Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][I]Szczęście[/I][/B]

Coś srebrnego dzieje się w chmur dali
Wicher do drzwi puka, jakby przyniósł list
Myśmy długo na siebie czekali
Jaki ruch w niebiosach! Słyszysz burzy świst?

Ty masz duszę gwiezdną i rozrzutną
Czy pamiętasz pośpiech pomieszanych tchnień?
Szczęście przyszło. Czemuż nam tak smutno
Że przed jego blaskiem uchodzimy w cień?

Czemuż ono w mroku szuka treści
I rozgrzesza nicość i zatraca kres?
Jego bezmiar wszystko w sobie zmieści
Oprócz mego lęku, oprócz twoich łez...

[I]Bolesław Leśmian[/I]

Posted

[quote name='Magolek'][B][I]Szczęście[/I][/B]

Coś srebrnego dzieje się w chmur dali
Wicher do drzwi puka, jakby przyniósł list
Myśmy długo na siebie czekali
Jaki ruch w niebiosach! Słyszysz burzy świst?

Ty masz duszę gwiezdną i rozrzutną
Czy pamiętasz pośpiech pomieszanych tchnień?
Szczęście przyszło. Czemuż nam tak smutno
Że przed jego blaskiem uchodzimy w cień?

Czemuż ono w mroku szuka treści
I rozgrzesza nicość i zatraca kres?
Jego bezmiar wszystko w sobie zmieści
Oprócz mego lęku, oprócz twoich łez...

[I]Bolesław Leśmian[/I][/QUOTE]

Ty Małgoś w mojej i Biga duszy czytasz...

Posted

Ja, niestety, nie mam nowego info, ale GoniaP, pod której opieką jest Mr Big, już wróciła i obiecała, że napisze co i jak z chłopakiem.
Musimy jej wybaczyć i cierpliwie poczekać, bo po tygodniowej nieobecności wszystko na raz zwaliło jej się na głowę i musi to wszystko ogarnąć.
Więc wybaczcie i mam nadzieję, że dziś coś będziemy wiedzieć nowego. :)

Posted

Witajcie po dość długiej nieobecności.
Przede wszystkim dziękuję Wam za zainteresowanie naszym chłopakiem i wszelką formę pomocy. Chłopak zasługuje na pomoc i nie mam wątpliwości, że z taką ekipą nie zginie ;)
Niestety muszę Was rozczarować w kwestii nowych informacji o Bigu - nie mam ich, ale obiecuję, że jutro porozmawiam z lekarzem i wszystko Wam przekażę. Spróbuję również wyciągnąć zdjęcia rtg i historię choroby by móc przesłać je na konsultację do dr. z Bydgoszczy.

Posted

[quote name='GoniaP']Witajcie po dość długiej nieobecności.
Przede wszystkim dziękuję Wam za zainteresowanie naszym chłopakiem i wszelką formę pomocy. Chłopak zasługuje na pomoc i nie mam wątpliwości, że z taką ekipą nie zginie ;)
Niestety muszę Was rozczarować w kwestii nowych informacji o Bigu - nie mam ich, ale obiecuję, że jutro porozmawiam z lekarzem i wszystko Wam przekażę. Spróbuję również wyciągnąć zdjęcia rtg i historię choroby by móc przesłać je na konsultację do dr. z Bydgoszczy.[/QUOTE]

Będę wdzięczna za każdą informację!!!

Posted

[quote name='joaaa']
Prosimy o rozsyłanie na FB:
[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=191667800900631&notif_t=event_photo_change[/url][/QUOTE]
A ja jeszcze raz poproszę, bo cosik słaba reakcja.

Posted

Jestem po rozmowie z lekarzem :)
Biguś to słodki, duży Miś - tak jego charakter określają ludzie, którzy mają z nim kontakt na co dzień.
Jego stan bardzo się poprawił, mianowicie już nie chwieje się na nogach, chodzi, choć ten chód jest dziwny (innochód). Teraz nie dojdziemy czy tak się stało po jakimś urazie, czy może psiak od zawsze miał taki problem i po prostu z tym żyje już długo.
(Kiedyś pod naszą opieką był młody mix bernardyna, który chodził jakby pedałował na rowerze. W nowym domu przeszedł wiele skomplikowanych badań, które nie wykazały przyczyny takiego stanu rzeczy, ani żadne wysiłki lekarzy nie poskutkowały zmianą.)
Jutro dostanę mailem zdjęcia rtg i całą historię choroby wraz z podawanymi lekami, które prześlę Alli - i tu prośba, proszę o adres mailowy.