Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dżowniś... niestety tylko cegiełkę, bo na mojego Dziadulka też ostro popłynęłam w tym miesiącu... :-( Z wydarzenia FB pomogło mi ze 3 osoby. Dostałam karmę suchą i puszki (Opatrunki Bactigras - trudno dostępne), raz miałam transport do kliniki i z powrotem. Swoją drogą, jak już Bombat się wykaraska i rana zacznie się goić, to jeśli Bactigras się przyda służę pomocą... nam jeszcze zostały. My mamy te duże 10cmx25cm... Pamiętaj, by potem weta podpytać o nie. Pozdrawiam... już ślę tę cegiełkę. ;-*

Posted (edited)

tomcio 1055 bardzo dziękujemy choćby za zainteresowanie się buldożerem.Każda złotówka jest potrzebna na zdiagnozowanie leczenie Bombata.

Mamy problem. Bomba zaciąga nogami z przodu co widać po starciu pazurów.Przykurczyk jest.Oczywiście nie dał się do końca zbadać i zaczął się rzucać, więc powtórkę z rozrywki robimy w poniedziałek albo wtorek. Wet sugeruje poczatki problemu z tarczycą więc trzeba zbadać i ewentualnie wykluczyć.Ogólnie źle nie jest/ na dziś / ale najwyraźniej to ten moment kiedy organizm pokazuje że się chłopak nam starzeje i wyłazi wszystko na raz.
Pełne badania krwi z tarczycą będą kosztować + badanie neuro ok180zł Mocz mu sama pobiorę i zaniosę, bo mam dosłownie ulicę obok Lab-vet i mogę sama nosić do nich mocz do analizy.Koszt to 15zł przynajmniej tak kosztowało pół roku wstecz. krew też można przynieść samemu tylko trzeba zagadać że ma się bezdomniaka/no i jak ktoś umie pobrać 45zł.Znowu mam nerwa.Żeby mu nogi nie siadły.
Bombat prosi o wsparcie w leczeniu.Może i jest z niego nieziemska cholera ale ile on wycierpiał w tym swoim Bombacim życiu.Pychol zmasakrowany,ucho pogięte, ogon odcięty toporkiem, olbrzymia przepuklina i teraz ropowica i nóżki.:-( Sama wymiękam.

Edited by Dżdżowniś
Posted (edited)

[quote name='lula2010']jak nie urok to przemarsz....widac zwala sie wszystko naraz na Malucha...:(napisalam do paru osob o wydarzenie na fejsie dla Bombata,ale na razie nikt mi nie odp[/QUOTE]

Spokojnie damy radę, musimy. Nianiek się zmartwił że Bomba chory, ma typ fanów wśród kolegów niańka(: Zwłaszcza jak przyatakował jednego." A wiesz Marcela on nie wygląda na takiego co ma korbę(: "Tekst od zaatakowanego, a i tak go lubią.Bo tu chodziło o to że Bomba ma CHARAKTER.

Edited by Dżdżowniś
Posted (edited)

Aziza akurat Bombat zbiera na komplet badań, więc[COLOR=#ff0000] WIELKIE WIELKIE DZIĘKI(:[/COLOR]
[COLOR=#800080]tomcio cegiełka doszła .Bomba dziękuje.

[/COLOR]Ja dziś prawie cały dzień poza domem.Psy obrażone bo pogoda fajna a spaceru nima:P No i te badania na wczoraj.Eh Coś dziś mi komp zamula i to na maksa_:
Rana goi się choć z niej cieknie.Bomba opędzlował dziś michę papu.Ale... czego nie robię / dałam mu do zachęty skwarek/wiem ,wiem wątroba.Ale jak się patrzę na ten ciut zapadnięty ryjek, to aż muszę go nakarmić.

Edited by Dżdżowniś
Posted

Ja ma deadline. A wkurzona jestem że szok. Wyleciało mi lekarstwo z zęba. Miałam iść do dentystki po 31 maja. Wisiałam kase za leczenie i sobie tak wymyśliłam że oddam przy ostatnim zębie, a tu kurde dziś musiałam się wbić w okienko, bo bym chyba kogoś pogryzła z bólu.No i jestem o 4oo zł lżejsza. Dobrze że Bomba lepiej.Badania zrobię zaraz jak się ogarnę ,bo znowu jestem ze wszystkim sama.Masakra

Posted

Aziza przelew doszedł.Jutro mamy umówioną wizytę, bo trzeba było zgrać 2-ch wetów żeby go zobaczyli.Nerw jakiś poszedł.Teraz widać to już dokładnie.Jest tik, jest przykurczy.Trudno. i przykro _:

Posted

[IMG]http://supergify.pl/images/stories/yrafy/jee/1111.gif[/IMG][IMG]http://supergify.pl/images/stories/yrafy/jee/1111.gif[/IMG]trzymajcie sie mocno cioteczko:thumbs::thumbs::modla:sciskuniam za Bombula

Posted (edited)

Prosto od weta. Zrobiliśy dziś pakiet badań i na przewodnictwo.Wyniki we wtorek 05.06 i tak jesteśmy umówieni na wizytę popołudniową.Coś z nim się dzieje ale wet od zaburzeń nie jest pewien więc czekamy na wyniki. Muszę też zaburzenia ująć na filmie. Niestety rana na karku się paprze. Powinna już się zamknąć, a zamiast tego mega stwardiała w jednym miejscu i się z niej leje zbyt dużo płynu.Wet daje jeszcze tydzień góra 10 dni na wygojenie się, jeśli nie zamknie się w tym czasie kładziemy go na stół operacyjny.Bomba chory :sad: Już się boje co te badania przyniosą za wieści o jego stanie zdrowia.Całokształt badań dziś 180zł .Dług 130zł

[SIZE=2][COLOR=#ff0000][B][SIZE=3]onga przelew doszedł.Wielkie dziękuję od Bomby.[/SIZE]
[/B][/COLOR][/SIZE]

Edited by Dżdżowniś
Posted

[SIZE=2][COLOR=#ff0000][B][SIZE=3]monia&nero Bombat bardzo dziękuje za wsparcie i to po raz kolejny.
[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]Rana niestety już po całości stwardniała na kamień, ale się nie zamknęła.Boli go.Aż mi przykro jak muszę mu wkładać strzykawkę w nacięcie żeby wypłukać nadmanganianem.O tyle dobrze że poprawa apetytu jest.Zagląda do kuchni, sępi papu na każdym kroku więc ok.Teraz leży sobie koło mnie i się przytula.Kurde te jego drgania czuć na całym ciele. Oby weci wymyślili jakąś terapię na to co mu się teraz dzieje :sad: bo jak to się posunie, to będzie wyglądał jak taki mega trzęsący się staruszek.

Posted

Badania na przewodnictwo czyli parametrów chemi przewodzącej dadzą podstawową odpowiedź co z nim się dzieje.ale wet mnie ostrzega że to może być początek choroby która sobie może/przycupnąć w kącie/ i da nam ostre objawy za jakiś czas.No cóż najważniejsza jest szczerość. Nie poszłabym już nigdy do weta który by mnie fałszywie pocieszał że "spoko to nic nie jest, damy psu witaminki w zastrzykach i coś tam jeszcze i będzie dobrze." Może da się to w sposób oczywisty chociaż powstrzymać i to byłoby już mega dobrze. :sad: Spokoju mi to nie daje.