pumcia02 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Kochani! Zadzwoniła dzisiaj do mnie kobieta, że znalazła dwa psy. A właściwie sukę w ciąży i jej towarzysza... Nie może ich zabrać do siebie. Pochodziła po okolicy i dowiedziała się, że psy nie są "miejscowe" i błąkają się od miesiąca. Jak się ich nie zabierze to lada chwila dostanę telefon, że jest już ich kilka... ! Trzeba zabrać i wysterylizować sukę. Trzeba zdążyć zanim urodzi. I co wtedy z psem? Hotel na jednego dużego psa to będzie koszt ok 400-450zł. One są w Podkowie Leśnej. Pomóżcie :( Nie wiem co robić :( Quote
MALWA Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Witam! Zaglądam... I zastanawiam się tylko, czy w Twojej okolicy jest może jakaś organizacja broniąca praw zwierząt, może by ktoś z takiej organizacji pomógł. Ja jestem z innego województwa, to nie bardzo się orientuję o fundacjach z Warszawy. Czasami weterynarze sami podpowiadają, gdzie taką fundację znaleźć. Pozdrawiam. Quote
pumcia02 Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Dziękuje MALWA, że zajrzałaś Fundację znam - prowadzę im wątek (w moim podpisie). Ale oni mają dług w lecznicy i nie stać ich na utrzymanie dwóch nowych psów. Kobieta, która je zgłaszała, dzisiaj jedzie do nich z jedzeniem. Sprobuje wziac osobę, która zrobi zdjęcia. Quote
ludwa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 jak zwykle wszystko rozbija się o kasę niestety a z tym jest krucho. Miejsce może by się jakieś znalazło, tylko skąd wziąć min. 800 zł miesięcznie? Quote
pumcia02 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 o czesc :) Niestety pani Joanna nie spotkała ich wczoraj, ani dzisiaj. Zostawiła do siebie nr tel kobiecie, która pracuje w sklepie (pod którym najczęściej koczują). Jak się pojawią to ma zadzwonić. ehh Quote
malagos Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 bo jak zawsze, konieczne są zdjęcia. może kogoś zauroczą..... Quote
pumcia02 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 na razie nie ma komu robić zdjęć. Psy od soboty się nie pokazują. Może mają dom? ehh A tymczasem zapraszam na wyjątkowy bazarek! http://www.dogomania.pl/threads/211036-ARCYDZIE%C5%81A!-Zobaczcie-sami-%29-Na-Nog%C4%99-w-%C5%81ap%C4%99.-Do-19.07 Quote
Recommended Posts