Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak mi żal Diegusia,szkoda że w schronie przed tą nieszczęsną adopcją,nie był diagnozowany,może łapkę udało by się uratować.
A ci ludzie u których przebywał,nie diagnozowali go u weta?.Czy piesio już jest po amputacji?Czy DT jest domowe?

Posted

Przepraszam nie było mnie w domu do teraz.. Diegusia odebrałam i zawiozłam do DT po 18. Jest trochę słaby, bo nie chciał jeść, w domku od razu dostał coś pysznego i wszamał wszystko.. ale na leząco taki biedak wycieńczony. Łapka jest amputowana w połowie kości , nie ma żadnego kikuta. Diego potrafi chodzić na trzech łapkach, doskonale sobie radzi. Wiadomo że nie forsowaliśmy go, bo jest zmęczony, ale przeszedł troszkę i bez problemu.. Rehabilitacja fizyczna żadna nie jest zalecona, on po prostu jest już nauczony chodzenia na 3 łapkach i podejrzewamy, że dla niego to żadna różnica. Dostał leki, za 10 dni ściagnięcie szwów.Ma duży opatrunek którego DT ma nie ruszać. Tymczas jest super - będzie otoczony miłością i najlepsza opieką, będzie w ciepłym domku i na pewno szybko dojdzie do siebie, podejrzewam, że już jutro to będzie inny pies, jak zje kilka posiłków to wydobrzeje szybciutko - Dieguś to takie żywe srebro zawsze było, dzisiaj go nie poznałam - ale zmieni się to na pewno. Jeszcze będzie biegał i hasał na tych trzech łapeczkach!
A co się jeszcze okazało jak wetka spojrzała w jego kartę leczenia.. Diegus miał tez amputowany ogonek - po tym jak trafił do schronu po wypadku musiał przejść taki zabieg. Także dużo się zwaliło na zdrowie tego psiaka, ale myślę że to już koniec, teraz przed nim tylko dobre rzeczy!

Posted

Wszystko u niego dobrze ;) chodzi na spacery, śpi w łóżku, apetyt ma, nic go nie boli - na razie jest jeszcze na lekach, miejmy nadzieję, że później żadne bóle nie będą mu dokuczały.

Posted

Diego ma już ściągnięte szwy, w środę idzie na kontrolę.
Charakter mu się nie zmienił, nie usiedzi w miejscu, łazi za kotem, towarzyszy babci w kuchni, na dworze ze wszystkimi psami się bawi, nie kuleje podobno, radzi sobie super na trzech łapkach.
Niedługo postarają się zrobić mu sesję zdjęciową i trzeba będzie ruszyć pełną parą z ogłoszeniami.