Przecież ona najlepiej zna suczkę i potrafi najwięcej o niej powiedzieć.
Jestem na dogo od niedawna. Nie mam ani wielkich możliwości ani osiągnięć w poszukiwaniu domów dla piesków. Ale przynajmniej chcę i próbuję na tyle, na ile potrafię.[/quote]

A Ty co robisz, żeby znaleźć jej dom ???? Napisz tekst, informacji na wątku Dianki jest wystarczająco. TAk trudno napisać ogłoszenie? Zamiast pisac bezproduktywne posty, zrób ogłoszenie. :cool1:

Postaraj sie i sama znajdz Diance domek :diabloti: bedziesz miała osiągnięcie w poszukiwaniu domków dla piesków. Zobaczysz jak to łatwo...

miałam sie nie wtrącac, ale już nie mogę - irytujące sa Twoje wypowiedzi.

Czytaj ze zrozumieniem też, bo masz chyba z tym problemy. Na wątku Dianki było wyraźnie napisane, że Romenka nie ma netu w domu, ma natomiast niemowlaka. To chyba zrozumiałe, że rzadko pojawia się na forum.

Posted

[quote name='modliszka84']A Ty co robisz, żeby znaleźć jej dom ???? Napisz tekst, informacji na wątku Dianki jest wystarczająco. TAk trudno napisać ogłoszenie? Zamiast pisac bezproduktywne posty, zrób ogłoszenie. :cool1:

Postaraj sie i sama znajdz Diance domek :diabloti: bedziesz miała osiągnięcie w poszukiwaniu domków dla piesków. Zobaczysz jak to łatwo...

miałam sie nie wtrącac, ale już nie mogę - irytujące sa Twoje wypowiedzi.

Czytaj ze zrozumieniem też, bo masz chyba z tym problemy. Na wątku Dianki było wyraźnie napisane, że Romenka nie ma netu w domu, ma natomiast niemowlaka. To chyba zrozumiałe, że rzadko pojawia się na forum.[/quote]
Zamiast skupiać się na atakowaniu mnie - głęboko się zastanów.
Jak sobie wyobrażasz szukanie domu dla Dianki bez udziału romenki?
Tu nie jest problemem dawanie ogłoszeń ale brak aktualnych, konkretnych informacji o Dianie np.: o leczeniu, żywieniu i brak chęci współpracy ze strony romenki.
Wystarczyłby jeden post romenki z prośbą o szukanie domu i ważnymi informacjami o Dianie (z netu może skorzystać u sąsiadki lub poprosić kogoś znajomego z dogo telefonicznie).

Posted

[B]hop![/B] czy Ty z łaski swojej, tak jak prosi Iwonka weżmiesz się w końcu za przeczytanie wątku Dianki od początku do końca?

nie będziesz musiała zadawać wciąż tych samych pytań na które odpowiedź jest na wątku. znajdziesz skany badań i wyników lekarskich.

gdzie byłaś kiedy Dianie i Iwonie potrzebna była pomoc?!?
gdzie byłaś kiedy Dianie i Iwonie potrzebne było wsparcie finansowe?!?
gdzie byłaś kiedy Dianie i Iwonie potrzebne było dobre słowo?!?

zjawiasz się na wątku,
sprowadzasz jego poziom poniżej akceptowalnego,
[U][B]zadajesz pytania w kwestiach które od dawna poruszane są na wątku Dianki,
[/B][/U]a Twoje "otoczenie" ma pretensje, że to Iwona, osoba wymagająca w tej chwili opieki i wsparcia, jest niekulturalna.

[B][U]Iwona nie oddała Dianki do schroniska, ona zaprowadziła ją tam ponieważ sama nie mogła się nią zająć. miała ją wyrzucić na ulicę tam gdzie ją znalazła???[/U][/B]
[B][U]gdzie byłaś hop!, kiedy Iwonka informowała na wątku że potrzebny jest domek dla Dianki, że potrzebuje pomocy bo inaczej pies trafi do schroniska?????[/U][/B]

[COLOR=black][FONT=Verdana]„Dzisaj znalazłam dobermana i muszę do jutra coś z nim zrobic!!!To suczka bardzo łagadnie nastawiona do ludzi i innych psów ale jednak obawiam się o moją Rome!!Błagam kto ją przygarnie prawdopodobnie sunia komuś uciekła bo ma cieczkę.Prosze wlaściekl pewnie się znajdzie ale pieska ciężko mi oddać do schronu ale jutro ją to czeka jeśli nikt jej nieprzygarnie na te (prawdopodobnie) dni!!Prosze pomóżcie!!!!”[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]"Błagam pomóżcie suczce"[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]"Już rebelio piszę ale sama nie wiem do końca co i jak z domkiem.Dzisiaj czekam do godziny 11-stej na telefon ale coraz mniej czasu jest Nie wiem co to bedzie jak nikt jej nieweźmie do dzisiaj.W tym nowym domku miała by jak wraju.Tam są podobno jeszcze dwa psy i ona była by trzecia.Kurcze ale nikt nie dzwoni!!!Pod blokiem jeszcze spotkalam kobiete która ma siostre i być może ta jej siostra weżmie dobcię ale też nic niewiadomo!!!Cholera ja jutro do pracy a psa zostawic nie mogę samego w domu!!!Już dzisiaj była w nocy katastrofa!!!Po raz kolejny z kuchni zastałam kibel!!!!Proszę pomocy bo jutro będę zmuszona zawieśc ją do schroniska!!!"[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]to wpisy Iwonki z pierwszych stron wątku.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][U]hop! gdzie wtedy byłaś???[/U][/B][/FONT][/COLOR]

