Ulka18 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Taka dostalam wiadomosc ze schroniska w Mielcu: [QUOTE]Temat: adopcja Od: [email][email protected][/email] Data: Cz Sierpnia 16 2007, 7:18 am Do: [email][email protected][/email] [COLOR="DarkGreen"][B][SIZE="4"]Do adopcji poszedł doberman niedawno przyjęty.[/SIZE][/B][/COLOR][/QUOTE] [img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/dob%2023.7.7%20(1).JPG[/img] [url]www.mielec.bezdomne.com[/url] Quote
karusiap Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ktore to schronisko?? no to chyba powod do radosci:)oby w dobre rece.... Quote
dzodzo Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 no to dwa dobki grzeja dupki w domku nowym-super!!!!!!szkoda ze w miedzyczasie przybylo kilka nowych:shake: Quote
aisaK Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 To poszedł Ken! Z mieleckiego schroniska. Nie wiesz Ula czy wziął go ten pan z Krosna? Szkoda, że przyszły nowe :( Quote
t_kasiek Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='BeataJ']Karmi wlasnie odjechala do nowego domku!!! Pan bardzo sympatyczny, jamniczka z ktora Karmi bedzie mieszkac tez urocza. Ja z wrazenia nie zdazylam fotki zrobic :-) Ale Pan Krzysztof obiecal, ze jak Karmi troszke na wadze przybierze to fotki wysle. [B][COLOR=red]Wielkie podziekowania dla Sandry,[/COLOR][/B] ktora Karmi przywizoal do Tczewa i czekala z nia na stacji. Beata[/quote] :laola: Bardzo się cieszę..... Przy okazji podnoszę do góry wszystkie dobki....bo wszystkie zasługują na domek !!!! Quote
BeataJ Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Skopiowane z dobkowego forum: "oddam 1,5 rocznego dobrmana w dobre rece do domu z ogrodem.szkolony,uwielbia zabawy i pieszczoty,wychowywany z kotem.czarno-podpalany.wabi sie SAHAR kontakt 603651620" Poprosze o fotki i wiecej info. Beata Quote
dzodzo Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 dobermaniacy!potzrebna pomoc!w szcecinskiem schronie jest suczka-na naszej stronce jest chyba jako Irma-stasznie zly stan, bardzo wychudzona, ma spuchnieta lape(pogryzienie?), no jak dla mnie to goni w piętkę:-( w schrnisku dlugo nie pociagnie...czy mozemy prosić niemcow o pomoc? aktualna fotka: [QUOTE][IMG]http://img131.imageshack.us/img131/313/dsc05955dobciaac6.jpg[/IMG][/QUOTE] Quote
BeataJ Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Oj....znow moj Szczecin :-( Postaram sie wypytac znajomych ze Szczecina o nia. Beata Quote
Klementynkaa Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 rany jaka chudzina... słuchajcie tak z innej beczki mam pytanie - myśleliśmy kiedyś o zrobieniu kalendarza z metamorfozami, czy to nadal pomysł aktualny? pytam bo jeśli tak to trzeba o tym pomyśleć juz teraz! (trzeba zebrać zdjęcia - jakość musi być jak najlepsza, obrobić, zaprojektować, no i na koniec wydrukować) a czas goni!!! Quote
dzodzo Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 pomysl genialny:) tylko znow sie rozbija o konto na ktore nie mozemy zbierac kasy-ale do tego czasu to moze sie sprawa wyklaruje tylko kto by sie mogl zajac sprawami technicznymi? Quote
Klementynkaa Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ja mogę pozbierać zdjęcia i pomyśleć o zaprojektowaniu tylko potrzeba 12 dobciów, które zostały adoptowane i mamy je obfotografowane na początku kiedy były jeszcze chude i zmarnowane no i aktualne zdjęcia jak pławią się w luksusach! problem to jakość zdjęć - potrzebne sa oryginalne rozdzielczości (im większe tym lepiej), z resztą powinnam sobie poradzić no i potem druk... nie wiem czy znajdziemy drukarnię, która zrobi nam to po kosztach? Quote
dzodzo Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ja mam caly folder naszych dobkow:cool3: kombinowalam kiedys z zrobieniem filmiku takiego o metamorfozach, ale zabraklo mi umiejetnosci ....zaczelam i nie skonczylam drukarnia-hmmmmm trzeba by pomyslec... Quote
