Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak zaglądam z wątku bazarkowego, na który kuknęłam. Biegunki bardzo wyniszczają organizm. Czy piesio dostaje tylko suchą karmę? Powinien tylko gastrointestinal jeść, a oprócz tego można codziennie podawać ziołowy antybiegunkowy - taninal. Mój Fenuś to często brał. :)

Warto zbadać na czczo kortyzol we krwi, czy nie ma problemu z nadnerczami, no i trzustkę zbadać, w ogóle ogólne badania krwi. Na przedłużajace się biegunki czasem weci zapisują dłuższe leczenie antybiotykiem, jak kevafet. Czy Maciuś dostaje jakiś antybiotyk teraz? Ajula ma duże doswiadczenie e skutecznhym leczeniem u swego psa biegunek. Mi jej rady bardzo pomogły.

Trzymam mocno i będę zagladać,

Jak duży jest Maciuś?

Aguś kochana Maciuś jeszcze w tym tygodniu przejdzie komplet badań. Zrobimy też profil trzustkowy. Kciuki bardzo potrzebne!!!!!! Dziś wygłaskałam całe stadko :) Maciejka drepta sobie dzielnie na łapinkach i gdyby nie ta okropna chudosc to się nasz staruszek dzielnie trzyma :) Apetyt mu dopisuje ...humor też :) podreptał ...poszczekał....dał się pomiziac i poszedł spac ;) Na dworze zimno więc nie ma to jak w ciepłym domku się wyspac :)

Posted

Aguś kochana Maciuś jeszcze w tym tygodniu przejdzie komplet badań. Zrobimy też profil trzustkowy. Kciuki bardzo potrzebne!!!!!! Dziś wygłaskałam całe stadko :) Maciejka drepta sobie dzielnie na łapinkach i gdyby nie ta okropna chudosc to się nasz staruszek dzielnie trzyma :) Apetyt mu dopisuje ...humor też :) podreptał ...poszczekał....dał się pomiziac i poszedł spac ;) Na dworze zimno więc nie ma to jak w ciepłym domku się wyspac :)

No to bardzo dobrze, Mocno trzymam za Maciusia. :) Oby nic niepokojącego nie wyszło w badaniach.

• Upvote 1
Posted

Yolanovi zakupiła Maciusiowi niezbędne mu pampersy. Koszt z przesyłką 60 zł. Pieluszki polecą prosto do hoteliku więc z pewnością sprzedawca dołączy rachunek. Jak pieluszki dotrą poproszę Emiś aby wstawiła rachunek na wątek :)

Maciejko pamiętaj ...dzielny bądź a ciocia tu trzyma kciuki z całych sił :)

Na koncie również deklaracje stałe :

yolanovi : 15 zł

Elypsa : 20 zł

Rodzinka Brunka z Międzygórza : 10 zł

Przepięknie Dziękujemy :)

Posted

Też sercem jestem z Tobą Maciusiu! Postaram się też wygrzebać jakiś pieniążek w przyszłym tygodniu,

Allu kochana dziękujemy :wub: 

czekam na wiadomosc z hoteliku czy są już wyniki i oby nie były bardzo złe :( strasznie się martwię o naszego Maciusia :(

Posted

nasz Maciuś otrzymał w prezencie od naszej kochanej Alli Chrzanowskiej ( 50 zł ) Allu kochana z całego serducha dziękuję w imieniu swoim i Maciusia :*:*:* :)

Rozmawiałam wczoraj z Emiś ....na razie mamy tylko wyniki moczu które nie  są najlepsze :( dziś czekamy jeszcze na wyniki krwi :(

Posted

dzwoniła Emiś ( wciąż nie może NIC napisac po zalogowaniu się ) dziewczynki poradźcie do kogo ten problem zgłosic ???

