Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie nie wiem, czy mała pójdzie na stół. Z jednej strony to na pewno byłoby wygodne, ale z drugiej ja nie jestem za wycinaniem wszystkiego, co się rusza... Zwłaszcza, że Hunter prawdopodobnie niedługo straci dzwoneczki ;) Zobaczymy jak się młoda będzie rozwijać, pewnie z jedną czy dwie cieczki postaramy się przeżyć i zobaczymy, co dalej. Ciachnąć się zawsze zdąży, gorzej z powrotem ;)

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='deer_1987'][URL]https://lh5.googleusercontent.com/-a2_KatgV3bI/UvjVmBI4E3I/AAAAAAAAJdE/5w_zfXW2Wqk/s640/2014.02.10 (14).JPG[/URL]
co na mnie szczeka? :mad:[/QUOTE]

Piłkę chce :D

[quote name='evel']No właśnie nie wiem, czy mała pójdzie na stół. Z jednej strony to na pewno byłoby wygodne, ale z drugiej ja nie jestem za wycinaniem wszystkiego, co się rusza... Zwłaszcza, że Hunter prawdopodobnie niedługo straci dzwoneczki ;) Zobaczymy jak się młoda będzie rozwijać, pewnie z jedną czy dwie cieczki postaramy się przeżyć i zobaczymy, co dalej. Ciachnąć się zawsze zdąży, gorzej z powrotem ;)[/QUOTE]

To widzę mamy podobne podejście ;) A jak młoda będzie w miarę bezboleśnie przechodzić cieczki i nie będą za Wami burki latać ciągle, to po co na siłę sterylkować :)
Ja pogadałam z Adrianem i wspólnie uzgodniliśmy, że więcej korzyści będzie z kastracji Cekina. Jednak u suczy to jest duże ryzyko i mało plusów ;)

Mam już nowy plan zajęć, co tydzień długi weekend :loveu: Czwartki i piątki wolne :D Ale w pozostałe dni dosyć ostry zapiernicz, ale damy radę :loveu:
Miło się dzisiaj zaskoczyłam, jednak poczta czasem działa sprawnie :loveu:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-S_phCgxJvA4/UwMrhskklGI/AAAAAAAAJpM/zWgdomsSC-w/s640/A19 (2).jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-size3mWvbRA/UwMrgyCn45I/AAAAAAAAJpE/dYDVTSZ9ukI/s576/A19 (1).jpg[/IMG]
Śliczna, milutka w dotyku i rozmiarowo wydaje się idealna. Za troche idziemy na spacer to ją przetestuję :D

Edited by rashelek
Posted

Śliczna ta saszetka i bardzo szybko Ci doszła :loveu: A w jaki sposób można ją przypiąć ?

[quote name='rashelek']Ja pogadałam z Adrianem i wspólnie uzgodniliśmy, że więcej korzyści będzie z kastracji Cekina. Jednak u suczy to jest duże ryzyko i mało plusów [/QUOTE]

Tak tylko z czystej ciekawości pytam,dlaczego uważasz,że mało plusów? :)

Posted

[quote name='Sonka95']O to będziesz miała super długie weekendy :) Fajny wzorek wybrałaś na saszetkę na smaki :cool3:[/QUOTE]

Mam nadzieję iść dorywczo do pracy, to nie będą całkiem wolne :)
Bardzo adekwatny do mojej osoby, I love chocolates :loveu:

[quote name='Molowe']Śliczna ta saszetka i bardzo szybko Ci doszła :loveu: A w jaki sposób można ją przypiąć ?

