Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danavas']to załóż cioteczko...biegusiem;)
a ta kicia umarła.:(..u mnie w domu w nocy....choć tyle że w cieple a nie na brudnych betonowych schodach...teraz walczymy o jej braciszka...[/QUOTE]
O matko, biedna maleńka:-(
Byłam wczoraj na wsi na pogrzebie, posłuchałam o zwierzakach, tu się koty rozmnożyły, tam...
To psa chce się ktoś pozbyć i z uśmiechem mówi "trzeba z nim coś zrobić".
Psy przy budach posikały się z emocji jak mój mąż poszedł się z nimi przywitać.
Mój umysł nie pojmuje, jak można być znieczulonym na psie potrzeby.
Edit:
Przyszły wpłaty:
4.10: 50zł od Dostroty, 5.10: 60zł od Oleny84, z czego 50zł po Kamusi.
Dziekuję cioteczki!

Posted

Awit ja już od 30lat dokarmiam biedy ze wsi zaczęłam jak byłam małą dziewczynką nie rozumiałam dlaczego piesek jest na łańcuchu u sąsiadów a u mojej prababci chodzi luzem dlaczego tam psina to skóra i kości a u mojej prababci grubasek!zaczęłam podstawiać stołki do płota i przerzucałam mu jedzenie.Najgorsze dla mnie jest to ,że ci ludzie chodzą sukcesywnie do kościoła i szkoda,że nie słyszą co ksiądz mówi nie mogę tego pojąć!!

Posted

Mundzia już w Mokrym Nosku ;) Po drodze przeglądzik u wetki wyjęciągnięcie kleszczyka, szczepienie, czyszczenie uszków, manicure, i odróżka na kleszcze i inne cholery :) Sunia przeurocza, straszny pieszczoch więcej info oczywiście Awit podrzuci ja znikam sprzątaćżeby jutro nie zginąć śmiercią tragiczną ;) ;)

Posted

Guliwer jakie więcej??
Tyle powiedziałeś, że ja już mam mało do dodania:-)
Ale niech będzie jak mówisz, coś skrobnę:-)
Dziewczyny, w ogóle wszystkie psy się ucieszyły jak przyjechaliśmy.
Mundzia jest superowa, w każdym momecie stojąc przy człowieku lub siedząc, tak się przysuwa aby kawałkiem ciałka dotykać człowieka. Albo boczkiem, albo choć samą łapką:-)
No i to jej oddawanie głowy i pyszczka do głaskania.
Powiem Wam, że ja nie znam psa, który by tak pragnął dotyku tej części ciała.
Tak jak inne w każdej chwili od razu wywalają np brzuch, tak Munia wpatruje się w oczy, oddaje główkę w dłonie, przymruża oczka i normalnie widać jej szczęście w całym psim ciałku, widać psychiczne oddanie się człowiekowi.
Niby biega, podskakuje, ale przy człowieku coś się dzieje z nią, jakby zastyga i cała się oddaje.
Urody wielkiej ona nie ma, jest taka pospolita, choć mordkę ma śliczną, długą.
Jeśli ktoś zechce ją poznać i zobaczy ją na żywo, to myślę, że da jej dom.
To jest pies, który ma w sobie coś co łapie za serce....

Pani doktor potwierdziła, że jest przed cieczką, i wg niej należy poczekać na cieczkę i po niej sterylizować.
Szarik, z którym będzie w kojcu, ucieszył się jak powąchał Mundzię, bo mu pachnie suką, bo jeszcze hormony mu spokoju nie dają. Jest parę dni po kastracji, więc może sobie wąchać:-)

Fiera podarowała ten tydzień pobytu w październiku Mundzi, więc ma cosik na nową drogę:-)
Fiera dziękujemy!

Po południu rozmawiałam z Panią Małgosią, jak na razie wszystko było dobrze.
Pojadły karmy Puriny, bardzo im smakowała, co chwila zamieniały się miskami:-)

Lada dzień wyślę Pani Małgosi pieniądze za pobyt Mundeczki.
Będzie to kwota 23 doby x 10= 230zł.

Edit:
Zapomniałam podziękować Guliwerowi89 i Czorcik, którzy w dniu dzisiejszym zrezygnowali z czegoś bardzo ważnego na rzecz wyjazdu po Mundzię, Velvet i Crazy.
Jakby tego było mało, opłacili podróż< ja ciutkę dołożyłam> i weta, przemiłą prawdziwą doktor.

