Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też bym wybrała się pooglądać, ale w tym roku piszę pracę więc czasu mam za mało. A u mnie samoloty i promy odpadają. Tunel przeżyłam już dwa razy i w sumie nawet było OK. Samoloty są fe ( jeszcze jestem zielona po ostatnich turbulencjach jakie przeżyłam ) a promy są jeszcze bardziej fe - tak dla zasady :P

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja osobiscie chetnie bym poleciala...jednak koszty z psem sa za duze.

A tunel ma zaledwie 35 km co zajmuje 30 min autem wiec nie jest tak zle.
Czy ktos sie orientuje dokladnie o kosztach przelotu wraz z psem?

pozdr.

Posted

Skoro ten tunel jest taki, jak piszesz to może się na niego skuszę. W sumie latać nie potrafię, ale pływać też nie, więc na jedno wychodzi :cool3: :evil_lol: . Jednak wolę chyba narobić w torebkę płynąc niż w majty lecąc :eviltong: .
A gdzie dokładnie mam wysłać te papierzyska? Odp. może być na PW.

Posted

Polecam eurotunel, szybko i sprawnie. Placi sie od samochodu, a nie od ilosci osob. Rezerwujac na ostatnia chwile wyszlo nam znacznie mniej niz za prom. Pies, o ile dobrze pamietam, kosztuje ok. 40 euro, co ciekawe placi sie tylko przy wjezdzie (my wyjezdzalismy z UK z psem i nic nas nie kosztowal).

Co do samolotu, to nam British Airways za przewoz malutkiego szczeniaka w luku bagazowym wyliczylo ok. 500 funtow w jedna strone (nie chce nawet myslec ile by bylo za doroslego psa). LOT byl tanszy, ale pytalam sie tylko o koszt przewozu malego pieska.

• 1 month later...
Posted

[CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=red][B]UWAGA, UWAGA!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mam do sprzedania bilety lotnicze dla 2 osób z Warszawy do Birmingham i z powrotem. Wylot z Warszawy 5 marca, powrót 7 marca. Czyli zainteresowani powinni być miłośnicy grupy Toy i Utility.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Cena bardzo przystępna, bo tylko 382 zł na 1 osobę (w obie strony) = [B]764 zł[/B] na 2 osoby do Birmingham i z powrotem!!![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zainteresowanych bardzo proszę o kontakt telefoniczny: 0-46 8579830 lub 604670467[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='kamila-dog']A czy ktos juz wie ze sie wybiera na Cruftsa 2008? :cool3: Jacys wlasciciele dogow moze?[/QUOTE]

Nominację mamy :cool3:, ale chyba jednak do Szwecji na Światówkę się wybierzemy... w oba miejsca nie damy rady, finanse nie te :shake:, a chyba jednak Szwecja wyjdzie ciut taniej :roll:.

Posted

[quote name='simbik']Nominację mamy :cool3:, ale chyba jednak do Szwecji na Światówkę się wybierzemy... w oba miejsca nie damy rady, finanse nie te :shake:, a chyba jednak Szwecja wyjdzie ciut taniej :roll:.[/quote]

Ja wiem ze macie nominacje bo wasza galerie sledze na bierzaca :p Jesli sie jednak wybierzecie to sie spotkamy napewno :multi:

• 3 weeks later...
Posted

Miiło nam się pochwalić że jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem to
[COLOR=red]po raz pierwszy na Crufcie będzie polska malamucia reprezentacja[/COLOR] [IMG]http://forum.alaskan.malamut.org/images/smiles/smiley1098.gif[/IMG]
a wejdą w jej skład Unkasik i Manooczek [IMG]http://forum.alaskan.malamut.org/images/smiles/icon_mrgreen.gif[/IMG]

kto się jeszcze wybiera ?

Posted

powiedzcie mi jakie psy maja prawo wstępować na wystawie Cruft??? te, które dostały nominacje (liczy się tylko na jeden rok) i Interchampiony (dożywotnie)???????

Posted

Dokładnie tak, oraz chyba (głowy sobie uciąć nie dam) zwyciężcy Świata i Eropy z poprzedniego roku. Co do zasad, jak psy z UK się kwalifikują, (bo jakieś kwalifikacje są) to pojęcia nie mam.

Posted

Intery dozywotnio, kwalifikacje z wystaw tylko na dany rok i co roku zw.swiata i europy a w Anglii trzeba byc w pierwszej trojce w wybranych klasach na wybranych wystawach np. Manchester Championship Show lub City of Birmingham.

Posted

Tak, w UK trzeba być w pierwszej trójce na wystawach rangi Champions albo BOB na Premier. Dla niektórych ras są jeszcze jakieś dodatkowe opcje, ale tego nie doczytałam.

EDIT: znalazł ktoś listę ras, które mają prawo do CC?

Posted

A moze ktos bylby zainteresowany pojechaniem na Crufts? (7,8,9.03)
Data bylaby do uzgodnienia. Mozna byloby zorganizowac busa i pojechac wspolnie ;) Zawsze razniej i troszke taniej.

Avaria

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja bym się chętnie wybrała na Cruft'a, ale w przyszłym roku sporą część funduszy pochłonie wystawa Światowa w Sztokholmie... Nie dam rady...
pzdr.[/quote]
to samo :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja bym się chętnie wybrała na Cruft'a, ale w przyszłym roku sporą część funduszy pochłonie wystawa Światowa w Sztokholmie... Nie dam rady...
pzdr.[/quote]
Ja własnie tez z tego powodu nie jade w tym roku na Crufta, wiec w 2009 mozemy razem pojechac :loveu:

Posted

[quote name='Avaria']A moze ktos bylby zainteresowany pojechaniem na Crufts? (7,8,9.03)
Data bylaby do uzgodnienia. Mozna byloby zorganizowac busa i pojechac wspolnie ;) Zawsze razniej i troszke taniej.

Avaria[/QUOTE]

no coż ja w tym dokładnie terminie(jak co roku) będę jechała dokładnie w przeciwną stronę niż do GB..

Posted

[quote name='Agappe']nie, w Alpy ;):multi::multi:[/quote]
A gdzie dokladnie...? Bo ja tez jakos koniec lutego/poczatek marca planuje wypad :)

A Cruft's postanowilam ze w 2009 pojade! :evil_lol: (a niedawno mowilam ze 2008, 2007... jakos mi sie tak nie pali tam widocznie :) )

Posted

[quote name='Agasia']A gdzie dokladnie...? Bo ja tez jakos koniec lutego/poczatek marca planuje wypad :)

A Cruft's postanowilam ze w 2009 pojade! :evil_lol: (a niedawno mowilam ze 2008, 2007... jakos mi sie tak nie pali tam widocznie :) )[/QUOTE]

ja jade na tydzień od chyba 8 marca.. do Isghl (kurort Austryjacko-Szwajcarski)