supergoga Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Poproszono nas o pomoc w posuzkaniu domów, chocby tymczasowych dla 4 kociąt, samych panienek, w wielku ok. 2 miesięcy. Same znajdki, sierotki. Wszystkie czarnulki. Ich opiekunka, która je znalazła - wychowała, ale już nie może zatrzyać dłużej. Padły nawet zdania o zawiezieniu na giełdę na Sielance. Poprosiłam o czas, zawioze karmę, ale prosze o pomoc w szukaniu chocby tymczasów. Może uda się jakąs malizne umieścić w jednym z tymczasów który się zgłosił, może 2 się uda. A reszta. Nie wspomne o mamusi Śnieżce i jej 2 maluszkach w klinice... ech.... A teraz panienki i wieści o nich: [FONT=Times New Roman]Kocięta (są to cztery kotki) samodzielnie jedzą, nauczone korzystania z kuwety. Przyzwyczajone do kotów jak i psów.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Shrek- mimo, że jest kotką mówimy na nią Shrek, ponieważ jej spojrzenie przypomina spojrzenie kota Puszka ze Shreka. Można się zakochać w jej oczach.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kicia może mieć około 2,5 miesiąca. Z Nami jest już dwa miesiące. Została przez Nas znaleziona na pustakach, umierająca z głodu. Przeraźliwie miauczała. Nie rozumiem egoizmu i znieczulenia ludzkiego, że można było tak obojętnie przechodzić obok bezbronnego, niczemu niewinnego kotka i nie wyciągnąć do Niego ręki. Nie wiadomo, co się stało z jej mamą. Zabraliśmy ją do domu i odchowaliśmy. Widać, że jest wdzięczna. Nie odstępuje Nas na krok. Lubi wchodzić na kolana i spać. W nocy śpi na Nas (na klatce piersiowej albo owinięta wokół szyi). Bardzo towarzyska. Lubi zabawi z innymi kotkami, jak również lubi dużo zjeść. Jest wdzięczna za życie, a My się cieszymy, że mogliśmy jej je dać. Kitka szuka kochającego domu, który da jej taką miłość jak My, a jeżeli istnieje większa niż Nasza, to większą, bo zasługuje na to, gdyż jest wyjątkowym kotem.[/FONT] Quote
supergoga Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 [FONT=Times New Roman]Milusia i Miśka – są to siostry. Mają trzy miesiące. Milusia jest straszną przylepką. Uwielbia, gdy ją się nosi na rękach i głaska. Wcale się nie wyrywa. Obydwie uwielbiają zabawę na drapaku.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Milusia[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]Miśka[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] Quote
supergoga Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Miśka cd. I ten którego najbardziej żal, nie wiem, jak znaleźć mu domek, nawet ten tymczasowy: [FONT=Times New Roman]Ślepek – Ma trzy miesiące. Jej mama zginęła potrącona przez samochód. Została wykarmiona przez Nas i odchowana. Ma siostrę, która znalazła kochający dom w Swarzędzu. Ślepek Jest niewidoma na jedno oko, gdyż została przyduszona deską do prasowania i spędziła pod nią cały dzień. Mimo tego nie jest gorsza od innych kotków. Bawi się, biega z innymi. Brak oka nie czyni jej gorsza od innych kotów. My wiemy, że jest niewidoma, ale tak naprawdę tego w ogóle nie widać. Szuka kochającego domu, mimo swojej choroby. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Proszę, pomóżcie, ja juz nie daję rady z kociakami, to jakis koszmar! Quote
KateBono Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Ło matko, małe Orfeuszki, Bonitki i Balbinki! Quote
Ajula Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 od czasu jak mam bliski kontakt z fundacją Animalia nie widziałam, żeby kociaków przybywało w takim tempie :roll: już nawet psiarze z fundacji zajmują się kotami, bo wszędzie tylko kociaki :( Quote
supergoga Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Ja się tej Sielanki bardzo boję, tam sa stracone na amen. Quote
SkarpetKa Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Są może jakieś widoki na dt dla tych kociaków?! Quote
supergoga Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Nioestety nie. We wtorek postaram się karmę im zawieźć. Ale to nie wystarczy żeby były bezpieczne. Quote
SkarpetKa Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 A może Agape lub Koci Pazur jakimś cudownym zbiegiem okoliczności miałyby akurat miejsce? Znamy tam kogoś? Quote
supergoga Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Na bank nie wezma od nas kociaków. Tez myśle, gdzie je dać. Quote
SkarpetKa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Jutro z samego rana, tzn. jeszcze tak naprawdę w środku nocy o 7:30 przyjeżdżają do mnie dwa kociaczki i po chwili jadą do swego dt :) Muszę tylko wpaść do weta po krople, bo opakowanie było jedno i zostaje z dwoma pozostałymi kociakami. Quote
SkarpetKa Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Milusia i Miśka od wczoraj w DT. Wojują, chwilę śpią i potem znów wojują i w nocy spać nie chcą, bo wojują :evil_lol: Quote
supergoga Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Ślepek jeszcze nie ma DT, został razem z jedną siostrą. Okazuje się, że Ślepkowi mozna będzie zmienić imie. Oczko da się uratować, będzie widziałą kruszynka mała. Tylko brak DT dla 2 maluszków siostrzyczek - i nie mam pomysłu! Quote
Luna007 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 to super, że oczko da się naprawić :) tylko szkoda, że dt nie ma..................hmmm próbuję namówić koleżankę na kociaka, ma już 2 więc 2 czy 3 mała rożnica - miała wziąść mojego znalezionego 4 dni temu, ale on niestety zaraził się od mojego starego kocura kocim katarem i jest leczony i licho wie ile to potrwa......................pomolestuję ją jeszcze tyle, że ona z wakacji wraca dopiero 02.09............. Quote
supergoga Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Byłoby super gdyby znalazł się tymczasik dla małej, choc jednej - bo nam powoli opadaja nie tylko ręce. Trzymam kciuki i dzięki że zajrzałas do naszych kociambrów. Quote
Luna007 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 to ja Wam z całego serca dziękuję, że się zajmujecie tymi stworkami i przesyłam dobrą energię, żeby Wam nic nie opadało!!!! Dzięki Wam wierzę, że jeszcze są dobrzy i wrażliwi ludzie :) Quote
supergoga Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Eee, ja wcale dobra nie jestem, tylko nasi wolontariusze jak SkarpetKa i KB i BB sa cudowni. Ja znana zołza. Za energie dziękujemy - bardzo sie teraz przyda! Quote
Luna007 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 oj uważaj bo jeszcze uwierzę w tą twoją zołzowatość |:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
SkarpetKa Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Maluchy wyposażone w karmę i w leki douszne w DT zdobywają coraz to nowe szczyty, czyt. meble ;) Dokazują kochane kociaki. W tym tyg mamy dostać ich nowe foteczki. Quote
Recommended Posts