Tak tylko z czystej ciekawości pytam,dlaczego uważasz,że mało plusów? :)[/QUOTE]

Super, tydzień w sumie na nią czekałam :D Z tyłu ma taką plastikową wsuwkę, którą można założyć np. na kieszeń.
Jak dla mnie, jedynym plusem sterylki jest brak cieczek ;) Natomiast kastracja u Cekina spowoduje zmniejszenie się dominacji, brak napalenia na cieczki i lizania sików, no i czysto technicznie zabieg i późniejszy powrót do sprawności pójdzie łatwiej i szybciej :)

Saszetkę przetestowałam i jestem zachwycona :loveu: W sam raz na smaczki i kliker, nie dynda się przy nodze (czego nienawidzę), przy kucaniu/klękaniu nic z niej nie wypada a wygodnie się z niej wyjmuje smakołyki :D Także gdyby któraś z Was się zastanawiała, to gorąco polecam!

Posted

A jednak kastrujecie? :)
Dobrze, jeśli jest taki dominujący to BYĆ MOŻE spuści z tonu, ale na cuda bym się nie nastawiała raczej na delikatną acz pozytywną zmianę :P Baski po kastracji może za sukami nie szalał, ale siuśki niuchać i wylizywać te sucze cały czas lubił :P

Posted

[quote name='Ty$ka']Łał, piękna :loveu: :)[/QUOTE]

Dzięki :D

[quote name='Baski_Kropka']A jednak kastrujecie? :)
Dobrze, jeśli jest taki dominujący to BYĆ MOŻE spuści z tonu, ale na cuda bym się nie nastawiała raczej na delikatną acz pozytywną zmianę :P Baski po kastracji może za sukami nie szalał, ale siuśki niuchać i wylizywać te sucze cały czas lubił :P[/QUOTE]

Ale, tak jak Ci mówiłam, najwcześniej za rok :)
Wiadomo, cudów się nie spodziewamy, ale na pewno chociaż trochę to pomoże na pewne problemy ;) Ja to mam wielką nadzieję, że on przestanie te siki wylizywać, bo to jest obrzydliweeeeeee :roll:

[quote name='phase']Ale Ci się udało z tymi weekendami! :)

A saszeta naprawdę bardzo ładna. :)[/QUOTE]

No w końcu i my mamy fajnie wolne, do tej pory bardziej dbali o Zarządzanie i oni mieli nawet 3 dni wolnego w tygodniu.
Dziękuję :D

Coś się u nas dzisiaj pogoda popsuła, szaro buro i ponuro jest. Ale chociaż padać przestało, to zaraz lecimy na spacer :)

Posted

[quote name='Sonka95']Mamy podobną pogodę też szaro buro tylko nie pada ;)[/QUOTE]

No jutro już ma być ładnie na szczęście :D

[quote name='deer_1987']Ale fajna szaszetka![/QUOTE]

A jaka wygodna :loveu:

[quote name='Ty$ka']Wylizywanie sików mnie nie brzydzi jakoś. Jestem dziwne czy co? :lol:[/QUOTE]

Wiesz co, sam proces lizania to może nie jest najgorszy. Raczej jak już odchodzimy, a ta świnia się odwraca z bólem w paczadłach i ślinotokiem... Fuuuuuuj!

[quote name='betty_labrador']oo saszeteczka jaka słodka :) na pewno bedzie dobrze służyła :)[/QUOTE]

Czekoladkowa :loveu: Mam taką nadzieję!

Pasowałoby sezon rowerowy rozpocząć, ale coś się zebrać do tego nie mogę :lol: Niech mnie ktoś kopnie w tyłek, żebym się jutro ruszyła ;)

Posted

ja mialam takie saszetki ale to potem nie mzona miec na zawodach :P a pies przyzwczaojny do takiej to teraz mam kamizelke co moge miec tez na zawodach i psy wiedza kamizelka = trening/zawody :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Rowerowy? :O Ja bym się zabiła na tej ślizgawicy w lesie :P[/QUOTE]

Kochana, ale nie wszyscy żyją na Syberii :diabloti:
Tak serio, to u nas śniegu nie ma już od dawna, a ostatnio jak jest sucho i nie ma mrozu w nocy, to ładnie wszystko obeschło i nie ma bagna :)

