Mona1991 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Ja pierdziele... Masakra... :crazyeye::roflt::roflt::roflt: Quote
DT Iwa Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Mnie zatkało :-o:-o No chodź tu, no chodź moje ty mięsko! Mój ty mały befszytczku z tłuszczową otoczką... No chodź do mnie, no lubię jak mięsko ma trochę tłuszczyku... Mój słodki, soczysty befsztyczek... Lodzio-miodzio panowie, Lodzio-miodzio... :evil_lol::evil_lol: Nie wolno naśmiewać się z dziwolągów.(he, he) Quote
shanti Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 To byłaby para! Żwirek i moja Mikusia :evil_lol: Jedno piękniejsze od drugiego.:evil_lol: Ciotki, Was dwa lata temu nie było jeszcze z nami, Więc jakby się wam nudziło zajrzyjcie w wolnej chwili do Mikusi. Jaka była laska, a teraz świnka wietnamka.:roll: Wtedy jeszcze mieszkała w biurze schroniskowym. Tam są fajne zdjęcia jak Mikunia targa patyczek do budki. (7 strona wątku) A jak się wkurzała że nie chce się zmieścić.:evil_lol: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177895-Babcinke-w-zasp%C4%99-babcia-w-cudownym-domu-u-shanti[/URL] [IMG]http://img23.imageshack.us/img23/2065/280210007.jpg[/IMG] Życie byłoby smutne gdyby nie te nasze zwierzaki, nie? :evil_lol: Quote
alina71 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Cudne fotki i te kiełki nie wyobrażam sobie życia bez zwierząt szkoda, że nie mogę poświęcić temu zajęciu tyle czasu ile bym chciała Quote
DT Iwa Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Tak Iwonko gdyby nie te zwierzęta to ludzie by całkiem zdziczeli!:shake: A ja osobiście szanuje i rozumię zwierzęta bardziej jak ludzi:roll: Quote
shanti Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Mam słabość do takich starszych brzydali jak Mikusia, Żwiruś, Mikusia2, Dziadziuś Mikuś, Edward, Muchomorek, itp. Wielkich szans na adopcję ze schroniska nie mają. Żwiruś to jakby szóstkę trafił w lotka.:lol: Quote
Mona1991 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Inez też babinka... Ale pyszczek ma cudny i to moja babcia nawet powiedziała... A Żwirek wczoraj mi spieprzył... Leciałam za nim jak głupia a on się połowe Jaru wracał bo tam mu sie kupe zachciało zrobić... -.- Uwielbiam go za takie akcje. A co do Mikusi od Iwony... Ja byłam spłakana jak Polar siedział koło miski z chrupkami a ona na środku dywaniku... Mało go wzrokiem nie przelaserowała... :):):) Stary pies to jednak stary pies... Po co on komu? Przecież długo nie pożyje a człowiek się przyzwyczai i będzie cierpiał... Szkoda że ludzie patrzą tylko na siebie. Szkoda, że nie widzą że to zwierze cierpi... Szkoda że nie widzą, że za ten krótki czas w którym mogliby się w sobie zakochać, mogą dać temu psu nadzieję i coś, za co będzie wdzięczny do końca swoich dni. Cierpienie człowieka w dzisiejszych czasach jest najważniejsze. Jak mam się przyznać, ja mam alergie na moje koszatniczki... Ale będę je miała chodźbym miała się zasmarkać na śmierć i będę je brać na ręce i tulać i tulać i tulać... Jak mnie podrapią tak jak i Polar, ałtomat i bombele na rękach. Ludzie nie potrafią teraz szanować zwierząt... Nie te czasy. Kiedyś koń był bardziej szanowany niżli sąsiad... Bo to koń był pomocą dla człowieka. Wiem, dziadek mi opowiadał... Dopóki się nie wykończył, nie zmarł, był i był i był... Na wsiach dla ludzi zwierze to była świętość, bo to zwierze było pomocą, było potrzebne... Niby głupi kot, chuknięty przez samochód... Do dzisiaj mam obraz przed oczami jak stary Pan Marek, gospodarz pełną gębą poszedł, wyciągną ją z rowu, połamaną... Położył na strychu i zawinął w koc... Dał pić i jeść... Kot na następny dzień zaczął normalnie funkcjonować. Miłość? Współczucie? Teraz tylko nieliczni szanują zwierzęta... Nieliczni liczą się z ich uczuciami i bólem. Nieliczni potrafią spojrzeć im w oczy i zobaczyć coś więcej niżli tylko swoje zakichane, zadufane, najważniejsze odbicie... Quote
shanti Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Bardzo mądrze napisane, Mona.:fadein: Inezki nie wymieniłam, bo pisałam o brzydalach, a Inez jest ładna. Te nasze potworki, Mikunia i Żwiruś są piękne inaczej;) Quote
wapiszon Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Mona , mądrze napisani i niestety SAMA PRAWDA :( Quote