[B]prawie cała Wawa (i pewnie nie tylko Wawa) wie o trudnej sytuacji Dianki a Ty masz pretensje że romenka, ktora ma w domu kilkutygodniowe niemowlę i nie ma internetu nie zainteresuje się ogłaszaniem? :oops: wstyd. [/B]
[B]nie napiszesz kilku słów? co miałaś z polskiego?[/B]

Posted

w internecie znalazłam takie oto ogłoszenie:

'[COLOR=DarkOrchid]Data: wtorek 4 wrzesnia
[/COLOR]
Kupię lub wezmę szczeniaka lub młodego PSA rasy doberman. Ważne, żeby był ZDROWY, miał szczepienia i książeczkę zdrowia, był pogodny, towarzyski, lubił ruch i przebywanie na świeżym powietrzu, nie był agresywny - tak, wiem, że u szczeniaczka ciężko to stwierdzić ;) Mam duże doświadczenie w "obchodzeniu się" z doberkami - spędziłam z jednym ostatnie 11 lat swojego życia.
Pieskowi mam do zaoferowania duuuużo uczucia, wychowanie pozbawione agresji, wielki dom z jeszcze większym ogrodem, wspaniałe spacery po lasach i łąkach :)
Mogę go wziąć do siebie najwcześniej od PAŹDZIERNIKA! Cena do negocjacji :)
Oferty proszę wysyłać na adres e-mail: [email][email protected][/email] mile widziane zdjęcia!

p.s.
Oczywiście czekam również na oferty za strony schronisk dla zwierząt :)"

Posted

Witam
Pierwszy raz jestem na wątku poświęconym pomocy dobermanom.

Na początek - [B]Dziękuję za pomoc i wsparcie jakiego udzielacie Klarnetowi !!!!! [/B]
Wiem, że każdy nawet "zmixowany" dobek nie jest Wam obojętny !!!! Świadomość, że nie jest się osamotnionym w pomocy bardzo pomaga, niezależnie, czy ta pomoc jest "materialna", czy wirtualna....
Jestem Wam Wszystkim naprawdę bardzo wdzięczna !!!!
Dea - Tobie szczególnie !!!!!

[B]I jak już dziękować, to "po całości" !
[/B]
[B]Również ogromnie dziękuję za karmę (dwa 15-kilowe opakowania), którą dzisiaj dla Klarneta otrzymałam !!!
Wielkie podziękowania dla Darczyńców !!!!!
Karmę przywiózł Mąż Olenki - bardzo miły Człowiek - Dziękuję Jemu i Olence !!!
Dostałam też dla Klarnecia smyczkę, obróżkę, witaminy (i psi przysmak) ![/B]
Dodatkowo dostaliśmy kocyki i ręczniki by miał biedny chłopak miękko pod chudym zadkiem...

Dla mnie wszystkie te rzeczy to duże odciążenie w wydatkach, bo tych będzie teraz niestety masa. Mamy problemy z zakupem leków... Wciąż jeszcze liczę na to, że uda się wyszukać tańszą wersję leku niezbędnego KLarnetowi. Trzymajcie za to kciuki - bardzo proszę !

[B]Mąż Olenki przywiózł również karmę specjalistyczną dla chorej Dianki.[/B]
Jutro porozumiem się z Romenką i przekażę przesyłkę.
Już teraz w Jej imieniu dziękuję za pomoc !

Posted

Zawitałam na ten wątek , żeby pokazać takie cudaki, które od niedzieli są do adopcji :

Siedem wychudzonych szczeniorków ok 3,5 - 4 tygodniowych

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6653690[/URL]

[IMG]http://img404.imageshack.us/img404/2410/pict0009qu5.jpg[/IMG]

Nie mamy pewności, że to mixy dobermana, ale wiele na to wskazuje ...
Psiaki były znalezione w tak koszmarnym stanie, ze ustalenie mniej więcej wzrostu ich docelowego, będzie prawdopodobnie niemożliwe przez kilka najbliższych dni :(

Posted

....nadal czeka na nowy domek!

[img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46e150e68c4c6.JPG[/img]
[img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46e151e5f3d04.JPG[/img]

Beata

Posted

[quote name='BeataJ']....nadal czeka na nowy domek!

Beata[/quote]

na poprzedniej stronie tego wątku jest wklejone ogłoszenie - czy ktoś sie kontaktował z ogloszeniodawcą??