Naklejka Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [quote name='gato']Ale mieliście ładną pogodę! Generalnie to ładnie tam u Twoich dziadków! Foteczki przy miastowych atrakcjach też gitowe, ja jakoś nie umiem wymyślić nic kreatywnego w kwestii "pies-w-wielkim-mieście" i raczej omijam betonowe tereny szerokim łukiem. U nas też za specjalnie nic nie ma, ot Kopernik siedzi, no ale psa sadzać mu na kolanach nie będę :shake:[/QUOTE] Całkiem ładnie, bo zaczęli coś remontować, do tej pory było tam okropnie ;) Ale jestem tam rzadko, a z psami szczególnie... Myślę, że częsciej tam będę jeździć, właśnie po to, by zdjęcia porobić, bo mam kilka pomysłów :D Może pojadę tam na tydzień ferii, tam nie mam internetu, więc miałabym czas na naukę i spacery :evil_lol: U siebie z psami też po miescie nie chodzę, bo w Zabrzu nic ciekawego nie ma. [quote name='natija']Floty fajne, musisz częściej do dziadków jeździć z psami:-);-)[/QUOTE] To nie jest aż tak blisko, trzeba jechać jakieś 2h w jedną stronę, a jak mam widzieć się z dziadkiem, to już na samą myśl się denerwuję :eviltong: Quote
natija Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 2 godziny to nie tak daleko,z dziadkiem nie musisz dlugo siedziec;),a za to jakie foty:) Quote
Naklejka Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 2h dla Jetsana i samochodu to stanowczo za dużo :eviltong: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-ZqHQnzAOpE4/UHw-0-78MYI/AAAAAAAALaU/ZudozvAcY60/w640-h480-no/IMG_1095.JPG[/IMG] Uwielbiam oglądać te stare zdjęcia :loveu: Jetsan w lutym skończy 4 lata.... Quote
łamAga Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 ja juz sie nie mogę doczekać aż Qwenda będzie miała szczeniaki :loveu: kocham te puchate misiaczki :loveu: Quote
Naklejka Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 [quote name='dOgLoV']ja juz sie nie mogę doczekać aż Qwenda będzie miała szczeniaki :loveu: kocham te puchate misiaczki :loveu:[/QUOTE] Taka ilość szczeniąt w jednym miejscu i w jednym czasie nie wróży nic dobrego :P Poszłam na spacer z myślą, że nikogo w parku nie bedzie, bo deszcz pada, więc będzie miło i spokojnie. Przeliczyłam się... Ale ostatecznie nic się nie stało, nawet Jetsu się odwołał od tego cholernego kundla.... Quote
łamAga Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='Naklejka']Taka ilość szczeniąt w jednym miejscu i w jednym czasie nie wróży nic dobrego :P Poszłam na spacer z myślą, że nikogo w parku nie bedzie, bo deszcz pada, więc będzie miło i spokojnie. Przeliczyłam się... Ale ostatecznie nic się nie stało, nawet Jetsu się odwołał od tego cholernego kundla....[/QUOTE] wiem , bedzie hardcore :diabloti: a później sie zakocham w nich i żadnego nie oddam :diabloti: każdy pomyślał tak jak Ty :evil_lol: Quote
Bolsbokser Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Ale czad !!! Gdzie takie piękne miejsca masz ? [url]https://lh3.googleusercontent.com/-UtaMRthALNc/UlvKJNhhgLI/AAAAAAAAXis/EupBj4au-FQ/w640-h427-no/IMG_9159.png[/url] Piękny ten Twój Tybetan :) [url]https://lh5.googleusercontent.com/-uK2YYyaTdHU/UlvZslxv4SI/AAAAAAAAXkA/Qt9D2gL_qmI/w427-h640-no/IMG_9153.png[/url] [url]https://lh6.googleusercontent.com/-2oKGw3rirBo/Uluopb3xovI/AAAAAAAAXiQ/Brvu3SkUc14/w427-h640-no/IMG_9085.png[/url] Quote
