ChiqDeeWikiXenia Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 (edited) Oj u nas tylko Chiqunia się czegoś uczy, ale przy 3 to i tak nie łatwe. Dee jest za mała i była za bardzo skrzywdzona, ma swój świat i jest bardzo specyficzna. Poza tym jest chorowitkiem, więc nie męczę jej - przy jej 1kg nawet wejście po schodach to ogromny wyczyn. Wiki znowu uczy się żyć, bo większość życia żyła w zamknięciu i długo zajmuje jej nauczenie się po prostu być psem. My mieszkamy w Bielsku- Białej:) Edited June 20, 2012 by Chiquita&DeeDee literówka Quote
Baton Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']Oj u nas tylko Chiqunia się czegoś uczy, ale przy 3 to i tak nie łatwe. Dee jest za mała i była za bardzo skrzywdzona, ma swój świat i jest bardzo specyficzna. Poza tym jest chorowitkiem, więc nie męczę jej - przy jej 2kg nawet wejście po schodach to ogromny wyczyn. Wiki znowu uczy się żyć, bo większość życia żyła w zamknięciu i długo zajmuje jej nauczenie się po prostu być psem. My mieszkamy w Bielsku- Białej:)[/QUOTE] No, to faktycznie z tą dwójką lepiej skupić się na innych rzeczach...No i trójka takich małych zwariowanych piesków w domu też raczej nie wspomaga nauki :) Joy też to taki mały chorowitek...jest po operacji rzepki...ale bardzo dobrze się trzyma :) No i w takim razie zdrówka życzę dla małej Dee :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Tfu, przejęzyczyłam się przy Dee 1 kg wagi;) ona się mieści w dłoni, acz kolwiek ponoć na zdjęciach wygląda na dużą:lol: Oj tak - 3 jest szalona, ale polecam - nie ma nic lepszego niż 2 psiaki w domciu, a 3 to już w ogóle:loveu: Dee też miała już 3 operacje rzepek i czeka ją 4, do tego miała złamaną nóżkę:-( Ale też się trzyma:) Joy jest bardzo dzielna:) a nie myślałaś o towarzyszce dla niej?:cool3: Quote
Baton Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']Tfu, przejęzyczyłam się przy Dee 1 kg wagi;) ona się mieści w dłoni, acz kolwiek ponoć na zdjęciach wygląda na dużą:lol: Oj tak - 3 jest szalona, ale polecam - nie ma nic lepszego niż 2 psiaki w domciu, a 3 to już w ogóle:loveu: Dee też miała już 3 operacje rzepek i czeka ją 4, do tego miała złamaną nóżkę:-( Ale też się trzyma:) Joy jest bardzo dzielna:) a nie myślałaś o towarzyszce dla niej?:cool3:[/QUOTE] No właśnie wydawało mi się coś nie tak z tą wagą...Ale są chi, które ważą 2 kg, a są bardzo drobne... A jak ona dochodzi do siebie po tych operacjach? Joy na drugi dzień próbowała wskoczyć mi na łóżko (a jest ono dość wysokie), ale na szczęście udało mi się w porę ją zatrzymać:) Nie wiadomo jak by się to mogło skończyć...Również się zastanawiamy nad operają drugiej nogi, ale jak na razie jest jeszcze dobrze:) Dlaczego Dee miała aż tyle operacji? Jeśli chodzi o towarzyszkę...oj, raczej by nie przeszło...:shake: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Hehe :) oj tak, czasami wagowo można się pomylić - u mnie Dee ma 1kg, Chiquitka 1,5kg, Wiki 1,7kg :) Dochodzi różnie, czasami szybko, innym razem kilka dni jest zła. Ogólnie miała już 6 operacji, więc jest weteranką i to po 2 latach u nas - w sumie jutro mijają 2 lata razem! :multi: My już musieliśmy niestety. Dee była bardzo skatowana jak ją przywiozłam, zobacz na 1 stronie opisałam wszystko w kilku pierwszych postach. Mówisz, że by nie przeszło?:D Joy jest jedynaczką i chciałaby nią pozostać;) Quote
Oscar Patric Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 joj,ale masz kruszynki w domciu pozdrawiamy Quote
Dzikie nieporadne Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Jakie śliczne Chihuahuaki! i to cała trójka...to już na zdjęciach wygląda cudnie i wesoło :loveu: Quote
Dzikie nieporadne Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee'] [IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/DSC01830.jpg[/IMG][/QUOTE] Faktycznie podobna do Joy :) Quote
Baton Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Trzeba by dodać tylko wystający język Chiquity i były by identyczne :) I Joy jakoś taka mało towarzyska (do psów...do ludzi wręcz przeciwnie). I u rodziców by nie przeszło:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='unikatowydiament']joj,ale masz kruszynki w domciu pozdrawiamy[/QUOTE] Małe Gramlinki:D ale rządzą równo;) [quote name='Mada95']Jakie śliczne Chihuahuaki! i to cała trójka...to już na zdjęciach wygląda cudnie i wesoło :loveu:[/QUOTE] Witamy!:) I dziękujemy!:) [quote name='maryg22']Trzeba by dodać tylko wystający język Chiquity i były by identyczne :) I Joy jakoś taka mało towarzyska (do psów...do ludzi wręcz przeciwnie). I u rodziców by nie przeszło:)[/QUOTE] Hehehe:D fajnie by razem wyglądały;) a ile Joy waży? Wiki ma 1,7kg i ok.20-21cm wzrostu;) No ja u rodziców nie mogłam mieć ani jednego:D ale TZ przerobiłam już na 3, a też miało nie być ani 1 :eviltong: Wyglądały by jak prawie bliźniaczki;) Quote