Sylwiaso, gdyby w każdej parafii, księża mieli podobne do naszego podejście do psów, i głośno by o tym mówili, to wg mnie ludzie inaczej by traktowali psy.
Dla nich w większości najważniejszy jest parafianin z otwartym portfelem na kościół.
A pies nie ma znaczenia.

Posted

Awit , sama wiesz , ze taka podróż to przyjemnosć :):)
w sumie to wcale nie mało dołozyłaś , bo całkiem sporo.
ale... nie będziemy się tu przecież licytować , psiule bezpieczne i to najważniejsze , a czas nam wczoraj zleciał błyskawicznie. Wiadomo w miłym towarzystwie :):)

Posted

A jak poszliście, to dopiero zobaczyłam, że wszędzie dookoła leżały słodycze a ja gapa nic nie postawiłam na stół.
Na lodówce ptasie, na parapecie z 1 strony wafelki, z 2 ciasteczka.
Jak chytrus jakiś:oops:

Ciekawe jak Mundzia po nocy....
Dziś ładna pogoda to sobie w słoneczku pobiegają pewnie:-)
Aha, policzyłam i wyszło mi, że do zapłacenia za Mundzię mam 230zł. za październik za hotelik od 8-31.

Posted

zrobiłam przelew za Mundzię , 20 zł stałej tak jak gadałysmy.

Nie martw się słodyczami , rozmiar mojej doopy i tak pozostawia wiele do życzenia a przecież zaliczyliśmy Mcdonalda po drodze :)

Posted

No tak ale mój zad to jeszcze się na fotel mieści więc naspokojnie moglem się na ptasie załapać ;) ;) ;) a tak poważnie to nic się nie stało zjemy następnym razem ;) ;) ;) a jak zad się przestanie mieścić to się większy dogowóz kupi ;););)

Posted

[quote name='sylwiaso']Właśnie wybieram się do parafii na rozmowę do fajnego księdza ja tego tak nie zostawię!!![/QUOTE]
I jakiś efekt rozmowy?
A o co chodziło?:-)
[quote name='danavas']Awit chytrusek :eviltong:[/QUOTE]
Tego się spodziewałam...
[quote name='Guliwer89']No tak ale mój zad to jeszcze się na fotel mieści więc naspokojnie moglem się na ptasie załapać ;) ;) ;) [/QUOTE]
No jeszcze Ty mnie dobijasz....

Posted

Guli Twój dogowóz jest tak charakterystyczny , ze się zapłaczę jak Go zmienisz , może i jest nie wyględny ale za to jaka strzała. Wiec dbaj o zad , zeby Ci się mieścił jednak

Posted

[quote name='Guliwer89']Czorcik robiłaś przelew i o mnie zapomniałaś ;) ojoj bo będę musiał ci po premii pojechać ;) Jutro zrobię przelewik na twoje psiaczki Awit ;)[/QUOTE]

dzisiaj jest dzień Twoich przelewów, czekałam na Twoją wypłatę , Guli ja mam wszystko wyliczone i doskonale wiem kiedy mogę Cię o kasę ścigać heheheh , to jest mój misternie knuty plan :)

Posted

[quote name='Guliwer89']Jak ogarniać jak daję nie daję właśnie mi przyszło pisemko z ING o nie zapłaconych dwóch ratach za ubezpieczenie za sierpień i wrzesień :( widzisz nie daję pomocy pomocy ;([/QUOTE]
ja sobie przypomniałam o mandacie jak poborca skarbowy zastukał do mych drzwi...stwierdzam ze nie opłaca się latać na pocztę i w ciągu 7 dni kołować kasę na opłacenie...po kilku miesiącach sami przychodzą a przy kwocie 200zł opłata tylko 12...więc idealna opcja dla leniwych sklerotyków...czyli dla mnie:)

Posted

[quote name='Guliwer89']Złośliwa normalnie chce mnie w końcu wykończyć ;) :)[/QUOTE]

Nie zamierzam, straciłabym na tym:p

A dziś otrzymałam od Ciebie wpłatę dla Mundzi 20zł.
Dziękuję!