• Announcements

    • Admin

      Regulamin PWP i zasady ZAMIESZCZANIA OGŁOSZEŃ ! ! !   06/20/09

      REGULAMIN PWP Przypominamy że PWP to część forum DOGOMANIA. Obowiązuje tu ten sam regulamin co na reszcie forum. Wątki łamiące regulamin będą zamykane - zanim założysz wątek - zapoznaj się z regulaminem forum oraz regulaminem PWP. Poza ogólnym regulaminem obowiązują zasady :1. Tematy zamieszczamy w odpowiednich podforach. Nie uznaje się wklejania watku do jakiegoś działu, dlatego, ze jest tam większy ruch. Po to sa osobne podfora żeby można było w nich zamieszczać tematy nie robiac bałaganu. 2. Zabrania się wklejania ogłoszeń, których się wcześniej nie sprawdziło! Takze prosze nie kopiować ogłoszeń np. z allegro czy innego żródła jeśli się nie sprawdziło czy jest nadal aktualne lub jest powieleniem istniejącego tematu na pwp. Jeśli ogłoszenie jest sprawdzone to prosimy wkleić całą jego treść, zgodnie z regulaminem dodawania ogłoszeń. Zabrania się wklejania samych linków. Wątki składające się wyłącznie z linku do strony schroniska, innego forum, czy stron z ogłoszeniami będą usuwane. 3.Dajac ogłoszenie do działu "psy do adopcji" prosze przestrzegać poniższych zasad a. tytuł powinien być czytelny i na bieżąco aktualizowany- jeśli np. pies znajdzie dom/przekroczy TM lub ogłoszenie będzie poprostu nieaktualne. Jesli np. pies znajdzie dom a tytuł nie zostanie zmieniony będzie to skutkowało usunięciem tematu w późniejszym terminie (jako nieaktualizowanego). Moderatorzy nie mają obowiązku grzebać we wszystkich tematach i doszukiwac się informacji czy pies znalazł dom. b. w 1 poście na samej górze nalezy podac następujące dane psa Imię: Wiek: płeć: rasa: Miasto: sterylizacja: szczepienia: Kontakt w sprawie adopcji: (prosze pamiętać, że zaglądają tu osoby nie zalogowane na forum) Opis (tutaj można już wstawic swój tekst) *Tematy w których nie ma wypełnionych tych danych będą traktowane jako tematy, w których nie jest przedstawiony pies do adopcji, a wiec usuwane lub przenosze do innych działów. *Wyjątek stanowia tematy zbiorcze schronisk, w któych przedstawionych jest kilka psów, w tym wypadku przy każdy psie prosimy osobno wypełniać takie dane. *jesli któraś z danych nie jest znana prosimy przy niej wpisać chwilowo "brak danych" c. Wklejając ogłoszenie bierzesz na siebie odpowiedzialność za wątek. Twoim obowiązkiem jest pilnowanie wątku, dodawanie nowych informacji i odpowiadanie na pytania. d. Tematy nie aktualizowane/nie odwiedzane przez pół roku bedą usuwane. UWAGA! W tym dziale nie przyjmuje się ogłoszeń o psach do sprzedaży. Tutaj znajdują się wyłącznie psy do adopcji! 4.Zasady zamieszczania watków w podforum "psy zaginione" a. umieść dokładny opis zaginionego zwierzęcia, miejsce zaginięcia (koniecznie w tytule), w miare możliwości prosze o umieszczenie zdjęcia. Prosze pamiętać że dokładny opis zwierzęcia daje większe szanse jego znalezienie. b. koniecznie dodaj kontakt c. gdy zwierze sie odnajdzie zmień tytuł watku d. nieaktualne ogłoszenia czyli takie w których udało sie odnaleźć psa i watki nieodwiedzane przez pół roku będą usuwane. 5. Zasady zamieszczania watków w pod forum "przygarne psa" a. umieść jak najdokładniejsze wymagania co do poszukiwanego psa b. poinformuj, zmieniając tytuł, jeśli watek będzie już nieaktualny c. watki nieaktualne i nie odwiedzane przez miesiąc będa usuwane 6. Zasady zamieszczania watków w podforum "inne zwierzęta" a. podforum "inne zwierzęta" służy do ogłaszania zwierząt (poza psami) do adopcji. b. w watku podaj dokładny opis zwierzęcia + kontakt w sprawie adopcji c. poinformuj, zmieniając tytuł, jeśli watek będzie juz nieaktualny d. watki nie odwiedzane przez miesiac będą usuwane UWAGA! W tym dziale nie przyjmuje się ogłoszeń o zwierzętach do sprzedaży. Tutaj znajdują się wyłącznie zwierzęta do adopcji! 7. Zasady zamieszczania watków w podforum "transport" a. prosze w tytule na poczatku umieścić informacje "PROPONUJE transport" lub ""POTRZEBUJE transport" a także umieścić informacje skad dokąd ma być transport oraz czas/date transportu- watki nie zawierajace tych danych w tytule będą usuwane. b. w watku prosze umieścic dodatkowo informacje co ma byc przewożone i jakiej wielkości. c. watki nieaktualne/nie odwiedzane będa po miesiacu usuwane. 8. Podforum bazarek posiada swój osobny regulamin, z którym należy się zapoznać przed załozeniem tam tematu. 9. Zabrania się umieszczania w wątkach zaproszeń na inne watki. 10. Jesli pies znalazł dom, ale potrzebuje jeszcze pomocy np. finansowej poproś moderatora o przeniesienie do działu "mają dom, ale potrzebują pomocy" 11. Nie akceptuje się tworzenia nowych watków, bo w "starym" jest bajzel. Jeśli jest tam bajzel poproś moderatora o oczyszczenie go. 12. Zabrania się nagminnego tzw. hopania watków. Za nagminne hopanie watków uważa się hopanie tego samego wątku 2 i wiecej razy dziennie, a takze hopanie jednego użytkownika więcej niż 5 razy dziennie. W miarę możliwości moderatorów watki będa czyszczone z hopków. 13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego. a. gdy fundusze zbierane są na konto fundacji/ schroniska na ogólne potrzeby rozliczenia nie sa potrzebne b. gdy fundusze zbierane sa na konto fundacji/ schroniska na KONKRETNE potrzeby/zwierzaki wklejanie rozliczeń jest koniecznie. Jednak po skończonej akcji, gdy pieniądze juz nie są potrzebne, a została nadyżwka nie ma obowiązku pytania userów na co chcą przekazać reszte pieniędzy. Fundacja/schronisko infromuje o tym ile zostało pieniędzy i że wykorzystuje je na inne potrzeby. c. gdy fundusze zbierane są na konto prywatnej osoby należy robić dokładne rozliczenia, a po skończonej akcji zapytać userów na co chca przekazać reszte pieniędzy. d. W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE
    • Admin