Baton Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Mi na jednego udało się ich jakoś namówić :) Joy - 1,9kg (nawet nie wiem kiedy zrzuciła 200g:crazyeye:), mierzy 18-19 cm, co świadczy o tym, że chyba jednak jeszcze trochę musi stracić;) Ale chyba ogólnie Wiki jest drobniejszej budowy, bo moja to taka bardziej masywna:cool3: Razem faktycznie wyglądały by świetnie:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 No to chyba wpadnę do Gdyni w wakacje;) Zrobimy wspólne foto:D W sumie w Gdyni byliśmy raz, wpadamy na spacerek do Sopotu i Gdańska co roku, ale Gdynia jakaś trudniejsza do ogarnięcia chyba, choć na plażę szło się pięknym lasem:) Wystawiasz Joy? Czy jest pecikiem?:) Quote
Baton Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']No to chyba wpadnę do Gdyni w wakacje ;) Zrobimy wspólne foto:D W sumie w Gdyni byliśmy raz, wpadamy na spacerek do Sopotu i Gdańska co roku, ale Gdynia jakaś trudniejsza do ogarnięcia chyba, choć na plażę szło się pięknym lasem:) Wystawiasz Joy? Czy jest pecikiem?:)[/QUOTE] Muszę się przyznać, że Joy to bez papieru jest (oczywiście teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną) ...znowu decyzja rodziców:oops: Na wystawy trójmiejske zaglądamy jako widz:) Do Gdyni zapraszamy ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='maryg22']Muszę się przyznać, że Joy to bez papieru jest (oczywiście teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną) ...znowu decyzja rodziców:oops: Na wystawy trójmiejske zaglądamy jako widz:) Do Gdyni zapraszamy ;)[/QUOTE] U na tylko Wiki ma rodowód, ale cała 3 u mnie z odzysku;) Z rodzicami nie wygramy:) hehe Może mi się uda zahaczyć o Gdynię - teraz mam motywację:D [quote name='Mada95']O i my chętnie was poznamy:multi:[/QUOTE] No proszę jak motywacja rośnie:D Quote
Baton Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']U na tylko Wiki ma rodowód, ale cała 3 u mnie z odzysku;) Z rodzicami nie wygramy:) hehe Może mi się uda zahaczyć o Gdynię - teraz mam motywację:D [/QUOTE] W Gdyni sporo miejsc spacerowych, teraz otworzyli jeden odcinek plaży dla psów, a od lipca ma być tor agillity więc zapowiada się ciekawie;) Jakbyśmy przejeżdżali w okolicy Bielsko-Białej to też chętnie wpadniemy;) W sumie na wakacje jeżdżę zwykle do zakopanego a to już znacznie bliżej:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 My byliśmy w Zakopcu w listopadzie:) Wiki była z nami miesiąc, ale widać było, że jej dobrze:) Ona biedna w hodowli z rodo, a siedziała w jakiś kojcu/klatce i 3 dni czekałam, aż w ogóle w domu do mnie podejdzie:roll: zachudzona była, ale już jest dobrze, od 22 października jest z nami i jest coraz lepiej, obudziłam w niej szalonego pieska:D W albumie są zdjęcia z Zakopca:) Taki skrót wszystkich zdjęć wstawianych tutaj, bo wiadomo, że czytać Nasze wszystkie wypociny było by trudno;) hehe My jeździmy zawsze do Darłowka w wakacje i do Sopotu i Gdańska na spacerek:) lubię plażę w Sopocie i stare miasto Gdańska:) W Gdyni byliśmy jak na plaży były takie budowle z piasku, jakieś twarze i takie tam:) wtedy jeszcze z 1 pieskiem;) Quote
Baton Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']My byliśmy w Zakopcu w listopadzie:) Wiki była z nami miesiąc, ale widać było, że jej dobrze:) Ona biedna w hodowli z rodo, a siedziała w jakiś kojcu/klatce i 3 dni czekałam, aż w ogóle w domu do mnie podejdzie:roll: zachudzona była, ale już jest dobrze, od 22 października jest z nami i jest coraz lepiej, obudziłam w niej szalonego pieska:D W albumie są zdjęcia z Zakopca:) Taki skrót wszystkich zdjęć wstawianych tutaj, bo wiadomo, że czytać Nasze wszystkie wypociny było by trudno;) hehe My jeździmy zawsze do Darłowka w wakacje i do Sopotu i Gdańska na spacerek:) lubię plażę w Sopocie i stare miasto Gdańska:) W Gdyni byliśmy jak na plaży były takie budowle z piasku, jakieś twarze i takie tam:) wtedy jeszcze z 1 pieskiem;)[/QUOTE] Specjalnie do Trójmiasta na spacerki chodzicie?:cool3: Zdjęcia zaraz obejrzę;) Quote
Oscar Patric Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 tak,tak wiem że Chiłi wszędzie gdzie się da żądzą równo:evil_lol: ale i tak są przekochane Quote
Dzikie nieporadne Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='unikatowydiament']tak,tak wiem że Chiłi wszędzie gdzie się da żądzą równo:evil_lol: ale i tak są przekochane[/QUOTE] No nie do końca. Joy co prawda podbija ludzkie tłumy (nawet ja jestem jej fanką :D ),ale w śród innych psów raczej nie jest Bosem :evil_lol: Quote
Baton Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [url]http://s1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/?action=view¤t=DSC01516.jpg[/url] Skąd Ty wzięłaś zdjęcie mojego psa? Na tym zdjęciu są nie do odróżnienia;) Quote
monia&nero Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 ale Dee wściekła po tej kąpieli :) Głaski dla trojaczków Quote
Recommended Posts