Naklejka Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 [quote name='Bolsbokser']Ale czad !!! Gdzie takie piękne miejsca masz ? [url]https://lh3.googleusercontent.com/-UtaMRthALNc/UlvKJNhhgLI/AAAAAAAAXis/EupBj4au-FQ/w640-h427-no/IMG_9159.png[/url] Piękny ten Twój Tybetan :) [url]https://lh5.googleusercontent.com/-uK2YYyaTdHU/UlvZslxv4SI/AAAAAAAAXkA/Qt9D2gL_qmI/w427-h640-no/IMG_9153.png[/url] [url]https://lh6.googleusercontent.com/-2oKGw3rirBo/Uluopb3xovI/AAAAAAAAXiQ/Brvu3SkUc14/w427-h640-no/IMG_9085.png[/url][/QUOTE] To są Głuchołazy :) Dzięki! :D Arni ma rozwalone/rozdrapane ucho, drapie je, a Jetsan je wylizuje. Muszę jechać do weta w Bytomiu, a nie wiem kiedy znajdę czas na to... Może mieć zapalenie ucha, albo jakieś inne paskudztwo, no chyba że to po prostu zwykłe zadrapanie, oby! Quote
angineuuka Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 raczej będzie miał zapalenie ucha... Albo coś m wpadło? :evil_lol: Mam nadzieję, że to nie będzie inne paskudztwo ;) Quote
KT Arts Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [url]https://lh5.googleusercontent.com/-ZqHQnzAOpE4/UHw-0-78MYI/AAAAAAAALaU/ZudozvAcY60/w640-h480-no/IMG_1095.JPG[/url] szczeniaki są słodkie :loveu: ja niestety, albo stety nie pamiętam jak Toro był taki.. Quote
Naklejka Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 [quote name='Niufciak'][url]https://lh5.googleusercontent.com/-ZqHQnzAOpE4/UHw-0-78MYI/AAAAAAAALaU/ZudozvAcY60/w640-h480-no/IMG_1095.JPG[/url] szczeniaki są słodkie :loveu: ja niestety, albo stety nie pamiętam jak Toro był taki..[/QUOTE] Jetsu był fajnym szczylem, nie niszczył, słuchał się, nie zalał mi mieszkania :P Toro wzięłaś starszego, ale nie masz czego żałować i tak jest super psem :D Arni ma zadrapanie na szyi, za polikiem, na tym samym boku co rozwalone ucho :shake: Teraz się zastanawiam, czy to nie są po prostu jakieś ślady po bitwach z Jetsanem, a Arni jako przewrażliwiony piesek, dodatkowo sobie to rozdrapał. I tak ruszę do weta, chociaż nie wydaje mi się, by to były problemy z uchem- jest czyste, nie śmierdzi, nie ma żadnej wydzieliny. Quote
angineuuka Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Naklejka']Jetsu był fajnym szczylem, nie niszczył, słuchał się, nie zalał mi mieszkania :P Toro wzięłaś starszego, ale nie masz czego żałować i tak jest super psem :D Arni ma zadrapanie na szyi, za polikiem, na tym samym boku co rozwalone ucho :shake: Teraz się zastanawiam, czy to nie są po prostu jakieś ślady po bitwach z Jetsanem, a Arni jako przewrażliwiony piesek, dodatkowo sobie to rozdrapał. I tak ruszę do weta, chociaż nie wydaje mi się, by to były problemy z uchem- jest czyste, nie śmierdzi, nie ma żadnej wydzieliny.[/QUOTE] Ucho Alpiny też nie śmierdziało i nie było zbyt dużo wydzieliny. Było tylko bardzo zaczerwienione. Po prostu je obserwuj, bo nie nie musi to być nic złego :D Quote
KT Arts Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Naklejka']Jetsu był fajnym szczylem, nie niszczył, słuchał się, nie zalał mi mieszkania :P Toro wzięłaś starszego, ale nie masz czego żałować i tak jest super psem :D [/QUOTE] Dzięki :) Powiem Ci że po części się ciesze :) ominęło mnie noszenie go po schodach i szukanie jego mleczaków po całym domu :) ale fajnie sie patrzy na takie szczylkowe fotki :) Quote
