Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 836
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm co zrobiliśmy? Może poszliśmy do pracy albo coś się szczylochowi przyśniło i zlał się ze strachu :eviltong:

Po weekendzie spędzonym w kampinosie Szadi do dzisiaj rana odpoczywał.
Nawet nie ruszył sie z fotela jak wychodziłam wcześnie do pracy.

Aaa- Szadi zaszczepiony ale okazało się, że podstawowe szczepienia, które powinien mieć kończąc 4 tyg. nie były w całości zrobione. Z 5 chorób, zaszczepiony tylko na 2, więc teraz dopiero dostał bo jeszcze może się jakimś świństwem zarazić na spacerze lub przez kontakt z psami.

Także tak: w sobotę miał podaną szczepionkę na 5 chorób (zabijcie mnie a nie pamiętam- musiałabym mieć książeczkę zdrowia Szadiego ale przy sobie nie mam).
Ok. 7.09 powinien dostać to samo (czyli szczepiona przeciwdziałająca 5 chorobom) i dopiero po 2 tyg. od momentu podania 2 zestawu będzie można go zaszczepić na wściekliznę.
W sobotę zapłaciliśmy [B]57 zł. [/B]Umówiliśmy się tak z wetem, że po tej na wściekliznę już na całość da nam fakturę bo paragonów tam nie ma.

Więc tak: kolejne jeszcze trzeba będzie 57 zł. a wścieklizna kosztuje 20 zł.

Posted

Już zaczynam się bać odbierać tel od Tomka o tej porze.....Wrócił z pracy i nie poznał mieszkania, połowa rzeczy pogryziona- łącznie ze wszystkimi poduszkami (nie naszymi), ścianą (nie naszą), drzwiami (nie naszymi), wieszakiem (nie naszym), kurtką Tomka i rzeczami (chyba też część moich na bazarek).....
Nie chce nawet myśleć ile będzie kosztowała nas kaucja za to wszystko a do 31.07. mamy podpisaną umowę.

Nie rozumiem jego zachowania bo mamy dyżury- albo ja albo Tomek (na zmianę) z wychodzeniem rannym aby wybiegać go przed pracą.
Niestety ale w obecnej sytuacji nie możemy sobie pozwolić na zjadanie mieszkania doszczętnie bo nie jest nasze a wynajmowane, dlatego będziemy zmuszeni kupić dużą klatkę. Siedzieć będzie w niej do naszego powrotu (myślę, że kilka osób stosuje taką "metodę"?)- póki ma 11 m-cy trzeba będzie go do tego przyzwyczajać bo potem może być jeszcze ciężej.

Posted

O rany co mu strzeliło do tego wielkiego łba :mad::mad:
Przecież był grzeczny...:angryy:

I miałaś racje z tą CISZĄ PRZED BURZĄ, a mówiłam nie zapeszaj...
Wrrr...

Posted

[quote name='Lili8522']O rany co mu strzeliło do tego wielkiego łba :mad::mad:
Przecież był grzeczny...:angryy:

I miałaś racje z tą CISZĄ PRZED BURZĄ, a mówiłam nie zapeszaj...
Wrrr...[/QUOTE]

No właśnie....Tomek go zawołał- Szadi leżał na łóżku- podchodząc do Tomka zrobił kałuże (więc w sumie były 2 w domu).

My nie stosujemy metod cielesnych (nie bijemy psów) a słowne, także Szadi nawet SAM wiedział, że źle zrobił ale po co?

I po raz kolejny cieszę się, że wracam później do domu.....

Posted

[quote name='magdyska25']No właśnie....Tomek go zawołał- Szadi leżał na łóżku- podchodząc do Tomka zrobił kałuże (więc w sumie były 2 w domu).

My nie stosujemy metod cielesnych (nie bijemy psów) a słowne, także Szadi nawet SAM wiedział, że źle zrobił ale po co?

I po raz kolejny cieszę się, że wracam później do domu.....[/QUOTE]

Biedny Tomek :-(
A miał się czym bawić? To chyba z nudów... Chodź nie wiem :shake:

Posted

[quote name='magdyska25']Taaak piłkę, którą wypatroszył na milion malutkich kawałków i kolejną serię miśków, więc takie rzeczy nie nadają się aby były przy nim podczas naszej nieobecności.[/QUOTE]

Tragedia a może kupcie mu taką kość:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/213040-NATURALNE-GRYZAKI-dla-psów-konina-struś-wołowe-wieprzowe-drób!-Na-GA-do-12.09[/url]

Numer 9... Może by się nie nudził...

Posted

No i tu też jesteśmy w kropce bo po pierwsze:

dym jak nic gwarantowany z Kari by był bo jestem pewna, że jedne do drugiego by podchodziło "bo on ma na pewno coś lepszego ode mnie".
poza tym nie może jeść żadnych dodatkowych rzeczy (prócz karmy, którą wybraliśmy).

Posted

[quote name='magdyska25']No i tu też jesteśmy w kropce bo po pierwsze:

dym jak nic gwarantowany z Kari by był bo jestem pewna, że jedne do drugiego by podchodziło "bo on ma na pewno coś lepszego ode mnie".
poza tym nie może jeść żadnych dodatkowych rzeczy (prócz karmy, którą wybraliśmy).[/QUOTE]

Hmmm... no to rzeczywiście problem...

Posted

niestety mój też tak niszczy. buty, książki, jedzenie... dlatego mieszkanie, kiedy wychodzimy, wygląda jak wielki plac zabaw dla psa, zostawiamy mu kilka piłek, wielkie kości - minimum dwie, i, co ważne, przynosimy mu kije. kiedy wracamy, no to cóż, zawsze coś i tak padnie ofiarą jego zębów, ale zwykle po prostu pościąga rzeczy na podłogę i je zostawia, zajmując się chyba swoim "kramikiem". Jeśli nie może kości, naznoście kijki. Nie wiem, czemu, ale mój pies je uwielbia obgryzać z kory. Może Szadik też się trochę uspokoi :)

edit:jeśli o piłki chodzi, to polecam kupno utwardzanej gumowej piłki specjalnie dla amstaffowatej szczęki, które są sprzedawane w hurtowniach zoologicznych. /jej koszt w hurtowni w Olsztynie to ok. 9 zł. mamy ją już ok. miesiąca i jest cała :)

Posted

"Niedźwiadek" siedział kilka lat w chlewie przez to oślepł! Błagam zobaczcie!!
[url]http://www.dogomania.pl/threads/213169-Oślepł-siedząc-kilka-lat-w-chlewie[/url]!!!

Stadko szczeniaków w tym Pirat z zmasakrowanym oczkiem :-(:-( Trafią do schroniska!
[url]http://www.dogomania.pl/threads/213329-Skatowany-szczeniak-Piracik-woła-o-pomoc[/url]!!!

Posted

[quote name='magdyska25']Właśnie szukamy jakiś zabawek przystosowanych do takich szczęk bo wszystko co kupiliśmy niszczy w trybie ekspresowym....

Lili- tyle tych bid, że zwariować można...[/QUOTE]

Amstafowe szczęki to jest wyzwanie, zresztą Rottkowe też...
Zamkneliście go w łazience dziś?

A to widziałyście:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/213315-krzyk-cierpienia-......TeSSA-.......błaga-o-pomoc[/url] :placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Tak......widziałam i znowu myślę, że weekend bez internetu mi się przyda.......

Tak, siedzi w łazience a wczoraj po takich swoich ekscesach leżał na posłaniu- sam! nawet nie chciał wejść na fotel!
Sam siebie skarcił.

Posted

[quote name='magdyska25']Tak......widziałam i znowu myślę, że weekend bez internetu mi się przyda.......

Tak, siedzi w łazience a wczoraj po takich swoich ekscesach leżał na posłaniu- sam! nawet nie chciał wejść na fotel!
Sam siebie skarcił.[/QUOTE]

Szkoda słów :-(

No i dobrze! Niech siedzi... Kara musi być...!

Posted

Jemu zbytnio nie przeszkadza ta opcja, więc kara to dla niego żadna.

Słyszałam, że bardzo wytrzymała jest ta piłka, więc się zastanawiam nad nią ale coś nie wierze, że wytrzyma żucie Szadiego.............;)

[url]http://www.eko-pies.pl/pl/p/Orbee-Tuff-Orbee-najlepsza-pilka-swiata/81[/url]

Posted

No właśnie- cena trochę powala jak na "piłkę" ale podobno to "najlepsza piłka na świecie" heh.
Poza tym podliczając teraźniejsze zabawki miałby już ze 2 takie, więc wydaje mi się, że jedna piłka ale wytrzymała będzie lepsza od kilku "na raz".

Posted

nie ma sensu przepłacać! zrobię fotkę piłki Henia i podeślę, (chociaż jest już nieco brudna bo przeżyła Chorwację) na pewno są takie w hurtowniach w Wawce, zresztą na pewno mają tam wiele innych zabawek na szczęki amstaffowe :) przed tą piłką kupowałam normalne piłki, które wytrzymywały 3 minuty. Ta natomiast działa tak, że ją oczywiście przegryza ile wlezie, po czym ona wraca do swojego kształtu, słychać, jak sama pompuje się powietrzem :)

edit: piłka Henia z wyglądu jest taka sama jak Boomer Ball. Być może Boomer jest lepszy, bo kosztuje fortunkę, ale ja bym i tak na początek polecała odwiedziny w zwykłej hurtowni dla psiaków.

Posted

no właśnie wypisz wymaluj identycznie jak ten Boomer Ball z linku, który podaje Doody. pakowana też tak samo, w woreczek i na górze jakaś tekturowa "zszywka". koszt u mnie w hurtowni ok. 9 zł. Jeśli nie mogłabyś znaleźć takich u siebie w hurtowniach, to mogę podjechać do swojej i podesłać. Ale myślę, że to towar powszechnie występujący :)