Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam wam Lorę vel Świnkę Pigi. Sunia pochodzi z Przytuliska w Glinnie koło Nowego Tomyśla. Urzekła mnie od pierwszego widzenia, głęboko zapadła mi w serduchu.W przytulisku przebywała od marca. Nie znamy dokładnie okoliczności jak tam trafiła. Suczka ma około roku. Jest niezwykle mądrą i grzeczną psiną. Od wczoraj przebywa u mnie w domu tymczasowym.:lol: Szukamy jej dobrego domu.
Sunia jest średnim psiakiem o pięknym umaszczeniu- szczególnie noska. Dlatego to skojarzenie ze świnką.
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji[/FONT][FONT=Comic Sans MS];
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Agnieszka Akrum[/FONT][FONT=Comic Sans MS] - 513-059-824, [email protected]
[/FONT][FONT=Comic Sans MS] Małgosia Pyrdka[/FONT][FONT=Comic Sans MS] - 692-496-657, [email protected][/FONT]

To są zdjęcia ze spaceru w przytulisku.

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia wczoraj trafiła do mnie na tymczas. Została wykąpana, odrobaczona i potraktowana preparatem na pchły i kleszcze. Miała przegląd u weta. W sobotę będzie sterylizowana. Pierwszy dzień nie potrafiła chodzić po schodach. Wnosiłam i znosiłam ją z 3 piętra. Dzisiaj już śmiga sama:lol:. Potrafi zachować czystość w domu. Zachowuje się z nami od zawsze. Jest grzeczna i nad wyraz wyluzowana.;) Lorka jest niezwykle kochana i wpatrzona w człowieka jak w obrazek.

Posted

Dzisiaj byliśmy w domku letniskowym. Lora biegała za piłeczką bardzo szczęśliwa. Wszystko ją cieszyło a najbardziej zielona trawa i wszystko co lata:lol: Była taka szczęśliwa. Bardzo szybko przywiązuje się do człowieka. Pokochałam juz to stworzenie niesamowicie.Dlatego dom stały jak najszybciej mile widziany. Zobaczcie jak zachowuje się Świnka w drugim dniu pobytu u mnie.

Posted

Witaj Lorka :)
Ślicznotko ty nasza mała :)
Potwierdzam, to kochana sunia, która swoim zachowaniem, charakterem i wyglądem potrafi skraść serce od pierwszego spotkania :)
To bardzo posłuszna i szybko ucząca się sunia :)
Troszkę jej się ostatnio przytyło, ale długie spacerki, możliwość biegania, zabaw na dworze i zrzuci pannica to co nadplanowe :)

Sunia w sobotę będzie sterylizowana, a potem może śmigać do nowego domku, który musi być najlepszy pod słońcem :)

Posted

Jupi:multi: Dzisiaj nie było w nocy wpadki, ale spacerek był już o 5 rano. Obudziła mnie bardzo mokrym liźnięciem. Nie wiem czy tak schudnie bo właśnie gotuje ryż i kurczaka.Mało je więc zobaczymy jak będzie jej smakowało. Jest to taka radosna pchła.Bawi sie zabawkami i kradnie papcie. Zołza jedna.:evil_lol:

Posted

Hm.. ciekawe czy Josere będzie chciała jeść.
Wybredna z niej pannica, nie ma co.
Choć moja Kropcia też nie chciała suchego jeść, a teraz pierwsza przy misce stoi jak wsypuje :)

Posted

Witajcie dziewczynki, Lorka jest prześliczna, tak wypiękniała, zupełnie inny pies,a to dopiero parę dni, sama wiem, że te 2-3 dni, potrafią zmienić takiego smutnego, biednego pieska w cudo!!!
Super, że tak ładnie chodzi, bo to chyba mnie było dane iść z nią pierwszy raz na smyczce i sie działo!!! ale mądre pieski szybko łapią o co chodzi. Moje buldogi tylko takie uparte osły, na smyczy mam zawsze "corridę".
Trzymajcie się ciepło, do zobaczenia.
Buziaki dla Świneczki.

Posted

Przechwaliłam Lorę. Dwa razy nasikała w domu.:mad: Jak Bóg mi świadkiem raz złośliwie. Kazałam jej iśc na swoje legowisko bo zbyt natarczywie zachęcała Franka do zabawy. Poszła poleżeć chwilę a potem nasikała. Albo to objaw spóźnionego stresu. Bardzo dużo pije i ma wydzielinę z pochwy, ale myślę że jest za młoda na ropomacicze :shake: dobrze, że w sobotę ma sterylizację.

Posted

Jej, Lorka... mam nadzieję, że nie ma jakiś problemów z nerkami (dużo pije), no i ta wydzielina...
ale to nie jest początek cieczki czasami, nie??
Bo jak ona ma około roku, to może to dopiero pierwsza cieczka się zaczyna?? tfutfu odpukać... dopiero byś miała w domu sajgon z Frankiem :razz::razz::razz:
Już sama nie wiem...

Posted

Zołza cholerna, hrabianka od siedmiu boleści.:mad:Ładowała się do wyra a,że silna baba to przegrałam z kretesem:angryy: Jestem połamana. Wtulała sie we mnie niemiłosiernie. Spacerek przed piąta rano. Kurczaczek z ryżem i marchewką wtryniła z wielkim smakiem. Tak sobie myslę, że dziewczyna dojrzewa i dlatego ta wydzielina. Oby wytrzymala z cieczką do soboty. Kałuży rano nie było:lol: Musi jak najszybciej znaleźć dom bo Tz powiedział,że ja nic dobrego psa nie nauczę tylko zorpuszczam jak dziadowski bicz.i tu jest w błędzie bo za smaczka nauczyła się robić siad.:lol: Nie chce się wierzyć, ze ten psiak mimo iz przesiedział w kojcu ok. 4 miesięcy jest taki pełen radości. Najlepsze miesiące swojego życia przesiedziała za kratami:shake: Cholerny jest ten świat.

Posted

Hahaha - chciałabym widzieć jak się z nią w tej nocy przepychałaś i biłaś o miejsce w swoim łózku :)

Rozpieszczasz małą tym kurczaczkiem z ryżem.
Miała na diecie być dziewczyna i na suchej karmie :)
Dzisiaj jak przyjedziemy po Ciebie, to przywiozę Ci karmę z Josery i niech nie wybrzydza panna :)