trabeska Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 To nieciekawie z tą sarną... :roll: Miejmy nadzieję, że te psy jej nie dopadły... ;) Quote
Ty$ka Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Ale przygoda.... Też jestem ciekawa co z tą sarną. A ludzie się dziwią, że myśliwi strzelają do psów. Dobrze, że strzelają. Ooo, za 2tyg. to już niedługo :) Trzymamy kciuki. Quote
betty_labrador Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 zdrowych, radosnych i morkych JUTRO świąt :diabloti: juz teraz śnieżyca-na jutro mokrego jak znalazł :P Psy raczej rzadko doganiają sarnę, chociaż różnie bywa. Ale szkoda byłoby zwierzątka. Ja kiedyś uciekałam z lasu jak wyszedł nam na drogę wielki czarny dzik :diabloti: Quote
paulaa. Posted March 31, 2013 Author Posted March 31, 2013 [quote name='trabeska']To nieciekawie z tą sarną... :roll: Miejmy nadzieję, że te psy jej nie dopadły... ;)[/QUOTE] też mam taką nadzieję, ale niestety z tego co słyszałam od leśniczego znjadują coraz więcej zwierzyny pogryzionej przez psy :roll: zresztą usłyszałam to , sama zbierając opieprz za puszczonego psa :lol: ale wtedy akurat był puszczony dosłownie na chwilę by pobawił się z drugim psem , więc leśniczy odpuścił. [quote name='Ty$ka']Ale przygoda.... Też jestem ciekawa co z tą sarną. A ludzie się dziwią, że myśliwi strzelają do psów. Dobrze, że strzelają. Ooo, za 2tyg. to już niedługo :) Trzymamy kciuki.[/QUOTE] Ja w sumie nawet jestem im wdzięczna, że czasem strzelają. Nie wyobrażam sobie, by po lesie koczowały potem takie 2 olbrzymie psy :roll: Dzięki ;) [quote name='boloniusz87']bardzo ładny psiur[/QUOTE] dzięki ;) [quote name='betty_labrador']zdrowych, radosnych i morkych JUTRO świąt :diabloti: juz teraz śnieżyca-na jutro mokrego jak znalazł :P Psy raczej rzadko doganiają sarnę, chociaż różnie bywa. Ale szkoda byłoby zwierzątka. Ja kiedyś uciekałam z lasu jak wyszedł nam na drogę wielki czarny dzik :diabloti:[/QUOTE] Mokre niestety będą , jak patrze za okno to załamka totalna :lol: nigdy chyba jeszcze nie było takiej pogody na dyngusa.. Ja ostatnio zaczęłam uciekać, drąc się na koleżankę żeby biegła i łapała psa, bo dzik, a okazało się, że to był czarny niufek , tylko łeb spuścił do dołu, bo węszył :evil_lol: zaraz za nim wyszło 2 jego właścicieli i chyba uznali mnie za wariatkę, po tym ile hałasu narobiłam :diabloti: prawdziwego na szczęście nie było mi dane jeszcze zobaczyć :D Warszaffka WIOSENNIE Pozdrawia :diabloti: [IMG]http://imageshack.us/a/img577/6237/imag0419jp.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img843/4585/imag0417q.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img705/2363/imag0418w.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img203/9596/imag0424en.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img824/1308/imag0425t.jpg[/IMG] U was też tak strasznie sypie ?? :roll: A wgl to z rudzielcem życzymy wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT! ;) Quote
Izabela124. Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Przybijmy sobie piątkę, w Suwałkach też tyle śniegu Quote
Ty$ka Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Ja też jestem wdzięczna myśliwym - wystarczająco już napatrzyłam się na zagryzione sarny czy dziki przez psy... Może to dziwnie brzmi w moich ustach, bo ja spuszczam psa w lesie, ALE po pierwsze spuszczam go tylko w JEDNYM z wielu naszych lasów - spuszczam tylko w tym, gdzie jest mało zwierzyny (brak tam zajęcy, za to dużo bażantów i dzików) gdzie myśliwi nas znają (nota bene otrzymaliśmy od nich zgodę, bo wiedzą, że Morus nie zaszkodzi zwierzynie), a ja znam las doskonale i wiem, gdzie najczęściej przebywają zwierzęta, po drugie mój pies jest odwoływalny, spokojnie odwoła sie od dzika, sarny nawet udaje, że nie widzi ;) po trzecie: chodzimy po wyznaczonych ścieżkach i nawet, gdy kundla spuszczam, to się trzyma mnie blisko. W innych lasach NIGDY go nie spuszczam. U nas też duuużo śniegu, o wiele więcej niż u Was, ale nasze 2m zaspy powoli topnieją - jest +2*C i leje deszcz jak opętany, więc pod nogami mamy pluchę ;) Życzymy Wam zdrowych, spokojnych świąt. :loveu: Quote
trabeska Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Haha, niufek pewnie też uznał Cię za wariatkę :lol: Do naszych lasów na szczęście obce psy się 'nie zapuszczają' i nie ma takich sytuacji, że jakiś pies pogryzł sarnę ;) Ja swoje na polach oczywiście puszczam luzem, ale w lesie Traper od jakiegoś czasu jest na smyczy, bo miałam już dość jego ciągłych ucieczek za sarnami :roll: a Baster boi się sam pobiec za zwierzyną,(:evil_lol:) więc biega sobie luzem :) Ale macią piękną wiosnę, widać tę radość na pyszczku Scooba :diabloti: Quote
Klaudia&Aza Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Ja ostatnio z koleżanką poszłyśmy sobie w nocy na łąki na spacer i też uciekałyśmy przed dzikiem który później się okazał psem więc wiem co wtedy czułaś:D Quote
Klaudia&Aza Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 A Ty byś się nie bała jakby do ciebie biegł?:D Quote
Ty$ka Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='Klaudia&Aza']A Ty byś się nie bała jakby do ciebie biegł?:D[/QUOTE] Jakby gonił to tak :lol: Ja mówię tak o normalnych spotkaniach, nieraz się na nas gapił wprost w oczy (stał dosłownie pół metra dalej). Quote
Klaudia&Aza Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='Ty$ka']Jakby gonił to tak :lol: Ja mówię tak o normalnych spotkaniach, nieraz się na nas gapił wprost w oczy (stał dosłownie pół metra dalej).[/QUOTE] No chyba że tak, ale ja to pewnie i tak bym się bała :D Quote
paulaa. Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Świąteczne porządki :smile: I w sumie nie jest chyba aż tak źle jak myślałam, przez to, że trochę wyprzedałam ;) [IMG]http://img856.imageshack.us/img856/3184/imag0431t.jpg[/IMG] Ogólny bilans: 24 obroże 10 smyczy 1 automat 6 szelek i wkrótce niestety szykują się kolejne zakupy, bo i tak miałam chyba 3 mies. odwyku :lol: Quote
Sonka95 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Rany jaka wielka kolekcja :cool3: My to tylko mamy 3 smycze zwykłe , 1 szelki i 4 obroże :-o Quote
cockermaister Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Super kolekcja :loveu: a te szelki pomarańczowe z siodełkiem to Juliusy ?? ile dałaś za nie ?? chciałabym takie dla Koki bo dla jej kręgosłupa chyba fajne by były takie :cool3: Quote
Klaudia&Aza Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [url]http://img856.imageshack.us/img856/3184/imag0431t.jpg[/url] padłam :mdleje: Quote
Ty$ka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Ja pierniczę :mdleje: To się nazywa uzależnienie, lecz się kobito! 8) Quote
Marta_Ares Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 nie widać co tam zbytnio masz :diabloti: ładna ta flexi błękitna :loveu: Quote
trabeska Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 A masz takie zdjęcia, gdzie widać każdą obrożę, smycz i szelki z osobna? :) Ale całkiem pokaźna kolekcja, fajne kolorki :) Quote
paulaa. Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 (edited) [quote name='Sonka95']Rany jaka wielka kolekcja :cool3: My to tylko mamy 3 smycze zwykłe , 1 szelki i 4 obroże :-o[/QUOTE] no uzbierało się trochę przez 2 lata :lol: [quote name='cockermaister']Super kolekcja :loveu: a te szelki pomarańczowe z siodełkiem to Juliusy ?? ile dałaś za nie ?? chciałabym takie dla Koki bo dla jej kręgosłupa chyba fajne by były takie :cool3:[/QUOTE] Tak, Juliusy. Od zawsze mi się podobały, ale szkoda mi było kasy :smile: Trafiliśmy na okazję i odkupiłam używane, ale w stanie praktycznie idealnym za 60zł ;) Są strasznie wygodne dla psa [quote name='Klaudia&Aza'][URL]http://img856.imageshack.us/img856/3184/imag0431t.jpg[/URL] padłam :mdleje:[/QUOTE] było gorzej :D [quote name='Ty$ka']Ja pierniczę :mdleje: To się nazywa uzależnienie, lecz się kobito! 8)[/QUOTE] Ej no, i tak wytrzymałam 3 miesiące bez zakupów :lol: bo cała kasa szła na agi :roll: [quote name='Marta_Ares']nie widać co tam zbytnio masz :diabloti: ładna ta flexi błękitna :loveu:[/QUOTE] bo dużo się nie zmieniło , zdjęcie dokładniejsze będzie później , gdy w końcu będę miała czym je zrobić ;) ta flexi to najnowszy zakup i niestety przez nią szykuje zamówienie do cb Marta, bo nic mi do niej nie pasuje :lol: a zakochałam się w tasiemce potworki :loveu: [quote name='trabeska']A masz takie zdjęcia, gdzie widać każdą obrożę, smycz i szelki z osobna? :) Ale całkiem pokaźna kolekcja, fajne kolorki :)[/QUOTE] było już nie jedno :D dzięki, jak widać dominuje zieleeeeń , bo najlepiej w niej rudzielcowi :smile: i z new'sów. dzisiaj się dowiedziałam, że może już za 2 miesiące dostanę w końcu lustro, i jak się uda to takie wymarzonee :loveu: może w końcu będą foty :roll: Edited April 1, 2013 by paulaa. Quote
Klaudia&Aza Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='paulaa']dzisiaj się dowiedziałam, że może już za 2 miesiące dostanę w końcu lustro, i jak się uda to takie wymarzonee :loveu: może w końcu będą foty :roll:[/QUOTE] Dwa miesiące zlecą zanim się obejrzysz:) a jakie jest to wymarzone, d90 tak jak kiedyś pisałaś czy coś innego? :razz: Quote
paulaa. Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='Klaudia&Aza']Dwa miesiące zlecą zanim się obejrzysz:) a jakie jest to wymarzone, d90 tak jak kiedyś pisałaś czy coś innego? :razz:[/QUOTE] Już nie mogę się doczekać :smile: No i miałam nadzieje, że uda mi się pofocić już wcześniej na zawodach treningowych Freex, lub w Powsinie, a tak niestety się nie uda. Może chociaż trafi do mnie przed IABC. :roll: Padło na dalszego następcę d90, czyli d7100 :loveu: Quote
betty_labrador Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 hahaha pomyliłaś niufka z dzikiem? :lol: Rety jaka kolekcja obróż :P Quote
Recommended Posts