Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Dandy jest aktualnie już po zabiegu usuwania kamienia nazębnego, odzyskał świeży oddech, błyska bielą ząbków, żadne stany zapalne już go nie męczą, zachowuje się jak zdrowy staruszek, nie jest specjalnie problemowy. Ogólnie wszystko u niego w porządku. Pozdrawiamy;)

Posted

[quote name='mahtalie']Dandy jest aktualnie już po zabiegu usuwania kamienia nazębnego, odzyskał świeży oddech, błyska bielą ząbków, żadne stany zapalne już go nie męczą, zachowuje się jak zdrowy staruszek, nie jest specjalnie problemowy. Ogólnie wszystko u niego w porządku. Pozdrawiamy;)[/QUOTE]

Wiem, wiem - podczytuję wątek naszego staruszka na forum AST ;) cieszę się!
pozdrawiam i ślę podziękowania dla opiekunki a dla Dandiego głaski!

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Dandy jest w domu tymczasowym. Zapewniam, ze w schronisku nie przebywa. Ktoś kto go ogłaszał wcześniej być może dostał informacje że pies ciagle szuka domu i znowu wystawił jego ogłoszenia na schron a nie na dom tymczasowy

Posted

Ogłoszenie jest z dzisiejszą datą... Przepraszam za moją wściekłość, ale znam tego psiaka doskonale, ponieważ był moim sąsiadem i pilnie śledzę jego los. Naoglądałam się już różności z psią niedolą w roli głównej i dlatego się zdenerwowałam... Przepraszam.

Posted

zapewniam, że Dandy jest w DT.
Tutaj dowód:

http://www.fundacja-ast.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=463&sid=14981535fa12711abd55716fe4d4e163

wątek Dandiego na forum Fundacji AST, info i zdjęcia są dodawane na bieżąco.
Dandy jest w DT, teoretycznie szuka DS, może stąd to ogłoszenie....a info o tym, że przebywa w schronie miało może na celu wzbudzenie większej litości...bo jak ktoś czyta, że pies jest w DT, to sobie myśli "ee tam, jest bezpieczny, ma co jeść, ma ciepło, więc nie trzeba mu pomóc".

Posted

Chappi: Proszę się nie stresować, nie podniecać zanadto;) Danduś aktualnie śpi i nigdzie sie nie wybiera;) DS szukamy niby a i owszem ale musi byc cud miód i orzeszki żebym dziadzia oddała a o schronisku to juz w ogóle nie ma nawet co mówić;) Pozdrawiamy

Posted

mahtalie napisał(a):
Chappi: Proszę się nie stresować, nie podniecać zanadto;) Danduś aktualnie śpi i nigdzie sie nie wybiera;) DS szukamy niby a i owszem ale musi byc cud miód i orzeszki żebym dziadzia oddała a o schronisku to juz w ogóle nie ma nawet co mówić;) Pozdrawiamy

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

• 1 month later...
Posted

W dniu wczorajszym pożegnaliśmy naszego Złotego Bulla, seniorka Dandiego. Dandy trafił pod naszą opiekę 5 miesięcy temu, ze schroniska, po śmierci opiekuna. Najbliższa rodzina nie zapewniła mu godnej starości, oddała jak niepotrzebny przedmiot, skazując na powolną, wegetatywną śmierć.
Los do Dandiego się uśmiechnął, spotkał na swojej drodze Anię, Magdę. Udało mu się!
Ostatnie miesiące był rozpieszczany, kochany, leczony.
Niestety, wczoraj przegraliśmy ze starością, z chorobami. Nerki odmówiły już pracy.

Żegnaj dziadku. Teraz jesteś Złotym Bullem wśród aniołów.

[*]