Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Katcherine']Pelno wyzlow w schroniskach a ludzie nadal tylko by mnozyli.... w glowie sie nie miesci.
A ona w ogloszeniach nie ma zaznaczone ze jest wysterylizowana?[/QUOTE]
ma zaznaczone....ale ludzie wolą sie dopytac czy to pewne...
wiec zaczynam ze rodzic juz nie bedzie.....
ze ludzie maja ją kochac dla niej samej...itd

Posted

Fakt ze Livia jest bardzo w wygladzie rasy Lol- zadnych owczarkowych futerek, tudziez dziwnych podpalen... wiec kazdemu zal ze szczeniaczkow miec nie bedzie. Brrrrrrrr. Az mna wstrzasnelo.

Dobrze ze Livia ma wsparcie ciotek i juz tylko czeka na ten wlasciwy domek. A co z Hiszpanem nie wypalilo?

Posted

[quote name='Katcherine']Fakt ze Livia jest bardzo w wygladzie rasy Lol- zadnych owczarkowych futerek, tudziez dziwnych podpalen... wiec kazdemu zal ze szczeniaczkow miec nie bedzie. Brrrrrrrr. Az mna wstrzasnelo.

Dobrze ze Livia ma wsparcie ciotek i juz tylko czeka na ten wlasciwy domek. A co z Hiszpanem nie wypalilo?[/QUOTE]

nie odzywa sie ....wiec pewnie tez liczyl na wiecej

Posted

[quote name='tanitka']całe szczęście, że nie tylko "tacy miłośnicy" rasy żyją w tym ciemnym kraju :) a w Hiszpanii to tez za bardzo o psy nie dbają, tak swoją drogą.....[/QUOTE]
...wszedzie sa ludzie i taborety......
my szukamy najlepszego czlowieka:)

Posted

Wpadłam na wątek i trzymam kciuki za Livię. Co do telefonów to chyba lepiej żeby w ogóle nie było niż były takie, gdzie człowiek się dowiaduję, że sterylizacja jest okaleczeniem psa i że Pan da mi 500 zł żebym mu wydała sukę i nie wnikała...Akurat teraz też pomagam wyadoptować malutką suczkę onkę i jest mnóstwo telefonów ale każdy rezygnuje jak się dowiaduje, że tylko na warunkach umowy adopcyjnej i ze musi ja wysterylizować co zostanie sprawdzone. Przeraża mnie to, bo to oznacza że chyba sami chętni na pseudo dzwonią i jest ich aż tylu!!

Posted

No wlasnie bylam strasznie zaskoczona chetnym... Lol.

[quote name='tanitka']całe szczęście, że nie tylko "tacy miłośnicy" rasy żyją w tym ciemnym kraju :) a w Hiszpanii to tez za bardzo o psy nie dbają, tak swoją drogą.....[/QUOTE]

Posted

Pewnie, że zadzwoni. :lol: Jeśli zaś chodzi o pseudo,
to sterylizacja ma tyluż zwolenników, co przeciwników.
Nie sądzę jednak, by wszyscy przeciwnicy
byli typowymi rozmnażaczami psów.
Może rezygnują po prostu z innych przyczyn

Posted

Teraz ja wtrącę w końcu swoje "trzy grosze". Byłyśmy dzisiaj na spacerze, Livia na dłuuugiej lince biegła przodem, ja za nią a z tyłu jakieś dwa rzepy ( czytaj Giselle z innym psem). Livia dumnie torowała drogę, ale wystarczyło krótkie: "Livka do mnie", przyklękam i Livia już jest przy mnie. Patrzy tymi mądrymi, brązowymi oczyma, kręci swoim małym kikutkiem, siada przede mną i trąca mnie swoją łapką. Jeszcze nie wiem co to znaczy, ale....... poznajemy się i nauczymy się siebie :) Tzn. Ona nauczy mnie jak mam ją czytać, rozumieć...bo Ona jest bardzo mądrą dziewczynką!!!!

Posted

[quote name='michelle04']Teraz ja wtrącę w końcu swoje "trzy grosze". Byłyśmy dzisiaj na spacerze, Livia na dłuuugiej lince biegła przodem, ja za nią a z tyłu jakieś dwa rzepy ( czytaj Giselle z innym psem). Livia dumnie torowała drogę, ale wystarczyło krótkie: "Livka do mnie", przyklękam i Livia już jest przy mnie. Patrzy tymi mądrymi, brązowymi oczyma, kręci swoim małym kikutkiem, siada przede mną i trąca mnie swoją łapką. Jeszcze nie wiem co to znaczy, ale....... poznajemy się i nauczymy się siebie :) Tzn. Ona nauczy mnie jak mam ją czytać, rozumieć...bo Ona jest bardzo mądrą dziewczynką!!!![/QUOTE]
ooo wypraszam sobie takie tam:_):)
ale dobrze ze napisalas.....
Livia jest bardzo madra