Gonitwa Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Elbląska dobcia jest w schronisku. Są też jej zdjęcia.. Trzeba się tylko ładnie do Rybci uśmiechnąć to może je wstawi... Tylko,że nie ma jej w domu narazie... Quote
Rybc!a Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Tak jest, Gonitwa mnie już wyprzedziła, chciałam to napisać. Zabrała się ze mną, wstępnie stwierdziłyśmy, że sunia strasznie, strasznie schudła. W prawdzie jestem on-line, ale nie na swoim komputerze, więc zdjęć wstawić nie mogę, obiecuję zrobić to wieczorem. Gdy widziałam ją po raz pierwszy prezentowała się pięknie. Była grubiutka, duża i dostojna. Dzisiejszy widok nie był już taki pozytywny. Odstają jej żeberka i miednica. No i nie wiadomo co z jej charakterkiem, niby Sally też spanikowana i do ludzi nie podchodziła, ale ta dobermanka, wyła gdy była blisko ludzi. No cóż. Nie wiem, co o tym myślicie? W prawdzie ani nie warczała, ani nie pokazywała zębów... Quote
bira Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Przepiękna suka:loveu: Mam nadzieję, że dla takiej gwizadki szybko znajdzie się dom. Quote
aisaK Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Czy wiadomo o niej cos więcej? Choćby ile ma lat? Quote
dzodzo Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 piekna!! ale widać ze marnie się czuje w schronie-zeberka sterczą.... Quote
Gonitwa Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Ona na prawdę bardzo zmizerniała przez te 2 tyg odkąd jej nie widziałyśmy... Jest dość młoda, nie wiem ze 3-4 lata. ma ładne zęby( jak wyła to zauważyłam) a było to wycie takie jakieś smutne, zachęcające żeby zwrócić na nią uwagę... Quote
martasuwałki Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Jak ona musi być nieszczęśliwa... Na pewno tęskni... PODNOSZĘ!!! Quote
Rybc!a Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Gonitwa napisał(a):Ona na prawdę bardzo zmizerniała przez te 2 tyg odkąd jej nie widziałyśmy... Jest dość młoda, nie wiem ze 3-4 lata. ma ładne zęby( jak wyła to zauważyłam) a było to wycie takie jakieś smutne, zachęcające żeby zwrócić na nią uwagę... Nie wiem, w sumie nie widziałam z bliska jej zębów, ona aż tak blisko do nas nie podchodziła... Zlękniona jest, to na pewno. A co do wycia, to np. dla mnie zachęcające, bo ja na 1 miejscu stawiam najgorsze bidy, no ale dla takiego zwykłego człowieka, to chyba odstraszające... Wiecie- doberman- rasa "mordercza", a na dodatek wyje ! Gdy widziałam ją pierwszy raz była masywna, pięknie zbudowana. A teraz ? Taka mizerniotka się z niej zrobiła! Quote
karusiap Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 nie sadze by wycie odstraszalo ludzi,w koncu nie jest to przejaw agresji...a sunia piekna po prostu! Quote
Vika_Bari Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Nasza Romenka, nasz dobry duszek ratujący Diankę ma dziś urodzinki. Tu skladamy życzenia dla niej: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29336&page=240&highlight=Doberman Quote
aisaK Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Mi też się nie wydaje aby ona była agresywna tylko dlatego, że wyje, a znawcy rasy bedą wiedzieli dlaczego :( i mam nadzieje, że ja ktos zauważy... Quote
Anashar Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Potrzebuje do strony te zdjęcie w dużej rozdzielczosci. Może ktoś załatwić?:) Quote
dzodzo Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Cyranek juz za TM-juz nie szuka domu, więc i zdjęc nie trzeba.... Quote
aisaK Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Cyranku.....<*> teraz już cie nie boli....:placz: Quote
aisaK Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Maciek, pózniej napiszę do ludzi, którzy te wątki tworzyli. Dwa ostatnie psy raczej nie do załatwienia, bo sa to skopiowane z ogłoszeń. Ale resztę poproszę aby do Ciebie przesłali. Quote
Rybc!a Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Dobermanka: Rozmawiałam z pracownikiem. Mówił, że on tylko sprząta i wiele powiedzieć nie może, aczkolwiek suczka nie przejawia żadnych oznak agresji, nie rozpoczyna też bójek. Wydaje mi się, że jest chora. Chodzi taka apatyczna, nie zwraca na nic uwagi i nawet klaskanie w ręce nie powoduje u niej żadnej reakcji. Trzeba ją jak najszybciej stamtąd zabrać! Quote
Recommended Posts