Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że tak na jeden dzień, także głównie chodzi mi o plaże dla psów, niektórzy mówią na nie dzikie, a niektórzy niestrzeżone, o takie właśnie plaże mi chodzi, mam nadzieję, że rozumiecie. Oczywiście po psiaku będę sprzątać. Zapomniałam dopisać, żeby dojazd do tej plaży był w miare bliski z Poznania, np. Pobierowo. Tylko proszę o nazwę miejscowości i tak mniej więcej, w którym miejscu miasta jest ta plaża.
Pozdrawiam i myślę, że mi pomożecie. :)

Posted

[quote name='Silky123']Myślę, że tak na jeden dzień, także głównie chodzi mi o plaże dla psów, niektórzy mówią na nie dzikie, a niektórzy niestrzeżone, o takie właśnie plaże mi chodzi, mam nadzieję, że rozumiecie. Oczywiście po psiaku będę sprzątać. Zapomniałam dopisać, żeby dojazd do tej plaży był w miare bliski z Poznania, np. Pobierowo. Tylko proszę o nazwę miejscowości i tak mniej więcej, w którym miejscu miasta jest ta plaża.
Pozdrawiam i myślę, że mi pomożecie. :)[/QUOTE]

Byłem w ubiegłym roku w Międzywodziu, psy siedziały na plaży i nie było żadnego problemu. Radzę jednak sprawdzić czy lokalni urzędnicy przed wyborami nie chcieli się przypadkiem wykazać wprowadzając kolejny zakaz.

• 2 weeks later...
Posted

koło Ustronia Morskiego nad Czerwoną rzeczką jest" psia plaża". Wygodny dojazd,parking steżony/był nie wiem jak w tym roku/ nawet możliwość biwaku pod własnym namiotem piękna szeroka plaza pełna kultura wsród psiarzy, w Kużnicy na Helu jest specjanie wydzielony oznakowany sektor dla psiarzy ,w ub roku byłam z Berneńczykiem w Dźwirzynie po drugiej /wstosunku do centrum/stronie portu na plaży sporo psów i bez problemów.

Posted

Przypomnialo mi się jeszcze jedno miejsce w Dziwnowie....Daleko od centrum ale 10 min spacerkiem z ośrodka jest plaża mało odwiedzana przez turystów, ale czy tam mozna z psem??? strzeżona plaża to nie jest... i z psem tam nie byłam, ale "ludziów"mało;)

Posted

my dopiero co wróciliśmy z Unieścia (Mielno-Unieście)..w Mielnie oczywiście na większości plaż był zakaz wprowadzania piesków, ale my byliśmy w Unieściu i tam nie było żadnego problemu z przebywaniem pieska na plaży :) spacerowaliśmy po plaży wzdłuż całego Unieścia więc konkretnego zejścia ci nie podam..nawet raz straż miejska zawitała na plażę i tylko spytali czy pies jest szczepiony i czy mamy woreczki na kupy :D wszystko mieliśmy więc nie było problemu :)

Posted

[quote name='Silky123']Myślę, że tak na jeden dzień, także głównie chodzi mi o plaże dla psów, niektórzy mówią na nie dzikie, a niektórzy niestrzeżone, o takie właśnie plaże mi chodzi, mam nadzieję, że rozumiecie. Oczywiście po psiaku będę sprzątać. Zapomniałam dopisać, żeby dojazd do tej plaży był w miare bliski z Poznania, np. Pobierowo. Tylko proszę o nazwę miejscowości i tak mniej więcej, w którym miejscu miasta jest ta plaża.
Pozdrawiam i myślę, że mi pomożecie. :)[/QUOTE]

Ja właśnie wróciłam z nad morza. Byliśmy całą rodzinką w Międzywodziu w Ośrodku Gabi, który mieści się na ul. Turystycznej 7. Polecam to miejsce, które jest oddalone od centrum ok. 1 km. Do plaży idzie się spacerkiem jakieś 5 min. przez las. Nasza Pusia codziennie z nami chodziła na plażę i nie był to jedyny psiak na plaży. Plaża szeroka i raczej mało zaludniona. Rano i wieczorami chodziłyśmy na specery po lesie, gdzie Puśka właściwie biegała spuszczona ze smyczy. Było naprawdę super!

• 3 weeks later...
Posted

Hej chciałam zapytać, czy ktoś się orientuję gdzie w pobliżu trójmiasta jest plaża dla psiaków i czy w ogóle jest ?
Wiem,że w samym trójmieście takowym brak ale może gdzieś w miarę blisko się znajdzie jakaś?

