Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj w pierwszym programie polskiego radia w audycji "Rozmowy na cztery łapy" dr Sumińska ogłaszała Klarneta do adopcji:lol: Kto tutaj ma taaaakie znajomości. Wiem, że ta audycja ma dużą skuteczność, choć nie jest poświęcona adopcjom. Może psiaczek znajdzie dom.

Posted

doddy napisał(a):
Od Pani Zosi, ktora adoptowala Nicolasa mamy 250zl dla Dobermanów.
Przesłac je na konto AFN?

nie wiem czy mogę podejmować taką decyzję więc jesli możesz to wstrzymaj się z wpłatą ale ja proponuję na dobermany kraków na AFN. pozostałe cioteczki się wypowiedzą :lol:

Posted

ULKA12 napisał(a):
Dzisiaj w pierwszym programie polskiego radia w audycji "Rozmowy na cztery łapy" dr Sumińska ogłaszała Klarneta do adopcji:lol: Kto tutaj ma taaaakie znajomości. Wiem, że ta audycja ma dużą skuteczność, choć nie jest poświęcona adopcjom. Może psiaczek znajdzie dom.

oby sie Klarnecikowi udalo!!!

bardzo dziekujemy p.Zosii!

Posted

Trzymam za Klarneta kciuki!!!

Podziekuje Pani Zosi!!! Czy my nadal mamy konto zablokowane po tym co narobiła Daga_27? Bo jesli tak, to lepiej zaraz te pieniądze gdzies wpłacić, jak reszta się zgodzi, to może być na dobermany z Krakowa, tam jest Ramzes, Max...:(
Co wy na to?

Posted

aisaK napisał(a):
jak reszta się zgodzi, to może być na dobermany z Krakowa, tam jest Ramzes, Max...:(
Co wy na to?

...I Paco :-( Jestem za dobkami z Krakowa!

Beata

Posted

ZORA juz ma dom!

SZUKAMY OSOBY Z RADOMIA, KTORA POMOZE SPRAWDZIC DOM!

[quote name='BeataJ']Juz mam odzew, suczka nadal do adopcji. Pan pisze o niej tak.
Zora mieszka w domu w Raszynie pod Warszawą.

Beata

Posted

Ja też głosuję za dobkami z Krakowa - trzy tam są teraz! Dopisek powionien być chyba "dobermany krk"?
TRZYMAM ZA KLARNETA, MOŻE AKURAT!!!

Posted

PILNIE szukam kogos kto może sprawdzic dom dla szczeniaczka dobermana. Potencjalny dom jest jest w Miedzyrzeczu - 40km od Gorzowa Wielkopolskiego.
Mamy tam kogos?
Beata

Posted

Powracajac do stronki. Czy takie tekst, ktory juz dawno sie pojawil tu na watku, mozna dac do dzialu "o nas". Pasuje Wam?

No i kazdy mial ze dwa slowa o sobie napisac.....
Dla mnie tekst fajny. Ktos ma propozycje zmiany to dawac smialo :-)

Przede wszystkim jesteśmy zwyczajnymi ludźmi, którzy wyjątkowo ukochali rasę dobermana. Postanowiliśmy połączyć siły i zadbać nie tylko o psy tej wspaniałej rasy, które są członkami naszych rodzin, ale też o te, którym w życiu szczęścia zabrakło. Stworzyliśmy zespół osób, które w gąszcz swych codziennych spraw wplatają pomoc dla dobermanów w potrzebie.

Staramy się działać szybko, rozsądnie i sprawnie. Szukamy dobermanów, które tkwią uwięzione w schroniskach. Zabieramy je zza krat, odżywiamy, a jeśli jest taka potrzeba to leczymy. Dajemy im wiarę w to, że będą jeszcze cieszyć się spacerami, ciepłym leżem i drapaniem za uchem. W miarę możliwości pokrywamy koszty transportu i różnych zabiegów. Potem szukamy dla nich domów, takich odpowiedzialnych, na całe życie. Praktyka pokazała, że warto. Coraz więcej osób zgłasza się do nas z informacjami o dobermanach w schroniskach. Są też tacy, którzy wprost mówią, że chcą psa oddać. Każdy z tych psów ma wyjątkowe znaczenie i w każdego z nich wkładamy maksimum sił, wiary i czułości. Walczymy o dobro rasy, która nas urzekła mądrością, wiernością i przepięknym wyglądem

Posted

Niestety Neron ma bardzo malo czasu.
Info z dzis do wlasciciela:
Drastycznie skrócił mi się czas odnośnie mojego psa. Sprawy nabrały szybkiego tempa, sam się tego nie spodziewałem, ale w czym rzecz? Otóż muszę wyjechać w połowie września na szkolenie na pół roku. Więc tak naprawdę nie będzie miał się kto zająć Neronem, żona nie da rady sobie sama. Muszę go niestety oddać najpóźniej do 16 września do schroniska.

Beata

[quote name='BeataJ']Wiek: 5 lat
Miasto: Oleśnica kolo Wroclawia
Imie: NERON
Status:
Pilnie szuka domu!

Beata

Posted

Ania-trudno pewnie powiedzieć...:(

Takiego meila dostałam, czy mamy mozliwość sprawdzenia:

Treść: jakieś 2,3 tygodnie temu w schronisku w Szerokiej był piekny, młoduy doberman. Schronisko jest w Jastrzębie-Szeroka, niedaleko więzienia. Niestety nie wiem czy nadal tam jest i nie mam mozliwosci sprawdzenia. Musiał tam być od niedawna bo wygladał dobrze. Może macie jakąś możliwość sprawdzenia. Wiem tylko że schron jest czynny od 11 do 16.

Posted

BeataJ napisał(a):
Sledzimy watek Dianki od poczatku wiec wiemy o wszystkim....

Beata

Czyli mam rozumieć, że zgadzacie się na uśpienie Dianki...

Posted

hop!!!kto tak napisal???
znalezienie domu dla niej bedzie graniczyło z cudem-oceniac Romenki i jej decyzji nie bede, nie będe też komentowac, jesli możesz pomoc w szukaniu domu dla psicy pomóz-a sama wiesz ze będzie to ogromnie trudne
to nie jest zdrowy i sprawny pies tylko sunia na skraju zycia i smierci i potzreba naprawdę odpowiedzialnego opiekuna aczy taki się znajdzie?tego nikt z nas nie wie

Posted

hop! napisał(a):
Czyli mam rozumieć, że zgadzacie się na uśpienie Dianki...

hop!, staralam sie nie komentowac tego co pisalas na watku Romenki ale tu juz nie daje rady.
GDZIE TAK JEST NAPISANE, ZE SIE NA JEJ USPIENIE ZGADZAMY!!!!

Beata