DT Iwa Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 (edited) Dzień doberek ja dopiero wstałam:crazyeye::crazyeye::crazyeye: i się nie wyspałam bo tylko nie chrap nie chrap :angryy: muszę kawe i uszykować się na spotkanko:eviltong: Kupiłam Żwirkowi szyjke Indyczą będzie chrupał :lol: I królika to Inez z Broskiem podzielą się tym kulikiem z Żwiraskiem Edited January 22, 2012 by DT Iwa Quote
DT Iwa Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Żwirek i Inez dziś dali popisówe oba jak się dorwali za balkonami czegoś to ino wióry leciały :mad::mad:ja z Olą darłyśmy się a te szły obrażone:no-no-no::no-no-no: Żwiruś tak strasznie na nas krzyczał szedł i hau hau i tak do samej klatki :evil_lol: Quote
alina71 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Masz racje Mona. Ale co do szanowania zwierząt na wsi to nie do końca się zgodze. Spędziłam na wsi każde wakcje do dorosłości. Widziałam różne rzeczy. Sama kwestia psów przy budach i totalnego sprzeciwu względem kastracji. Tacy ludzie o których piszesz są nieliczni. Druga kwestia ludzie boją się nie tylko swojego cierpienia, boją sie kosztów utrzymania wiekowego psa. Tak mi przynajmniej mówią ci sąsiedzi z ktorymi rozmawiałam. Im sie kojarzy, że skoro oni emeryci pół dnia spędzają w przychodniach to z psem będzie podobnie. Tylko lekarz darmowy, wet nie. Nie bronie wszystkich, już kiedyś pisałam, że część ludzi jest wygodna, część woli czyste kanapy, części nie chce się wychodzić. No powodów jest mnóstwo. Ja rozmawiam z sąsiadami, mówie o schronisku, zachęcam. Kilkoro z nich mnie pytało o psy, jakie są ale jak przychodzilo do jechania to temat się rozmywał. Szkoda. Ja sama marze o psie ale nie mam jak. Mój młody też jest alergikiem ale dzięki Bogu nie na zwierzaki. Jak podrośnie i będzie mógł sam zostawać w domu to będzie i pies. Mona masz charyzme i chęc do zmian, do walki. NIe zmieniaj się. Quote
DT Iwa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Dzień dobry Żwirassssskuuu :eviltong: ty moje lwie serduszko :loveu: Quote
shanti Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Witam mojego pięknota! Mądrze piszecie Ciotki, tylko tak jak w życiu, nic jest nie tylko czarne lub białe, ale mnóstwo odcieni szarości. Quote
monika55 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Teraz dopiero obejrzałam fotki. Ale Żwiras z tymi resztkami zębów.:crazyeye::evil_lol: Strach się bać.:lol: Quote
Mona1991 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Żwirek szkudnikuje. W nocy musiałam z nim na dwór leciec bo jak tylko wyczaił że nie spie to mnie szturchał i nie odpuścił... ;) Pierdoła saska. :) Quote
Sarunia-Niunia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Cześć Żwirku, psiaczku o łagodnym i ufnym spojrzeniu.... Ale takiego: [url]http://img857.imageshack.us/img857/9528/dscf7813.jpg[/url] to ja Cię nie znałam, łobuziaku Kochany:):):) A zreszta masz rację - co cie będą drażnic jak masz łapke do konsumowania...hihihi.... Quote
szafra Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Kurza łapka jest najlepsza na świecie. Takiego Żwirasa jeszcze nie widziałam :crazyeye::crazyeye:, chociaż nie - raz jak miał taką małą kosteczkę prasowaną od Oli na wekeend dostał, a ja łapę pod stół wsadziłam na pewniaka, żeby mu ją zabrać .... i się zdziwiłam bo pokazał zęby i nie oznaczało to wcale chęci do zabawy. Ale TO,TO JUŻ BARDZO SERIO !!!! :evil_lol: Jestem ciekawa, czy mógłby użreć ... Quote
DT Iwa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Chyba tak! dziś byłam w odwiedzinach u Polara i Żwirka i on akurat jadł tylko ręke do niego wysunęłam i zęby wcale nie uśmiechnięte miał on na poważnie :diabloti: Quote
Mona1991 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Mnie się wydaje, że mógł by stuknąć zębami, ale tylko stuknąć bo jeszcze nigdy mnie nie ugryzł... A co najlepsze. Moja babcia do niego podchodzi i zabiera mu z pod pyska a on nic. O.o SZKUDNIKI. Quote
szafra Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Babcie mają specjalne względy ... Quote
Mona1991 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 No chyba... -.- Kurde, jeszcze psa mi zaiwani i będzie... :) Quote
DT Iwa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Babcia to babcia :eviltong::eviltong::eviltong: jak trzeba to pokory nauczy :diabloti: Quote
DT Iwa Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Cześć diabły tasmańskie:diabloti::diabloti: Quote
Recommended Posts