Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danavas']ja sobie przypomniałam o mandacie jak poborca skarbowy zastukał do mych drzwi...stwierdzam ze nie opłaca się latać na pocztę i w ciągu 7 dni kołować kasę na opłacenie...po kilku miesiącach sami przychodzą a przy kwocie 200zł opłata tylko 12...więc idealna opcja dla leniwych sklerotyków...czyli dla mnie:)[/QUOTE]

hahhaha dobre dobre . Widzisz Guli a Ty masz jeszcze mandat do opłacenia za szaleństwo na drodze jak jechaliśmy po Reksia do Torunia :)

Posted

[quote name='Czorcik']hahhaha dobre dobre . Widzisz Guli a Ty masz jeszcze mandat do opłacenia za szaleństwo na drodze jak jechaliśmy po Reksia do Torunia :)[/QUOTE]

Oj tam oj tam zdarzylo się ;) Szykuj się na 29 grafit i Aza kurs na grudziądz ;) mam nadzieję że tym razem bez mandatów bo z wielką budą na przyczepce ;) ;)

Posted

[quote name='Awit']Ooo zabieracie je w przyczepce?

A Kajtun jest podobny do mojej Fredzi:-)[/QUOTE]

chyba budy jednak nie będziemy wieść , ale za to Grafita i Azę .

Mundziaczku głoski dla Ciebie :)

Posted

Zadzwoniłam dziś po południu do pani Małgosi i ręce mi opadły, tzn całe moje pozytywne myślenie odpłynęło:-(
Dziś pani Małgosia przeniosła Szarika do innego kojca, bo nie chciał po spacerku wejść do kojca<a zawsze wchodził chętnie>.
Mundzia jest tydzień w tym samym kojcu co Szarik i niestety zdominowała Szariczka.
Jest bardzo energiczna, żywiołowa, jak widziała P.Małgosię na zewnątrz to skakała, podskakiwała przy siatce tak wysoko, silnie, nie zwracając uwagi że wskakuje na Szariczka. Wyjadała mu jedzenie z miski. Szarik stał się smutniejszy i lekko przestraszony.
Nie można pozwolić, aby Szarik został całkowicie zdominowany a ponieważ Mundzia jest wyjątkowo skoczna, została w tym kojcu, bo jest w całości zabezpieczony od góry.
A Szariczek został przeniesiony do drugiego.
Jeśli będą osobno to koszt jednego z nich wynosi ok 360zł/m-nie.
To Mundzi brakuje jakieś 140zł.
Wg mnie przez te parę dni Mundzia pokazała na co ją stać, a pełzanie to jej reakcja na strach przed nieznanym.
Guliwer był dziś w Nosku, mam nadzieję, że wpadnie i napisze co widział.
Edit:
Nie wiedziałam, że ona jest aż tak żywiołowa.........
Guwlier i czorcik też nie wiedzieli........
Pani Małgosia zaszczepiła ją na wirusówki, jaka kwota jeszcze nie wiemy, ale jak się dowiemy, to przeleję.

Posted

Awit uwierz że zupełnie inaczej to sobie wyobrażałam, a Mundzia odżyła i pokazała na co ą stać , podejrzewam , ze u Fiery była dominowana przez większe , czy sprytniejsze psy i teraz dała popalić Szarikowi, a Szarik jak to Szarik , taka psia pierdółka ( wybacz Szariczku )
Tylko skąd teraz 140zł dodatkowo ?

Posted

Tak Czorcik, ja wierzę, że ona właśnie daje z siebie wszystko z tej radości...
Tam była taka samowolka, wszystkie razem, więc za bardzo nie miała tyle odwagi, tym bardziej, że była większa Aza, Grafit, Graf.
A tu Szarik spokojniutki i cichutki, to w końcu próbowała przejąć dowodzenie.
Ale Pani Małgosia czuwa i nie będzie pozwalała na niewłaściwe zachowania.

Posted

Tak są nowe:-)
Otrzymałam 50zł od znajomego z poza dogo, od PawłaB, dziękuję mu bardzo!!!!!
I Mundzia znowu mieszka w kojcu z Szarikiem.
Tego dnia co Szarik nie chciał wrócić do kojca, P.Małgosia przeniosła go do innego, ale po wieczornym spacerze Szarik sam wszedł do Mundzi i już został z powrotem u siebie z nią:-)
Jak jedzą, P.Małgosia jest z nimi i diablica nie wyjada Szarikowi.
Mundzia biega z Szarikiem, Reksem, Dosią, bega jak szalona, po kwiatkach też.
Podskakuje, skacze ale jest hamowana przez P.Małgosię.
Przybiega się przytulić, dostać głaska.
Jest mniej więcej w wieku Szarika, ale ma w sobie duuużo więcej energii.
Wiecie, ulżyło mi, martwiłam się o nią, a tak przy nim, może nabierze trochę ogłady....

Posted

Szariczku ukochaj Mundzie daj buziola i już będzie zgoda!!Psiaczki ciotka z "lasku"mocno Was ściska!zrobiłam pierwszy w życiu bazarek proszę zobaczcie co mi z tego wyszło!