Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Czardasz przebywa nadal w klinice, ma gips na łapie, a w środku płytkę - kości się zrastają.
Chłopakowi dopisuje humor, no i niestety ;-) roznosi go energia ,a powinien
jak najmniej się ruszać, żeby rekonwalescencja przebiegala szybko i pomyślinie.

• 4 weeks later...
Posted

Tak, wczoraj przyjechal. Bardzo sympatyczny chlopak, w podrozy grzeczny. Energia go rozpiera ale trzeba ruch do minimum ograniczac. Ze wzgledu na lapke mamy niewielkie mozliowsici ale staram sie jakos go rozladowac zeby nie zaczalelo go za bradzo nosic. W ciagu dnia dostaje konga, gryzaki. Zaczelismy sie bawic w 3 kubeczki, chlopak jeszcze nie ogarnia o co chodzi do konca:evil_lol: ale przynajmniej ma jakies zajecie i musi pomyslec. Wdrozymy tez masaz relaksacyjny ale to najpierw damy pare dni na zbudowanie chociaz podstawowej nici porozumienia i zaufania.
Spacery fizjologiczne, bez spacerowania wlasciwie. Tyle co sobie na trawie posiedzimy zeby nie siedzial w zamknieciu. Cwiczymy skupianie sie na przewodniku i takie tam drobnostki nie wymagajace chodzenia. Jesli zacznie za bardzo lazikowac to bede go zamykac w KK po prostu, ale wtedy to dopiero go bedzie roznosic:shake: Narazie niema dramatu ale to pierwszy dzien wiec zobaczymy.
Zdielam z niego te kolczate bo sie patrzec nie moglam:roll:

Piesek sie obslinil i trzeba bylo wytrzec..mine ma boska:evil_lol:

Posted

dronka napisał(a):
Cudne wieści i foty.
Czy mogę podkradać wieści i foty, żeby zamieszczać na fundacyjnej (głosem zwierząt) stronie i na jego wydarzeniu na fejsie?

Nie, nie mozna:diabloti:

:eviltong::eviltong:

Posted

Dostalam wczoraj w klinice info ze Czardasz potrafi pokazac tez zabki na czlowieka i w niektorych sytuacjach nie waha sie aby ich uzyc...ktos ma jakies dokladniejsze informacje na ten temat? Narazie nie wykazal niepokojacych zachowan.
Aaa no i lapka wyglada ladnie :)

Posted

Podbijam Czardasza, dzięki Furciaczku za pomoc :) ( za zdjęcie kolczatki też..) , jak go poznałam to wydawał mi się aniołkiem z charakterku a tu takie kwiatki wychodzą :( ale trzymam kciuki za pozytywne efekty szkolenia

Posted

Narazie zadnych negatywnych zachowan w stosnku do czlowieka. Roznosi go energia, zaraz mi sie wyczerpia pomysly na uatrakcyjnienie mu dnia:shake:
Dzisiaj wyjatkowo go nosi...jak zacznie mi skakac czy cos to bede musiala go do KK wpakowac zeby sie chlopak nam nie uszkodzil:shake:

Posted

Czarek wychodzi z siebie chwilami, ciagnie na smyczy jak kon pociagowy conajmniej...nie moge sie doczekac kiedy bedzie mozna sie porzadnie zabrac za przystosowanie do zycia w rodzine, ja mu pokaze jak sie na smyczy chodzic powinnno za te moje powyciagane lapska:evil_lol:
Przyszly chusty od Taks, z napisem "Szukam domu", zrobie mu pare zdiec do ogloszen.

I pytanko czy na wyjecie tej plytki musimy smigac do Sremu, czy mozna ja tu na miejscu wyjac i wyslac?? I kiedy ma to nastapic, to sobie jakos poplanuje wszystko.

Posted

Narazie nie mozna powiedziec zeby psisko jakies bardzo problemowe bylo, tylko te spacery jak z psem pociagowym srednio przyjemne:evil_lol: Ale bidok napewno zflustrowany i naladowany energia:shake:
Dzisiaj mu uchole wyczyscimy i obetniemy pazurki, zobaczymy czy bedzie protestowal.

• 3 weeks later...