Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Elbląska dobcia jest w schronisku. Są też jej zdjęcia.. Trzeba się tylko ładnie do Rybci uśmiechnąć to może je wstawi... Tylko,że nie ma jej w domu narazie...

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jest, Gonitwa mnie już wyprzedziła, chciałam to napisać.
Zabrała się ze mną, wstępnie stwierdziłyśmy, że sunia strasznie, strasznie schudła.
W prawdzie jestem on-line, ale nie na swoim komputerze, więc zdjęć wstawić nie mogę, obiecuję zrobić to wieczorem.

Gdy widziałam ją po raz pierwszy prezentowała się pięknie. Była grubiutka, duża i dostojna. Dzisiejszy widok nie był już taki pozytywny.
Odstają jej żeberka i miednica.

No i nie wiadomo co z jej charakterkiem, niby Sally też spanikowana i do ludzi nie podchodziła, ale ta dobermanka, wyła gdy była blisko ludzi.
No cóż. Nie wiem, co o tym myślicie? W prawdzie ani nie warczała, ani nie pokazywała zębów...

Posted

Ona na prawdę bardzo zmizerniała przez te 2 tyg odkąd jej nie widziałyśmy... Jest dość młoda, nie wiem ze 3-4 lata. ma ładne zęby( jak wyła to zauważyłam) a było to wycie takie jakieś smutne, zachęcające żeby zwrócić na nią uwagę...

Posted

Gonitwa napisał(a):
Ona na prawdę bardzo zmizerniała przez te 2 tyg odkąd jej nie widziałyśmy... Jest dość młoda, nie wiem ze 3-4 lata. ma ładne zęby( jak wyła to zauważyłam) a było to wycie takie jakieś smutne, zachęcające żeby zwrócić na nią uwagę...

Nie wiem, w sumie nie widziałam z bliska jej zębów, ona aż tak blisko do nas nie podchodziła...
Zlękniona jest, to na pewno.
A co do wycia, to np. dla mnie zachęcające, bo ja na 1 miejscu stawiam najgorsze bidy, no ale dla takiego zwykłego człowieka, to chyba odstraszające...
Wiecie- doberman- rasa "mordercza", a na dodatek wyje !
Gdy widziałam ją pierwszy raz była masywna, pięknie zbudowana. A teraz ? Taka mizerniotka się z niej zrobiła!

Posted

Mi też się nie wydaje aby ona była agresywna tylko dlatego, że wyje, a znawcy rasy bedą wiedzieli dlaczego :( i mam nadzieje, że ja ktos zauważy...

Posted

Maciek, pózniej napiszę do ludzi, którzy te wątki tworzyli.
Dwa ostatnie psy raczej nie do załatwienia, bo sa to skopiowane z ogłoszeń. Ale resztę poproszę aby do Ciebie przesłali.

Posted

Dobermanka:

Rozmawiałam z pracownikiem.
Mówił, że on tylko sprząta i wiele powiedzieć nie może, aczkolwiek suczka nie przejawia żadnych oznak agresji, nie rozpoczyna też bójek.

Wydaje mi się, że jest chora. Chodzi taka apatyczna, nie zwraca na nic uwagi i nawet klaskanie w ręce nie powoduje u niej żadnej reakcji.
Trzeba ją jak najszybciej stamtąd zabrać!