dusje Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Zyj psino!!!!Prosze nie dawaj sie!!! Proponuje wystosowac pismo do Prezydentowej i w tymze podac jej namiary na forum dogomanii. Moze po przeczytaniu watkow przez nia wybranych, dostrzeze problem bezdomnosci, okrucienstwa i skorumpowanych tzw.kierownikow schronisk i zechce zaapelowac do spoleczenstwa. W koncu patronat nad straza do czegos zobowiazuje, a bycie w EU tym bardziej. No to do dziela i daj Boze/ w koncu Prezydentowa wierzaca jest/ niech ruszy kobieta jaks akcje a przynajmniej niech wesprze tych ktorzy tutaj resztkami sil gonia w obronie zycia futerkowych...pst prosze nie mylic z moherem Quote
.Ania. Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Tego psiaka jak dzisiaj zobaczyłam to nogi się pode mną ugięły. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Żeby tak psa skatować - w zasadzie jeszcze szczeniaka, bo ma maksymalnie rok- to nie mieści mi się w głowie:shake: . Wygląda strasznie, ma zniekształconą czaskę, cały zapuchnięty, obolały, a przy tym tak niesamowicie ufny. Adze w samochodzie ciągle się wpychał na kolana, choć sam waży 25 kg. Taki duży dzieciak. Na szczęście mózg nie został uszkodzony, choć bardzo niewiele brakowało Quote
Patia Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Dziewczyny to jest straszne i człowiek , który to zrobił wzbudza moje obrzydzenie ale on jest bestią i nią pozostanie . Kara jeśli nawet zostanie wymierzona będzie nieadekwatna do winy a po takiej karze jego bestialstwo może być spotęgowane. Zrozumcie jego sąsiadów , przecież on wie kto psa zabrał i przeciw komu się obrócić , Ci ludzie będą musieli mieszkać obok i bedą drżeć o siebie i swoje zwierzęta. Nie wiem czy to jest możliwe ( w USA tak jest) że można komuś , kto coś takiego zrobił wydać zakaz posiadania zwierząt. Taki zakaz w przypadku tego drania byłby idealny , sąsiedzi mają go na oku , no i można robić kontrole. Ten pan ma ponoć jeszcze inne zwierzęta , trzeba sprawdzić co z nimi. We wszystkich nas się gotuje ale nie możemy narażać sąsiadów , na drugi raz nie pomogą ze strachu. Quote
AgaiTheta Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Trzymaj się aniołku!!! Pomożemy!!! Podajcie tylko nazwę puszki na AFN, my tylko finansowo, ale chociaż tak. [SIZE=1]Kiedy to się skończy?[/SIZE] Quote
c24rny Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 co za sqr.... biedne psisko... taki piekny i madry pyszczek a jednak trafil na takiego gnoja :angryy: brak slow na to co sie dzieje na tym swiecie... co do tego gnoja to pod sad... chociaz czemu taki sqr... ma siedziec w cieplej celi za nasze pieniadze? pala po lbie i dusic lancuchem i przed samym zejsciem odpuszczac zeby mogl zyc do nastepnego palowania :angryy: Quote
AgaiTheta Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 A jakiś TOZ, kurcze ktoś musi móc ch... załatwić? Quote
Patia Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Niestety c24rny , chyba właśnie tylko kara, jaką wymieniłeś, przemówiłaby do rozsądku takiemu człowiekowi a i wtedy nie zmieniłby się dlatego , ze zrozumiał , ze robi źle a dlatego , że bałby sie kary. Takich ludzi nie zmieni kara jakiej mozna sie u nas spodziewać za taki czyn a tylko ich rozsierdzi.:-( Quote
Alicja Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 [I]:angryy:.bosz wybacz.......ja bym nachętnie gada wypaliła jak śpi żeby już nikogo nie skrzywdził :diabloti:[/I] Quote
Celina12 Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Biedulku-Trzymaj się z całych sił-jak wpłacać? Quote
papisia Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Nie będę wyzywać... Podpisuję się pod wszystkim co zostalo powiedziane... Moje pytanie brzmi jak pomóc? gdzie wpłacac? co robic?? :shake: Uhh... wstyd mi ze jestem czlowiekiem.... Quote
Perfi Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 poproscie afn o skarpete. nie mam nawet sily nic napisac... dzwonilam do Agi, jestem cala roztrzesiona i zaryczana. jestem w szoku Quote
AgaG Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 [SIZE=4][COLOR=Red]Załóżmy skarpetę skatowany Bolek.[/COLOR][/SIZE] Quote
AgaiTheta Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=red]Wpłaty:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=black][B][U]Numer konta:[/U][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black]31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black][B]MultiBank[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black][B]AFN[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black][B]Dorota Romaniuk[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black][B]Karabeli 4 m 97[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black][B]01-313 Warszawa[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black][B]nr konta dla przelewów z zagranicy [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black][B]BREXPLPWMUL31114020170000490205270923[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial][COLOR=black]Tytuł: [/COLOR][COLOR=red]od .....(nick)..... dla skatowany Bolek[/COLOR][/FONT][/SIZE] Quote
beka Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Brakuje słow..... Mam nadzieje że wyjdzie z tego. Quote
Pecia. Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Patia, Dzięki za mądre słowa. Nie możecie skupiać się na sąsiadach-ludziach, którzy pomogli, zainteresowali się, narazili się oprawcy, zangażowali własne siły, finanse, dając pieskowi poczucie domowego ciepła, i czując tą psią tragedię całym sobą. Bo takiej sytuacji niesposób sobie wyobrazić, jeśli się nie widzi cierpienia zwierzęcia, jego ufnego spojrzenia, i naprzemian : bólu i ulgi , poczucia beznadziejności i nieprawdopodobnej chęci życia, kapiącej wydzieliny z nosa i merdającego ogona - wierzcie mi, (bo to przeżyłam) to jest też ogromne obciążenie psychiczne. :flaming: To im na razie wystarczy:wallbash: i nie każcie komuś chodzić po sądach, zeznawać, drżeć o własny dobytek, być wpisanym przez miejscowych na czarną listę- tylko dlatego by ten oprawca dostał grzywnę.To gra nie warta świeczki:shake: Należy zmienić prawo, o czym wspominaliście, a nie ścigać ludzi, którzy zdali test na człowieczeństwo... Quote
Patia Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Peciu , dziękuję. Uważajmy , żebyśmy nie ukarali sąsiadów bardziej niż sprawcę. Quote
Tiger Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Nie zostawiajmy tego tak ......... Błagam !!!!! Trzeba to do mediów. Chociaż do Super Expresu........ Dziennikarze przyjadą , będą chceili zrobić wywiad.... Narobi się szumu wokół tego......... Jeżeli on nie poniesie za to kary .......zatłucze jescze niejedno zwierzę...... Można to wszystko zorganizować bez udziału sąsiadów..... Pieseczku, tyle wycierpiałeś przez tego zwyrodnialca...:placz: Trzymaj się ...... Trzymam za Ciebie kciuki....... Quote
kiwi Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 niedawno byl reportaz w tv, gdzie producent psiego smalcu powiedzial, "no to juz wlasnego psa nie mozna zabic?" ilu z was mieszkajac kolo zwyrodnialca wejdzie z nim w regularna wojne? rozejrzyjcie sie po swoim osiedlu a gwarantuje ze znajdziecie temat rownie dobry dla prasy i prokuratury jak ten trzeba sie zajac psem, a nie wpedzeniem w klopoty sasiadow Quote
masienka Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Psiaczku... kolejny przykladzie "czlowieczenstwa"... zyj malenki, zyj... Quote
psokot Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Psinko - żyj, proszę. W piątek wieczorem będę mogła coś wpłacić, w tej chwili kompletne pustki. A sąsiedzi... dzięki za wszystkie slowa rozsądku. Oni dużo zrobili. A że boją się to całkiem zrozumiałe. Wiem, jak to jest, bo mam na ulicy takich sąsiadów którym teżwolałabym się nie narażać. Bo potem można nie mieć szyb, mogą specjalnie wypuścić swojego psa na mojego i jeszcze poszczuć, itd itd. To nie jest proste. Quote
Perfi Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 nie wolno robic nic na wariata, Aga musi siasc i spokojnie przemyslec wszystkie za i przeciw. w razie watpliwosci dzwon do osoby ktorej nr Ci podalam. trzeba to madrze rozegrac zeby wilk byl syty i owca cala Quote
Pecia. Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Wiadomo, spokojnie. A jakie są za? co mu są/prokuratura zrobią: ukara grzywienką, postraszy chłopa, któremu i tak na starość psychiki nie wyprostujesz,? Myśle, że przeciw jest znacznie więcej. Chcecie ludzie dobrej woli pomóc? - znajdźcie dla niego dobrych, kochających właścicieli- to tyle i aż tyle. Jeszcze raz apeluję!- nie każcie ludzi niewinnych, bo za co? za ich zaangażowanie? Quote
papisia Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 No za coś takiego to grozi mu znacznie wiecej anizeli grzywna, a tam to już by mu zrobili pranie mózgu... ale mysle, ze najwazniejsze teraz to pomoc psiakowi w powrocie do zdrowia... :shake: To sie w pale nie miesci... Takich ludzi to powinni w dybach na rynkach wystawiac i oddac w rece spoleczenstwa... Quote
Tiger Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Rozumiem ,że sasiadów należy chronić i oczywiście szanuję to..... Ale pamiętajmy...- właśnie dlatego ,że zawsze jest jakieś ale.....i że ktoś się boi , nie chce mić problemów, masę spraw nie trafia na salę sądową .....a powinny...........ludzie którzy wyrządzają takie zło , powinni być ukarani...... A prawda jest taka ,że jeśli dany delikwent zostanie pocignięty do jakiejkolwiek odpowiedzialności karnej........począwszy od zeznania na policji..to nie w głowie jest mu mszczenie się , tylko wywinięcie własnego tyłka z kłopotów...... Delikwent bowiem wie ,że działaniami typu - zastraszanie może sobie tylko zaszkodzić ...... Ale oczywiście absolutnie nie nalegam - nie jestem na miejscu i nie mogę pomóc fizycznie..a mądrzę się nad klawiaturą komputera........:oops: Ale bezradnośc mnie zabija......:placz: Quote
Recommended Posts