AgusiaP Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Ja też jestem bardzo ciekawa chociaż na wątku nowa jestem, ale byłam też u Państwa na pierwszej wizycie ;) Quote
Gerimne Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 No i Balto chyba zbyt ruchliwy dla nas :( Decyzja ostateczna wydaje mi się jeszcze nie zapadła, ale wg oceny wizyty nadajemy się na jakiegoś spokojniejszego haszczaka. Ale w końcu próbowaliśmy i jeśli nie Balto, to weźmiemy innego pieska bo już mocno zdeterminowani jesteśmy. Choć bardzo szkoda mi psiny, to jeśli nie jesteśmy najlepszym domem dla niego, trza mu znaleźć coś super :) Cioteczki pomogą mam nadzieję. Quote
Igam Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='Gerimne']Jak coś będę wiedzieć, to zaraz się pochwalę. Ale jakoś tak czuję przez skórę, że ta psinka do nas nie trafi :(, że się dla niej nie nadajemy, bo maszer ze mnie żaden :( Tak jak piszą inni tryb życia się zdecydowanie zmienia na bardziej aktywny mając już pieska w domu. To tak jak z dziećmi, póki ich nie ma żyjemy inaczej, a jak się już pojawią to musimy zmienić część naszych przyzwyczajeń ;) Fajne jest też planowanie wakacji. Generalnie coraz więcej miejsc akceptuje czworonogi, także i z tym nie ma większego problemu :) Także będzie dobrze :) I z niecierpliwością czekam na informację o Balto już z nowego domku!!! :) edit - :( Quote
sajlana Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 a ja nadal trzymam kciuki, jest jeszcze nadzieja. Quote
sylwija Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='Gerimne']No i Balto chyba zbyt ruchliwy dla nas :( Decyzja ostateczna wydaje mi się jeszcze nie zapadła, ale wg oceny wizyty nadajemy się na jakiegoś spokojniejszego haszczaka. Ale w końcu próbowaliśmy i jeśli nie Balto, to weźmiemy innego pieska bo już mocno zdeterminowani jesteśmy. Choć bardzo szkoda mi psiny, to jeśli nie jesteśmy najlepszym domem dla niego, trza mu znaleźć coś super :) Cioteczki pomogą mam nadzieję. najważniejsze, żeby 'zgrać' domek i psa. Żeby wszyscy byli zadowoleni :) aktualne zdjęcia Balto w albumie: http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/953109 coraz lepiej wygląda :) i bawi się jak szczeniaczek :) Quote
zioberek87 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 piękny chłopak:)znajdzie domek:) Quote
AgusiaP Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dziewczyny czy już jakaś decyzja zapadła? Quote
Martika&Aischa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 AgusiaP napisał(a):Dziewczyny czy już jakaś decyzja zapadła? Cioteczki napiszcie cokolwiek .....tak ...nie ....nie wiemy ....szukamy dalej ... Quote
Gerimne Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Wciąż nie wiem nic konkretnego. Spytałam jeszcze czy pies wyje jak zostaje sam. Dostałam taką odpowiedź: "dopytam się tymczasu i dam znać. Jak coś zawsze chętnie zaoferujemy innego naszego haszczaka, gdyż w oczach Gosi Państwo się nadają jako domek dla spokojniejszego haszczaka, który nie musi biegąć maratonu codziennie :smile:".Nie wiem więc co o tym myśleć, bo wg mnie choć w sposób niejasny, ale dano nam do zrozumienia, że Balto nie dla nas pies . Quote
Martika&Aischa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='Gerimne']Wciąż nie wiem nic konkretnego. Spytałam jeszcze czy pies wyje jak zostaje sam. Dostałam taką odpowiedź: "dopytam się tymczasu i dam znać. Jak coś zawsze chętnie zaoferujemy innego naszego haszczaka, gdyż w oczach Gosi Państwo się nadają jako domek dla spokojniejszego haszczaka, który nie musi biegąć maratonu codziennie :smile:".Nie wiem więc co o tym myśleć, bo wg mnie choć w sposób niejasny, ale dano nam do zrozumienia, że Balto nie dla nas pies . No to już coś nie coś wiemy .......choć trudno się cieszyć :( a Balto nadal szuka swojego człowieka :( Quote
sylwija Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 nie ma możliwości sprawdzić, czy Balto wyje, jak zostanie sam w mieszkaniu nie ma możliwości sprawdzić, czy Balto niszczy, jak zostanie sam w mieszkaniu aktualnie przebywa w hoteliku, jest w kojcu. pewne jest, że ma silny instynkt łowiecki - czyli nie tylko jest zagrożeniem dla małych zwierząt, ptactwa itd.. ale także b.trudno go utrzymać na smyczy, jak np.zobaczy kota.. pewne jest, że jest wesoły i przyjazny do ludzi i psów to jeszcze szczeniak, który jest energiczny i lubi się bawić, także z dziećmi.. HA się zastanawiają, bo to nie jest prosta sprawa. a chodzi o to, żeby i pies, i właściciel byli dopasowani. Czasami można decyzję podjąć w 5 minut, czasami - nie. Ja Balto znam najlepiej, a teraz właściciel hotelu, w ktorym teraz przebywa i powiedziałam dziewczynom z HA, żeby porozmawiały o psiaku z nim właśnie. Quote
Gerimne Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Szkoda że nie można tego jakoś sprawdzić. Niestety mieszkam w bloku i nie chciałabym mieć nieprzyjemności jeśli Balto by wył gdy zostanie sam - sąsiedzi to starsi ludzie w większości i cięci na psy:( Trzeba być z nim w porzo. Poza tym mamy 2 szczury i też nie chciałabym pozbywać się jednych zwierząt na rzecz innych - a nie mam gdzie ich schować - chyba że zamontować zamek w drzwiach :( Quote
Gerimne Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Niech się dziewczyny z HA dobrze zastanowią - w końcu znają się na tym lepiej ode mnie. Zależy mi na dobru psa i jeśli uznają, że nie jesteśmy dla niego najlepszym domem, to trudno - to nie powód do obrazy. Chciałabym po prosu wiedzieć na co mam się szykować. Quote
Igam Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 HA na pewno chce jak najlepiej, bo niestety zdarzają się zwroty psa :( A może Wasz weekend u Balto pomógł by podjąć decyzję? Quote
Gerimne Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 W tej chwili nie ma mowy byśmy wyrwali się na weekend. Quote
Olivin Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 życzę ci piesku dobrego i mądrego opiekuna, przytulam mocno... Quote
Livka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Dobra wiadomość- ciocia dineh przelała na konto naszego chłopaka okrągłe 100 zł - bardzo jej dziękujemy :Rose::Rose::Rose: Dziękujemy także serdecznie ulce1108 za wpłatę deklaracji :Rose::Rose::Rose: Quote
Agula99 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 No ja się nie mogę napatrzyć na te zdjęcia, on jest taki cudny!!!!!!! Quote
Recommended Posts