Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majuska']Podeślę te psiaczki facetowi który szuka psiaka do domku z ogrodem ( sprawdzone miejsce, mieszkanie w domu i ogródek - duży teren za domem do dyspozycji ) Bonus z Orzechowców niestety zjadł im 2 kury i musiał wrócić. A tak wogóle to zadzwonił do mnie właśnie bo ogląda moje ogłoszenia i Kremówka mu sie spodobała ( troche domków nam załatwiła nie:evil_lol:)[/QUOTE] [B]Majuska[/B], te dwa psiaczki jak JRT to piesek (wiekszy, powazniejszy i spokojniejszy) oraz sunia. Jest jakby starsza siostra Kremówki, identyko, tylko moze ze starszego miotu? Nie mamy zdjec, ale jest na pewno w b. 90 razem z podrostkami. Sa tez super czekoladowe szczeniaki oraz rozne podrostki te z b. 90. One maja coraz mniejsze szanse na adopcje. Dobrze chociaz, ze tymi naszymi wizytami je troche osmielilysmy, chociaz wczoraj po prostu nie mialysmy dla nich czasu, za duzo roboty. Na pewno by wybral jakies piesy.

Tragedia z tymi ludzmi i tym cholernym rozmnazaniem. Weci sobie tylko kase na szczepieniach i lekach nakrecaja. Mam nadzieje, ze ta Pani sie przekona po Twoim telefonie Majusko, ze nie trzeba suczce ze schroniska zadnych szczeniakow do szczescia.

Anciaahk, ten piesek to chyba brak Twojego Karmelka, blakal sie sam po Mielcu. To mlody pies max. 2 lata.
[URL=http://img145.imageshack.us/i/dsc3842.jpg/][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/796/dsc3842.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img705.imageshack.us/i/dsc3837.jpg/][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/8770/dsc3837.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dobra,ale wet????Tak 10 lat temu w ksiązkach pisało!Anciaahk,najgorsze jest,ze ludzie z Mielca nie szukaja psów w schronisku!!!To jest porazajace.Osobiscie gadałam z takimi,co po 3 latach znalezli swojego starego psa....to mi powiedzieli,"no nie szukalismy,czekalismy ze wróci,no bo niby skad by miał byc w schronisku"potem myslelismy,ze go cos przejechało!Po 3 latach przyszli wybrac sobie psa i rozpoznali swojego!!!!Ja uwazam za konieczną współprace z mielecka gazeta i ogłaszanie tam znalezionych w Mielcu psów ,które trafiły do schroniska.

Posted

Zapytam sie Korso, tam dawniej byla Pani Aneta Dyka, ktorej maz pracowal w Radio Puls, ale juz tam nie pracuja. A red naczelny byl wielkim przeciwnikiem psow z tego co pamietam sprzed kilku lat i wspolpraca byla kiepska. Trzeba sprawdzic jaki naczelny jest tam teraz.

Posted

Dwa lata temu jak chciałam cos dla Mielca to z Nowin mi dano namiar na P.Anete Dyke,nawet kiedys do czegos podawałam Ci namiary na nia.Dawno temu...Ale fajnie by było,jakby raz w tyg,była rubryczka..."znalezione w Mielcu...czekaja na odbór własciciela."wierzę,ze połowa by wróciła,...a nawet nich kilka tylko wróci!

Posted

[quote name='halcia']Anciaahk,najgorsze jest,ze ludzie z Mielca nie szukaja psów w schronisku!!!To jest porazajace.Osobiscie gadałam z takimi,co po 3 latach znalezli swojego starego psa....to mi powiedzieli,"no nie szukalismy,czekalismy ze wróci,no bo niby skad by miał byc w schronisku"potem myslelismy,ze go cos przejechało!Po 3 latach przyszli wybrac sobie psa i rozpoznali swojego!!!!Ja uwazam za konieczną współprace z mielecka gazeta i ogłaszanie tam znalezionych w Mielcu psów ,które trafiły do schroniska.[/QUOTE]
Idealna byłaby współpraca, to fakt. My na szczęście w Mielcu nie błądziliśmy, trafiliśmy w zasadzie prosto do schroniska, bo może nawet spytani, nie wiedzieliby, gdzie jest.
Halciu to mój mielecki Karmelek, obecnie mieszkaniec Mazur.
[IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSC01430.JPG[/IMG]
[url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=3&sort=data%20DESC&pid=1926[/url]
Zresztą "bohater" artykułu w Nowinach - to jakaś Wasza lokalna gazeta??
ps jestem ciekawa, czy drania, co wyrzucił mego Karmisia ukarali.