Naklejka Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 [quote name='Niufciak']Dzięki :) Powiem Ci że po części się ciesze :) ominęło mnie noszenie go po schodach i szukanie jego mleczaków po całym domu :) ale fajnie sie patrzy na takie szczylkowe fotki :)[/QUOTE] Noszenie po schodach było okropne! Do tej pory pamiętam jak mnie plecy, ręce bolały :lol: Jak przywieźliśmy go z hodowli to ważył 11kg, miał 8tygodni, każdego tygodnia o 1kg więcej miał :evil_lol: Smycz mi się dzisiaj na spacerze odpięła... nie wiem jak, dobrze, że Jetsu nie nawiał :lol: Arni dlaej ucho drapie, ale go nie boli, jest czyste, tylko zadrapane :roll: Może ojciec będzie miał ochotę podrzucić mnie do weta.... Quote
KT Arts Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='Naklejka']Noszenie po schodach było okropne! Do tej pory pamiętam jak mnie plecy, ręce bolały :lol: Jak przywieźliśmy go z hodowli to ważył 11kg, miał 8tygodni, każdego tygodnia o 1kg więcej miał :evil_lol: Smycz mi się dzisiaj na spacerze odpięła... nie wiem jak, dobrze, że Jetsu nie nawiał :lol: Arni dlaej ucho drapie, ale go nie boli, jest czyste, tylko zadrapane :roll: Może ojciec będzie miał ochotę podrzucić mnie do weta....[/QUOTE] Jetsan ci ucieka? :P wygląda na takiego lenia, że mu się nawet ruszać nie chce :P hahahah Quote
Naklejka Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Niufciak']Jetsan ci ucieka? :P wygląda na takiego lenia, że mu się nawet ruszać nie chce :P hahahah[/QUOTE] Ucieka :evil_lol: to jest kombinator pierwszej klasy, dlatego też chodzi na dławikach, bo ze wszystkiego innego mi uciekał :eviltong: Quote
KT Arts Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 [quote name='Naklejka']Ucieka :evil_lol: to jest kombinator pierwszej klasy, dlatego też chodzi na dławikach, bo ze wszystkiego innego mi uciekał :eviltong:[/QUOTE] a taki niepozorny sie wydaje :D haha, cicha woda :D Quote
Naklejka Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Niufciak']a taki niepozorny sie wydaje :D haha, cicha woda :D[/QUOTE] Teraz BARDZO się uspokoił (starszy, mądrzejszy jest, nawet tyle japy już nie drze :D), ale jak był młodszy :mdleje: jak był małym szczeniakiem co chwilę ze spaceru wracałam z szelkami w rękach, bo pies już dawno był w domu :evil_lol: Teraz już tak nie wywija i nie próbuje uciekać, ale za psem, za zapachami wciąż potrafi pobiec i ma wtedy niezłe przyspieszenie. No i w domu dostaje ku*wicy jak ktoś obcy w okolicy chodzi, może być totalnie wykończony po 3h spacerze i tak ruszy do ataku. Quote
KT Arts Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 [quote name='Naklejka']Teraz BARDZO się uspokoił (starszy, mądrzejszy jest, nawet tyle japy już nie drze :D), ale jak był młodszy :mdleje: jak był małym szczeniakiem co chwilę ze spaceru wracałam z szelkami w rękach, bo pies już dawno był w domu :evil_lol: Teraz już tak nie wywija i nie próbuje uciekać, ale za psem, za zapachami wciąż potrafi pobiec i ma wtedy niezłe przyspieszenie. No i w domu dostaje ku*wicy jak ktoś obcy w okolicy chodzi, może być totalnie wykończony po 3h spacerze i tak ruszy do ataku.[/QUOTE] hahahaha to masz z nim wesoło :D wystarczy mieć tybetana i zobacz ile atrakcji :D Quote
Naklejka Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Niufciak']hahahaha to masz z nim wesoło :D wystarczy mieć tybetana i zobacz ile atrakcji :D[/QUOTE] I tak niczego nie przebije otwieranie i wyważanie bram :evil_lol: Tak, tak, pies zamknięty z tyłu ogrodu, bezpiecznie jest, a ten gnój bramę wyrwie, albo otworzy i lata po całym ogrodzie, nie daj borze, by główna brama była otwarta :shake: Jak mi raz na ulicę wyleciał, to myślałam, że zawału dostanę. Chociaż ci przechodzący ludzie prawdopodobnie byli bardziej wystraszeni niż ja.... Quote
KT Arts Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 [quote name='Naklejka']I tak niczego nie przebije otwieranie i wyważanie bram :evil_lol: Tak, tak, pies zamknięty z tyłu ogrodu, bezpiecznie jest, a ten gnój bramę wyrwie, albo otworzy i lata po całym ogrodzie, nie daj borze, by główna brama była otwarta :shake: Jak mi raz na ulicę wyleciał, to myślałam, że zawału dostanę. Chociaż ci przechodzący ludzie prawdopodobnie byli bardziej wystraszeni niż ja....[/QUOTE] hahahaha ja ostatnio nastraszyłam psem babę w lesie :P aż ja zamurowało jak zobaczyła niedźwiedzia w lesie hahhahaha :P Quote
Naklejka Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Niufciak']hahahaha ja ostatnio nastraszyłam psem babę w lesie :P aż ja zamurowało jak zobaczyła niedźwiedzia w lesie hahhahaha :P[/QUOTE] Ej no, ja bym też się wystraszyła takiego "Jetsana", gdyby był na ulicy, darł ryja z wściekłością, z pianą w pysku itd. :evil_lol: Dobrze, że ten pies jednak się mnie słucha i poszedł na ogród, jak wydarłam się na niego :shake: Jetsan co chwilę straszy ludzi na spacerach :eviltong: Quote
KT Arts Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 [quote name='Naklejka']Ej no, ja bym też się wystraszyła takiego "Jetsana", gdyby był na ulicy, darł ryja z wściekłością, z pianą w pysku itd. :evil_lol: Dobrze, że ten pies jednak się mnie słucha i poszedł na ogród, jak wydarłam się na niego :shake: Jetsan co chwilę straszy ludzi na spacerach :eviltong:[/QUOTE] to Cie chyba całe Zabrze słyszało hahaha :P biedny Jetsik, pańcia mu nie pozwala straszyć ludzi :P a może on szuka jakiejś ofiary na pożarcie ? a ty mu zabraniasz :P oj nie dobra pańcia Quote
Naklejka Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 [quote name='Niufciak']to Cie chyba całe Zabrze słyszało hahaha :P biedny Jetsik, pańcia mu nie pozwala straszyć ludzi :P a może on szuka jakiejś ofiary na pożarcie ? a ty mu zabraniasz :P oj nie dobra pańcia[/QUOTE] Nie dobra, nie dobra :P Sratatatata, Arni znów się wszystkiego boi i ma zwiechy :loveu: Dziwnym trafem jakoś dysku się nie bał i był super, mega, genialny, wszystkie dyski złapane i przyniesione bez ociągania, ale piłeczka i wszystko inne... klapa :loveu: Nigdy tego psa nie zrozumiem :) A bawił się w ogródku, a tu nie ma rozproszeń i zazwyczaj jest na maksa skupiony... Quote
angineuuka Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 to je Arnold, tego nie ogarniesz :evil_lol: Quote
Recommended Posts