Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O jejku... nie wyobrażam sobie co przeżyłaś:( ale dobrze, że Lusi czuje się dobrze, jest szczęśliwa i już zapomniała:) jakby człowiek wiedział, że się przewróci... u mnie też weterynarze to podstawa. Tak wspaniałych ludzi jak Ci którzy mi pomagają w życiu nie spotkałam. O każdej porze dni i nocy przyjadą zająć się moimi psiakami. To dzięki nim Dee jest normalnym szczęśliwym psiakiem. Lusi też nie miała łatwego życia, ale teraz pewnie jest najszczęśliwszym psiakiem na świecie i kocha swoją Panią nad życie!

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
A w ogóle to dziś chyba po prostu pechowy dzień, Dee po narkozie nie czuje się zbyt dobrze i jest na mnie obrażona.. A u wet była ze mną Mami i niestety jej suni Carmen musieli dziś zaszyć oczko... Szkoda, ze ta hodowczyni tak ją zaniedbała.. nie wiadomo czy nie straci oczka:( zobaczymy jak zdejmą szwy czy jest jakaś poprawa.. i co z tego, że ma rodo jak hodowczyni miała w nosie jej zdrowie...? No i tak dziś spędzamy dzień z naszymi maluchami...

A czy Mama kupiła Carmen? Bo jeżeli tak, to jest standardowa umowa, że psa sprzedaje się w pełni zdrowego... Mam nadzieję że jednak oczko ocaleje-trzymam kciuki...

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Tak wiem, tylko, że u niej to jest wykluczone, na rtg to wygląda tak, jakby miedzy żebrami była taka klucha i ona naciska na tchawicę. Widziałam to na rtg i na usg. Ale zobaczymy, mamy pobrane wymazy, krew, i z tchawicy wymaz.

Dziękuję Wam za wsparcie

Z tego co piszesz może mieć zwężone "światło"-tak to się mówi- tchawicy- niestety jest to typowe dla miniaturek... Czasami podobno wstawia się jakiś implant który rozszerza tchawicę tak by się nie zapadała- i pies może normalnie żyć- przez jakiś czas, bo później, zazwyczaj po kilku latach, ta choroba odnawia się w innym miejscu tchawicy...
Wiem że Cię nie pocieszyłam, ale ja też martwię się o moje małe, jak tylko usłyszę że któraś mi "chrycha" to od razu panika...
Trzymam kciuki.

Posted

arielka186 z sunią mamy to jest tak jak pisałam na pierwszych stronach, ja ją wzięłam z hodowli już chorą, w zasadzie za symboliczny "worek karmy". Więc ja nie mogę mieć do kobiety pretensji, że mam psa chorego, tylko mam żal, że ona ją zaniedbała aż tak..A niby hodowla z rodo...

A Dee na dzień dzisiejszy ma wykluczone zapadanie tchawicy, tchawica jest ok tylko coś ją uciska. Dostała leki i zobaczymy jak się będzie po nich czuła.
Poza tym ja zawsze biorę psiaki z problemami i muszę się ze wszystkim liczyć niestety... Ale dziś Dee czuje się świetnie:)

Posted

zgubiła mi się Wasza galeria ale już jestem i nadrabiam
fotki znad morza super :) ten basenik... ;)
przesyłam pozytwne myśli dla DeeDee, będzie dobrze

Posted

paniMysza ja też się ogromnie cieszę:) nie musi być jak nowa, byle była zdrowa;)

Jaga. dziękujemy ogromnie za pozytywne myśli:) ważne, że zaglądnęłaś... a basenik, cóż;) ja nie mam to chociaż dziewuszki mają :lol: hehe, ale on naprawdę jest bardzo praktyczny;) (tylko jakoś nikt mi nie wierzy:evil_lol:)

Casablanca dziekujemy:lol: idziemy sprawdzić czy są jakieś nowe fotki Blanki;)

Posted

No cóż... w takim razie zapraszamy:lol: właśnie czytam w Twojej galerii, że jest maciupeńka...:) zmieszczą się w 3 na pewno...:) ale u nas niestety to ukochana mamusia robi kąpiel:evil_lol: i chyba tylko mi ona sprawia przyjemność:lol:

Posted

hehe, nio właśnie w ogóle nie doceniają:eviltong: ja im tu robię wille z basenem, a one z baseniku to jak z procy, prosto w ciepły kocyk:) hehe, ale niestety nie daję za wygraną;) jak Dee miała rehabilitacje to zmuszałam ją do pływania w wannie, a żeby jej nie było przykro to wkładałam tam też Chiquite- podejrzewam, że mają jakiś uraz do wody, a pływać umieją. Chociaż jak byliśmy nad jeziorem to jak odeszłam z materacem na wodzie to się przełamały i weszły:) no nic, basenik zakupiony, więc w ciepłe dni będzie i kąpanie:evil_lol: jak coś to zapraszam;)

Posted

moja lola potrafi pływac, ale jak na razie tylko na sucho:) jak sie ją potrzma nad wanna, zlewem, umywalka, kałużą - wymachuje dzielnie łapkami, głowe trzyma w górze (chyba zeby sie nie zachłysnąć) i płyyyyyyyyyyyyynie!:)

Posted

To musi być słodki widok;) chyba każdy pies ma odruch pływania, ja moich nie uczyłam, ale Dee trzymałam jak ćwiczyła nóżkę. Chiqunia pływa z łepkiem bardzo zadartym, chyba też się boi zachłysnąć, ale ten basenik nie jest aż taki ogromny... to najmniejszy jaki był- one tam mogą stać, a nie pływać, a i tak bunt na pokładzie;) ale jak im robię wieczór spa to też nie doceniają zabiegów;)

Posted

wiem, ze psiaki instynktownie wiedza, że w wodzie trzeba machac łapami, ale reszta moich psów, kiedy je trzymałam nad wanna (brzmi to jakby sie znecała cały czas nad nimi;)) rozczapierzała sie tylko i nic. a lol dzielnie płynie:):):)

frania tez nie jest zadowolona jak robie jej "psie spa" - składa sie na to kapiel, piling i znów kapiel. potem suszenie i tylko to frania uwielbia:)

Posted

Dzielna Lola:) [a co do znęcania to będę wyrozumiała;)]

No tak, u Was jeszcze pilling, my tylko 2 razy kąpiel, maska na włosy, później olejek, czyszczenie uszków, obcięcie pazurków, suszenie i szczotkowanie, kropienie oczu. Ale na widok suszarki to mam psy o połowę mniejsze;) a jak często ją kąpiesz? na co dzień chyba też musisz dużo dbać o jej skórę? Jedyne czego mi się nie udaje zrobić to mycie zębów.

Posted

To grzywkom się robi peeling?:crazyeye: Taki normalny, czy jakiś specjalny psi? Kiedyś czytałam, że trzeba dbać żeby nie porobiły się wągry, ale o pilingu nie wiedziałam... Pewnie też czymś się tę golutką skórę smaruje? (krem z filtrem?)

Z moich psów tylko westik Paco pływa- i uwielbia to. Ostatnio mieliśmy chwilę grozy, bo szłam nim mostem Poniatowskiego nad samą Wisłą, patrzę, a chłopak szykuje się do skoku do wody z wysokości...:shake: Serce mi stanęło i musiałam nieść prawie 10kg westa przez most- był jakiś strajk i nic nie jeździło.
Kiedyś też wpakował się do stawu w Parku Skaryszewskim- nie wiedziałam że jest tam taki prąd- zaczęło go znosić na środek "jeziora"- na szczęście miał linkę i przyholowałam go z powrotem... Ogólnie żadnej wody i okazji do zamoczenia się nie przepuści:evil_lol:.
Z dziewczyn to Ariel łapki nie zamoczy, a chi jeszcze nie miały okazji próbować- ale sądząc po ich reakcji na kąpiel, nie są amatorkami wody...

Kilka postów wcześniej przeczytałam że na siłę wsadzasz dziewczyny żeby pływały- podobno nie powinno się tak robić, tylko "zachęcać psa"- z tym że jak, to już nie wiem... Co innego jak jest to konieczne do rehabilitacji- jak u Dee- tutaj psiak nie ma wyboru...:)

A zębów to chyba żaden psiak nie lubi myć- ja ganiam je ze szczoteczką, mam pastę o smaku kurczaka, ale tylko Arielka daje sobie umyś porządnie- od małego ją tego uczyłam- miałam nadzieję na wielką karierę wystawową ;)

Posted

Jaga. zaciekawiłaś mnie swoją wypowiedzią- więc tak ciiiichutko zapytam... Czyżbyś miała już kogoś na oku?;)
Spa jak spa, maskę i olejek używam moją, tylko szamponik typowo psi;) a resztę muszę robić ja, bo jak wet bierze obcinaczki albo wacik do uszu, to mamy atak wścieklizny;) mi jakoś bardziej ufają. A poza tym są takie piękne po kąpieli:loveu: chociaż ostatnio Dee mi zmienia kolor, już nie jest całkiem biała tylko ma jakiś beżowy nalocik, no i plama na dupce się powiększyła:)

arielka186 ten Twój Paco to niezły kaskader:) niczego się nie boi.. też bym chyba na zawał padła na sam widok..
Wiadomo, że nie można zmuszać,tylko w tym wypadku nie miałam wyboru.. One w jeziorku pływają, chyba chodzi o wannę, bo jak je kąpie to zachwycone nie są, do jeziorka nawet same wejdą:)dla mnie najważniejsze było zdrowie Dee, więc pływać musiała, ale nie robiłam tego jakoś bardzo często, na szczęście już chodzi i jest dobrze, teraz sama buduje mięsień:)
A z zębami największym problemem jest to, że mam najmniejszą szczoteczkę, a i tak jest większa od pysia dziewuszek... ciężko manewrować, a boję się, żeby się nie zadławiły, więc wolę sobie darować. Ale Czika ma ząbki bardzo ładne, a Dee ma tylko kilka (4 z przodu i chyba 2 z tyłu), więc nie bardzo jest co myć...
A jakie spa Ty robisz swojej ekipie?:)
Używasz kropli do oczu?

A w ogóle to czym karmicie psiaki? Ja w tej chwili mam Eukanuba Adult Small Breeds, bo ma ziarenka jak starter w Royalu, a panny ją bardzo lubią i na śniadanko Animonda(jakoś trzeba przemycić lekarstwa...).

Posted

[QUOTE

A zębów to chyba żaden psiak nie lubi myć- ja ganiam je ze szczoteczką, mam pastę o smaku kurczaka, ale tylko Arielka daje sobie umyś porządnie- od małego ją tego uczyłam- miałam nadzieję na wielką karierę wystawową ;)[/QUOTE]

Bibi uwielbia myć zęby, kocha smak pasty :D Ale porzadnie nie da się jej umyć bo jęzor lata wylizując paste ;)

Miałaś nadzieję na karierę? A co się stało, nie ma jej?