Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poproszono nas o pomoc w posuzkaniu domów, chocby tymczasowych dla 4 kociąt, samych panienek, w wielku ok. 2 miesięcy. Same znajdki, sierotki. Wszystkie czarnulki.

Ich opiekunka, która je znalazła - wychowała, ale już nie może zatrzyać dłużej. Padły nawet zdania o zawiezieniu na giełdę na Sielance.
Poprosiłam o czas, zawioze karmę, ale prosze o pomoc w szukaniu chocby tymczasów.
Może uda się jakąs malizne umieścić w jednym z tymczasów który się zgłosił, może 2 się uda. A reszta.
Nie wspomne o mamusi Śnieżce i jej 2 maluszkach w klinice... ech....

A teraz panienki i wieści o nich:

[FONT=Times New Roman]Kocięta (są to cztery kotki) samodzielnie jedzą, nauczone korzystania z kuwety. Przyzwyczajone do kotów jak i psów.[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Shrek- mimo, że jest kotką mówimy na nią Shrek, ponieważ jej spojrzenie przypomina spojrzenie kota Puszka ze Shreka. Można się zakochać w jej oczach.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kicia może mieć około 2,5 miesiąca. Z Nami jest już dwa miesiące. Została przez Nas znaleziona na pustakach, umierająca z głodu. Przeraźliwie miauczała. Nie rozumiem egoizmu i znieczulenia ludzkiego, że można było tak obojętnie przechodzić obok bezbronnego, niczemu niewinnego kotka i nie wyciągnąć do Niego ręki. Nie wiadomo, co się stało z jej mamą. Zabraliśmy ją do domu i odchowaliśmy. Widać, że jest wdzięczna. Nie odstępuje Nas na krok. Lubi wchodzić na kolana i spać. W nocy śpi na Nas (na klatce piersiowej albo owinięta wokół szyi). Bardzo towarzyska. Lubi zabawi z innymi kotkami, jak również lubi dużo zjeść. Jest wdzięczna za życie, a My się cieszymy, że mogliśmy jej je dać. Kitka szuka kochającego domu, który da jej taką miłość jak My, a jeżeli istnieje większa niż Nasza, to większą, bo zasługuje na to, gdyż jest wyjątkowym kotem.[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Milusia i Miśka – są to siostry. Mają trzy miesiące. Milusia jest straszną przylepką. Uwielbia, gdy ją się nosi na rękach i głaska. Wcale się nie wyrywa. Obydwie uwielbiają zabawę na drapaku.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Milusia[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Miśka[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]

Posted

Miśka cd.

I ten którego najbardziej żal, nie wiem, jak znaleźć mu domek, nawet ten tymczasowy:

[FONT=Times New Roman]Ślepek – Ma trzy miesiące. Jej mama zginęła potrącona przez samochód. Została wykarmiona przez Nas i odchowana. Ma siostrę, która znalazła kochający dom w Swarzędzu. Ślepek Jest niewidoma na jedno oko, gdyż została przyduszona deską do prasowania i spędziła pod nią cały dzień. Mimo tego nie jest gorsza od innych kotków. Bawi się, biega z innymi. Brak oka nie czyni jej gorsza od innych kotów. My wiemy, że jest niewidoma, ale tak naprawdę tego w ogóle nie widać. Szuka kochającego domu, mimo swojej choroby. [/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Proszę, pomóżcie, ja juz nie daję rady z kociakami, to jakis koszmar!

Posted

od czasu jak mam bliski kontakt z fundacją Animalia nie widziałam, żeby kociaków przybywało w takim tempie :roll:
już nawet psiarze z fundacji zajmują się kotami, bo wszędzie tylko kociaki :(

Posted

Jutro z samego rana, tzn. jeszcze tak naprawdę w środku nocy o 7:30 przyjeżdżają do mnie dwa kociaczki i po chwili jadą do swego dt :) Muszę tylko wpaść do weta po krople, bo opakowanie było jedno i zostaje z dwoma pozostałymi kociakami.

Posted

Ślepek jeszcze nie ma DT, został razem z jedną siostrą. Okazuje się, że Ślepkowi mozna będzie zmienić imie. Oczko da się uratować, będzie widziałą kruszynka mała. Tylko brak DT dla 2 maluszków siostrzyczek - i nie mam pomysłu!

Posted

to super, że oczko da się naprawić :) tylko szkoda, że dt nie ma..................hmmm próbuję namówić koleżankę na kociaka, ma już 2 więc 2 czy 3 mała rożnica - miała wziąść mojego znalezionego 4 dni temu, ale on niestety zaraził się od mojego starego kocura kocim katarem i jest leczony i licho wie ile to potrwa......................pomolestuję ją jeszcze tyle, że ona z wakacji wraca dopiero 02.09.............

Posted

Byłoby super gdyby znalazł się tymczasik dla małej, choc jednej - bo nam powoli opadaja nie tylko ręce. Trzymam kciuki i dzięki że zajrzałas do naszych kociambrów.

Posted

to ja Wam z całego serca dziękuję, że się zajmujecie tymi stworkami i przesyłam dobrą energię, żeby Wam nic nie opadało!!!! Dzięki Wam wierzę, że jeszcze są dobrzy i wrażliwi ludzie :)