Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest TyŚka
Posted

Mam jedną + linka amortyzująca. :p Nie widzę potrzeby posiadania więcej.

I uwaga, poszłam, poszukałam smyczy i jest :p. Ostatecznie poszłam z kundlem, bo słysząc że się zbieramy gdzieś i nakładam TE buty zaczął kręcić piruety, więc wsadziłam go w norwegi i na linkę amortyzującą, a pies pruł do przodu jak miło. Mnie z kolei intuicja nie zmyliła i w pierwszym miejscu, które zaznaczyłam jako "tu mogłam zostawić" okazało się strzałem w dziesiątkę. Dzisiaj zalicyzliśmy tylko 2h spaceru, a kundel w ogóle na zmęczonego nie wygląda. No, może troszkę - uwalił się na boku i ma zaciesz.

Kleszczy brak. Uff, uff... potem sprawdzę po dzisiejszym tarzaniu się w szyszkach, zwierzęcych śladach ;), piasku i koniczynie. Mógł zawsze coś złapać.

Guest TyŚka
Posted

Pies mi świruje, mało mu spaceru...

Ktoś u nas wyrzucił szczeniaka husky, żeby było gorzej... rudego... jesooo, umieram. Czemu nie mogę go wziąć na DT...

Guest TyŚka
Posted

Hahaha, cieszę się, że nie tylko ja gubię smycze. :p

A po co mi więcej, Baton?

Posted

Ja chyba smyczy jeszcze nie zgubiłam,bo właśnie ją przepinam sobie przez ramię, ale za to zostawiłam nieraz w trawie inne rzeczy jak np swoja torba, plecaczek, aparat, obroża (często jak robię zdjęcia to zdejmuję), telefon, buty (przebieram w auciena adidasy i gumiaki sobie zostają w polu :P)  i wiele innych fajnych rzeczy. Zawsze odnalazłam. Jak to opłaca się mieć pointera? :P:P

Guest TyŚka
Posted

Aparat?! Jesteś lepsza ode mnie, hahaha :D. Oj, chyba się opłaca...

Ufff... papiś jedzie od razu do DS.

Posted

Ja chyba smyczy jeszcze nie zgubiłam,bo właśnie ją przepinam sobie przez ramię, ale za to zostawiłam nieraz w trawie inne rzeczy jak np swoja torba, plecaczek, aparat, obroża (często jak robię zdjęcia to zdejmuję), telefon, buty (przebieram w auciena adidasy i gumiaki sobie zostają w polu :P)  i wiele innych fajnych rzeczy. Zawsze odnalazłam. Jak to opłaca się mieć pointera? :P:P

Guest TyŚka
Posted

No nie kocham go :P Zawsze to powtarzam. Mogę nawet Wam pokazać ile jego rzeczy mam w domu, bo mi się znowu ta ilość zmniejszyła :D

Ja nie tyle co ją zgubiłam, a zostawiłam. Potem wszystkie plecaki, sprzęt wzięłam, a zapomniałam o smyczy :P A ona dzisiaj leżała sobie spokojnie w trawie, tak jak ją zostawiłam :P.

Posted

Ja niestety też przyznaję że ostatnio szał z obroży przeszedł na smycze xd I to mimo że u nas prawie smyczy nie używamy chyba że idziemy gdzieś w zaludnione tereny, jedziemy do weta albo do miasta xd ale to wszystko sporadycznie :D 

Guest TyŚka
Posted

Pies już w DT, zapewne niedługo trafi do siebie, bo yorkopodobny to wiadomo... No, ale załamuje mnie jeszcze ten brak mentalności i empatii!

Kundel mi wyje, bo dziś nie był na długim spacerze. Czy ja wychowałam sobie potwora?

Guest TyŚka
Posted

Dam Ci Qwendi na jedną noc i pokochasz wycie Gamońka :p

Ale jak go kocham, naprawdę. Jest uroczy. Jednak nadal mnie zadziwia tym, że choć jest spasiony i coraz starszy, tym szybciej się regeneruje i ciągle mało mu ruchu... :D

Ja teraz siedzę nad WOSem i trochę ciężko się skupić ;D

Posted

Masakra z tym Yorkiem... przecież ten pies w życiu nie nadaje się do budy, ale ludzka mentalność, rozumowanie i zadufanie jest jakie jest...

No ja nie mam szału z smyczami i obrożami, ale jednak to jest konieczność wyższa, mieć więcej takich rzeczy ;)

Za to mój świr na punkcie zabawek jest bardzo ciężkim przypadkiem...

Guest TyŚka
Posted

A co powiecie na pozbywanie się niechcianych szczeniąt poprzez zakopywanie ich żywcem w ziemi zaraz po narodzinach?

Ostatnio jak usłyszałam "przechwałki" jak pozbyć się szczeniaków to padłam, ale ten w/w przeze mnie hmmm "sposób" całkiem wrył mnie w ziemię.

Jak tam u Was? Pływacie kajakami po mieście?