• 6 months later...
  • 3 months later...
Posted

[quote name='roxy_labrador']Sa tez dwie psie plaze na polwyspie Helskim. Kolo Juraty i chyba Jastarni :)[/QUOTE]
Plaża jest w Jastarni, ale już bliżej Juraty. Plaża fantastyczna, nie ma tłumów jak naokoło, można spokojnie bawić się z psem

• 2 weeks later...
Posted

Na pewno psie plaże są w Gdyni, Świnoujściu, Międzyzdrojach.
Jak do nich dojść i co jeszcze warto wiedzieć opisałam w [URL="http://podrozezpsem.blogspot.com/p/przewodnik-po-miastach.html"]PSICH PRZEWODNIKACH[/URL] po tych miastach. Zapraszam do czytania (i - jeśli ktoś był w tych miejscowościach - uzupełniania listy miejsc przyjaznych psom)

Posted

W pobliżu Ustronia Morskiego przez "tubylców określane Czerowa rzeczka" jest wspaniała psia plaża ,Dojazd z Ustronia ok 3 min (,lub spacer plażą) jest parking strzeżony i punkt gastronomiczny.
Na pólwyspie helskim w Kużnicy jest sektor plazy wydzielony dla psiarzy.W Chalupach nad morzem nie ma tłoku na plaży i psiak swobodnie sobie biegał.

Posted

Polecamy Świętouść koło Międzywodzia.Plaże puste,wystraczy pójśc kawałek.Jedno zejście z campingu,nastepne w Międzyzdrojacha wczesniej w Międzywodziu.
Fotki na wątku naszego psa:
[URL]http://forum.owczarkopedia.pl/aicha-t2454.html[/URL]
Byliśmy we wrześniu i teraz w czerwcu.Tam z koniem można przyjechać:evil_lol:
[URL]http://www.campingtramp.com/[/URL]

• 1 month later...
Posted (edited)

My jeżdzimy do Stegny Gdańskiej i też nie ma problemu. Jest dużo psiaków małych i dużych.
A byliśmy w osrodku Kabylia, tam przyjmują z psiakami.

Edited by mariusz pp
Posted

My za to byliśmy w świnoujściu, choć bez psa, bo został w domu to zauważyłam, żę ogólnie na całej plaży są zakazy wejścia z psem, chociaż nikt specjalnie tego nie przestrzegał, bo i nikt nie pilnował. Za to na końcu plaży, nie wiem jak to wytłumaczyć, powiem tak: na samym końcu plaży koło wiatraka blisko portu był oddzielny sektor właśnie dla psiaków, których było właściwie dość sporo.

Posted

My właśnie wróciliśmy z psami z nad morza. Byliśmy w Pustkowie. To taka wieś między Rewalem a Pobierowem. Wszędzie pełno psiarzy. Przy wejściu na plażę koło repliki krzyża piękna tabliczka"teren spacerowy dla psów :D. Na plaży praktycznie można przebywać z psami 24/h polecam !

Posted

Byliśmy na psiej plaży w Świnoujściu. Genialne miejsce! Na uboczu, pieski biegają luzem. Zapraszam do przeczytania naszej relacji i obejrzenia fotek: [URL]http://www.podrozezpsem.pl/2012/08/nasze-podroze-na-psiej-plazy-w.html[/URL]

Posted

Tak masz rację w Świnoujściu jest naprawdę fajnie na tej psiej plaży. Widzieliśmy tyle psch pociech, że nie mogłam się nadziwić, że one wszystkie tak żyją ze sobą w zgodzie, a jaką miałam radochę patrząc na ich zabawę. Jeśli kiedyś będę jechać z psem nad morze to na pewno wezmę pod uwagę właśnie Świnoujście.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='14ruda']Polecamy Świętouść koło Międzywodzia.Plaże puste,wystraczy pójśc kawałek.Jedno zejście z campingu,nastepne w Międzyzdrojacha wczesniej w Międzywodziu.
Fotki na wątku naszego psa:
[URL]http://forum.owczarkopedia.pl/aicha-t2454.html[/URL]
Byliśmy we wrześniu i teraz w czerwcu.Tam z koniem można przyjechać:evil_lol:
[URL]http://www.campingtramp.com/[/URL][/QUOTE]

trzeci rok z rzędu jeżdzimy w to miejsce - wszystkim psiarzom polecam serdecznie :) w przyszłym roku tez na pewno się tam udamy :)

[url]https://picasaweb.google.com/115009895026842236542/BrosNadMorzem2012?authkey=Gv1sRgCP_VpfyglfSnzAE#[/url]