brazowa1 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Było dwóch cwaniaczków. Jeden chciał przecwanić i kupił na rynku "husky",300 zł,żaden pieniądz,miało byc 400,ale stówke utargował,bo suka miała brązowe oczy,a nie niebieskie. Po jakims czasie nie dało sie zauwazyć,że suczka przypomina husky,ale nie wyglada,jak te z katalogu.A że kolega cwaniaczka chciał miec husky,więc suczka została mu natychmiast sprezentowana. Suki raz na pół roku maja cieczke i wtedy trzeba je pilnowac,prowadzać na smyczy.Ale tej wiedzy nie miał drugi własciciel haskowatej suczki. Więc ,gdy suczka urodziła szczeniaka,usiłował za wszelka cene oddac ja z powrotem. Ale w tym moemncie ani jeden,ani drugi nie zamierzali zając się suką. Znalezli super rozwiązanie-porzucic cała siódemkę w schronisku. W końcu tam sie zostawia niepotrzebne zwierzęta. A gdyby cos nie tak,to ze schroniska do lasu jest bardzo blisko. W schronisku ubogo i miejsca za dużo nie ma,ale suke z potomstwem przyjęto.W sumie nie było innego wyjścia. Puma (bo tak ma na imię),jest najmilszym haskowatym stworzeniem,jakie znam.W sumie jest...jak nie husky. Cudna i dobra. Ma ciepłe,piekne oczy i sama jest taka. Widac,ze zycie jej nie rozpieszczało,ale wrodzona równowaga i spokój,pozwalaja jej wszystko ogarnąć. Bardzo dba o szczeniaki,ale pozwala je dotykać,głaskać. Maja w tej chwili trzy tygodnie. Suczka ma dwa lata i chyba w koncu nadszedł czas,aby dom,do którego trafi w końcu ja docenił,bo naprawde na to zasługuje. I dzieciaki. Jeden biały,drugi czekoladowy-kolor ustawił je od razu w zyciu. Ale cztery pozostałe czarne-podpalane :[ Dzieciaki niedługo beda potrzebowały dobrej karmy,matka dożera witaminy przyniesione przez dobrych ludzi,ale tego ciagle jest mało. Gdyby ktoś akurat miał coś zbędnego,prosze o kontakt. Maluszki w wieku 7miu tygodni wybyły do nowych domów,suczka dwa tygodnie po nich. Quote
brazowa1 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Ty$ka napisał(a):Zapisuję sobie wątek. Szczeniaczka? szczeniaczka? a moze mamusię? Quote
Conkqistator Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Ja mogę na chwile obecna służyć pomocą pieniężna... Ale to tez od 20 lipca :( Dezeli chodzi o szczeniaki lub psinę to popytam znajomych. A miejscowość? Quote
brazowa1 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Conkqistator (nameczylam się,zeby prawidłowo nick napisać) karma,witaminy-baaardzo mile widziane,nawet po 20stym lipca,one jeszcze troche w schronie musza zostać,zanim będą wystarczająco duze na adopcję. Quote
brazowa1 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 dzieci : http://www.youtube.com/watch?v=yDh_7XWXY7I Quote
sylwija Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 elegancka sunia i szczeniaki rozbrajające :) powinna cała rodzinka szybko domki znaleźć Quote
brazowa1 Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Jest bardzo dobra matką,zauroczyła swoim charakterem wszystkich. Quote
Arielka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 jak odstawicie ja od szczeniat moge ja zabrać do siebie za koszt karmy i witamin. Wydaje mi się,ze jestem obecnie dobrym dt dla husky? Quote
brazowa1 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Psy ze schroniska nie są wydawane na DT,tylko do domów stałych. Quote
Arielka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Dobrze. Niektóre schronika są happy jak psy idą na DT. Dlatego zaproponowałam. Nie to nie :) Quote
brazowa1 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Arielko,nie budzisz zaufania mojego,ani osoby od haszczaków z która współpracuje od 4 lat i która tym zaufaniem się cieszy. To tyle w temacie. Nawet nie wiadomo,czy jestes juz osoba pełnoletnią. a wracając do szczeniaków! To nie sa szczeniaki,to sa cudowności!!! sa tak kochane,tłusciutkie,słodziutkie i kochaja ludzi! Ciotki schroniskowe opiekunki włozyły sporo uczucia w te maluchy i to po nich widac. Jakie one sa cuuuudoooowneeeeee. nie wiem,który fajniejszy,czy ta czekoladowo-biała,czy moze którys z tych białych (jedne to jak podhalan wygląda ),czy moze ładniejsze któres z tych czarnych podpalanych z gwiazdkami nad oczyma? Kochani,to sa najcudowniejsze maluchy pod słońcem. Równie kochanych domów szukają. Quote
sylwija Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 maluchy są ogłaszane? czy jeszcze za maleńkie? i jak się miewa Puma-mamusia? Quote
brazowa1 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 nie,jeszcze nie są ogłaszane,jeszcze im dwa tyg brakuje. Mama ma sie dobrze,wiadomo,że schudła (a moze raczej-nie wyglada gorzej niz wtedy,gdy ja do schroniska przyprowadzili) ale sierśc ok,apetyt OK,charakter OK. Dobra,grzeczna,słodka husky. Quote
brazowa1 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 jest wyjatkowym husky,taka posłuszna,nieskacząca,nie ciagnąca na smyczy,podbiła serca wszystkich. cieszy mnie,ze te czarne podpalane,o które tak sie bałam,maja jednak fizyczne cechy haszczaka ,sa przez to bardziej atrakcyjne od zwykłego czarno-podpalanego kundelka. Quote
brazowa1 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 szczeniaki trzy dni temu. Potem juz nie kręciłam,bo uwiesiły sie na nogach,na aparacie,na włosach,no cudne są. Do tego tak lubia ludzi,że nawet,gdy wejdzie juz do nich matka,to maluszki robią:aaa,jesteś,fajnie i dalej oblegaja człowieka. http://www.youtube.com/watch?v=a5mDILZW38o Quote
Ty$ka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Ten hasiorowy jest przepiękny, choć wszystkie to cuuuudności :D Quote
brazowa1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 dowiedziałam się,ze one starsze niz myslałam. Dzis ida na stronke schronisko,jako do adopcji,wiadomo,że od razu domów i tak z godziny na godzine nie znajdą,a ich matka naprawdę musi juz odpocząć i to po niej bardzo,bardzo widać. Jak sie na nia patrzy to słowa "uroki macierzyństwa" nabieraja pejoratywnego znaczenia.A do tego ona jest bardzo dobra matką i sama przestrzeni i odpoczynku sobie nie stworzy,tylko sie ciągle stara tak samo. Wśród szczeniąt jest jedna kobieta i sami chłopcy. Oto jeden z nich. Quote
brazowa1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 kaerjot napisał(a):Obrażony jakiś :) obrazony,bo go labem nazwałam Quote
kaerjot Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Więc to na Ciebie spogląda z takim politowaniem? Quote
sylwija Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 oby tylko talkie śliczności w dobre ręce trafiły.. Quote
Ty$ka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Czy można prosić o nowe zdjęcia każdego szczeniaczka z osobna (lub grupowe)? Mamuśka też jest fajna, więc uśmiecham się również o jej nowe zdjęcia :) Quote
Recommended Posts