Vailet Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Jeeeeeju... Wszyscy zaczynaja rowerowac z psami a ja sie boje, raz sprobowalam i mam zle wspomnienia, chociaz to bylo dawno i zachowanie mojego psiura zmienilo sie bardzo, i to na plus. Pierwszy raz chyba bede jechac w halterze haha:lol: Quote
Naklejka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Ja się też bałam, bo Arni nie umiał minąć spokojnie psa. Teraz nie ma z tym problemu, bo bardziej pilnuje roweru i nie zwraca aż takiej uwagi na psy. Dzisiaj nas jeden zaatakował i pogonił kawałek. W pierwszej chwili myślałam, że mnie za nogę, albo tylna opone złapie, jednak pobiegł kawałek ze szczekiem za Arnikiem, który tylko się wystraszył i dalej biegł przed siebie. Quote
Ty$ka Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Naprawdę Arni jest niezabawkowy? Nie widać. :p My sobie biegamy luzem. Nie wyobrażam swojego psa trzymać na smyczce i na rowerze. Gdyby był większy to by robił za parowóz, zwłaszcza że doskonale zna komendy zaprzęgowe, bieganie z nim dało nam taki, a nie inny efekt i umie. Zresztą jak biega luzem to te komendy przydatne są zwłaszcza ha(lewo), ji (prawo), hoouuu (zwolnij) i ku*wa-zejdź-mi-z-drogi (to akurat komenda niezaplanowana, na szczęście piesek ja pojął :p). Rower z psem fajna sprawa ;) Quote
Naklejka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Arnik się bawi, ale nie zawsze, czasem rzucę mu piłkę, a on popatrzy na mnie z miną "sama se to przynies" i tyle z zabawy :eviltong: Po lesie Arnik biega bez smyczy, boi się roweru, wiec się pod niego nie ładuje, na równaj biegnie z boku, na dzwięk hamowania się zatrzymuje. Dwa rowery też ogarnia i nie powoduje wypadków :lol: A na smyczy przez osiedle biegnie, takie przygotowania do dłuższych tras po okolicznych wiochach, miastach. Quote
Vailet Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Gru psy ogolnie olewa ale jak jest w trybie biegu to wlacza mu sie "kilim" na wszystko, psy, rowery, ludzi, normalnie biegnie i warczy najezony :lol: Quote
Talia Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Tinie jak biegnie przy rowerze zakładam fizjologa, wtedy ma w dupie wszystko i lepiej biegnie niż na smyczy. Quote
Vailet Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Ja mialam go na smyczy i w kagancu przy rowerze, ale jednak nie chcialabym zeby moj pies obijal ludzi kagancem nawet jezeli nic by nie zrobil ;) Chce spróbowac bez smyczy w lesie, ale z kolei tam jest duzo rowerzystow Quote
Naklejka Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 Wybierz się w deszczowy dzień, albo o 4 rano, rowerzystów wtedy nie będzie :eviltong: Quote
Vailet Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 O 4 rano to moj piesek zajmie sie dzikami a nie biegnieciem za mna :eviltong: Quote
Talia Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Vailet napisał(a):O 4 rano to moj piesek zajmie sie dzikami a nie biegnieciem za mna :eviltong: Klapki na oczy i frytki do nosa :P Jak Tina była młoda i chciała zajmować się czymś innym zamiast ładnym biegiem to przyśpieszałam i od razu jej przechodziło :diabloti: Quote
Vailet Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 No kurde, teraz mam jeszcze większą ochote, musze sie wybrac ;) Quote
Naklejka Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 No nie dogodzisz :eviltong: Jak mijamy psa to tez przyspieszam, wtedy Arnik nie ma szans na podejscie do niego. Pazurki mi tylko wyschną i idziemy znów na rowerek :p Quote
Naklejka Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 Arni jest gruuuby :placz: rower co drugi dzień, mniejsza procja karmy i mam nadzieję, że zrzuci ten tłuszczyk i mięśnia nabierze :eviltong: Quote
kesencja Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 A ja mam schize, że jakbym wzięła psa na rower, to on mnie pociągnie i się wywalę tak, że będzie musiał mnie ciągnąć do domu zakrwawioną :evil_lol: Naklejka, gratuluję wyników! Jakie masz plany po LO? :) Quote
Talia Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Naklejka napisał(a): Pazurki mi tylko wyschną i idziemy znów na rowerek :p Tak wolno jedziesz, że przechodni oglądają paznokcie? :P Naklejka napisał(a): Arni jest gruuuby :placz: rower co drugi dzień, mniejsza procja karmy i mam nadzieję, że zrzuci ten tłuszczyk i mięśnia nabierze :eviltong: Normalnie Oświęcim dla psa :mad: Quote
Naklejka Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 kesencja napisał(a):A ja mam schize, że jakbym wzięła psa na rower, to on mnie pociągnie i się wywalę tak, że będzie musiał mnie ciągnąć do domu zakrwawioną :evil_lol: Naklejka, gratuluję wyników! Jakie masz plany po LO? :) Trzymaj smycz w ręce i jakby coś się działo to ją puść :eviltong: Studium, technik dentystyczny, a czy ją skończę to się okaże. Talia napisał(a):Tak wolno jedziesz, że przechodni oglądają paznokcie? :P Normalnie Oświęcim dla psa :mad: No ba, niech je podziwiają :eviltong: Przeżyje, musi, bo jeszcze film nie jest skończony :evil_lol: Quote
Talia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Ekstra foty. Chyba też coś zielonego kupię Tince. Quote
Naklejka Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Ja nie lubię czerwieni na psach :P Chociaż Jetsu ma czerwone hurtty, a Arnik kiedyś miał rogza Wgl on na zimę mocniej zarasta i ma taka kryzę, teraz jest łysy, skończy grać w filmie i mu ogon obetnę i dłuższe kłaki na kryzie i brzuchu :evil_lol: Quote
kesencja Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 A jaki to film? :evil_lol: Ja uważam, że kolor czerwony jest bardzo pospolity, nie wiem czemu, ale czasem jest tak, że jakiemuś psiakowi pasuje idealnie ten kolor, to wtedy jest spoko :D Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Moojemu idealnie pasuje czerwień :p I moro :loveu: Mój też na odchudzaniu, także łączę się w bólu - u mnie pieska tuczy kochana babcia :loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-iIXTzONfps8/U7W6h8ko1oI/AAAAAAAAcb4/OAnXMVCW8OQ/w640-h427-no/IMG_8157.jpg rewelacyjna fota! Quote
Naklejka Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Moro jest fe :diabloti: U mnie odchudzanie jest łatwe, bo ja karmię psy, a rodzice niewiele im dają "przysmaczków" ;) A dzisiaj było tak :) , niestety była zbyt wysoka temperatura na to, by zabrać Jetsa, a dureń wciąż kłaka ma sporo :-( Quote
Recommended Posts