luka1 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 W zaprzyjaźnionym schronisku pojawiła się kolejna psina o imieniu LUKA. Tak o niej piszą na stronie internetowej: " Luka to około 7 miesięczna sunia w typie spaniela. Została znaleziona na ulicy Legionów. Sunia jest płochliwa i nieśmiała, ale wystarczy jej chwila czasu i przekonuje się do nowej osoby. To bardzo delikatna i łagodna istotka. Jest przeurocza, potrzebuje spokojnego domu." Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us co więcej wiadomo o LUCE? Że ma numer 96 i że przebywa w boksie. Quote
luka1 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 A teraz szybciutko szukamy domku dla LUKI bo żaden pies o imieniu Luka nie ma prawa siedzieć w schronisku!!!! Quote
Sybel Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Ja ją sobie chociaż zapiszę. Może ktoś z pracy szuka psa... Quote
ewatonieja Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 dziewczyny wystarczy wrzucic na tablica.pl gumtree olx i pare innych i dom sie znajdzie szybciutko :) Quote
dusje Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Ogloszenie z 10 lipca http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/1487/, chce zaadoptowac spaniela - z W-wy Moze cos dla Luki? :lol: Quote
CoolCaty Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Pamiętajcie, że w pierwszym odruchu Luka bardzo boi się innych psów. Kiedy podbiega do niej inny pies, to zaczyna wyć i piszczeć - gdyby nie smycz uciekałaby na oślep. Mozliwe, że po wyjściu ze schroniska sytuacja by się zmieniła, ale warto o tym pamiętać. Luka umie chodzić na smyczy. Jest spanikowana i przerażona. Mimo, że próbuje ją zabierac na spacery, to nie ma mowy, żeby się na nich załatwiła. W bezpośrednim kontakcie, po chwili spokoju, to miła i delikatna sunieczka, pchająca się na kolana i podstawiające główke do głaskania. W tej chwili dominuje kompletne przerażenie. Quote
luka1 Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Och, cieszę się, że uzupełniacie informacje o psinie. Nie wiem czy już ją ogłaszać bo jest jeszcze na kwarantannie. Zrobiłam watek tak na wszelki wypadek i właściwie dlatego, że nie zwróciłam uwagi na ten szczegół (kwarantanna). Quote
CoolCaty Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Dzisiaj w sprawie Luki zgłosiły się aż trzy rodziny zainteresowane jej adopcją. Z każdą z nich była na spacerze. Zdecydowaliśmy o wyborze jako rodziny adopcyjnej młodego małżeństwa, którzy prowadzą aktywny sportowy tryb życia. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w przyszłą niedzielę Luka zamieszka w nowym domu. Dam znać czy wszystko poszło ok. Quote
rita60 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Wspaniała wiadomość......trzymam kciuki do przyszłej niedzieli. Quote
CoolCaty Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Ja tez się bardzo ciesze i mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i zgodnie z planem. A Luśka odkąd zamieszkała w szatni u Pani Bożenki odmieniła się całkowicie. Cieszy się, skacze, biega z Bożenką na spacery aż furczy. Fajna niuńka. Quote
luka1 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 jaka to dobra wiadomość. Ale z taką urodą to nic dziwnego. Quote
malagos Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 A ja poczekam, aż domu będzie szukała jakaś Malagos :cool3: ;) Quote
luka1 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 to jucź chyba piąta albo szósta LUKA z tego schroniska, której zakładam wątek i która leci do domku. Quote
luka1 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 a może któraś ciotka ma za mało biżuterii??? Zapraszam na nasz bazarek http://www.dogomania.pl/threads/211197-Dla-Basta-bi%C5%BCutera-dla-pi%C4%99knych-pa%C5%84-)-do-31-07 Quote
malagos Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 A ta sunia nie wydaje sie jakaś znajoma? http://www.dogomania.pl/threads/211283-MIKA!-5cm-od-miski-z-wod%C4%85-brak-si%C5%82-by-si%C4%99-do-niej-dosta%C4%87...-Szukamy-domu! Quote
CoolCaty Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Dziewczyny, to ja Wam gwarantuję, że przy następnej aktualizacji strony będzie suczka malagos i kolejna Luka ;) Quote
luka1 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 dziękuję , przypomnę jednak że jest tam pies LUKAs, który też szuka domu Quote
malagos Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 CoolCaty napisał(a):Dziewczyny, to ja Wam gwarantuję, że przy następnej aktualizacji strony będzie suczka malagos i kolejna Luka ;) Małpa, ale bardzo kochana, z Ciebie :diabloti: Quote
CoolCaty Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Dzisiaj Lusia pojechała ze mną do lecznicy na sterylizację i wizytę w spa lecznicowym. Całą drogę uparła się siedzieć obok mnie na siedzeniu i całą drogę miałam oblizywany łokieć. No takiego czystego i lśniącego łokcia to chyba od urodzenia nie miałam. Sterylka bez problemów. Luka wykąpana, rozczesana, wypachniona, wypsikana. Piękniutka jednym słowem. Ech trzymam kciuki mocno za niedzielę i powodzenie adopcji. Quote
malagos Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 rita60 napisał(a):Pewnie pieknie wygląda...a jakaś fotka ? ...oczywiście tego czystego łokcia, bo to rzadkość, a pies - jak pies, nic nowego........ :evil_lol: Quote
luka1 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 takie mycie przed sobotą to jest niezdrowe. Quote
luka1 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Pierwszy raz tydzień mi się wlecze. Dlaczego oni dopiero w niedzielę ją zabiorą? Przecież psina mogłaby już im demolować mieszkanie od dawna. Quote
Recommended Posts