anetek100 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 o kurcze....Becinko oby to przejsciowe było...kciuki zaciśnięte:( Quote
Isadora7 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='Avaloth']Za dobrze szło.. Nie wiem dokładnie co się stało, ale Becia jest w kiepskim stanie, całą noc coś się z nią działo. Pani, która dała jej DT i miała ją zawieźć do Wawy dzisiaj rano pojawiła się w schronisku, z Becią owiniętą w kocyk żeby iść do weterynarza. W czwartek mają konsultację u jakiegoś dobrego weterynarza-kardiologa. Na razie stan Beci absolutnie nie pozwala na daleką podróż. Plus tego taki, że pani zatrzyma ją u siebie w DT do póki będzie potrzeba. Trzymajcie kciuki za Becię, żeby badania wyszły dobrze.[/QUOTE] Beciu bardzo cieplutkie mysli dla ciebie, proszę. błagam wytrzymaj Quote
Ank@ Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Kurcze, jeszcze w piątek byłam z nią na spacerze i była całkiem ok. Quote
Felka z Bagien Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Jeszcze wczoraj wystawiała łepek do głaskania.Była bardzo spragniona tego.Dobrze,że wczoraj wieczorem mnie nie było w schronisku, bo gdybym zobaczyła pusty boks,oszalałabym z rozpaczy.Na szczęście dzisiaj przeczytałam,że Becia poszła do dt, a tu znowu takie wiesci. Quote
nausicaa Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 my też trzymamy kciuki, biedna Becinka. już ma domek, a tu jeszcze takie rzeczy...wszystko już dla niej przygotowane... przez te 2 dni miała duszności, krztusiła się jedzeniem, stwierdzili u niej wodę w płucach i dostała kroplówkę. podobno to wszystko reakcja stresowa, uspokaja się, kiedy weźmie się ją na ręce...na szczęście okazało się, że pani dr , która zajmuje się nią w schronisku akurat w śr lub czw jedzie z krk do wawy, więc Becia przyjedzie z nią, o ile będzie w stanie (trzymam kciuki). mamy akurat wolne 4 dni, więc będziemy mogli poświęcić jej cały czas, kiedy przyjedzie i doglądać w razie czego Quote
nausicaa Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 kurcze, znów zle wieści- ta wetka będzie jechać dziś albo jutro, więc nic z tego. prosze o pomoc w szukaniu transportu z krk do wawy na środę lub czwartek! bardzo ważne, bo Becia może zostać u moich znajomych tylko do wtorku, bon potem wyjeżdżają Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 [quote name='Avaloth']Za dobrze szło.. Nie wiem dokładnie co się stało, ale Becia jest w kiepskim stanie, całą noc coś się z nią działo. Pani, która dała jej DT i miała ją zawieźć do Wawy dzisiaj rano pojawiła się w schronisku, z Becią owiniętą w kocyk żeby iść do weterynarza. W czwartek mają konsultację u jakiegoś dobrego weterynarza-kardiologa. Na razie stan Beci absolutnie nie pozwala na daleką podróż. Plus tego taki, że pani zatrzyma ją u siebie w DT do póki będzie potrzeba. Trzymajcie kciuki za Becię, żeby badania wyszły dobrze.[/QUOTE] ta pani to cudowna osoba jak sie okazało znajoma nausikaa .Ta pania spotkałm pare razy w krakvecie ze swoimi bidami miedzy innymi przygarnietym psem po wypadku bez nogi ,ktorego własciciele chcieli uspic. We wtorek maja isc do doktor Chwstowkiej do krakvetu. Trzymajcie kciuki za zdrowie Beci Quote
nausicaa Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 tak, ja ją prosiłam, żeby odebrała Becię i dostarczyła na pociąg, bo to ktoś z forum miau miał wieźć sunię do wawy. proszę, popytajcie znajomych, może ktoś akurat jedzie do wawy albo przez wawę na długi weekend Quote
Avaloth Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Pomyliłam wtorek z czwartkiem, przepraszam. Trzymam kciuki za Becinkę i transport. Quote
nausicaa Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 trzymajcie kciuki, jest transport na jutro wieczorem dla Becinki. oby tylko nie poczuła się znów gorzej i dotarła cała i zdrowa! Quote