A co do Maciusia wyniki bardzo kiepskie :( trzustka w fatalnym stanie :( :( :( Jutro Emiś jedzie z Maciusiem na kolejne badania i USG :( nie jest niestety dobrze :( zobaczymy co dalej .......Maciejko moja kochana :( :( :(

Posted

dzwoniła Emiś ( wciąż nie może NIC napisac po zalogowaniu się ) dziewczynki poradźcie do kogo ten problem zgłosic ???

A co do Maciusia wyniki bardzo kiepskie :( trzustka w fatalnym stanie :( :( :( Jutro Emiś jedzie z Maciusiem na kolejne badania i USG :( nie jest niestety dobrze :( zobaczymy co dalej .......Maciejko moja kochana :( :( :(

Na dole po prawej stronie są wymienieni modzi. Jak zwykle polecam Maupę http://www.dogomania.com/forum/forum/22-psy-do-adopcji-znalezione/

Posted

Niestety wieści od Maciusia minorowe. Ja wstawię fotkę bidula, a Martkia potem przekaże wiadomości od Emiś po dzisiejszej, ponownej wizycie u weta, 

Maciek na kroplówkach

10926436_862845637111888_587597107437023

Posted

Wieści niestety mało optymistyczne :( Maciuś dziś spędził 3 godziny w lecznicy na badaniach. USG nie wykazało guzów jednak jest to bardzo trudny organ do dokładnego przebadania. Wyniki Maciusia są kiepskie :( do tego przewlekłe biegunki i duży spadek wagi mogą świadczyc o nowotworze trzustki :( oby nie !!!!!!!!!!! W piątek poznamy dokładne wyniki Maciusia. Na razie Maciuś na ścisłej diecie i zaopatrzony w reklamówkę leków.

Posted

próbuje wstawić wyniki naszego Maciusia ale jakoś mi nie wychodzi .......

Wynik badania laboratoryjnego nr: 0862-01-15
Data pobrania materiału: 2015-01-09 Data badania: 2015-01-09 Rodzaj próbki: Mocz
Właściciel: Emilia Agustyn
Pacjent: Maciek Gatunek: Pies Rasa: mieszaniec Płeć: po sterylizacji Wiek: 14 lat
Lecznica: D0402 Przedsiębiorstwo Prywatne "Lupus" Edyta Hyla
Lekarz: Karina Nowak
Badanie Wynik Jedn. Norma
Badanie ogólne moczu:
Badanie podstawowe moczu
Barwa moczu jasnożółta
Przejrzystość klarowny
Woń mięsna
Leukocyty 15 kom. /μl
Azotyny -
Urobilinogen - μmol/l
Białko 0,3 g/l
pH 5,83
Erytrocyty 10 kom. /μl
Ciężar właściwy 1,016
Kwas askorbinowy 0,6 mmol/l
Ketony - mmol/l
Bilirubina - μmol/l
Glukoza - mmol/l
Badanie osadu moczu
Osad (makroskopowo) obfity, rozproszony,
jasny
Supernatant (makroskopowo) jasnożółty, klarowny
Leukocyty 20-40 wpw
Erytrocyty 3-10 wpw
Bakterie liczna flora

Posted

Wynik badania laboratoryjnego nr: 0862-01-15
Data pobrania materiału: 2015-01-09 Data badania: 2015-01-09 Rodzaj próbki: Mocz
Właściciel: Emilia Agustyn
Pacjent: Maciek Gatunek: Pies Rasa: mieszaniec Płeć: po sterylizacji Wiek: 14 lat
Lecznica: D0402 Przedsiębiorstwo Prywatne "Lupus" Edyta Hyla
Lekarz: Karina Nowak
Badanie Wynik Jedn. Norma
Badanie ogólne moczu:
Badanie podstawowe moczu
Barwa moczu jasnożółta
Przejrzystość klarowny
Woń mięsna
Leukocyty 15 kom. /μl
Azotyny -
Urobilinogen - μmol/l
Białko 0,3 g/l