Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 31.07.2017 o 19:55, Tyś(ka) napisał:

Ja już biorę pierdylion leków. Na alergię i na astmę. Bo mam to powiązane ze sobą. I jak na początku tabsy mi pomagały to teraz nie dają rady...
Szlag mnie trafia powoli. Bo niby miało się unormował, a guzik prawda. Chwaliłam się ostatni DR że mi przechodzi, że jest lepiej, ale pochwaliłam i teraz jest tragedia;)

Odczulanie jest drogie, a nie wiadomo, czy coś da... na razie na nie mnie nie stać.

A nie masz tak, że przy astmie uczula Cię bardziej sierść ?

Mój tata ma na sierść i astme...to jest masakra przy dorze :/  Berotec ciągle w użytku

Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Ja też, znaczy się porzuciłam. Co nie zmienia faktu, że znów wróciła fascynacja haszczakami... a te linieją na potęgę...

Krótkowłose psy u mnie odpadają, bo są najbardziej nielubiane przez mój układ immunologiczny. Łyse też. I jestem trochę w kropce.

a coś do strzyzenia/trymowania? Jakiś pudel? 

Mój układ nie lubi też owczarków niemieckich. xD powodują u mnie duszności.

Posted

Pudel chodzi mi po głowie.... lubię ich charakter.. ale jestem leniwa, jeśli chodzi o pielęgnację. Inaczej: nie chcę psa, którego trzeba czesać więcej niż co 2-3tygodnie. Niby można ostrzyc... no nie wiem, zobacyzmy. Może przez ten czas, jak czekam na papsa z alergią się unormuje.

Na pałę go :) właśna maszynka i heja, podgalać co 3 tyg. 

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Ty nie widziałaś Morusa po moim groomingu xD Nie wiem, czy chcę to robić pudlowi :D
Ale w sumie... ostatnio widzę sporo pudli i uważam, że są faaaajne. Nawet moja mama ostatnio poznała jednego czarnego i się ni zachwycała, a ona do psów to tak nie bardzo ;D

a co to za problem, nie nozyczkami a maszynką właśnie xD 

Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Myślisz, że maszynką nie będzie takiej tragedii?

nie powinno :D za pierwszym może i nie będziesz mieć wprawy, ale następnym razem.. :D 

Posted

Hahhaa, to uff :D
Ale pudlom jeszcze chyba trzeba wyrywać włosy w uszach, nie? :p

teoretycznie nie tylko pudlom :) ja to gole, bo nie mam serca tego rwać :C