      Regulamin Forum   12/31/16

      Dogomania na Facebooku
      https://www.facebook.com/groups/DogomaniaPL/    
alice midnight

czekamy na wyniki kolejnych badań, prosimy o kciuki dla Holly!

99 posts in this topic

i jak sunia?

Moja Wega też miała tragiczne wyniki wątrobowe, na usg okazało się, że podobie jak u Holi, wątroba lekko powiększona, ale bez guzów i innych takich zmian. Od dnia wyników je tylko RC Hepatic a z leków dostaje Hapatiale Forte. Po miesiącu wyniki znacznie sie poprawiły, są praktycznie wnormie. Teraz nie mam wyników przed sobą ale miała przekroczone białko tylko. W moczu wyszło, że ma zapalenie pęcherza :-) Mam nadzieje, że wyniku sie juz utrzymaja i juz będzie zdrowa. Bo jak usłyszałam wyniki (badania robiłam bo intuicja mi kazała :-) ) to nie będe ukrywała - załamałam się, miałam najgorszy scenariusz przed oczami itp. Wetka była zdziwiona stanem psa - że wogóle po niej nie widać, że jest taka chora. Ale okazuje się że suka zdrowieje :-) i to najważniejsze! Niewiem co spowodowało taki stan (mam ją od września ur.) - nie zatruła się, nie miała kleszczy?? Mój tata wyczytał, że po długotrwałym głodzeniu może wątroba sie uszkodzić - a Wega to taka chudzina była :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Kajusza']i jak sunia?

Moja Wega też miała tragiczne wyniki wątrobowe, na usg okazało się, że podobie jak u Holi, wątroba lekko powiększona, ale bez guzów i innych takich zmian. Od dnia wyników je tylko RC Hepatic a z leków dostaje Hapatiale Forte. Po miesiącu wyniki znacznie sie poprawiły, są praktycznie wnormie. Teraz nie mam wyników przed sobą ale miała przekroczone białko tylko. W moczu wyszło, że ma zapalenie pęcherza :-) Mam nadzieje, że wyniku sie juz utrzymaja i juz będzie zdrowa. Bo jak usłyszałam wyniki (badania robiłam bo intuicja mi kazała :-) ) to nie będe ukrywała - załamałam się, miałam najgorszy scenariusz przed oczami itp. Wetka była zdziwiona stanem psa - że wogóle po niej nie widać, że jest taka chora. Ale okazuje się że suka zdrowieje :-) i to najważniejsze! Niewiem co spowodowało taki stan (mam ją od września ur.) - nie zatruła się, nie miała kleszczy?? Mój tata wyczytał, że po długotrwałym głodzeniu może wątroba sie uszkodzić - a Wega to taka chudzina była :-([/QUOTE]

Kajusza, dziękuję za Twój post.
W tym tygodniu jedziemy na trzecie badanie krwi i wtedy będzie podjęte ostateczne leczenie. Holly na pewno była bardzo zagłodzona w młodości. O kleszczach nic mi nie wiadomo, ale pewnie coś kiedyś mogło być... Zobaczymy, będę pisać.
Życzę dużo zdrowia Twojej Wedze :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
to są jej wyniki, żeby nie było, że to sobie wymysliłam :-)

pierwsze z 02 kwietnia: [B][I]kontrola z 26 kwietnia:[/I][/B]
albuminy: 16,4 (norma: 25-44) [I][B]3,12 (norma 3,30-5,60)[/B][/I]
ALT: 684,5 (norma: max 55) [I][B]24 (norma 3-50)[/B][/I]
AP 1012 (norma: max 108) [I][B]55 (norma 20-155)[/B][/I]
AST 549,3 (norma: max 30) [I][B]24 (norma 1-37)[/B][/I]
białko całkowite 42,1 (norma: 54-75) [B][I]6,26 (norma 5,5-7)[/I][/B]
glukoza 6 (norma 3,05-6,10) [B][I]109 (norma 70-120)[/I][/B]
kreatynina 31,1 (norma 35-106) ----
mocznik 3,64 (norma 3,30-8,30) [B][I]28,8 (norma 20-45)[/I][/B]

czyli naprawdę widac poprawę, tylko albuminy nadal są za niskie :-( i ten pęcherz nadal leczymy, ale jest lepiej niz gorzej! Nadal dieta i leki, ale dziś wizęłam te same leki ale większe stężenie i wychodzi o połowe taniej! Wega waży 20kg i brała dwie tabletki dla psów do 15kg, a teraz jedną dla powyżej 25kg i te bardziej sie opłacają, także popatrz na różne dawki tego samego leku bo może jakieś tańsze dawkowanie znajdziesz :-)

Trzymam kciuki za twoja psinę i będę zaglądała za wynikami :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mam nadzieję, że stan zdrowia suni poprawia się :)
Jak nowe wyniki?
My zamiast essentiale podajemy Laice hepatil. Jak wyżej ktoś pisał - praktycznie to samo,ale zdecydowanie tańsze.
Chętnie wspomogę lekami (heparegen, zincteral,famogast) lub dorzucę do leków/ i karmy (tylko proszę o pw,bo rzadko na dogo wchodzę).
Pozdrowionka, zdrówka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dziękuję za pomoc, pamięć i przepraszam za milczenie, ale mam na głowie zbyt dużo spraw... :oops:
Jest lepiej, kontynuujemy wspomaganie wątroby, wet zdecydował, ze w obecnym stanie kolejne badanie krwi przeprowadzimy dopiero pod koniec lipca.
Holly zdecydowanie odżyła w porównaniu z poprzednim stanem, mam nadzieję, że wyniki będą wskazywały na poprawę.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zebra a co Holly je? ja zmieniłam Wedze karme z Royala Hepatic na Trovet Hepatic - i obie jestesmy zadowolone, mój portfel odetchnał i psiur je chetniej i więcej :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='gameta']a ja dzwoniłam do was ostatnio...[/QUOTE]

Dziękuję za pamięć, i - tak jak rozmawiałyśmy - szykuję co nieco, ale są pewne komplikacje.

Jutro Holly ma mieć usuwany złamany ząb, czyszczony kamień i USG.. :( Koszty koszmarne.
Boję się... wyniki są już prawie w normie, ale zawsze...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ząb - kieł usunięty w całości, stan w środku bardzo zły, na co nie wskazywał stan widoczny. Robiłam w zaprzyjaźnionej lecznicy. Holly czuje się ok, ale karma wątrobowa cały czas potrzebna :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ostatnie wyniki wątrobowe w normie, ale ciągłe wspomaganie karmowe i Hepatilowe jest konieczne... USG wykazuje za to lekkie zmiany w jajniku, po cieczce powtórzymy badanie. Wetki zalecają sterylkę, a ja mam paranoję narkozową. Co robić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guz nadnercza. Skandaliczna niekompetencja lekarzy. Jutro opiszę sytuację i wstawię zdjęcia wyników.

Czy ktoś miał do czynienia z guzem nadnercza???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na USG z dnia 21 lipca dr Bartłomiej Szal (gościnny występ w lecznicy Hematowet na Krasińskiego w Warszawie, w zastępstwie dr Puławskego, do którego wyjątkowo arogancki, wręcz chamski dr Papis mnie zapisał, nie poinformowawszy, że dr Puławski jest w tym czasie na urlopie) rozpoznał ropomacicze, nie zauważył jednak guza nadnercza. Pies dostał antybiotyk.

Na USG z 26 lipca dr Marciński nie zobaczył ropomacicza, natomiast stwierdził obecność 4cm guza nadnercza.

Jesteśmy zapisane do onkologa dr Jagielskiego na 29 sierpnia, gdyż teraz ma urlop.

ecef4298aa9a.jpg

5938a72f866b.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trzymam mocno mocno

 za sunienke

sciskam serdecznie

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co u Holly?Czy potrzebna jest pomoc?Leki na Cushinga są drogie.

Zebrazebra napisz proszę.Ja dopiero dzisiaj znalazłam i przeczytałam wątek suni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now