Klementynkaa Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 o super! myslę jeszcze o zwróceniu sie do hodowców - reklama (nazwa, dane kontaktowe, adres www, ewentualnie jedno zdjęcie psa z hodowli) na dole strony w zamian za wsparcie finansowe. w takim razie robię porządki w komputerze i miejsce na zdjęcia :) Quote
t_kasiek Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 myślę, że to fantastyczny pomysł....tylko kto by zasponsorował taki kalendarz ?? nie macie jakiś znajomych, którzy chcieliby umieścić tam swoją reklamę ?? może w ten sposób by sie udało ?? ...... wie.....wiem...tro trudne - ja tylko głośno myśle...... Quote
karusiap Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Dostalam priwa: "W schronisku w Szerokiej jest pies wyglądający jak mini doberman. To taki wyrośnięty szczeniak-ma z pół roku, jest wielkości przerośniętego pinczera, bardzo proporcjonalnie zbudowany. Musi być oddany niedawno bo jeszcze sie błyszczy. Siedzi w kojcu z 2 innymi psami, chyba go trochę szkolą, bo siedział w budzie, ale nie jest najgorzej. Bardzo przyjazny, chce żeby go zabrać, płacze. Dwa kojce dalej jest prawdziwy doberman, też wygląda na młodego:-( Też płacze i chce żeby go zabrać. " moze ktos da rade fotki porobic....kolejne bidy:(:(:( Quote
t_kasiek Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ojej.....powiedzcie mi jak można oddać psa....po co ludzie je biorą ?? nie jestem w stanie tego zrozumieć..... Quote
dzodzo Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='Herspri']A coś więcej o suni wiadom* ?[/quote] tyle co kazdym psie z interwencji:( przywieziona z ulicy, nikt się po nia nie zglosil.. poprosilam dziewczyny ze szczecina o wypytanie pracownikow na jej temat i blizsze info Quote
jusstyna85 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Czyli nikt nie pomoże Dobermankowi, którego opisałam? ona ma tylko 2 dni i śmierć..:( Quote
karusiap Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Matko uspia tego biednego psa??co my zrobimy??moze dobry szkoleniowiec by ja zobaczyl!!!??????? Quote
jusstyna85 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='karusiap']Matko uspia tego biednego psa??co my zrobimy??moze dobry szkoleniowiec by ja zobaczyl!!!???????[/quote] Wyrok już dawno wydany, ja jednak poprosiłam jeszcze o dwa ostatnie dni Quote
Klementynkaa Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 słuchajcie a co pomoże szkoleniowiec? nikt w schronie nie będzie szkolił psa :( jesli jest agresywna to też nikomu z czystym sumieniem jej nie wyadoptujemy, bokto weźmie na siebie odpowiedzialność? takiego psa powinna adoptować osoba która ma ogromne doświadczenie! jussyna85 ja mogę umówić się z Tobą, podjechać i zobaczyć psa ale co dalej? jak mamy jej pomóc? Quote
jusstyna85 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='Klementynkaa']słuchajcie a co pomoże szkoleniowiec? nikt w schronie nie będzie szkolił psa :( jesli jest agresywna to też nikomu z czystym sumieniem jej nie wyadoptujemy, bokto weźmie na siebie odpowiedzialność? takiego psa powinna adoptować osoba która ma ogromne doświadczenie! jussyna85 ja mogę umówić się z Tobą, podjechać i zobaczyć psa ale co dalej? jak mamy jej pomóc?[/quote] Ja napisałam o nim, bo nie chce, żeby było tak,jak w przypadku psów Villas, że odzew był dopiero wtedy, kiedy psy zostały uśpione,bo nikt nie umiał dac sobie z nimi rady... Ja jestem także za jego uśpieniem, jeśli nie znajdzie sie szkoleniowiec. "cieszył sie na widok smyczy dał sie zapiac na spacerze sie bawił gonił,po chwili zaczął na mnie warczej i zęby pokazwywac. [COLOR=#000000]ten pies jest nie do opanowania naprawd enie wies zkiedy mu odbije" [/COLOR] Quote
Dea Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 To strasznie boli, kiedy ma się świadomość, że gdzieś niedaleko żyje pies, który za parę dni odejdzie za TM tylko dlatego, że czasami jesteśmy bezsilni:placz: Quote
dzodzo Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 zrobie offa-ale zajrzyjcie tu -to jest dopiero szok [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77219[/URL] Quote
Recommended Posts