Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W zaprzyjaźnionym schronisku pojawiła się kolejna psina o imieniu LUKA. Tak o niej piszą na stronie internetowej:

" Luka to około 7 miesięczna sunia w typie spaniela. Została znaleziona na ulicy Legionów. Sunia jest płochliwa i nieśmiała, ale wystarczy jej chwila czasu i przekonuje się do nowej osoby. To bardzo delikatna i łagodna istotka. Jest przeurocza, potrzebuje spokojnego domu."

Uploaded with ImageShack.us

co więcej wiadomo o LUCE? Że ma numer 96 i że przebywa w boksie.

Posted

Pamiętajcie, że w pierwszym odruchu Luka bardzo boi się innych psów. Kiedy podbiega do niej inny pies, to zaczyna wyć i piszczeć - gdyby nie smycz uciekałaby na oślep. Mozliwe, że po wyjściu ze schroniska sytuacja by się zmieniła, ale warto o tym pamiętać.
Luka umie chodzić na smyczy. Jest spanikowana i przerażona. Mimo, że próbuje ją zabierac na spacery, to nie ma mowy, żeby się na nich załatwiła. W bezpośrednim kontakcie, po chwili spokoju, to miła i delikatna sunieczka, pchająca się na kolana i podstawiające główke do głaskania. W tej chwili dominuje kompletne przerażenie.

Posted

Och, cieszę się, że uzupełniacie informacje o psinie. Nie wiem czy już ją ogłaszać bo jest jeszcze na kwarantannie. Zrobiłam watek tak na wszelki wypadek i właściwie dlatego, że nie zwróciłam uwagi na ten szczegół (kwarantanna).

Posted

Dzisiaj w sprawie Luki zgłosiły się aż trzy rodziny zainteresowane jej adopcją. Z każdą z nich była na spacerze. Zdecydowaliśmy o wyborze jako rodziny adopcyjnej młodego małżeństwa, którzy prowadzą aktywny sportowy tryb życia. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w przyszłą niedzielę Luka zamieszka w nowym domu. Dam znać czy wszystko poszło ok.

Posted

Ja tez się bardzo ciesze i mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i zgodnie z planem. A Luśka odkąd zamieszkała w szatni u Pani Bożenki odmieniła się całkowicie. Cieszy się, skacze, biega z Bożenką na spacery aż furczy. Fajna niuńka.

Posted

CoolCaty napisał(a):
Dziewczyny, to ja Wam gwarantuję, że przy następnej aktualizacji strony będzie suczka malagos i kolejna Luka ;)

Małpa, ale bardzo kochana, z Ciebie :diabloti:

Posted

Dzisiaj Lusia pojechała ze mną do lecznicy na sterylizację i wizytę w spa lecznicowym. Całą drogę uparła się siedzieć obok mnie na siedzeniu i całą drogę miałam oblizywany łokieć. No takiego czystego i lśniącego łokcia to chyba od urodzenia nie miałam. Sterylka bez problemów. Luka wykąpana, rozczesana, wypachniona, wypsikana. Piękniutka jednym słowem. Ech trzymam kciuki mocno za niedzielę i powodzenie adopcji.

Posted

rita60 napisał(a):
Pewnie pieknie wygląda...a jakaś fotka ?

...oczywiście tego czystego łokcia, bo to rzadkość, a pies - jak pies, nic nowego........

:evil_lol:

Posted

Pierwszy raz tydzień mi się wlecze. Dlaczego oni dopiero w niedzielę ją zabiorą? Przecież psina mogłaby już im demolować mieszkanie od dawna.