[quote name='deer_1987']ja mialam takie saszetki ale to potem nie mzona miec na zawodach :P a pies przyzwczaojny do takiej to teraz mam kamizelke co moge miec tez na zawodach i psy wiedza kamizelka = trening/zawody :)[/QUOTE]

U Was na zawodach to w ogóle niewiele można zakładać :evil_lol: Ale z kamizelką bardzo fajny pomysł i psiaki lepiej kojarzą :)
Ja tą saszetkę mam na codzienne spacery, żeby się smaczki i kliker zmieściły, zamiast to upychać wszystko po kieszeniach.

Posted

Fajna szaszetka :) Ja natomiast widziałam gdzieś, że babeczki szyją właśnie sportowe piękne kamizelki w dobrych cenach, bo te gappayowskie to niestety nie na moją kieszeń :roll: ale zgubiłam do nich całkiem kontakt :mdleje:

Posted

Mara i jak tam, pogoda sie poprawila? :P wczoraj cudownie pachnialo deszczem takim wiosennym! Jechalam do pracy rowerem z takim rogalem na twarzy ze ludzie dziwnie sie patrzeli hihi to nic ze deszcz, to nic ze cala mokra a tusz splywa od deszczu strozkami :D mialam power i kega humor, nawet dzisiaj mam :D
Ja mam sezon rowerowy otwarty caly rok, moze masz jutro wolne? To zapraszam na wspolne pedalowanie :P moge Cie kopnac w doope jesli lubisz, i tym razem chetnie ja podjade do was, tylko ze rower to ja bez psiowo, taki wycisk dla mnie bardziej ;P Dex nie lubi roweru, nuuuuuda! Do tego trzeba biec i nie mozna po nikim skakac :P
Mozesz odpisac sms jesli miala bys ochote na wycieczke :P

Posted

A właśnie, rashelek, jak Wasze pieseły przy rowerze? Zastanawiam się czy wykupić dodatkowe ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, bo o ile Zu kuma bazę z rowerem, tak jak mi przyjdzie te dwa pozostałe dekle uczyć to się chyba załamię... Jakiś kask wypożyczę albo coś :roll:

Posted

[quote name='evel']Fajna szaszetka :) Ja natomiast widziałam gdzieś, że babeczki szyją właśnie sportowe piękne kamizelki w dobrych cenach, bo te gappayowskie to niestety nie na moją kieszeń :roll: ale zgubiłam do nich całkiem kontakt :mdleje:[/QUOTE]

Piszesz o tych z Arizy?
bardzo fajne są, mi też się ona marzy, ale jeszcze nie teraz czas na nią :placz:
Ja przez tyle lat nie ogarnęłam saszetki... najlepiej co mi wychodzi do trzymanie smaków po kieszeniach bluzy :evil_lol: przy czym i bluza wymięka, bo piłek już nie mam gdzie włożyć :evil_lol:

Posted

[quote name='deer_1987']Ja mam czasami surowe mieso na smaki to tak sobie dfo kieszeni schowac :P[/QUOTE]

No surowego mięcha do kieszeni to bym w życiu nie włożyła :lol:

[quote name='evel']Fajna szaszetka :) Ja natomiast widziałam gdzieś, że babeczki szyją właśnie sportowe piękne kamizelki w dobrych cenach, bo te gappayowskie to niestety nie na moją kieszeń :roll: ale zgubiłam do nich całkiem kontakt :mdleje:[/QUOTE]

Dzięki :D
Kamizelka to jest fajny pomysł, ale jak jest już całkiem ciepło to też nie bardzo jak włożyć. Ciężko coś dobrać :lol:

[quote name='Baski_Kropka']Mara i jak tam, pogoda sie poprawila? :P wczoraj cudownie pachnialo deszczem takim wiosennym! Jechalam do pracy rowerem z takim rogalem na twarzy ze ludzie dziwnie sie patrzeli hihi to nic ze deszcz, to nic ze cala mokra a tusz splywa od deszczu strozkami :D mialam power i kega humor, nawet dzisiaj mam :D
Ja mam sezon rowerowy otwarty caly rok, moze masz jutro wolne? To zapraszam na wspolne pedalowanie :P moge Cie kopnac w doope jesli lubisz, i tym razem chetnie ja podjade do was, tylko ze rower to ja bez psiowo, taki wycisk dla mnie bardziej ;P Dex nie lubi roweru, nuuuuuda! Do tego trzeba biec i nie mozna po nikim skakac :P
Mozesz odpisac sms jesli miala bys ochote na wycieczke :P[/QUOTE]

Dzisiaj przynajmniej już nie pada :lol:
Samej to już w ogóle mi się nie chce na rower iść :lol: No i ja nie mogę na początek za długiego dystansu zrobić, bo potem nie będe mogła chodzić ;)
Musisz go przekonać też do roweru, może znowu korepetycje u Miki są mu potrzebne? :evil_lol:

[quote name='evel']A właśnie, rashelek, jak Wasze pieseły przy rowerze? Zastanawiam się czy wykupić dodatkowe ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, bo o ile Zu kuma bazę z rowerem, tak jak mi przyjdzie te dwa pozostałe dekle uczyć to się chyba załamię... Jakiś kask wypożyczę albo coś :roll:[/QUOTE]

Mika super się zachowuje, bo dla niej bieganie to misja :D Nie robi przerw nawet na sikanie, tylko biegnie równo a potem podczas przerwy załatwia swoje sprawy.
Za to Poczwar... To jest osobny rozdział, jak zawsze zresztą :diabloti: Jego interesuje absolutnie WSZYSTKO, on w czasie biegu potrafi się zatrzymać na kupę :grins: Raz Adriana wydupczył, bo odbił prostopadle bo PIES i poooolecieli. Ale teraz zamierzamy to robić systematycznie i na początku chłopaki będą chodzić sami, to może się nauczy równo biegać i nikogo nie zabić ;)

[quote name='kalyna']Piszesz o tych z Arizy?
bardzo fajne są, mi też się ona marzy, ale jeszcze nie teraz czas na nią :placz:
Ja przez tyle lat nie ogarnęłam saszetki... najlepiej co mi wychodzi do trzymanie smaków po kieszeniach bluzy :evil_lol: przy czym i bluza wymięka, bo piłek już nie mam gdzie włożyć :evil_lol:[/QUOTE]

Mam taką saszetkę z AmiPlaya dużą i ona mnie wkurza strasznie, bo wielka jest i ciężka. Na piłkę super, bo akurat się do niej zmieści piła i mała butelka z wodą. A ta furkidzowa jest tylko na smaki, a że nie jest zapinana to szybko się z niej wyciąga. Taka kieszeń na wsuwkę :lol:
Najlepszy cyrk to się zaczyna przy piłkowo-zdjęciowym spacerze - czyli jak w dwie kieszenie wepchnąć piłkę, aparat, smaki, woreczki i potem smycz :evil_lol:

Posted

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-BJ3WQDJGwBA/UwX77ENifRI/AAAAAAAAJpk/J__lslIyLcQ/s639/2014.02.20%20%282%29.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-XEoRPEm375Q/UwX76GyOCXI/AAAAAAAAJpc/6vBCsPXOuqY/s640/2014.02.20%20%281%29.jpg[/IMG]

I umiemy już wkładać łapki na różne powierzchnie :D Jeszcze tylko zostawać w takiej pozycji :lol:
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-jQbrVsK-xqY/UwX778SIK2I/AAAAAAAAJps/u6cuU_a1M3U/s518/2014.02.20%20%283%29.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-8uz-VD5kB5M/UwX78s4py0I/AAAAAAAAJp0/DJbXXWWtBic/s576/2014.02.20%20%284%29.jpg[/IMG]