Posted

Dzwoniłam do pani od wczorajszej adopcji :
Po wizycie w schronie, rozmowie z Wami i tym co zobaczyła rozumie, że sterylka musi być i ją zrobi, opowiadała duż o psiaku , byli na razie na odpchlaniu, boi podobno trochę tego było, delikatnie ją wykapała, mówi, że sunia jest świetna , posłuszna , siku robi w razie czego na gazety, kupiła jej do memlania kostki z prasowanych jelit , myśle, że będzie dobrze, mówiła, że w razie jakis pytań, to najwyżej jeszcze do Agi zadzwoni lub do mnie, ogólnie widze to w porządku. Jakis durny wet namącił, ale na szczęście trafiła na mądre osoby.

Pan z Przworska już do mnie dzwonił, odebrał mojego maila i kazał sobie rezerwować psiaczka z tego miotu, trza szybko dzwonić;) ( uprzedziłam, ze może juz go nie być więc spoko, żadnej afery nie będzie ) poza tym prosił o przywiezienie do Rzeszowa, oni moga do Rzeszowa jakoś podjechać.

Posted

Anciaahk,toKarmelek był kiedys moze wyrzucony przez okno?Pamietam sprawe i artykuły.Tak "Nowiny"to lokala podkarpacka gazeta.Ja tez mam psiaka z interwencji o którym piasano w gazecie,ale znałam go juz wcześniej z azylu.No to wypytamy Kiero,czy przypadkiem nie bedzie w Rz-wie,jak nie,to podjade,jesli pogoda znormalnieje.Aga z którego to boksu pani brała malutka?Tym za kontenerem i" myjnią?"

Posted

Będziemy dzwonic wieczór rezerwować, jak opisać, żeby kierownik wiedział który to? Wystarczy nr boksu, może jeszcze powiedzieć, że brat tej co wczoraj do Rzeszowa pojechała?

Posted

To chyba boks narozny 138,zaraz obok kuchni. POWIEDZCIE, ZE CHODZI O BIALE SZCZENIAKI OD ZBYSZKA !
Ten Pan dobrze byloby, zeby wzial psa tego wiekszego, bo nie wiem jak ze sterylka byloby, gdyby wzial sunie.

Majuska, dzieki wielkie za telefon do P.Kasi :Rose: Bede mogla spac spokojnie.

Co do ogloszen o psach zagubionych to : pasowaloby Nowiny chociaz na jeden artykul na miesiac uruchomic, w koncu to gazete podkarpacka, nie tylko rzeszowska.

Posted

[quote name='halcia']Anciaahk,toKarmelek był kiedys moze wyrzucony przez okno?Pamietam sprawe i artykuły.[/QUOTE]
Halciu, najpierw poznałam Karmelka, a potem jego historię. Tutaj nasz wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/131390-PIESEK-ZNALEZIONY-Karmelek-ma-dom[/url]
Zapraszamy :).

Posted

Wiadomosci z domu Kremówki. [QUOTE]Witam!Miałam wysyłać zdjęcia ale kabelek mi się zepsuł.Sunia wabi się teraz Juka. Troszkę jest jeszcze przestraszona, alezaadoptowała się już do całej reszty zwierzyńca :)Odbyła już kąpiel i wizytę kontrolną u weterynarza.Poza tym wszystko jest super i mała jest cudna :)Pozdrawiam, Marysia [/QUOTE]Trzeba ogłoszac ta starsza Kremówke2, to może byc matka Kremówki1. Majuska pisala, ze Kremówka 2 może miec 1,5 roku.

Posted

Jak to miło,ze sa wiesci.KremówkaII złapana na siłe,bo niby dzikawa/w naszej ocenie/potrzymana chwile na rekach do zdjeć ,przytulona,juz po chwili nie wiała,tylko kibicowała i zaczepiała nas.

Posted

Moim zdaniem Kremówke 2 oraz podrostki z b.90 nalezy oglaszac, to nie są juz szczeniaki, a niedlugo nie będa miec szans na adopcje. Majuska wstaw chociaz kilka zdjec na watek :modla:

Posted

A wiadomo czemu nie można wystawiać szczeniaków ? Przecież z majuskowych ogłoszeń w przeciągu tygodnia aż 4 znalazło domki. Aż szkoda tę passę powstrzymywać bo każdy miesiąc w schronie dłużej to krok do bezdomności. Mam nadzieję że jakiś konkretny powód jest, a nie tylko [B]tak - bo tak !!![/B]