Avaloth Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Czyli akurat będzie już po konsultacji, tak? Trzymam kciuki za Becinkę. Quote
nausicaa Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 tak konsultacja jest dzisiaj, chyba o 12, o ile sie nie mylę. napiszę, jak coś się dowiem Quote
nausicaa Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Becia już po wizycie u weta. jest lepiej. nie robili jej ekg, bo doszli do wniosku, ze nie trzeba. osłuchowo pokazało, ze ma troche powiekszone serce, ale ogolnie jest dobrze, jak na takiego starego pieska. i to wszytsko, co sie działo, to kwestia stresu tych ostatnich dni. Becia ma teraz venflon i dostaje furosemid. takze jest w stanie przyjechać do nas:) Quote
Avaloth Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Czekałam na takie wieści, świetnie :) To teraz tylko kciuki za podróż i będzie pełnia szczęścia ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='nausicaa']Becia już po wizycie u weta. jest lepiej. nie robili jej ekg, bo doszli do wniosku, ze nie trzeba. osłuchowo pokazało, ze ma troche powiekszone serce, ale ogolnie jest dobrze, jak na takiego starego pieska. i to wszytsko, co sie działo, to kwestia stresu tych ostatnich dni. Becia ma teraz venflon i dostaje furosemid. takze jest w stanie przyjechać do nas:)[/QUOTE] Bardzo się ciesze ,ze u Beci lepiej i trzymam kciuki za podróż. Quote
Felka z Bagien Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Dziubaski dla Beciuńki!Ona wie od kogo:loveu::loveu::loveu::loveu:Szczęsliwej dogi maleńka,jeszcze wymiziaja cię ,tak,że bedziesz miała dość:multi::multi::multi: Quote
nausicaa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 odbieramy Becię dziś przed 24 w wawie. w piątek od razu umówiliśmy się na wizytę do polecanego kardiologa. Quote
pikola Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Podczytuje po cichutku..Becinko ,ilez ty mialas szczescia w tym calym nieszczesciu..Dziekuje NAUSICAA ze dalas suni szanse.. Quote
Ola164 Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Aż trudno uwierzyć że tak szybko sie to potoczyło :loveu: Mam nadzieję, że Becia nie sprawia problemów. Jest już po badaniach? Quote
Noelle Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ola, chyba pora zmienic tytuł wątku! :D :multi: Quote
Felka z Bagien Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Becinka! Jak tam u ciebie? A w izolatce jest,tam gdzie była Becinka teraz jeszcze gorsza bidulka,ani jednego ząbka,kudełków niewiele,małe to takie i chyba ma jeszcze jakieś zapalenie skóry,no wyć się chce:-(:-(:-( Beci się udało, to może tej maliźnie się uda:loveu: Quote
Noelle Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Felka z Bagien']Becinka! Jak tam u ciebie? A w izolatce jest,tam gdzie była Becinka teraz jeszcze gorsza bidulka,ani jednego ząbka,kudełków niewiele,małe to takie i chyba ma jeszcze jakieś zapalenie skóry,no wyć się chce:-(:-(:-( Beci się udało, to może tej maliźnie się uda:loveu:[/QUOTE] chyba wiem która to biedulka :( widziałam ją jak ją zrozpaczona pani przyprowadzała do schroniska, psiak znaleziony na ulicy, aż patrzeć się nie da :( Quote
Felka z Bagien Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='natalek']chyba wiem która to biedulka :( widziałam ją jak ją zrozpaczona pani przyprowadzała do schroniska, psiak znaleziony na ulicy, aż patrzeć się nie da :([/QUOTE] Jutro zapytam wetów,co jej konkretnie dolega! Jest jeszcze jeden mały "czarny Kudełek" zasmarkany,ale tak lgnie do człowieka!Wyciąga tego nochala z gilem przez krateczkę i macha ogonkiem,spragniony dotyku( Nie dotykać -IZOLATKA). Sorry Becinka, ale my tak w przerwie:loveu: w oczekiwaniu na newsy o Tobie Kochaneńka:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts