Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeeeeeju... Wszyscy zaczynaja rowerowac z psami a ja sie boje, raz sprobowalam i mam zle wspomnienia, chociaz to bylo dawno i zachowanie mojego psiura zmienilo sie bardzo, i to na plus. Pierwszy raz chyba bede jechac w halterze haha:lol:

Posted

Ja się też bałam, bo Arni nie umiał minąć spokojnie psa. Teraz nie ma z tym problemu, bo bardziej pilnuje roweru i nie zwraca aż takiej uwagi na psy. Dzisiaj nas jeden zaatakował i pogonił kawałek. W pierwszej chwili myślałam, że mnie za nogę, albo tylna opone złapie, jednak pobiegł kawałek ze szczekiem za Arnikiem, który tylko się wystraszył i dalej biegł przed siebie.

Posted

Naprawdę Arni jest niezabawkowy? Nie widać. :p My sobie biegamy luzem. Nie wyobrażam swojego psa trzymać na smyczce i na rowerze. Gdyby był większy to by robił za parowóz, zwłaszcza że doskonale zna komendy zaprzęgowe, bieganie z nim dało nam taki, a nie inny efekt i umie. Zresztą jak biega luzem to te komendy przydatne są zwłaszcza ha(lewo), ji (prawo), hoouuu (zwolnij) i ku*wa-zejdź-mi-z-drogi (to akurat komenda niezaplanowana, na szczęście piesek ja pojął :p). Rower z psem fajna sprawa ;)

Posted

Arnik się bawi, ale nie zawsze, czasem rzucę mu piłkę, a on popatrzy na mnie z miną "sama se to przynies" i tyle z zabawy :eviltong:
Po lesie Arnik biega bez smyczy, boi się roweru, wiec się pod niego nie ładuje, na równaj biegnie z boku, na dzwięk hamowania się zatrzymuje. Dwa rowery też ogarnia i nie powoduje wypadków :lol: A na smyczy przez osiedle biegnie, takie przygotowania do dłuższych tras po okolicznych wiochach, miastach.

Posted

Ja mialam go na smyczy i w kagancu przy rowerze, ale jednak nie chcialabym zeby moj pies obijal ludzi kagancem nawet jezeli nic by nie zrobil ;)

Chce spróbowac bez smyczy w lesie, ale z kolei tam jest duzo rowerzystow

Posted

Vailet napisał(a):
O 4 rano to moj piesek zajmie sie dzikami a nie biegnieciem za mna :eviltong:

Klapki na oczy i frytki do nosa :P
Jak Tina była młoda i chciała zajmować się czymś innym zamiast ładnym biegiem to przyśpieszałam i od razu jej przechodziło :diabloti:

Posted

No nie dogodzisz :eviltong:
Jak mijamy psa to tez przyspieszam, wtedy Arnik nie ma szans na podejscie do niego.
Pazurki mi tylko wyschną i idziemy znów na rowerek :p

Posted

A ja mam schize, że jakbym wzięła psa na rower, to on mnie pociągnie i się wywalę tak, że będzie musiał mnie ciągnąć do domu zakrwawioną :evil_lol:
Naklejka, gratuluję wyników! Jakie masz plany po LO? :)

Posted

Naklejka napisał(a):

Pazurki mi tylko wyschną i idziemy znów na rowerek :p

Tak wolno jedziesz, że przechodni oglądają paznokcie? :P

Naklejka napisał(a):

Arni jest gruuuby :placz: rower co drugi dzień, mniejsza procja karmy i mam nadzieję, że zrzuci ten tłuszczyk i mięśnia nabierze :eviltong:

Normalnie Oświęcim dla psa :mad:

Posted

kesencja napisał(a):
A ja mam schize, że jakbym wzięła psa na rower, to on mnie pociągnie i się wywalę tak, że będzie musiał mnie ciągnąć do domu zakrwawioną :evil_lol:
Naklejka, gratuluję wyników! Jakie masz plany po LO? :)

Trzymaj smycz w ręce i jakby coś się działo to ją puść :eviltong:
Studium, technik dentystyczny, a czy ją skończę to się okaże.

Talia napisał(a):
Tak wolno jedziesz, że przechodni oglądają paznokcie? :P

Normalnie Oświęcim dla psa :mad:

No ba, niech je podziwiają :eviltong:

Przeżyje, musi, bo jeszcze film nie jest skończony :evil_lol:

Posted

Ja nie lubię czerwieni na psach :P Chociaż Jetsu ma czerwone hurtty, a Arnik kiedyś miał rogza

Wgl on na zimę mocniej zarasta i ma taka kryzę, teraz jest łysy, skończy grać w filmie i mu ogon obetnę i dłuższe kłaki na kryzie i brzuchu :evil_lol:

Posted

A jaki to film? :evil_lol:
Ja uważam, że kolor czerwony jest bardzo pospolity, nie wiem czemu, ale czasem jest tak, że jakiemuś psiakowi pasuje idealnie ten kolor, to wtedy jest spoko :D

Posted

Moro jest fe :diabloti:
U mnie odchudzanie jest łatwe, bo ja karmię psy, a rodzice niewiele im dają "przysmaczków" ;)

A dzisiaj było tak :) , niestety była zbyt wysoka temperatura na to, by zabrać Jetsa, a dureń wciąż kłaka ma sporo :-(