Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Taka dostalam wiadomosc ze schroniska w Mielcu:
[QUOTE]Temat: adopcja
Od: [email][email protected][/email]
Data: Cz Sierpnia 16 2007, 7:18 am
Do: [email][email protected][/email]

[COLOR="DarkGreen"][B][SIZE="4"]Do adopcji poszedł doberman niedawno przyjęty.[/SIZE][/B][/COLOR][/QUOTE]
[img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/dob%2023.7.7%20(1).JPG[/img]

[url]www.mielec.bezdomne.com[/url]

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BeataJ']Karmi wlasnie odjechala do nowego domku!!! Pan bardzo sympatyczny, jamniczka z ktora Karmi bedzie mieszkac tez urocza.

Ja z wrazenia nie zdazylam fotki zrobic :-) Ale Pan Krzysztof obiecal, ze jak Karmi troszke na wadze przybierze to fotki wysle.

[B][COLOR=red]Wielkie podziekowania dla Sandry,[/COLOR][/B] ktora Karmi przywizoal do Tczewa i czekala z nia na stacji.

Beata[/quote]

:laola: Bardzo się cieszę.....

Przy okazji podnoszę do góry wszystkie dobki....bo wszystkie zasługują na domek !!!!

Posted

Skopiowane z dobkowego forum:

"oddam 1,5 rocznego dobrmana w dobre rece do domu z ogrodem.szkolony,uwielbia zabawy i pieszczoty,wychowywany z kotem.czarno-podpalany.wabi sie SAHAR
kontakt 603651620"

Poprosze o fotki i wiecej info.

Beata

Posted

dobermaniacy!potzrebna pomoc!w szcecinskiem schronie jest suczka-na naszej stronce jest chyba jako Irma-stasznie zly stan, bardzo wychudzona, ma spuchnieta lape(pogryzienie?), no jak dla mnie to goni w piętkę:-(
w schrnisku dlugo nie pociagnie...czy mozemy prosić niemcow o pomoc?
aktualna fotka:
[QUOTE][IMG]http://img131.imageshack.us/img131/313/dsc05955dobciaac6.jpg[/IMG][/QUOTE]

Posted

rany jaka chudzina...
słuchajcie tak z innej beczki mam pytanie - myśleliśmy kiedyś o zrobieniu kalendarza z metamorfozami, czy to nadal pomysł aktualny? pytam bo jeśli tak to trzeba o tym pomyśleć juz teraz! (trzeba zebrać zdjęcia - jakość musi być jak najlepsza, obrobić, zaprojektować, no i na koniec wydrukować) a czas goni!!!

Posted

pomysl genialny:)

tylko znow sie rozbija o konto na ktore nie mozemy zbierac kasy-ale do tego czasu to moze sie sprawa wyklaruje

tylko kto by sie mogl zajac sprawami technicznymi?

Posted

ja mogę pozbierać zdjęcia i pomyśleć o zaprojektowaniu tylko potrzeba 12 dobciów, które zostały adoptowane i mamy je obfotografowane na początku kiedy były jeszcze chude i zmarnowane no i aktualne zdjęcia jak pławią się w luksusach!
problem to jakość zdjęć - potrzebne sa oryginalne rozdzielczości (im większe tym lepiej), z resztą powinnam sobie poradzić no i potem druk... nie wiem czy znajdziemy drukarnię, która zrobi nam to po kosztach?

Posted

ja mam caly folder naszych dobkow:cool3:
kombinowalam kiedys z zrobieniem filmiku takiego o metamorfozach, ale zabraklo mi umiejetnosci ....zaczelam i nie skonczylam

drukarnia-hmmmmm trzeba by pomyslec...

Posted

o super!
myslę jeszcze o zwróceniu sie do hodowców - reklama (nazwa, dane kontaktowe, adres www, ewentualnie jedno zdjęcie psa z hodowli) na dole strony w zamian za wsparcie finansowe.
w takim razie robię porządki w komputerze i miejsce na zdjęcia :)

Posted

myślę, że to fantastyczny pomysł....tylko kto by zasponsorował taki kalendarz ?? nie macie jakiś znajomych, którzy chcieliby umieścić tam swoją reklamę ?? może w ten sposób by sie udało ?? ...... wie.....wiem...tro trudne - ja tylko głośno myśle......

Posted

Dostalam priwa:
"W schronisku w Szerokiej jest pies wyglądający jak mini doberman. To taki wyrośnięty szczeniak-ma z pół roku, jest wielkości przerośniętego pinczera, bardzo proporcjonalnie zbudowany. Musi być oddany niedawno bo jeszcze sie błyszczy. Siedzi w kojcu z 2 innymi psami, chyba go trochę szkolą, bo siedział w budzie, ale nie jest najgorzej. Bardzo przyjazny, chce żeby go zabrać, płacze.
Dwa kojce dalej jest prawdziwy doberman, też wygląda na młodego:-( Też płacze i chce żeby go zabrać. "

moze ktos da rade fotki porobic....kolejne bidy:(:(:(

Posted

[quote name='Herspri']A coś więcej o suni wiadom* ?[/quote]

tyle co kazdym psie z interwencji:(
przywieziona z ulicy, nikt się po nia nie zglosil..
poprosilam dziewczyny ze szczecina o wypytanie pracownikow na jej temat i blizsze info

Posted

[quote name='karusiap']Matko uspia tego biednego psa??co my zrobimy??moze dobry szkoleniowiec by ja zobaczyl!!!???????[/quote]

Wyrok już dawno wydany, ja jednak poprosiłam jeszcze o dwa ostatnie dni

Posted

słuchajcie a co pomoże szkoleniowiec? nikt w schronie nie będzie szkolił psa :( jesli jest agresywna to też nikomu z czystym sumieniem jej nie wyadoptujemy, bokto weźmie na siebie odpowiedzialność? takiego psa powinna adoptować osoba która ma ogromne doświadczenie!
jussyna85 ja mogę umówić się z Tobą, podjechać i zobaczyć psa ale co dalej? jak mamy jej pomóc?

Posted

[quote name='Klementynkaa']słuchajcie a co pomoże szkoleniowiec? nikt w schronie nie będzie szkolił psa :( jesli jest agresywna to też nikomu z czystym sumieniem jej nie wyadoptujemy, bokto weźmie na siebie odpowiedzialność? takiego psa powinna adoptować osoba która ma ogromne doświadczenie!
jussyna85 ja mogę umówić się z Tobą, podjechać i zobaczyć psa ale co dalej? jak mamy jej pomóc?[/quote]

Ja napisałam o nim, bo nie chce, żeby było tak,jak w przypadku psów Villas, że odzew był dopiero wtedy, kiedy psy zostały uśpione,bo nikt nie umiał dac sobie z nimi rady...

Ja jestem także za jego uśpieniem, jeśli nie znajdzie sie szkoleniowiec.
"cieszył sie na widok smyczy dał sie zapiac na spacerze sie bawił gonił,po chwili zaczął na mnie warczej i zęby pokazwywac.
[COLOR=#000000]ten pies jest nie do opanowania naprawd enie wies zkiedy mu odbije"
[/COLOR]

Posted

To strasznie boli, kiedy ma się świadomość, że gdzieś niedaleko żyje pies, który za parę dni odejdzie za TM tylko dlatego, że czasami jesteśmy bezsilni:placz: