Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W skierniewickim schronisku jest dobermanka kopiowana. Lemoniada ją widziała, może napisze więcej. Niestety, porozwieszane w mieście plakaty "nadziei" i żadnego telefonu źle wróżą psinie :shake:

Posted

Roza jest wspaniala:loveu: -próbujemy wyciagnac do hotelu szczecinska chudzine, miała jechac wczoraj, niestety zawiodła technika(czyt.auto) i nie pojechała..jest dla niej szansa w niemczech, jednak przy obecnym stanie zdrowia najpierw lekarz i ocena kondycji, potem reszta

łapa jest bardzo spuchnieta-prawdopodobnie zakazone pogryzienie
taka jestem chudziutka:(

Posted

Jagienka napisał(a):
Dea nie mam pojęcia, alternatywą dla nich jest ON.

Sugerujesz żeby do budy wzieli ONa? :angryy: Żaden pies na siedzenie w budzie nie zasługuje :mad:

Posted

oczywiście, że żaden pies nie zasługuje na budę!!! Tak tego nie rozpatrzymy, bo pewnie jesteśmy zgodni wszyscy. Ale trzeba też spojrzeć pod innym kątem - chodziło mi o to, że dobek jest krótkowłosy, i do budy?

Posted

Anashar napisał(a):
Sugerujesz żeby do budy wzieli ONa? :angryy: Żaden pies na siedzenie w budzie nie zasługuje :mad:

eno nie wpadajmy w skrajności :p psu w budzie krzywda się nie dzieje pod warunkiem, że buda jest dostosowana i pies dobrze dobrany i opieka zapewniona! tyle, że dobek nijak w budzie na stałe nie wytrzyma, chba, że z kaloryferem :diabloti:

Posted

Anashar napisał(a):

Maciek, a przeczytałeś co napisałam? Napisałam, że nie wiem jakie warunki, moge podac tel, bo dostalam go w biegu, nie pytając właściwie o nic...
Nie wiem, czy w budzie czy w domu, czy w kojcu śpi czy w łóżku w pościeli... więc zachowaj dla siebie to święte oburzenie!!
Dobrze, że w schroniskach nie siedzą w budach (daj Boże budy)...

Posted

[quote name='karusiap']dziewczyny czym ten facet mowil,ze leczyl Ramzesa?
cos na m....chyba

[quote name='BeataJ']Dostalam tego samego maila oraz informacje jeszcze taka:

"piesek leczony był tabletkami "mydocalm" są to tabletki na recepte stosowane także przy leczeniu zaburzeń słuchu wśród ludzi."

Beata

[quote name='BeataJ']Jejku...czytam o tym leku mydocalm i ani slowa, ze ma byc stosowany przy jakichkolwiek zaburzeniach sluchowych...

"Lek ma zastosowanie w leczeniu nadmiernego napięcia mięśni, np. w stwardnieniu rozsianym, niedowładach spastycznych, w chorobach mózgu i rdzenia kręgowego, po zabiegach neurochirurgicznych."

Beata

mydocalm....

Posted

kochane, tego ostatniego posta pisała w moim imieniu moja mama, ja byłam w trasie, niestety to była ostatnia podróż tego "szczęściarza" :-( :-( :-( dzięki pomocy fundacji "for animals" i amikat i jej TZ psisko miało zapewnioną pomoc u dr Czogały w lecznicy,niestety po oględzinach i usg decyzja była jednoznaczna - trzeba skrócić cierpienie :-( byłam z Nim do końca, aż spokojnie zasnął.

dobuś był w stanie skrajnego wycieńczenia, wychudzony do granic możliwości i napompowany płynem (doktor tłumaczył jak to sie dzieje ale wybaczcie nie byłam w stanie się skupić i zpamietać), miał płyn w jamie rzusznej, w klatce piersiowej, w płucach, tylne łapki były opuchnięte koszmarnie, ledwo tuptał... a przy tym wszystkim miał takie spokojne, ufne ślepka :placz: i delktne futerko, tak mi strasznie teraz smutno, mimo, że wiem, że zrobiłam co mogłam zrobić...

zdjęcia w ostatnim momencie zrobił jeden z wetów, obiecał udostępnić żeby pokazać światu kolejne bestialstwo jakie może zrobić człowiek swojemu najwierniejszemu towarzyszowi.
ten psiak nie błąkał sie długo, był dość czysty, miał czyste uszka, ktoś go doprowadził do takiego stanu nie lecząc a potem wyrzucił :placz: