Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tyle że jakoś na tym wątku nie widzę prośby ani o tymczas ani o pieniądze na tymczas. Zefir jest w schronisku i czeka na operację. I tyle. Jest tylko oczekiwanie że znajdzie się dla niego dom. A co do tego czasu?

Posted

Jakby sie znalzł jakis dom tymczasowy i osoba która zajmie się Zefirkiem po operacji to byłoby super, tylko że on naprawdę wymaga opieki trzeba go plinować zeby nie rozlizał sobie rany przemywac dren i podawac antybiotyki, przedewszystkim trzeba sie liczyc z tym, ze rana po ponownym zszyciu moze sie znów rozejsc ona jest bardzo obszerna on jednak chodzi zgina tą łapkę.....

Jezlei by sie znalazł dom tymczasowy to wtedy bedzie sie zbierać pieniądze...

Posted

To może napisz w tytule, że pilnie potrzebny tymczas dla psa po operacji czy jakoś tak... Jak się nie poprosi wprost to sam nikt nie przyjdzie z tymczasem, bo tyle psiaków go przecież potrzebuje. Ale Zefirek jest naprawdę w potrzebie. On po operacji pewnie znów trafi do boksu i będzie leżał na ziemi albo w budzie na słomie. To raczej nie wpłynie pozytywnie na gojenie się rany.

Posted

Biedna kupka nieszcześcia:placz: jasne ze plakaciki - moze ktoś (Legion;)) zrobi? my u siebie tez porozwieszamy! napewno by rozczulił niejedno serce! ile on ma? zaraz zaraz...podesle go komus!

Posted

Podnozę biednego Zefirka.

Dostałam pw od takiej pani z Wrocławia która jest gotowa wesprzeć finansowo leczenie Zefirka, w schroniksu to raczej nic nie da bo wet i tak przecież będzie go leczył tak samo, ale jakby znalazł sie dom tymczasowy to tez beda srodki na utrzymanie Zefirka.

Posted

Dobra- dziewczynki- czy moglybyscie mi napisac czy np. schronisko by sie zgodzilo na przewiezenie Zefirka na SGGW w Warszawie?
Narazie nic nie obiecuje.
Ale skoro mnie neci kupno psa z rodowodem...to moze jednak nie kupilabym szczeniaczka...tylko wspomogla Zefirka.
Ile on ma lat? Jak sie zachowuje do dzieci itp? Czy daloby sie zrobic zdjecia calej posturki?

Dropek powinien przyjezdzac do mnie w marcu 2007.
Nie obiecuje nic- narazie pytam. Mozliwe ze moja mama by chciala swojego psa.Tylko ze po pierwsze ona pracuje- czy Zefir bylby szczesliwy ze tylko wekendy i poranki z wieczorami by byly dla niego(?), po drugie najpierw by musial dojsc do siebie na SGGW- boje sie zakarzen bakteriami beztlenowymi.

Czekam na wszelkie informacje.No i na zdjecia.

Posted

Jeżeli SGGW przyjełoby Zefirka to oczywiście ze schronisko by psiaka wydało, Zefirek ma około 7 lat, jutro zrobię zdjecia całej posturki i wstawię na dogo, myślę że Zefirek byłby szcześliwy mając kogos kto bedzie go kochała a że widywał by tylko swoja pania rano wieczorem i w weekendy to przecież normalne kazdy pracuje moj psiqk tez mnie tyle widuje no moze bez tych weekendów, on szybko by sie przyzwyczaił jest b madry w pomieszczeniu sie nie załatwi, czeka grzecznie az sie go rano wypuści, jest miły i kontkatowy na zawołanie chetnie przychodzi, uwielbia spacerki z racji tego że rana sie juz goi spcerki s anieco dłuższe, jak do dzieci??? Nie zauważyłam by był problem te zdjecia ktore sa były robione własnie z dziecmi to głównie one biorą go na spacerki przychodząc do schroniska. Wkleje tą 1 fokte zrobiona jak przyszedł a jutro kolejne

Posted

"Kundelki" ze schroniska kochaja bezwarunkowo !!!!Naprawde warto tekiego psiaka przygarnac. One nie sa w niczym gorsze od psow rasowych.Sama mam suczke po wypadku, ze schroniska.Ten pies nie odstepuje mnie na krok.A jak mi w oczy patrzy!!!!!!!