Incia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='bric-a-brac']Paula, niech Ci weci dadzą coś uspokajającego, masz możliwość zorganizować przed sylwkiem? Ja też znam niestety problem bojących się strzałów psów, to jest dramat dla nich... A te uspokajające cuda są dość skuteczne.[/QUOTE] A to zależy. Moja Inka w zeszłym roku leki dostała, z nóg Ją ścięło, nie mogła się podnieść prawie, a i tak się bała. A dostała dawkę na 8 kg, choć waży 10. Aż mi się wszystkiego odechciewa jak sobie pomyślę, że za chwilę znowu... Quote
katarzyna09 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Biedne te Wasze psiny...Moja na szczęście całą noc leży brzusiem do góry. Quote
bric-a-brac Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='Incia']A to zależy. Moja Inka w zeszłym roku leki dostała, z nóg Ją ścięło, nie mogła się podnieść prawie, a i tak się bała. A dostała dawkę na 8 kg, choć waży 10. Aż mi się wszystkiego odechciewa jak sobie pomyślę, że za chwilę znowu...[/QUOTE] Miałam w życiu tylko jedną taką totalną panikarę psią jeśli chodzi o strzały. I jej te leki pomagały. Fakt, też bała się, ale mniej przeżywała, mniej stresu dla niej było na pewno. Pewnie różne psy różnie reagują, ale warto spróbować by choćby trochę oszczędzić psu nerwów. Nie lubię tradycji fajerwerków. Co innego profesjonalny pokaz, to tak. Ale takie domowe mini strzały to tylko marnotrawienie kasy, kosztem ryzyka dla ludzi i stresu dla psów. Quote
Diora Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Incia, podawałaś Sedalin? On niestety tak działa - zwiotcza mięśnie, a głowa cały czas pracuje na wysokich obrotach. U nas też się nie sprawdził. Moja dostaje Relanium i jest po nim dużo spokojniejsza. Tyle, że trzeba dokładnie wyliczyć dawkę i znać mniej więcej metabolizm leków swojego psa. Weterynarz by Ci na pewno wyjaśnił co i jak. Quote
Incia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Diora']Incia, podawałaś Sedalin? On niestety tak działa - zwiotcza mięśnie, a głowa cały czas pracuje na wysokich obrotach. U nas też się nie sprawdził. Moja dostaje Relanium i jest po nim dużo spokojniejsza. Tyle, że trzeba dokładnie wyliczyć dawkę i znać mniej więcej metabolizm leków swojego psa. Weterynarz by Ci na pewno wyjaśnił co i jak.[/QUOTE] Nie, to nie był sedalin. Nie pamiętam niestety co to było. Ale z sedalinem miałam ostatnio sporo do czynienia przy innym psie, i z tym zwiotczeniem mięśni to też tak nie do końca. Jak adrenalina zadziała, to sedalin przestaje...Nienawidzę sylwestra. Quote
Alla Chrzanowska Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 No i tu widać przewagę dogów - mają totalnie w nosie strzały i fajerwerki. Co prawda kiedyś, jeszcze jak mieszkaliśmy w mieście, mój Sasza (ten z awatarku) o 01.30 kazał się wypuścić na balkon i naszczekał na towarzystwo, które pod nszym balkonem puszczało race. Jakby chciał powiedzieć, że już naprawdę dość tych hałasów. Quote
jolam Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [URL="http://www.1gif.pl/zapisz-obrazek/sylwester-i-nowy-rok-125"][IMG]http://img.1gif.pl/sylwester-i-nowy-rok/sylwester-i-nowy-rok-125.gif[/IMG][/URL] Quote
katarzyna09 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkiego Najlepszego W Nowym Roku 2012! Quote
Incia Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Sambulko, oby ten Nowy Rok przyniósł Ci Twój Własny Domek! Quote
Incia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 wysłałam właśnie dla Sambuli 30 zł-20 stałej i 10 na co Wielmożna sobie życzy:lol: Quote
bric-a-brac Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Sambula, masz cztery deklaracje jedynie, ale za to jakie wszystkie terminowe! 3 stycznia, a już wszystkie cztery wpłacone! Uzupełniłam rozliczenie, sprawdzajcie mnie proszę, jakbym się gdzieś pomyliła, to krzyczcie. Dziękujemy pięknie! [IMG]http://www.picturesanimations.com/f/flowers/tulpenglitterlijn.gif[/IMG] Quote
bric-a-brac Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Haha, dopiero zauważyłam zmianę sygnatury jolam :lol: W ogonie :) :loveu: A przy okazji znajdkowy bazar nowy zaprasza: [url]http://www.dogomania.pl/threads/220093[/url] Quote
bric-a-brac Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Paula bez netu chwilowo, ale u Samby niewiele się zmienia, więc co tu pisać :lol: Wariują dwie wariatki znajdkowe pewnie i Pauli żyć nie dają :evil_lol: Quote
katarzyna09 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Zaglądnęłam i lecę podrzucić bazarek... Quote
bric-a-brac Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Kochani, zaproszę na cegiełkowy bazarek dla psa, który jest naprawdę świetny, a tak długo tkwi w hotelu. Nie znajdkowy, ale ma zadłużenie w opłacie za hotel, więc każdy grosz cenny. Podrzucanie także ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/220537[/url] Quote
Alla Chrzanowska Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Zaglądam do dziewczynki i pojęcia nie mam, czemu nie może znaleść domku. Jest taka piękna i kochana... Quote
jolam Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Domku, znajdź się. Sambusia idealna jest :-) Quote
Recommended Posts