Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rotek_']

Fajnie czytać że kolejny senior znalazł dom. Dziwię się ludziom, że biorą młodego psa...bo jest młody...a te staruszki mają naprawdę fantastyczne charaktery.[/QUOTE]

Wzięłaś może pod uwagę, że nie każdy chce starego psa? Który zacznie mieć problemy ze zdrowiem, a wkrótce odejdzie? Nie będzie żywym, wytrzymałym psem? Może ktoś chce psa, z którym będzie mógł wyruszyć na długie wycieczki, a ze starym psem jest to raczej niemożliwe. Tak, tak, młody psiak też się może pochorować, ale to nie jest takie pewne, jak w przypadku starszych psów.
Szukając drugiego psa nie brałam pod uwagę staruszka, miał być maks. 3 letni pies, który będzie chętnie współpracował z człowiekiem i będzie aktywny... Jestem złym człowiekiem, bo chciałam młodego, szalonego psa?

Alpina jest dość aktywna jak na swój wiek i mam nadzieję, że jak najdłużej będzie trzymała formę ;)

Posted

[quote name='Angi']Ogród :D
w domu to jeszcze nic nie robi, niech tylko spróbuje :mad: :mad:
Rano nie było śmierdzącej niespodzianki, ani sii :>
Masz foty z dzisiaj? :>[/QUOTE]

Nie będziesz miała drzewek :P

[url]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Koty[/url]
Sybir ma wszystkie zdjecia podobne, wiec jedno tylko wrzuciłam :P

Posted

[quote name='Angi']spoko :evil_lol:
Ukradła mi przed chwilą butelkę z piciem :mad: , a teraz siedzi i jęczy przy klatce od królika :P zaraz idę z nią na lans po osiedlu :grins:[/QUOTE]

Pokazuje co potrafi :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Wzięłaś może pod uwagę, że nie każdy chce starego psa? Który zacznie mieć problemy ze zdrowiem, a wkrótce odejdzie? Nie będzie żywym, wytrzymałym psem? Może ktoś chce psa, z którym będzie mógł wyruszyć na długie wycieczki, a ze starym psem jest to raczej niemożliwe. Tak, tak, młody psiak też się może pochorować, ale to nie jest takie pewne, jak w przypadku starszych psów.
Szukając drugiego psa nie brałam pod uwagę staruszka, miał być maks. 3 letni pies, który będzie chętnie współpracował z człowiekiem i będzie aktywny... Jestem złym człowiekiem, bo chciałam młodego, szalonego psa?

[/QUOTE]
[I][B]a to Ty nie wiesz, że trzeba adoptować tylko stare, chore ewentualnie agresywne psy? wtedy jesteś cool i w ogóle zajebista :loveu:[/B][/I]

Posted

Ja nigdy pewnie nie zaadoptuję starszego psa, bo lubię spędzać czas aktywnie na powietrzu, długie wycieczki i te pe i mam przykład teraz z Iwanem, chłopak nas baaardzo ogranicza. Poza tym jakikolwiek wyjazd z nim odpada, więc na ten aktualnie planowany nie pojedzie, bo po prostu nie da rady. Jest masa psów do adopcji, są młode i stare, małe i duże, z długimi łapami i niskopodłogowe, łyse i kudłate, białe i czarne.. Każdy znajdzie coś dla siebie, a komentowanie cudzych wyborów jest troszkę nie na miejscu ;)

Posted

[quote name='omry']Ja nigdy pewnie nie zaadoptuję starszego psa, bo lubię spędzać czas aktywnie na powietrzu, długie wycieczki i te pe i mam przykład teraz z Iwanem, chłopak nas baaardzo ogranicza. Poza tym jakikolwiek wyjazd z nim odpada, więc na ten aktualnie planowany nie pojedzie, bo po prostu nie da rady. Jest masa psów do adopcji, są młode i stare, małe i duże, z długimi łapami i niskopodłogowe, łyse i kudłate, białe i czarne.. Każdy znajdzie coś dla siebie, a komentowanie cudzych wyborów jest troszkę nie na miejscu ;)[/QUOTE]
Nasz kolejny pies miał być młody ( do 6 mies. ) :evil_lol:
Zmuszać też nie wolno. Każdy ma prawo wyboru. ;)
[quote name='Rinuś'][I][B]teraz wszyscy będą Ci titować :multi: [/B][/I][/QUOTE]

Ty mi nie titasz... :(

Posted

[quote name='Angi']Nasz kolejny pies miał być młody ( do 6 mies. ) :evil_lol:
Zmuszać też nie wolno. Każdy ma prawo wyboru. ;)
[/QUOTE]

Taaa, pamiętam jak coś rozmawiałyśmy n temat rodowodowego szczeniaka :diabloti:

A no mam z 200-300 jej zdjęć :diabloti: