Paola06 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Nie doczytałam całego wątku-ale jeżeli transport jest nadal potrzebny-to 25-mozna sunieczkę przywieść do mnie (centrum Katowic)a 26.12.godz.10 jedziemy do Wawy pociągiem-i mam nadzieje że na dworcu ktoś już by na nią czekał:) Quote
Asior Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 sunia już w domku ;) :talker: dlatego mówiam, ze trzeba zmienić tytuł wątku:wallbash: Quote
amikat Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Tak sie cieszę , że Polcia już w domku szaleje, że przeżyła drogę i stan "upojenia" lekami.... Życzę "młodej parze" Lava + Pola "i dodatki " wszystkiego naj naj naj na nowej wspólnej drodze!! Przekonajcie TZ dziewczynki ze to jedyny i wyjątkowy pies - może sie uda co? Trzymam za Was kciuki i myślę cieplutko! Polcia - trzyamj sie dzielnie, nie szlej za bardzo - i zateskinij czasami za mamusią Ambrusią i za Barsą.....:loveu: Quote
Lavaa Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 W nocy pakowała się do łóżka, ale nie wpuściliśmy jej i spała na fotelach (dwóch) bo są całe białe od jej sierści, zanim poszła spac to biegała po mieszkaniu, no cóż nowe miejsce. TZ stwierdził że wygląda jak szczurek. Jak biorę Timbę na ręce to Pola się wpycha i mnie całuje. Usilnie próbuje zapoznać się z kotem, ale On na razie nie ma ochoty(obraził się też i na mnie). Wczoraj jak TZ wchodził do domu to panna Pola go obszczekała (niezły początek). Próbuje dziewczyna mnie oczarować, i udaje się ale czy TZ ędzie też tak podatny? Niestety nie jest takim miłośnikiem zwierzaków jak ja. Myśli bardziej racjonalnie, że towarzystwo kosztuje. A Wy ile macie na stałe zwierzaków? Quote
Ambra Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Lavaa, wlasnie miałam sie pytac jak noc Wam minela i czy wyspaliscie sie przy Poli. Moj Tz tez nie wpuszczał jej do łozka - tzn lezała ale jak juz zapadalismy w sen to przenosiłam ja na fotelik, TZ niestety maja to do siebie że nie sa tacy podatni na wzgledy psie - co innego moze by było jakbysmy do domu przyprowadziły długowłosonogą blondynkę:mad: Kot - no cóz dla niej kazdy zwierzak to potencjalny towarzysz do zabaw:evil_lol: jeszcze eda razem hasać! Co do zwierzat - ja mam 3 (2 troche z doskoku) ale i wynajmowane mieszkanko kawalerkę wiec nawet nie ma gdzie uciec przed swołoczą! Jak tylko kupimy wreszcie to swoje wieksze!:cool3: to na stałe zostawiamy jakiegos kolejnego psiaka! no i 3ba pamietac ze jak sa dwa psy ( conajmniej:evil_lol:) to sie lepiej razem chowaja, lepiej znosza zostawanie samemu w domu a po miesiacu juz sa nierozłączne i okrucieństwem jest ich rozlączenie - moje charciczki sa takimi siostrami sjamskimi:evil_lol: Lavaa 3maj sie i urabiaj TZ! czy Pola nadal jest na allegro? i innych ogłoszeniach? Quote
Lavaa Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Wczoraj jeszcze jak patrzyłam była na allegro. Na razie wersja oficjalna dla TZ jest tymczas na świeta. i dalej będę go urabiać. Tibma jest niezmordowana i bawią się bez przerwy. Wczoraj wieczorem już ledwo widziała na oczy i się jeszcze rwała do zabawy, musiałam ją przytulić i pogłaskać to zasnęła. Quote
Lavaa Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 A czy szczeniaki -chodzi o Timbę wiek 8 tyg.- są ogółnie takie żarłoczne? Bo timba by jadła i jadła więcej niż żołądeczek by pomieścił. Quote
lena_zet Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Cześć Lavaa :) Wycałuj ode mnie Polcię, strasznie mi jej brak, kochanego suczydła! ps. mam dwa psy-jeden waży 25 kg, drugi waży około 70 kg (moze ciut mniej), mam dwa koty i dwie papugi.Przyjmuję znalezione koty na tymczas, więc 11 miesiecy w roku mam 3 a nie 2 koty :eviltong: Quote
swan Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Hehe, to jak już dajemy argumenty, to ja mam pięć psów (45 kg, 2 x 27 kg, 25 kg, 6 kg) i trzy koty:roll: teoretycznie najmniejszy pies na tymczasie, bo na oswajaniu, ale jest od marca, na smyczy jeszcze nie da się ciągle wyprowadzać, pracujemy nad nim dalej ale podejrzewam,że zostanie przez "zasiedzenie":cool3: Aby być uczciwym, nie wszystkie zwierzaki mam w domu. W domu są dwa psy i trzy koty. Quote
D0minika Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Ja mam jednego psa (niestety :placz:), ale z uśmiechem wspominam czas gdy miałam dwa :cool3: No przez pierwszy tydzien, to nie miałam czasu iść się wysikać, gdy się poznawały i ustalały między sobą wszystko :evil_lol: to trzeba było je pilnować. Ale potem było super, na spacerach się pilnowały nawzajem, w domu się bawiły non stop, więc nie musieliśmy już się bawić z Olem udając psa :evil_lol:, jeden przy drugim się objadł :cool3:, po początkowych koncertach :angryy:, lepiej naszą nieobecność razem znosiły.. Tylko w łóżku trochę mało miejsca było :evil_lol: Mam nadzieję, że się uda i na wiosnę znowu będziemy mieć dwa psiaki :multi: Quote
Lavaa Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 ja w kazym razie na cale świeta z Nowym rokiem chciałabym mieć polę u siebie, i gdyby tylko urobic TZ:mad: to na zawsze, no chyba żeby to groziło rozwodem:roll: , ale gdzieś czytałam, może na dogomanii lub innej stronie że jak nas kochają to i pokochają naszgo psa:evil_lol: :lol: . Bo zgodził się na tymczas;) Quote
chatita Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Lava ja zauwazylam jak Pola byla u mnie ze ma takie tedencje do warkniecia na facetow.Tak tez mojego tate przywitala ale jak ja zawolal poglaskal to zaraz merdala i witala jak szalona moze ktos jej cos kiedys zrobil:mad: :mad: Ambra dziekuje za zmiane:lol: Quote
Asior Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Lavaa musisz wymyslic jakąś łzawą historyjkę :) Moze go serce ruszy, ze jak nie zatrzymacie jej to do schronu może trafić... a co do ilości zwierzaków... ja mam 4 freki, psa i ...synka z ADHD (to tak jak bym miała 20 dzieciaków naraz ;) ) a mieszkanie ma 27 m.... aż dziw że jeszcze nie zwariowałam ;) Quote
Lavaa Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Właśnie wczoraj kommbinowala z posadzeniem szanownej pupy na fotelu, a akurat miejscówki były zajęte że nawet próbowała usiąść u dziecka na krzesełku. A jak na chwilkę zwolniła się miejscówka TZ to podsiadłą Go a jak kazał zejść to się stawiała. Nockę spędza na fotelach i rano przybiegła się przywitać i wpadła do łóżka jak TZ kazał zejść to przytuliła się do mnie i ani rusz, jaka cwaniara. Quote
D0minika Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Lavaa fajnie macie :cool3: A jak się z Sową dogadują, dobrze czy jeszcze mała się stawia? I jak córeczka, zadowolona z 2 piesków? :cool3: Quote
Ambra Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Lanvva ona u mnie nie miała żadnych takich przejawow zeby sie postawiła:shake: mam nadzieje ze to nie bylo agresywne tylko dziewczynka sprawdza na ile moze sobie w nowym domku pozwolić! człowiekowi by sie pomieszalo w ghlowie od tych zmian domow a co dopiero psu! jak tam swiqteczne przygotrowani? Pola towarzyszy?;) Quote
chatita Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Troche czytałam na temat ADHD wiec w domku pewno wesolo podziam ze masz czas jeszcze na zwierzatka,bo pewno nie jest to proste. Pozdrawiam Wszystkich bardzo cieplo i zycze milych i weslolych swiat i przesylam mnustwo usciskow dla Polusi>Pala pokasz sie od anielskie strony :cool3: Quote
chatita Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Dokladnie Pola nie jest agresywna ale lubi sobie czasem popyskowac:cool3: natomist jest to chwilowe ona bardzie by sie tulila i tulila .... teskni sie za nia ale wazne zeby byla szczesliwa :multi: Quote
Ambra Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 tak wogole chciałybysmy Wam z Barsa złożyc [SIZE=4][COLOR=darkred]zdrowych pogodnych i wesołych świat! [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]żeby towarzyszył Wam codziennie uśmiech na twarzy, spełnilo sie wszystko o czym sie tylko zamarzy! łatwizna było słabszym pomaganie a pieniązki mnozyły sie i wszystko było cholernie tanie[/COLOR][/SIZE]! [IMG]http://img178.imageshack.us/img178/3922/tnimg0048sa0.jpg[/IMG] [B]a dla POLI specjalne życzenie:[/B] [SIZE=4][COLOR=red]by spełniło się jej jedno wielkie marzenie![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]aby w domku tymczasowym na stałe została! [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]By Lava z rodzina ja szczerze i na zawsze pokochala i juz oddać nie chciała! [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]by tą miłość grzecznością odwzajemniła i do końca swoich dni z Państwem X była![/COLOR][/SIZE] uściskajcie ją doe mnie! Quote
Asior Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 [IMG]http://www.emotka.pl/emotikony/swieta/08.gif[/IMG] [IMG]http://www.emotka.pl/emotikony/swieta/08.gif[/IMG] [center][IMG]http://www.gify.org/obrazki/07/018.gif[/IMG] [/center] [B][COLOR="Red"][SIZE="4"]To właśnie tego wieczoru Gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze Przy stołach są miejsca dla obcych Bo nikt być samotny nie może To właśnie tego wieczoru Gdy wiatr zimny śniegiem dmucha W serce złamane i smutne Po cichu wstępuje otucha To właśnie tego wieczoru Zło ze wstydu umiera Widząc, jak silna i piękna Jest Miłość, gdy pięści rozwiera To właśnie tego wieczoru Od bardzo wielu wieków Pod dachem tkliwej kolędy Bóg rodzi się w człowieku [center][IMG]http://web4.piripiri220.webperoni.de/gify_gifownik/swieta/b-narodzenie/41.gif[/IMG][/center] kochani życzę wam spokojnych świąt. W cudownej, ciepłej, domowej atmosferze. Niech aromaty pysznych potraw unoszą się nad stołami i żebyście wy mogli się poczuć przez chwilę jak dzieci rozpakowując prezenty Niech wasi bliscy pokażą wam tego dnia jak bardzo was kochają, w końcu to tylko taki jeden dzień w roku co zaczyna się o zmroku[/SIZE][/COLOR][/B] [center][IMG]http://web4.piripiri220.webperoni.de/gify_gifownik/swieta/b-narodzenie/32.gif[/IMG][/center] [IMG]http://www.emotka.pl/emotikony/swieta2/103.gif[/IMG] [COLOR="Red"]********************************[/COLOR] [IMG]http://www.emotka.pl/emotikony/swieta2/104.gif[/IMG] Quote
D0minika Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Dziewczyny wesołych, pogodnych świąt, wymarzonych prezentów pod choinką i samych uśmiechów :) szczególnie dla Ciebie Lavaa, wymiziaj dziś Polcię ode mnie :loveu: Quote
Lavaa Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Nie, nie chodziło ze jest agresywna, ale moze to było ze strachu, Polcia opiekuje sie timba i jest cierpliwa dla tej małej. lazi za mna i do łazienki tez. jak sie kapie to zaglada do wanny. coraz bardziej Ją lubie:lol: moje dziecko lubi nimi dyrygowac i tak jak my Jej cos tlumaczymy to Ona tak samo im. :evil_lol: [SIZE=4][COLOR=red][B]Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt, abyście Wy i Wasze rodziny byli szczęśliwi a także aby coraz więcej zwierzaków miało swoje szczęśliwe domy i żeby ludzie byli bardziej czuli i wrażliwi na losy zwierząt i ludzi.[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red][/COLOR][/SIZE] Quote
chatita Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Dzień doberek Polciu miłego dzionka wszystkim zycze i duzo Ciepełka oraz uśmiechu:) Quote
D0minika Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Nie chce ktoś z was kotka? Choćby przetrzymac kilka dni? U mnie na klatkę schodową ktoś podrzucił dziś malucha, a ja go nie mogę wziąść :placz: [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37071[/URL] Quote
chatita Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Dominika popytam znajomych moze cos szybko znajdziemy rany biedactwo kto mu taki los w swieta zgotował:shake: gdzie te swieta jednoczenie sie ze zwierzetami:mad: Mam pytanko jestem troche łysa jesli chodzi o menu wątku co mam zrobić zeby pod moimi teksetm pojawił sie link :cool3: Quote
Recommended Posts