Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uszko czuje się dobrze kręci się strasznie bo nie byliśmy jeszcze na długim spacerku ponieważ nadrabiałam zaległości facbukowo pocztowo forumowo sprzatajace ale nie gotujace :) kupa ok badania za 2 tyg. dostaje jagnięcine i ryż Cibau. Kilogramów ma 14,2. wślizguje się nam do łóżka ale jak idziemy spać to grzecznie śpi na legowisku gdy się budzę leży przytulony. Zachwyca wszystkich i wszyscy go kochają. Ostatnio na spacerze sam podszedł do doga także nie jest już taki strachliwy. Mam nadzieję że zdjęcia się podobają.

Posted

podoba nam sie Uszko :) fotka niestety tylko 1 do ogloszen sie nadaje. trzeba mu porobic takowe i isac tekst. ella napiszesz tekst do ogloszen? czas juz zaczac chyba, bo 3 dni to tez nie zajmie, tylko dluzej. grudzin to przestoj w adopcjach, moze zdazymy przed grudniem.

jakis taki lysy mi sie wydaje bardziej, no i czarniejszy jest. pewnie go nie kapiecie, a kazecie mu spac kolo pieca :)
ale serio to na uszach mial dluzsza siersc. jakas inna mial glowe- twarz. calkiem inny pies, no

Posted

hej była m na week w domu rodzinnym i pieski się dogadały. Bawiły się razem i nawet można było pogłaskać Uszka w obecności Kostka. Charakter Ucha podbija serca wszystkim:)

Posted

Bo dwa psy jednym domu, jak będą częściej się widywały to może sytuacja się ustabilizuje.
Warto zrobić sobie puszkę lub butelkę z kamyczkami lub monetami i jak podnosi nogę to rzucać na podłogę.

Posted

no to dobry pomysł tak oduczałam szczekania Kostka. Uszko czuł się nie pewnie bo cały czas szczekał za to Kostek cichutko jak myszka a zawsze to On ujada do okna. We Wroc w ogóle nie ma problemu szczekania Uszka. Ale wczoraj przeczytałam że można ziewać żeby uspokoić psa - czyli zastosować jeden z sygnałów uspokajających. A jak pisze ziewania i czytam ziewanie to od razu ziewam :) Od środy nie będzie mnie we Wroc więc dopiero zdam relacje w Pon. bo nie mam internetu w domu i tylko 4 programy w tv -eldorado:)

Posted

a to swintuch. a przeciez dawno kastrowany.

przypominam sie z tekstem do ogloszen i fotkami do ogloszen. zeby nie bylo, ze mamy tydzien na znalezienie domu nagle.
chyba, ze jest jakis cien szansy, ze na ds zostanie :D

Posted

On tak śmiesznie z tym zaznaczaniem bo nawet na dworze przymierza się ale nie zaznacza:) taki niezdecydowany przy każdym krzaczku. Ale w domu już zaznaczył i odsikał się też ( czytałam, że to sikanie to też jeden z uspokajaczy ) powycierałam poprałam i tyle. Następnym razem dłużej będą na dworze sobie siebie przypominać i uważniej będę patrzeć co robią. Z robakami spokój ale teraz we wtorek wieczorem nowe tableteczki - aniprazol 1,5 tab na dzień przez 3 dni. Jutro już wyszstkie rachunki powysyłam, bo dziś znowu wizyta u weta była - jak się psy bawiły zauważyłam zmiany na udzie po wewnętrznej stronie. Poszłam spr czy to nie grzybek (w końcu mamy jesień :) ) ale nikt nie był pewny co to a oglodało to już 3 wet. i dostał Melorem na wszelki wypadek. I jakiś spray na to. Zastrzyk przyjął bardzo ładnie - tylko nie trzeba go trzymać bo panikuje tylko głaskać głaskać mówić i ciach - nawet się nie ruszył. Wszystko zostawiam na jutro bo nie mam kabelka do przesyłania danych :( Z tym tekstem to ja nie wiem za bardzo co napisać, może można wziąć to z facebuka i podać jakieś ważne info. Kora co tam jeszcze ma być w takim ogłoszeniu hmm? Ja jestem zakochana po Uszy w Uchu :) ale jeśli ma mieć gdzieś lepiej (kto ma swój dom) to zapłacze się na śmierć ale oddam go w lepsze ręce. Tak to będę się nim opiekować jak najlepiej będę umiała :) Dziś u weta miał 14,6 i wygląda już naprawdę ładnie, ale nie dziw jak go wszyscy rozpieszczają :)

Posted

Jak znajdzie inny dom to możesz uratować kolejnego psa ;)

Jeśli chodzi o sprawy dermatologiczne to niestety w Polsce kuleje dermatologia, na palcach można policzyć wetów którzy mają o tym pojęcie.
Jeśli będziesz miała kiedyś problem to na klinikach na ul. Grunwaldzkiej we wtorki od 15-22 przyjmuje dermatolog dr Popiel, właśnie jeden z najlepszych dermatologów w Polsce. Warto zadzwonić do ambulatorium (nr 71 320 53 71) i upewnić się czy ma dużur. Ostrzegam jednak, że czeka się bardzo długo w kolejce, ale uważam, że warto, bo wiedza ogromna, profesjonalizm i bardzo tanio :) Sama się dziś tam wybieram.