Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i Balto chyba zbyt ruchliwy dla nas :( Decyzja ostateczna wydaje mi się jeszcze nie zapadła, ale wg oceny wizyty nadajemy się na jakiegoś spokojniejszego haszczaka. Ale w końcu próbowaliśmy i jeśli nie Balto, to weźmiemy innego pieska bo już mocno zdeterminowani jesteśmy. Choć bardzo szkoda mi psiny, to jeśli nie jesteśmy najlepszym domem dla niego, trza mu znaleźć coś super :) Cioteczki pomogą mam nadzieję.

Posted

[quote name='Gerimne']Jak coś będę wiedzieć, to zaraz się pochwalę. Ale jakoś tak czuję przez skórę, że ta psinka do nas nie trafi :(, że się dla niej nie nadajemy, bo maszer ze mnie żaden :(

Tak jak piszą inni tryb życia się zdecydowanie zmienia na bardziej aktywny mając już pieska w domu. To tak jak z dziećmi, póki ich nie ma żyjemy inaczej, a jak się już pojawią to musimy zmienić część naszych przyzwyczajeń ;)
Fajne jest też planowanie wakacji. Generalnie coraz więcej miejsc akceptuje czworonogi, także i z tym nie ma większego problemu :)

Także będzie dobrze :) I z niecierpliwością czekam na informację o Balto już z nowego domku!!! :)

edit - :(

Posted

[quote name='Gerimne']No i Balto chyba zbyt ruchliwy dla nas :( Decyzja ostateczna wydaje mi się jeszcze nie zapadła, ale wg oceny wizyty nadajemy się na jakiegoś spokojniejszego haszczaka. Ale w końcu próbowaliśmy i jeśli nie Balto, to weźmiemy innego pieska bo już mocno zdeterminowani jesteśmy. Choć bardzo szkoda mi psiny, to jeśli nie jesteśmy najlepszym domem dla niego, trza mu znaleźć coś super :) Cioteczki pomogą mam nadzieję.

najważniejsze, żeby 'zgrać' domek i psa. Żeby wszyscy byli zadowoleni :)

aktualne zdjęcia Balto w albumie:
http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/953109

coraz lepiej wygląda :)

i bawi się jak szczeniaczek :)

Posted

Wciąż nie wiem nic konkretnego. Spytałam jeszcze czy pies wyje jak zostaje sam. Dostałam taką odpowiedź:
"dopytam się tymczasu i dam znać. Jak coś zawsze chętnie zaoferujemy innego naszego haszczaka, gdyż w oczach Gosi Państwo się nadają jako domek dla spokojniejszego haszczaka, który nie musi biegąć maratonu codziennie :smile:
".Nie wiem więc co o tym myśleć, bo wg mnie choć w sposób niejasny, ale dano nam do zrozumienia, że Balto nie dla nas pies .

Posted

[quote name='Gerimne']Wciąż nie wiem nic konkretnego. Spytałam jeszcze czy pies wyje jak zostaje sam. Dostałam taką odpowiedź:
"dopytam się tymczasu i dam znać. Jak coś zawsze chętnie zaoferujemy innego naszego haszczaka, gdyż w oczach Gosi Państwo się nadają jako domek dla spokojniejszego haszczaka, który nie musi biegąć maratonu codziennie :smile:
".Nie wiem więc co o tym myśleć, bo wg mnie choć w sposób niejasny, ale dano nam do zrozumienia, że Balto nie dla nas pies .

No to już coś nie coś wiemy .......choć trudno się cieszyć :( a Balto nadal szuka swojego człowieka :(

Posted

nie ma możliwości sprawdzić, czy Balto wyje, jak zostanie sam w mieszkaniu
nie ma możliwości sprawdzić, czy Balto niszczy, jak zostanie sam w mieszkaniu

aktualnie przebywa w hoteliku, jest w kojcu.

pewne jest, że ma silny instynkt łowiecki - czyli nie tylko jest zagrożeniem dla małych zwierząt, ptactwa itd.. ale także b.trudno go utrzymać na smyczy, jak np.zobaczy kota..
pewne jest, że jest wesoły i przyjazny do ludzi i psów

to jeszcze szczeniak, który jest energiczny i lubi się bawić, także z dziećmi..

HA się zastanawiają, bo to nie jest prosta sprawa. a chodzi o to, żeby i pies, i właściciel byli dopasowani.
Czasami można decyzję podjąć w 5 minut, czasami - nie.

Ja Balto znam najlepiej, a teraz właściciel hotelu, w ktorym teraz przebywa i powiedziałam dziewczynom z HA, żeby porozmawiały o psiaku z nim właśnie.

Posted

Szkoda że nie można tego jakoś sprawdzić. Niestety mieszkam w bloku i nie chciałabym mieć nieprzyjemności jeśli Balto by wył gdy zostanie sam - sąsiedzi to starsi ludzie w większości i cięci na psy:( Trzeba być z nim w porzo. Poza tym mamy 2 szczury i też nie chciałabym pozbywać się jednych zwierząt na rzecz innych - a nie mam gdzie ich schować - chyba że zamontować zamek w drzwiach :(

Posted

Niech się dziewczyny z HA dobrze zastanowią - w końcu znają się na tym lepiej ode mnie. Zależy mi na dobru psa i jeśli uznają, że nie jesteśmy dla niego najlepszym domem, to trudno - to nie powód do obrazy. Chciałabym po prosu wiedzieć na co mam się szykować.

Posted

Dobra wiadomość- ciocia dineh przelała na konto naszego chłopaka okrągłe 100 zł - bardzo jej dziękujemy :Rose::Rose::Rose:

Dziękujemy także serdecznie ulce1108 za wpłatę deklaracji :Rose::Rose::Rose: